تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نصيحت كردن در حضور ديگران، خُرد كردن شخصيت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832581984




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه مشکلات اقتصاد مربوط به تحريم نيست/ دولت بايد مقررات زدايي کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۰:۱۱ق.ظ)
دکتر اقبالي در گفتگو با موج: همه مشکلات اقتصاد مربوط به تحريم نيست/ دولت بايد مقررات زدايي کند موج- يک استاد دانشگاه با اشاره به اينکه لغو تحريم ها تمام مشکلات اقتصادي ما را برطرف نمي کند بر لزوم مديريت و سياستگذاري دولت براي دوران پس از تحريم تاکيد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بعد از اعلام بيانيه هسته اي و لغو تحريم ها از سوي مسوولان مذاکره کننده اميدها براي باز شدن درهاي اقتصاد و رونق فضاي اقتصادي بيشتر شد. مردم منتظر جهش ها و حرکت هاي موثري هستند. هرچند وزير اقتصاد و برخي مسوولان تاکيد کرده اند که گشايش اقتصادي به سرعت قابل انجام نيست اما، به نظر مي رسد فضاي حاکم بر جامعه توام با شادي و نشاط پس از انجام مذاکرات است. در اين زمينه با دکتر عليرضا اقبالي، اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت و گويي انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
آقاي دکتر! آيا با لغو تحريم ها مي توان انتظار رونق يکباره اقتصادي را داشت؟
ما در اقتصاد مشکلات متعددي داريم. بايد ببينيم کدام مشکل تحت تاثير تحريم است. يک مشکلي مثل تورم ساختاري است که ناشي از کسري بودجه و مخارج منهاي ماليات و تامين درآمدها صرفا از طريق نفت است. با اين حساب اگر اقتصاد تورم آفرين نشود اصلا علم زير سوال مي رود. البته با وجود تحريم ها شدت آن بيشتر مي شود. ساختار اقتصاد ما به شکلي است که اساسا تورم آفرين است. بنابراين مشکلات اقتصادي همه و همه به تحريم هيچ ربطي ندارد. با اين حال تحريم مي تواند خيلي از مشکلات ما را تحت تاثير قرار دهد.
تاثيرات لغو تحريم ها را در چه چيزهايي مي بينيد؟
لغو تحريم ها مي تواند تجارت خارجي را تحت تاثير گذارد. همچنين واردات کالاهاي مصرفي، واسطه اي و ضروري را تسهيل مي کند. ريسک سرمايه گذاري در کشور را کم مي کند. فضاي کسب و کار را مي تواند جذاب کند. ضريب ريسک و بيمه براي سرمايه گذاري تمام موسسات بين المللي تامين مي شود که مي تواند در اقتصاد ما اثر بخش باشد. همچنين در اقتصاد سياسي چشم انداز مطلوب تري را مي تواند داشت باشد؛ چرا که شاخص هاي بي ثباتي را مي تواند کم رنگ کند. همچنين سرمايه گذاري در عرصه نفت جذاب تر مي شود. حدود 10 سال تحريم اقتصاد را ضربه زده است. اقتصاد به شدت نياز به سرمايه دارد. الان در حوزه هاي مختلف به خصوص بخش انرژي سرمايه گذاري افزايش پيدا مي کند که البته براي شرکت هاي خارجي جذاب تر است. به نظر مي رسد که فضاي خوبي را در اين زمينه شاهد باشيم.
آيا صرف حذف تحريم ها مي تواند شرايط خوبي براي کشور رقم بزند. مديريت و سياستگذاري دولت در کجا مهم قلمداد مي شود؟
نقل و انتقال پولي که آزاد مي شود هم مهم است. اين که اين پول چگونه و در چه جاهايي تزريق مي شود هم نياز به مديريت و سياستگذاري دولت دارد. اگر قرار باشد که تجربه دولت اول هاشمي و دولت احمدي نژاد تکرار شود بايد بگويم که فاجعه است.بايد اين پول ها مديريت شود. چرا که نبايد پايه پولي بالا رود و حجم نقدينگي افزايش يابد. بلکه بايد اين حجم پول به صندوق توسعه ملي سرازير شود. در هر صورت بخشي از اين پول وارد بودجه دولت مي شود و در صورت عدم مديريت بحران آفرين خواهد شد.البته به نظر نمي رسد با تيمي که با دولت کار مي کند پديده اي رخ دهد. ولي با اين حال بايد مواظب بود که اين پول ها هدر نرود.
