واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۳۹ب.ظ)
ضرورت توسعه اقامت گاه هاي بين راهي در گفت و گوي رئيس مجلس با مسوولان سازمان ميراث فرهنگي موج - رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار نوروزي مسعود سلطاني فر، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و معاونان اين سازمان که صبح دوشنبه در محل مجلس شوراي اسلامي انجام شد، اظهار داشت: ساخت و توسعه اقامت گاه هاي بين راهي با توجه به حجم سفرهاي نوروزي و تابستاني گردشگران داخلي يک ضرورت است.
به گزارش خبرگزاري موج، لاريجاني با اشاره به ساخت کاروانسراهاي تاريخي در مسيرهاي مختلف بين شهرهاي ايران که تعداد آنها به حدود هزار مورد ميرسد، اظهار داشت: اين کار نشان ميدهد در دورههاي تاريخي موردنظر فرمتي براي مسافرت وجود داشته که نيازهاي مسافران را متناسب با شرايط هر منطقه تأمين ميکرده است، اما؛ اکنون به نظر ميرسد ما فرمتي براي مسافرتهاي مردم نداريم و همين کمبود امکانات اقامت و استراحت مسافران باعث فشار به مردم شده است.
وي با اشاره به يکي از اقامت گاههاي بينراهي در بزرگراه تهران – قم افزود: اين نمونه نشان ميدهد که ساخت چنين اقامت گاههايي توسط بخش خصوصي ميتواند ضمن درآمدزايي و ايجاد اشتغال، تسهيلات فراواني براي مسافران نيز فراهم کند. لذا همين مدل ميتواند به ساير مسيرهاي بين شهرها تعميم يابد.
لاريجاني افزود: توسعه چنين اماکن و اقامتگاههايي؛ بهويژه براي شهرهاي کم تردد ميتواند باعث جذب مردم و تنوع مقاصد سفر و گردشگري در کشور شود، ضمن اينکه چنين کاري ميتواند يک امکان و خدمت ماندگار براي جمهوري اسلامي تلقي شود.
در اين ديدار مسعود سلطاني فر، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، اظهار داشت: متولي ارائه مجوز براي ساخت اقامت گاههاي بينراهي وزارت راه و شهرسازي است و متقاضي براي ساخت اين اقامت گاهها نيز بسيار زياد است، اما؛ بر اساس بررسيهاي انجامشده، متقاضيان نسبت به طولاني بودن فرايند اعطاي مجوز و بهويژه استعلامهاي متعدد از دستگاههاي مختلف، گلايهمند هستند. بر همين اساس سازمان ميراث فرهنگي با وزارت راه و شهرسازي مذاکراتي را انجام داده و وزير راه شخصاً قول داده تا در زمينهٔ اعطاي مجوزهاي مذکور تسهيلاتي فراهم شود و اين فرايندها و استعلامها متمرکز شود. سلطاني فر با اشاره به اينکه در حال حاضر 25 مجتمع بينراهي در کشور در حال ساخت است، اظهار داشت: بر اساس مطالعات سازمان ميراث فرهنگي، نياز کشور به چنين اقامت گاههايي بين 7 تا 8 برابر تعداد موجود است. وي افزود: از نظر اقتصادي احداث اين اقامت گاهها توجيه اقتصادي مناسبي دارد و سياست دولت نيز حمايت همهجانبه از ساخت و توسعه اين اقامت گاهها براي ايجاد تسهيلات و امکانات بيشتر براي مردم و گردشگران است.
در اين ديدار سلطاني فر همچنين گزارشي از وضعيت سفرهاي نوروزي در سال 94 به رئيس مجلس شوراي اسلامي ارائه کرد. وي گفت: در نوروز امسال جمعاً بيش از 60 ميليون نفر شب اقامت در اماکن رسمي شامل هتلها، هتلآپارتمانها، ميهمان سراها، کمپها و اقامت گاههاي موقت، خانههاي معلم، مدارس و اماکن متعلق به دستگاههاي دولتي ثبتشده است که نسبت به سال گذشته رشدي حدود 5 درصد را نشان ميدهد. به گفته وي اگر ميزان اقامت هر مسافر را حدود 4 شب در نظر بگيريم، اين ميزان نشاندهنده 15 ميليون سفر در ايام نوروز امسال است.
وي اضافه کرد: همچنين ميزان بازديد از امکان تاريخي، فرهنگي و مذهبي در اين ايام معادل 68 ميليون بازديد بوده که نسبت به سال گذشته رشدي بيش از 140 درصد نشان ميدهد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در بخش ديگري از سخنان خود به استراتژي سازمان مبني بر توزيع زماني و مکاني سفر در کشور اشاره کرد و افزود: بهمنظور کاهش فشار سفرهاي نوروزي و تابستاني و استفاده بهينه از امکانات اقامتي و پذيرايي کشور، طرح تعطيلات زمستاني از سوي اين سازمان تقديم دولت شده و هماکنون در کميسيونهاي تخصصي دولت در حال بررسي است و براي تحقق اين امر نيازمند همکاري و مساعدت مجلس شوراي اسلامي هستيم. وي همچنين با اشاره به فعاليتهاي ستاد هماهنگي خدمات سفر در سراسر کشور اظهار داشت: 103 نفر از نمايندگان مجلس در طول ايام نوروز از ستادهاي خدمات سفر و فعاليتهاي اعضاي ستاد بازديد داشته و همکاري و مساعدت لازم با اين ستادها داشتهاند.
گفتني است در اين ديدار، معاونان سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و رئيس مرکز روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان نيز حضور داشتند. اين ديدار صبح دوشنبه، 17 فروردين، در محل ساختمان مشروطه مجلس شوراي اسلامي انجام شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]