محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832592244
رواج «آمپول درمانی» در درمان بیماریهای سازمانی کشور |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رواج «آمپول درمانی» در درمان بیماریهای سازمانی کشور
علیرضا قنادان*
کد خبر: ۴۸۸۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۰ - 06 April 2015
چندی پیش در جمعی از آشنایان، یکی از حضار که از پزشکان متخصص باسابقه و سرشناس در خطه جنوب غرب کشور است، در خصوص تجربیات شخصی خود در دوران جوانی صحبت میکرد. ایشان در فرازی از خاطرات خود این چنین میگفت که: «سالها پیش به عنوان یک پزشک جوان کم تجربه که برای آغاز کار در یکی از شهرهای کوچک جنوب غرب ساکن شده بودم، عادت داشتم که مطابق رسم معمول در پزشکی پس از شرح حال گیری از بیمار و شناسایی بیماری، بر اساس تشخیص خود نسخهای برای وی تجویز کنم. کار طبابت به کسادی میگذشت تا بعد از مدتی یکی از بیماران پس از دیدن نسخه خود زبان به گلایه گشود که مردم از اول هم به من گفته بودند شما پزشک خوبی نیستید و اشتباه از خودم بود که پیش شما آمدم. با کمال تعجب دلیل این قضاوتش را پرسیدم و او پاسخ گفت که چرا برای من آمپول تجویز نکردید؟! آنجا بود که متوجه شدم معیار مردم شریف این خطه در مورد پزشک و درمان خوب تجویز آمپول است و بدون تزریق آمپول، بیماری به طور کامل قابل درمان نیست. فارغ از ریشه شکل گیری این تفکر در بین اهالی شهر، به عنوان یک حرکت ابتکاری، از آن به بعد در کنار تمامی داروها، تزریق یک شیشه آب مقطر را نیز به نسخهها اضافه کردم. نتیجه شگفت انگیز بود. پس از مدتی آوازه دست شفابخش بنده و تاثیر چشمگیر نسخههای تجویزی، علیالخصوص آمپولهای ویژه درمانی، دهان به دهان در بین اهالی شهر می چرخید و صف طولانی بیماران در مطب که حتی برای شکستگی دست و پا هم دنبال آمپول (!) آمده بودند موقعیت کاری و وجهه عمومی من را زیر و رو کرد.»
شنیدن این خاطرات، نگارنده را که بنا به اقتضای شغل و تحصیل، روزانه با کاربرد علوم و فنون مدیریتی در عارضهیابی و بهبود سازمانها سروکار دارد به یاد تجربهای مشابه انداخت که داستان این تجربه، این روزها مخاطبان درد آشنای زیادی در کشور دارد.
این روزها در هر جمع و محفلی، از نشستها و همایشهای علمی - تخصصی گرفته تا لایههای مختلف کارکنان سازمانهای کوچک و بزرگ و حتی مردم عادی همگی بر این نکته تاکید دارند که نظام اداری کشور چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی از مشکلات، معضلات و در یک کلام بیماریهای عدیده و مزمن مدیریتی رنج میبرد. آثار این بیماریها آنقدر در زندگی روزمره تمامی ما مشهود است که شاید آوردن دلیل و گواه بر این مدعا بیمورد باشد. در این بین، مرور تجربه بسیاری از کشورها در مسیر توسعهیافتگی نیز مبین این واقعیت است که رفع عوارض و درمان بیماریهای مدیریتی، اولین گام در حرکت به سمت توسعه کشورها است.
در دنیای امروز، مشاوران و متخصصان علم مدیریت، اولین و مهمترین پزشکان متخصصی هستند که سازمانها غالبا برای رفع بیماری خود از آنها کمک میجویند. از سوی دیگر، خوشبختانه رشد و توسعه روزافزون ظرفیتهای آموزشی و تحصیلی در گرایشات مختلف رشته مدیریت طی سالهای اخیر و حجم بالای تقاضا در بازار کار مرتبط با این حوزه در کشور، گروه بزرگی از فارغالتحصیلان جوان و مشاوران مدیریت بالقوه را پدید آورده است که قاعدتا با این خیل عظیم از نیروهای آموزش دیده میبایست خیال سیاستگذاران تا سالها از تامین دانش مدیریتی مورد نیاز در کشور آسوده باشد.
اما شرایط موجود حاکم بر فضای مدیریتی کشور حکایت از واقعیتی دیگر دارد که از زوایای مختلف قابل تشریح است:
اول آنکه متخصصان و فارغ التحصیلان رشتههای مدیریت، در سایه دانش کم عمق، سطحی و عمدتا وارداتی از سایر کشورهای دنیا که در دانشگاهها و موسسات آموزشی متعدد داخلی و با کیفیتی نامناسب آموختهاند، وقتی در پیکره سازمانها قرار میگیرند فاقد قدرت و توان لازم جهت به کارگیری دانش خود در بسیاری از موقعیتهای واقعی هستند. چرا که از دانش مدیریت بجز یک سری تعاریف کلی از مدلها و ابزارهای تجویزی چیز بیشتری نمیدانند. حال آنکه کاربرد بسیاری از این ابزارها مستلزم آشنایی با محتوا، اهداف و ملزومات آن ابزار خاص است که در شیوههای آموزشی رایج در کشور کمتر مورد توجه هستند.
از سوی دیگر بازار رو به توسعه نیاز به آموزشهای تخصصی در حوزه مدیریت، دانشگاهها و موسسات آموزشی خصوصی و دولتی را به این صرافت انداخته است که به سرعت و با حداکثر توان از این خوان تنعم بهره بیشتری ببرند، حتی اگر در خلال شیوه مورد استفاده، کیفیت فدای کمیت گردد. توسعه قارچگونه موسسات آموزشی خصوصی و افزایش چشمگیر ظرفیت پذیرش دانشگاههای کشور در رشتههای مدیریتی بدون توجه به محدودیت در کادر اساتید و امکانات موجود، طی سالهای اخیر گواهی بر این مدعا است.
هرچند گروهی، این روند گسترش آموزشهای مدیریتی و افزایش در تعداد فارغ التحصیلان را، فارغ از کیفیت آموزشی، دارای آثار مفید و سازنده در آینده کشور میدانند؛ اما عدم توجه کافی به آسیبها و عوارض احتمالی آن، در خوشبینانهترین حالت هدر رفت بخش بزرگی از منابع کشور را در پی خواهد داشت.
اولین آسیب این روند، توجه فزاینده به ابزارها و مدلهای معرفی شده در کتابها و سایر منابع مدیریتی، بدون دانش کافی نسبت به شرایط کاربرد این مدلها است که پیشتر نیز به آن اشاره شد. متخصصان و کارشناسان مدیریت در بسیاری از سازمانها بجز یک دانش بسیار سطحی از فنون مدیریتی، آگاهی دیگری نسبت به روح حاکم بر طراحی و اهداف این ابزارها نداشته و لذا با کاربردهای ناقص و نابجای این ابزارها یا بازدهی لازم را از آنها بدست نمیآورند و یا دچار خطا و گمراهی در تصمیمگیری میشوند.
و البته نتیجه ناکامیهای پیوسته و پی در پی در کاربرد تکنیکها و تئوریهای مدیریتی، شکلگیری بدبینی، یاس و ناامیدی در سطح محیط کسب و کار کشور نسبت به دانش تئوریک مدیریت است که جمله معروف «جای این حرفها در کتاب و دانشگاه است نه دنیای واقعی!» نشانهای بر همین مساله است.
آسیب دیگر شیوع آموزشهای بیکیفیت و سطحی رشتههای مدیریتی، در سوق پیدا کردن جامعه مشاوران مدیریت به سمت «ابزارمحوری» به جای «محتوامحوری» و «نتیجهمحوری» است. شاید بهترین جا برای تشبیه رویه حاکم بر عملکرد بسیاری از مشاوران مدیریت در کشور به داستان «آمپول درمانی» پزشک مورد اشاره در ابتدای مطلب، همین جا باشد. واقعیت آن است که بسیاری از مشاوران مدیریت در کشور یا به دلیل بهرهبرداری منفعتطلبانه از دانش سطحی سازمانهای طرف قرارداد و یا در سایه دانش و مهارتهای ناچیز و سطحی خود از روشهای فنی عارضهیابی و اصلاح سازمانها، خروجی فعالیتهای خود را در ارایه خیل عظیم مستندات ناشی از کاربرد روشها و تکنیکهای مختلف میدانند حال آنکه در دنیای واقعی تکیه بیش از حد بر این ابزارها چیزی جز پیچیده کردن مسایل ساده و گمراه شدن از مشکلات پراولویت نیست.