پس از اعلام لغو تحريم ها موجي از شادي در کشور به راه افتاد که ممکن است انتظارات مردم را بالا ببرد. دولت چگونه مي تواند اين فضا را مديريت رواني کند؟
دولت بايد صادقانه و به يک زبان ساده بيايد و راه را به مردم نشان دهد و اعلام کند که ورود بي محاباي ارز به اقتصاد منجر به شوک تورمي مي شود و به توان داخلي ضربه مي زند. ورود سرمايه خارجي به اقتصاد بايد همراه با توليد باشد وگرنه خطرآفرين است. اگر تقاضايي افزايش يابد بايد عرضه نيز افزايش يابد. بايد کالاهاي مورد مبادله بيشتر شوند نه اينکه قيمت کالاها افزايش يابد.
ابزارهاي دولت براي مديريت فضاي اقتصادي چه خواهد بود؟
دولت بايد با ابزارهايي که دارد فضاي کسب و کار را در کشور فراهم کند و به شدت مقررات زدايي کند. چرا که اين مسئله خود به تنهايي در اقتصاد غرب بحران درست کرد. کشور ما در اين زمينه ظرفيت دارد. دولت براي تشکيل نهادهاي مالي مثل بانک و صرافي بايد امکانات فراهم کند و روند آن را تسهيل بخشد. اين امر باعث جذابيت فضاي کسب و کار خواهد شد؛ چرا که فعالين و سرمايه گذاران خارجي را ترغيب به سرمايه گذاري مي کند. اين امر به سرعت مي تواند فضا را عوض کند. همچنين باعث افزايش توليد و اشتغال در کشور خواهد شد. اين فضا باعث مي شود که بيشتر بتوان به تقاضاهاي مردم پاسخ داد. مردم بايد يک چيزهايي را مشاهده کنند. اين گونه هم نيست که فقط يک مدينه فاضله اي را برايشان ترسيم کنيم. مردم بايد با گوشت، پوست و استخوان خود رونق اقتصادي را درک کنند.
مقررات زدايي يعني اين که دولت قواعد دست و پاگير براي فعاليت موسسات و بخش خصوصي داخلي و خارجي را از بين ببرد؟
بله. اقتصاد ما تشنه سرمايه خارجي است و اين ها مي تواند سيگنال هاي مثبتي براي اقتصاد سياسي باشد. در واقع دولت مي تواند با اعمال سياست هاي مالي و پولي صحيح بر افزايش محبوبيت و مشروعيت خود در نگاه مردم هم تاثير گذارد. البته تلاش هايي هم صورت گرفته است. در دوره احمدي نژاد حوزه بانکي بسيار در شرايط بدي بود. دولت بايد شرايطي را ايجاد کند که بتواند با بانک هاي دنيا مذاکره کند. فضايي ايجاد شود که بتوانند در ايران شعبه بزنند. استقبال خوبي هم خواهد شد؛ چرا که نرخ بهره در ايران فضاي جذابي براي آنان ايجاد مي کند.بايد شرايطي ايجاد شود که بانک هاي ما بتوانند با بانک هاي جهان رقابت کنند.نبايد حوزه مالي اقتصاد بخشي عقب افتاده باشد.
برآورد شما از عملکرد دولت در مهار تورم در سال گذشته چيست؟
دولت در شرايطي بسيار سختي دولت را تحويل گرفت. اقتصاد کشور مشابه بيماري بود که نياز به اوژانس داشت. خوشبختانه وزير اقتصاد متخصص خوبي هستند و اگر چند نفر در ايران هست که متخصص حوزه اقتصاد هستند يکي از آنان طيب نيا است. با اين حال سياست هايي که اعمال شده بدون تبعات نيستند. اصولا سياست هاي ضدتورمي با رکود همراه است. با اين حساب که بخش قابل ملاحظه اي از اقتصاد ما وابسته به سيستم بانکي است دولت توانسته تا حدي تورم را کاهش دهد. سياست هاي ضد تورمي اثربخشي داشته است.بنابراين از جهت مديريت تورم عملکرد دولت خوب بوده است. با اين حال رکود ناشي از سياست ها طبيعي است. اين که دولت توانسته است تا حدي اقتصاد را از بحران در بياورد قابل تحسين است.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن