واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سخنان شب گذشته وزیر خارجه ایران در برنامه تلویزیونی، مورد توجه شمار زیادی از مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفت.
به گزارش تراز ، سخنان ظریف درباره توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم ها بازتاب زیادر در رسانه های مختلف در سطح جهان داشت.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از دبی به قلم لوئی شاربونو نوشت: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز شنبه گفت در صورت توافق درباره یک توافق نامه هسته ای نهایی، همه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در ارتباط با برنامه هسته ای این کشور فورا لغو خواهد شد.
بازتاب سخنان ظریف در خبرگزاری رویترز
ظریف پس از هدایت مذاکره کنندگان ایرانی در جهت دستیابی به یک توافق نامه اولیه با قدرت های جهان که این هفته در شهر لوزان سوئیس به دست آمد اکنون باید مخاطبان داخلی را متقاعد کند که این مذاکرات به سوی یک توافق نامه نهایی پیش می رود که به سود ایران است.
رویترز در ادامه مدعی شد: وی همچنین « فکت شیت » آمریکا را که بلافاصله پس از توافق به دست آمده در سوئیس منتشر کرد زیر سوال برد. در این فکت شیت به امتیازهایی که ایران داده است اشاره و اعلام شده بود تحریم ها علیه ایران به حال تعلیق درخواهد آمد و نه اینکه لغو شود و این اتفاق نیز پس از تایید پایبندی تهران به مفاد توافق نامه انجام خواهد شد.
رویترز در ادامه افزود: وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد :« ما هر کاری که در برنامه هسته ای داریم می تواند ازسر گرفته شود. دانش ما بومی است و هیچکس نمی تواند آن را از ما بگیرد.»
این خبرگزاری در ادامه نوشت: ظریف تاکید کرد آنها فهمیدند که نمی توانند برنامه هسته ای ایران را متوقف کنند. ایران تا زمانی به وعده های خود عمل خواهد کرد که غرب نیز به وعده هایش عمل کند. یک توافق نامه می تواند در را به سوی روابط سازنده تر با جامعه بین المللی باز کند.
رویترز همچنین از قول مقامات امریکایی نوشت: مقامات آمریکایی تاکید کرده اند جزئیات بخش های مورد توافق در مذاکرات لوزان که طرف آمریکایی روز پنجشنبه آنها را منتشر کرد مورد مذاکره قرار نگرفت و بخشی از توافق نامه نهایی خواهد بود که قرار است تا پایان ماه ژوئن به دست آید.
یک مقام بلندپایه آمریکا روز جمعه در مصاحبه با خبرنگاران گفت ایران و شش کشور توافق کرده بودند می توانند تفاسیر خودشان را از این توافق نامه منتشر کنند اما نباید حقایق را عوض کنند.
وی افزود :« ما قبول داریم که تعابیری متفاوت را از این توافق نامه منتشر کرده ایم اما این تعابیر با یکدیگر تناقض ندارد.»
فرانسه نیز به طور جداگانه یک فکت شیت را درباره این توافق نامه هسته ای منتشر کرد که در آن جزئیات بیشتری درباره کاهش محدودیت ها علیه برنامه غنی سازی ایران پس از مدت 10 سال اشاره شده بود اما فکت شیت آمریکا را نقض نکرده بود. در فکت شیت فرانسه آمده است تهران در نهایت قادر خواهد بود از سانتریفوژهای پیشرفته استفاده کند.
بازتاب سخنان ظریف در دیگر خبرگزاری ها
سایت شبکه خبری «الجزیره» که تیتر دفاع وزیر خارجه ایران از توافق هسته ای تاریخی را برای مطلب خود انتخاب کرده، می نویسد به گفته محمد جواد ظریف، ایران قادر خواهد بود در صورت عدم پایبندی غرب به تعهدات خود، فعالیت های هسته ایش را بار دیگر مانند سابق از سر بگیرد.
به گفته ظریف، ایران توانایی انجام اقدام متقابل را دارد و قادر خواهد بود در صورت عدم پایبندی طرف مقابل، فعالیت های خود را در همان سطح بار دیگر آغاز کند. وی همچنین تأکید کرده بیانیه صادر شده پس از مذاکرات اخیر، جنبه الزام آور ندارد.
روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز تأکید خود را بر همین بخش از سخنان ظریف قرار داده، اما در ادامه به نقل از وی می نویسد در صورت نهایی شدن توافق هسته ای، تمامی تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هسته ای ایران و همچنین تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا برداشته خواهند شد. این روزنامه اشاره می کند که با وجود انتقادات، تفاهم هسته ای به طور گسترده ای در ساختار سیاسی ایران مورد استقبال قرار گرفته است.بازتاب سخنان ظریف
در طرف مقابل، «کریستین ساینس مانیتور» موضع آمریکایی ها در قبال تفاهم هسته ای با ایران را مورد توجه قرار داده و می نویسد هرچند آمریکایی ها به طور کلی از این تفاهم حمایت می کنند، اما حمایتشان با ملاحظاتی همراه است. به نوشته این روزنامه، هرچند اوباما تأکید کرده که تفاهم اخیر به توافق جامع و نهایی هسته ای منجر و سبب افزایش امنیت آمریکا و متحدانش خواهد شد، اما حتی میانه روترین جمهوری خواهان کنگره و نیز شمار زیادی از دموکرات ها، به شدت نگران هستند. به طور کلی، هرچند اکثر آمریکایی ها از از این تفاهم حمایت می کنند، اما می گویند به ایران اعتماد ندارند و باید در این زمینه محتاط بود.از سوی دیگر، نگرانی طیف های مختلف در رژیم صهیونیستی نسبت به تفاهم هسته ای ایران نیز همچنان ادامه دارد. در همین زمینه، روزنامه «جروزالم پست» با انتشار مطلبی به بررسی مواردی پرداخته که به زعم خود، ضعف های کلیدی تفاهم هسته ای اخیر را تشکل می دهد. این روزنامه با اشاره به اینکه بر اساس تفاهم طرفین، ایران پنج هزار سانتریفیوژ را در نطنز و هزار سانتریفیوژ دیگر را در تأسیسات زیرزمینی فردو حفظ خواهد کرد، می نویسد این امر به خودی خود مسئله ساز است. از جمله موارد دیگری که مورد انتقاد این روزنامه قرار گرفته، این است که ایران امکان خواهد یافت فعالیت های تحقیق و توسعه هسته ای خود را ادامه دهد.
در نهایت، در میان دیگر مطالب، روزنامه «فایننشال اکسپرس» دیدگاه هند را نسبت به تفاهم هسته ای ایران مورد بررسی قرار داده و می نویسد این کشور اطمینان دارد که این تفاهم و نیز دستیابی طرفین به توافق، سبب آسان تر شدن تجارت با ایران خواهد شد. در همین راستا، وزیر بازرگانی هند به ایران سفر می کند تا درباره وضعیت موجود و فرصتی که برای توسعه تجارت میان طرفین به وجود آمده، با طرف ایرانی به گفت و گو بپردازد. از جمله مواردی که مورد توجه هند قرار دارد، از یک سو افزایش واردات نفت خود از ایران و از سوی دیگر، افزایش صادرات برنج به ایران است.
منبع: شبکه خبر
يكشنبه 16 فروردين 1394 ساعت 15:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]