یکی از بهترین راهکارهای قابل تشخیص در این زمینه مراجعه به تجربه جهانی در تمرکز بر نقطه آغازین شکلگیری مساله و تلاش در خصوص تفکیک شفاف آموزشهای تئوریک و آموزشهای کاربردی و همچنین متمرکز نمودن هر یک از این حوزهها بر هدف تعیین شده در جامعه مخاطب خاص خود است. با این توصیف، هر چند پرداختن به ملزومات زیرساختی تئوریپردازی در حوزه دانش بومی مدیریت در کشور بسیار مهم و پراولویت خواهد بود اما از محدوده این نوشتار خارج است. اما در حوزه آموزشهای کاربردی اولویتبخشی به «مهارتآموزی عمیق و کاربردی» به جای «دانش آموزی سطحی» عمدهترین نقطه تمرکز در موسساتی خواهد بود که طی دورههایی تحت عنوان مدیریت عالی کسب و کار یا Master of Business Administration در سطح جهان از آنها یاد میشود. در این دورهها علاوه بر تفکیک محتوای آموزشی توجه به تجربیات و مهارتهای کاربردی کادر اساتید و مدرسان، بهکارگیری شیوههای نوین و خلاقانه آموزش عملی به جای شیوههای آموزشی کلاسیک و در نهایت همراه کردن آموزش با تجربیات عملی در محیطهای واقعی، کارکردهای مثبت و سازندهای خواهند داشت.
علیرغم همه موضوعات پیش گفته، به نظر میرسد نشانههایی از شناسایی این آسیب در سطح فضای کسب و کار کشور و حرکت به سوی مرتفع نمودن آن، چه از سمت سازمانها و چه از سوی مشاورین مدیریت در حال شکلگیری است و دور نیست روزی که جمع بزرگی از سازمانهای بیمار به واقعیت «آمپول آب مقطر» تجویز شده از سوی مشاوران معالج خود پی ببرند!
*دانشجوی دکتری مدیریت و مدرس دانشگاه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]
صفحات پیشنهادی
افزایش بارش در نوار شمالی کشور |اخبار ایران و جهان
افزایش بارش در نوار شمالی کشور مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور آخرین پیشبینیها از وضعیت آب و هوای کشور را تشریح کرد کد خبر ۴۸۷۵۲۹ تاریخ انتشار ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۸ - 03 April 2015 مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور آخرین پیشبینیهادو چالش مهم حوزه سلامت کشور |اخبار ایران و جهان
دو چالش مهم حوزه سلامت کشور کد خبر ۴۸۷۸۸۹ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۵ - 04 April 2015 معاون درمان وزارت بهداشت در تشریح مهمترین چالش های حوزه سلامت کشور به کمبود نیروی انسانی و تخت بیمارستانی اشاره کرد به گزارش مهر دکتر محمد آقاجانی یکی از مهمترین چالش های طرح تحول ناصلیترین بنادر مسافری کشور تعطیل شدند |اخبار ایران و جهان
اصلیترین بنادر مسافری کشور تعطیل شدند معاون بندر شهید حقانی گفت بنادر مسافری شهید حقانی بندرعباس شهید ذاکری قشم و بندرگاه هرمز به حالت تعطیلی موقت درآمدند کد خبر ۴۸۵۴۹۹ تاریخ انتشار ۰۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۰ - 23 March 2015 معاون بندر شهید حقانی گفت بنادر مسافری شهید حقانی بسیگار و بیماریهای قلبی |اخبار ایران و جهان
سیگار و بیماریهای قلبی کد خبر ۴۸۷۹۱۹ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۹ - 04 April 2015 سیگار کشیدن یک عامل خطر مهم برای ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی است در حقیقت در زندگی امروز ضرر مصرف دخانیات به اندازه فشار خون بالا و چربی خون بالا بوده و به همان اندازه تهدیدکننده سلامبازگشت وضعیت عادی به جادههای کشور |اخبار ایران و جهان
بازگشت وضعیت عادی به جادههای کشور جانشین پلیس راه راهور ناجا از حذف تمام محدودیتهای جادههای کشور خبر داد و گفت هم اکنون به جز باند جنوبی تهران - کرج که با ترافیک نیمه سنگین مواجه است سایر جادهها ترافیک عادی و روان دارند کد خبر ۴۸۷۸۱۶ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۸حجم روان آبهای کشور ۱۷ درصد کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
حجم روان آبهای کشور ۱۷ درصد کاهش یافت وزارت نیرو اعلام کرد حجم روان آب های کشور در پایان ۶ ماهه نخست سال آبی جاری ابتدای مهرتا پایان اسفندماه ۹۳ درمقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته ۱۷ درصد کاهش یافته است کد خبر ۴۸۵۸۲۵ تاریخ انتشار ۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۳ - 26 March 201510میلیونحاشیهنشینزیرپوششخدماتدرمانی |اخبار ایران و جهان
10میلیونحاشیهنشینزیرپوششخدماتدرمانی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت تا پایان سال 10 میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین تحت پوشش خدمات بهداشتی- درمانی قرار میگیرند کد خبر ۴۸۵۳۹۴ تاریخ انتشار ۰۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸ ۳۶ - 22 March 2015 وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفتافزایش سال به سال آمار جمعیت معتاد کشور |اخبار ایران و جهان
افزایش سال به سال آمار جمعیت معتاد کشور ده سال قبل از این بررسی نیز تحقیقی ملی انجام شده بود که مقایسه نتایج این دو بررسی نشان داد در سال 90 جمعیت معتادان 125 هزارنفر افزایش یافته که در مقایسه با رشد جمعیت افزایش چشمگیری نداشته است اما آمار بسیار نگران کننده تغییر روند مصرف استکشور دچار ورشکستگی منابع آب شده است |اخبار ایران و جهان
کشور دچار ورشکستگی منابع آب شده است محمودی گفت طبق شاخصهای جهانی نباید بیش از 40 درصد منابع آب زیرزمینی مورد مصرف قرار گیرد چرا که آن کشور به ورشکستگی منابع آب دچار میشود در ایران بیش از 80 درصد منابع آبی مورد مصرف قرار گرفته است کد خبر ۴۸۴۱۳۸ تاریخ انتشار ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ -آخرین وضعیت جوی کشور |اخبار ایران و جهان
آخرین وضعیت جوی کشور کد خبر ۴۸۷۹۷۹ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۸ - 04 April 2015 مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور آخرین پیشبینیها از وضعیت آب و هوای کشور را تشریح کرد به گزارش ایسنا احد وظیفه با اشاره به نقشه های پیش یابی هواشناسی امروز گفت در برخی مبازار کرمان،طولانیترین راسته بازار کشور |اخبار ایران و جهان
بازار کرمان طولانیترین راسته بازار کشور کد خبر ۴۸۶۳۴۵ تاریخ انتشار ۰۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۰ - 29 March 2015 بازار بزرگ کرمان یکی از بزرگترین مجموعه های تاریخی استان است که بیش از 60 درصد از آثار تاریخی این شهر را در خود جای داده بطوریکه یکی از طولانی ترین راسته بازارها در کشورجو آرام در اغلب مناطق کشور |اخبار ایران و جهان
جو آرام در اغلب مناطق کشور کد خبر ۴۸۸۴۸۵ تاریخ انتشار ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۴ - 05 April 2015 مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت طی دو روز آینده در غالب مناطق کشور جوی آرام حاکم است به گزارش مهر احد وظیفه افزود بر اساس تحلیل اخرین داده های هواشناسی عصر امروز باارائه تسهیلات سربازی به نخبگان کشور |اخبار ایران و جهان
ارائه تسهیلات سربازی به نخبگان کشور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت تسهیلات سربازی به نخبگان و مخترعان کشور داده میشود کد خبر ۴۸۷۸۸۴ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۷ - 04 April 2015 قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت تسهیلات سربازی به نخبگان و مخترعان کشور داده میشود به گزاپرترددترین محورهای مواصلاتی کشور |اخبار ایران و جهان
پرترددترین محورهای مواصلاتی کشور کد خبر ۴۸۵۲۲۱ تاریخ انتشار ۰۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۱ - 21 March 2015 رئیس پلیس راهور ناجا گفت از 25 اسفند تا کنون شاهد افزایش 7 درصدی سفرها نسبت به سال گذشته بودهایم به گزارش فارس سردار اسکندر مؤمنی درباره آخرین وضعیت تردد در سفرهای نوروزی اظهاجزئیات جدید از بسته خدمات درمانی در سال ۹۴ |اخبار ایران و جهان
جزئیات جدید از بسته خدمات درمانی در سال ۹۴ مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از ارتقاء بسته خدمات درمانی و بیمه ای بیمه شدگان در سال ۹۴ خبر داد کد خبر ۴۸۸۵۸۲ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۵ - 06 April 2015 مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از ارتقاء بسته خدمات درمانی و بیمه ای بیمه شدوضعیت جوی جادههای کشور |اخبار ایران و جهان
وضعیت جوی جادههای کشور کد خبر ۴۸۵۳۳۵ تاریخ انتشار ۰۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۷ - 22 March 2015 بر اساس اعلام پلیس راهور هم اکنون در ۱۱ استان کشور بارش باران گزارش شده است و سایر محورهای مواصلاتی کشور از جوی آرام برخوردار هستند به گزارش فارس برابر آخرین اخبار دریافتی در استانهایورود سامانه بارشی جدید به کشور |اخبار ایران و جهان
ورود سامانه بارشی جدید به کشور کد خبر ۴۸۵۴۸۷ تاریخ انتشار ۰۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۷ - 23 March 2015 مدیر پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور آخرین پیشبینیها از وضعیت آب و هوای کشور در روزهای آتی را تشریح کرد به گزارش ایسنا احد وظیفه در ابنباره گفت بر اساس تحلیل آخرین اطلا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها