محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842749780
افزایش تمایل جوانان به فرزندآوری
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
افزایش تمایل جوانان به فرزندآوری بر اساس یک نظر سنجی مرکز آمار ایران مشخص شد، ضمن افزایش تمایل جوانان در آستانه ازدواج، به فرزندآوری، تعداد فرزندان دلخواه مردان و زنان در آستانه ازدواج به ترتیب 2.4 و 2.2 نفر اعلام شده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، مرکز آمار ایران اعلام کرد: بررسی نحوه نگرش جوانان در آستانهی ازدواج و زنان همسردار 15-49 ساله نسبت به فرزندآوری و شناخت عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی موثر بر آن منتشر شد.
باروری یکی از مهمترین مولفههای تحولات جمعیتی در هر کشور است. از این رو سیاستهای جمعیتی در دنیا و کشورهای مختلف عمدتاً حول محور کاهش یا افزایش باروری اعمال میشود. از طرفی شاید مهمترین تغییر جمعیتشناختی در طول سه دهه گذشته کاهش چشمگیر باروری در تمام مناطق دنیا بوده است.
به موازات تحولات جمعیتشناختی در دنیا، ایران نیز تغییر جمعیتی گستردهای را تجربه کرده است. طی سه دهه گذشته باروری به طور چشمگیری کاهش پیدا کرد و با وجود نوسانات باروری، دادهها نشانگر کاهش باروری از سال 1365 به بعد است.
تجربهگذار باروری در ایران بیانگر آن است که هر چند اتخاذ سیاستها و اعمال برنامههای تنظیم خانواده عامل موثری در سرعت کاهش باروری بوده است اما رفتارهای باروری مردم تحت تاثیر عوامل، شرایط و زمینههای دیگری شکل گرفته است که در تحلیل روندهای همواره باید به آن توجه نمود.
با بررسی دقیق نحوه نگرش جوانان در آستانهی ازدواج (که والدین آینده جامعه خواهند بود) و زنان واقع در سنین باروری، نسبت به فرزندآوری و شناخت متغیرهای اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی موثر بر این نوع نگرشها میتوان به برنامهریزان و سیاستگذاران کشور برای تدوین سیاستهای هوشمند افزایش باروری کمک نمود.
هدف اصلی این تحقیق سنجش نگرش جوانان در آستانهی ازدواج و زنان همسردار واقع در سنین باروری (15-49 ساله) نسبت به تعداد مطلوب فرزندان و شناخت عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی موثر بر آن است.
جامعه آماری در این مطالعه شامل دو گروه جوانان در آستانهی ازدواج که برای آموزشهای قبل از ازدواج به مراکز آموزش ازدواج وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراجعه مینمایند و زنان همسردار 15-49 ساله که برای انجام معاینات پزشکی و یا واکسیناسیون فرزندانشان به مراکز بهداشتی درمانی عمومی واقع در نقاط شهری و روستایی کشور مراجعه مینمایند، است.
اندازه نمونه برای دختران و پسران در آستانهی ازدواج معادل 12400 نفر و برای زنان همسردار 15-49 ساله 6200 نفر در نظر گرفته شده است.
در ادامه خلاصهای از یافتههای توصیفی و تحلیلی تحقیق به تفکیک هر یک از دو گروه، هدف مورد بررسی ارائه میشود.
جوانان در آستانه ازدواج
تعداد فرزندان دلخواه
میانگین تعداد فرزندان دلخواه مردان و زنان جوان در آستانهی ازدواج به ترتیب برابر 2.4 و 2.2 بوده است به گونهای که بین نظرهای مردان و زنان در مورد تعداد فرزند 2% تفاوت وجود دارد. همان گونه که در شکل 1 ملاحظه میشود، بیشتر جوانان در آستانهی ازدواج ( 60.2 درصد) علاقه مند به داشتن 2 فرزند هستند، 14 درصد طالب 1 فزند و نزدیک 1 درصد علاقهای به داشتن فرزند ندارند.
همچنین میانگین تعداد فرزندان دلخواه جوانان در آستانهی ازدواج ساکن نقاط نقاط شهری و یا نقاط روستایی به ترتیب برابر با 2.2 و 2.5 فرزند بوده استو. شایان ذکر است که، 14.6 درصد جوانان در آستانهی ازدواج ساکن نقاط شهری و 9.8 درصد از جوانان نقاط روستایی طالب یک فرزند بودهاند.
فاصلهی بین ازدواج تا تولد اولین فرزند
متوسط فاصله مطلوب ازدواج تا تولد فرزند اول، از نظر جوانان در آستانه ازدواج 2.6 سال بوده است و تفاوتی بین نظر مردان و زنان در این مورد وجود نداشته است، حدود 25 درصد از پاسخگویان، فاصلهی مناسب بین ازدواج تا تولد فرزند اول را بیش از 5 سال اعلام کردهاند که با توجه به بالا رفتن سن ازدواج و به تعویق افتادن ازدواج، این موضوع قابل تأمل است.
فاصله سنی مطلوب بین فرزندان
متوسط فاصله سنی مناسب بین فرزندان به ترتیب برابر 3.9 و 4.3 سال از سوی مردان و زنان در آستانهی ازدواج اعلام شده است. چنان که ملاحظه میشود زنان در مقایسه با مردان معتقد به فاصله سنی بیشتر بین فرزندان هستند. با وجود این که حدود 46 درصد پاسخگویان فاصله سنی مطلوب بین فرزندان را 3-5 سال میدانند، حدود 30 درصد نیز فاصلهی بیش از 5 سال را مطلوب میدانند.
سن مناسب ازدواج برای پسرها و دخترها
میانگین سن مناسب ازدواج برای پسرها برابر با 25.7 و برای دختران 21.3 سال بوده است. حدود 18 درصد پاسخگویان سن مناسب ازدواج برای پسران را 30-39 ساله اعلام کردهاند و حدود 23 درصد پاسخگویان سن مناسب ازدواج برای دختران را 25 سال و بیشتر اعلام کردهاند. زنان پاسخگو در مقایسه با مردان سن مناسب ازدواج پسرها و دخترها را کمی بیشتر بیان کردهاند.
همچنین 19.2 درصد پاسخگویان ساکن نقاط شهری و 6.8 درصد از پاسخگویان ساکن نقاط روستایی سن مناسب ازدواج برای پسران را 30-39 سال اعلام کردهاند، که نشان دهنده تفاوت دیدگاه پاسخگویان نقاط شهری و روستایی نسبت به این مسئله است. علاوه بر این سن مناسب ازدواج برای دختران از سوی 24.5 درصد از جوانان پاسخگوی ساکن نقاط شهری و 8.6 درصد از جوانان نقاط روستایی 25 سال و بیشتر بیان شده است.
نگرش پاسخگویان نسبت به معیارهای مختلف فرزندآوری
حدود 75 درصد از پاسخگویان به پدر و یا مادر شدن در حد خیلی زیاد و یا زیاد علاقه دارند و حدود 25 درصد علاقهی زیادی ندارند.
با نگرشسنجی از جوانان در آستانه ازدواج نسبت به ابعاد مختلف اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی فرزندآوری مشاهد شد که:
31.1 درصد جوانان در آستانهی ازدواج اعتقاد دارند اگر بیش از 2 فرزند بیاورند مردم آنها را سرزنش میکنند.
18.7 درصد جوانان پیشرفت تحصیلی و شغلی خانمها را مهمتر از بچهدار شدن میدانند.
14.1 درصد جوانان موافق هستند که آدم پولش را برای چیزهای که دوست دارد خرج کند بهتر از این است که خرج بچه بکند.
29.4 درصد جوانان اعتقاد دارند بچهدار شدند سخت است و راحتی را از آدم میگیرد.
33.2 درصد جوانان بیاعتمادی به همسرشان را عامل دیرتر بچهدار شدن میدانند.
85 درصد جوانان بچهدار شدن را باعث تقویت مسئولیتپذیری میدانند.
77.7 درصد جوانان بچه را نعمت میدانند.
80.2 درصد جوانان وجود فرزند در خانواده را عامل استحکام کانون خانواده میدانند.
77.4 درصد جوانان زندگی بدون بچه را سرد و بیروح میدانند.
71.9 درصد جوانان احساس خوشبختی خانوادههای صاحب فرزند را نسبت به خانوارهای بدون فرزند بیشتر میدانند.
64.9 درصد جوانان فرزندان را کمک یار والدین در سالمندی میدانند.
58.3 درصد جوانان حمایت دولت از خانوادهها، مخصوصاً خانمهای شاغل را باعث افزایش فرزندآوری میدانند.
52.9 درصد جوانان هزینههای بالای پرورش فرزند را مانع بچهدار شدن میدانند.
48.5 درصد جوانان نگرانی از آینده را سبب عدم تمایل به داشتن فرزند میدانند.
زنان همسردار 15-49 ساله
تعداد فرزند دلخواه
برای آگاهی از نگرش زنان پاسخگو نسبت به تعداد فرزندان دلخواه؛ در ابتدا تعداد فرزندان فعلی آنها مورد پرسش قرار گرفت. نتایج نشان داد میانگین تعداد فرزندان موجود پاسخگویان برابر 1.7 فرزند بوده است.
طی سوالی از پاسخگویان پرسیده شد که به غیر از فرزندان فعلی دلتان میخواهد چند فرزند دیگر داشته باشید. 34.6 درصد تمایل به داشتن فرزند دیگری نداشتند؛ 56.5 درصد طالب یک فرزند دیگر؛ 7.8 درصد 2 و 1.1 درصد نیز 3 فرزند دیگر میخواستند. متوسط فرزندان دلخواه پاسخگویان (فرزندان فعلی و مورد تقاضا) برابر 2.8 است و بیشترین درصدها به 2 و 3 فرزند (به ترتیب 42.7 و 28.2 درصد) اختصاص دارد. زنان پاسخگوی ساکن نقاط شهری به طور متوسط طالب 2.7 فرزند بوده و زنان ساکن نقاط روستایی به طور متوسط خواهان 3 فرزند بودهاند.
فاصلهی سنی مناسب بین فرزندان
میانگین فاصلهی سنی پیشنهادی بین فرزندان 4.4 سال بیان شده است. همچنین حدود 39.6 درصد از پاسخگویان، متوسط فاصله سنی مناسب بین فرزندان را بیش از 5 سال اعلام کردهاند.
سن مناسب ازدواج پسران و دختران
میانگین سن مناسب ازدواج پیشنهادی از سوی پاسخگویان برای پسران و دختران به ترتیب 26 سال و 21.4 سال بیان شده است. حدود 19.3 درصد از پاسخگویان سن مناسب ازدواج برای پسرها را 30ـ39 سال و حدود 23 درصد از پاسخگویان سن مناسب ازدواج برای دخترها را 25ـ34 سال اعلام کردهاند.
نگرش پاسخگویان نسبت به معیارهای مختلف فرزندآوری
اکثریت پاسخگویان (حدود 87 درصد) علاقه زیادی به اینکه مادر شدهاند داشتهاند و در مقابل حدود 13 درصد پاسخگویان علاقهی متوسط و کمی به اینکه مادر شدهاند داشتهاند.
مقایسهی نتایج دو گروه هدف
میانگین تعداد فرزندان دلخواه برای زنان همسردار 15ـ49 ساله پاسخگو برابر 2.8 فرزند بوده است، در صورتی که این رقم در بین زنان در آستانهی ازدواج برابر با 2.3 فرزند بوده است. بنابراین، میتوان گفت که تعداد فرزندان مطلوب در بین زنان رو به کاهش است، البته باید متذکر شد که ممکن است پس از ازدواج و بچهدار شدن نگرش زنان در آستانهی ازدواج نسبت به تعداد فرزندان مطلوب تغییر کند.
تعداد فرزند پسر و دختر مطلوب از سوی زنان همسردار 15ـ49 ساله برابر با 1.5 و 1.3 فرزند بوده و برای زنان در آستانهی ازدواج برابر با 1.2 و 1.1 فرزند بوده است. در اینجا ملاحظه میشود که همراه با کاهش تعداد فرزندان مطلوب زنان، نگرش ترجیح جنسیتی آنها نیز رو به کاهش است.
نتایج نشان میدهد که بین رفتار فرزندآوری جوانان و زنان 15ـ49 ساله و تحصیلات آنها رابطهی معکوس وجود دارد، به گونهای که با افزایش میزان سواد و تحصیلات پاسخگویان به جز افراد با تحصیلات دکتری و تحصیلات حوزوی، از تعداد فرزندان دلخواه آنها کاسته میشود.
بین رفتار فرزندآوری جوانان و زنان 15ـ49 ساله و وضعیت اقتصادی آنها رابطهی معکوس وجود دارد به گونهای که افراد دارای پایگاه اقتصادی بالا، متقاضی فرزند کمتری بوده و در عوض افراد با پایگاه اقتصادی پایین متقاضی فرزند بیشتری هستند.
بین رفتار فرزندآوری جوانان و زنان 15ـ49 ساله و سن ازدواج آنها رابطهی معکوس وجود دارد، به گونهای که در جوانان با افزایش سن ازدواج، تعداد فرزندان دلخواه آنها کمتر میشود و میانگین تعداد فرزندان مورد تقاضای زنان 15ـ49 ساله در بین افرادی که در سنین 25 تا 39 سالگی ازدواج کردهاند کمتر از کسانی است که در سنین پایین و یا خیلی بالا ازدواج کردهاند.
نتیجهگیری
با توجه به این یافتهها میتوان گفت:
نگرانیهای جوانان در مورد هزینههای بالای پرورش فرزندان قابل توجه است و باید از دیدگاه برنامهریزان مورد توجه خاصی قرار گیرد.
افراد دارای پایگاه اقتصادی بالاتر، تمایل کمتری به فرزندآوری دارند. بنابراین برای افزایش نرخ باروری، در کنار راهکارهای اقتصادی باید وزن کافی را برای راهکارهای فرهنگی و اجتماعی درنظر گرفت.
میل به فرزندآوری در بین بیشتر جوانان در آستانهی ازدواج وجود دارد. بنابراین، با اتخاذ سیاستهای کاهش سن ازدواج میتوان به نرخهای باروری بالاتر دست یافت.
اگرچه متوسط تعداد فرزندان مطلوب برای جوانان در آستانهی ازدواج بالاتر از 2.1 تسن؛ ولی باید توجه داشت در عمل تحتتأثیر عوامل مختلفی مانند طلاق یا ناباروری، تعداد فرزندانی که به ازای هر زن به دنیا خواهد آمد به مراتب کمتر از این عدد خواهد بود.
14 درصد از جوانان در آستانهی ازدواج داشتن فقط یک فرزند را ترجیح میدهند که این موضوع باید از دیدگاه برنامهریزان و محققان مورد توجه خاص قرار گیرد.
94/1/15 - 17:21 - 2015-4-4 17:21:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]
صفحات پیشنهادی
بر اساس یک نظر سنجی مرکز آمار ایران مشخص شد افزایش تمایل جوانان به فرزندآوری/ فرزندان دلخواه مردان و زنان در آ
بر اساس یک نظر سنجی مرکز آمار ایران مشخص شدافزایش تمایل جوانان به فرزندآوری فرزندان دلخواه مردان و زنان در آستانه ازدواج 2 4 و 2 2 نفربر اساس یک نظر سنجی مرکز آمار ایران مشخص شد ضمن افزایش تمایل جوانان در آستانه ازدواج به فرزندآوری تعداد فرزندان دلخواه مردان و زنان در آستانهیک کارشناس امور جوانان در گفتوگو با فارس: مسکن و اشتغال جوانان نیازمند همت جهادی مسئولان است/ بیکاری به افزای
یک کارشناس امور جوانان در گفتوگو با فارس مسکن و اشتغال جوانان نیازمند همت جهادی مسئولان است بیکاری به افزایش آسیبهای اجتماعی دامن میزندیک کارشناس امور جوانان با بیان اینکه مسکن و اشتغال دو دغدغه مهم و بزرگ جوانان کشور است گفت رفع این دو معضل در جامعه نیازمند حمایت جهادی مسئجامعه در سالی که گذشت جای دندان پاکوتاهها بر روی فرهنگ فرزندآوری/ سگهایی که روی پای جوانان رشد میکنند
جامعه در سالی که گذشتجای دندان پاکوتاهها بر روی فرهنگ فرزندآوری سگهایی که روی پای جوانان رشد میکننداین روزها که بحران جمعیتی کشور به عنوان هشداری از سوی مسئولان مطرح میشود پاکوتاهها با ورود به خانوادههای ایرانی خود را جایگزین فرزندانی کردهاند که میتوانند منشأ خیر و برکتافزایش تمایل به سرمایه گذاری به قم پس از سفر هیات دولت به این استان
افزایش تمایل به سرمایه گذاری به قم پس از سفر هیات دولت به این استان قم- ایرنا- رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قم با عالی توصیف کردن وضعیت جذب سرمایه گذاری در قم گفت سفر هیات دولت به قم موجب علاقه و استقبال سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در این استان شده است به گزوزیر کارورفاه: افزایش تجرد زنان درایران راشاهدیم/ کارفرمایان بخش خصوصی تمایلی به استخدام زنان ندارند
وزیر کارورفاه افزایش تجرد زنان درایران راشاهدیم کارفرمایان بخش خصوصی تمایلی به استخدام زنان ندارند جامعه > خانواده - ویژه نامه نوروزی روزنامه اعتماد نوشت بخشهایی از مصاحبه علی ربیعی وزیر کار رفاه و تامین اجتماعی با ویژه نامه نوروزی روزنامه اعتماد -نباید فراموش کافزايش بودجه اشتغال جوانان تحول بزرگي است
۲۵ اسفند ۱۳۹۳ ۱۷ ۴۸ب ظ نايب رئيس کميسيون اجتماعي مجلس افزايش بودجه اشتغال جوانان تحول بزرگي است موج - عليمرداني با بيان اينکه بيکاري اصلي ترين معضل جوانان است از 4 برابر شدن بودجه اشتغال جوانان براي سال 94 خبر داد محسن عليمرداني نايب رئيس کميسيون اجتماعي مجلس در گفت و گو باروشی تازه برای افزایش تمایل به غذا در بچه ها
در این روش کودکان به آشپزی کردن و تهیه غدا ترغیب می شوند و تمایل آنان به تست کردن دستپخت خودشان بیشتر از قبل خواهد بود آیا شما هم از کمغذا خوردن فرزند خود شاکی هستید و این موضوع به یکی از مشکلات اصلی خانواده شماست اگر پاسخ شما به این سؤال مثبت است راهحل ساده اما نتیجهبخش ما78 درصد جوانان همدانی تمایل به ازدواج دارند
یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۱ کارشناس ارشد آموزش و پرورش ناحیه دو و مدرس دانشگاه پیام نور همدان گفت 78 درصد جوانان استان همدان به ازدواج تمایل دارند و تنها 23 درصد آنها عدم تمایل به ازدواج داشته اند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه همدان موسی طیبی نیا یبا گذشت یک هفته از اجرای طرح ملی امداد و نجات نوروزی هلالاحمر افزایش شمار امدادرسانیهای هلالاحمر/ اسکان اضط
با گذشت یک هفته از اجرای طرح ملی امداد و نجات نوروزی هلالاحمرافزایش شمار امدادرسانیهای هلالاحمر اسکان اضطراری به 10 هزار مسافرسرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات گفت از ابتدای اجرای طرح امداد و نجات نوروزی تا ساعت ۹ صبح سوم فروردین به ۱۶ هزار نفر از مسافران نوروزی امداافزایش 10 درصدی تردد در جاده های استان یزد
افزایش 10 درصدی تردد در جاده های استان یزد یزد - ایرنا - فرماندهی انتظامی استان یزد از افزایش 10 درصدی تردد در جاده های این حوزه استحفاظی طی هفت روز گذشته در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد سردار ایرج کاکاوند روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود از 25 اسفندماه 93 تاکنون علشمار زائران و مسافران نوروزی مشهد 51 درصد افزایش یافت
شمار زائران و مسافران نوروزی مشهد 51 درصد افزایش یافت مشهد - ایرنا - جانشین رییس ستاد خدمات سفر خراسان رضوی از ورود دو میلیون و 904 هزار و 309 زائر و مسافر طی روزهای 25 اسفند گذشته تا پایان روز دوم فروردین ماه به مشهد خبر داد استانداری خراسان رضوی روز دوشنبه به نقل از محمدحسن واافزایش حجم ورودی مسافران به رامسر
افزایش حجم ورودی مسافران به رامسر ساری - ایرنا - فرماندار رامسر گفت ورودی مسافران به رامسر افزایش پیدا کرده است و ترافیک جز در مناطق گردشگری و ساحلی روان است حسین شعبان سروری روز سه شنبه اظهار داشت وضعیت کلی خوب است و مسافران در حال ورود به شهر هستند وی با اشاره به استقرار پایافزایش فشار خون کودکان با تماشای زیاد تلویزیون
محققان می گویند افزایش فشار خون کودکان با تماشای زیاد تلویزیون مطالعات محققان دانشگاه گلاسکو انگلیس نشان میدهد که تماشای بیش از دو ساعت تلویزیون در روز سبب افزایش فشار خون کودکان میشود امام باقر عليه السلام گرامى ترين شما نزد خدا كسى است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذاردراهکارهایی برای افزایش تعداد خواستگارهای تان
انتخاب یک همسر مناسب راهکارهایی برای افزایش تعداد خواستگارهای تان ما در این مطلب به بررسی رفتارهایی که باید انجام داد تا خواستگاران بیشتری داشت پرداخته است امام باقر عليه السلام گرامى ترين شما نزد خدا كسى است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد به گزارش سرویس خانواده جکودکان و نوجوانان قربانیان بازیهای رایانهای
آسیبشناسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد کودکان و نوجوانان قربانیان بازیهای رایانهای یک آسیبشناسی گفت خانوادهها در انتخاب نوع بازیها دقت و توجه داشته باشند و با نظارت غیر مستقیم خود آنها را کنترل کنند جعفربای آسیبشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاربهره مندی 710 هزار مسافر نوروزی از خدمات سازمان جوانان هلال احمر در جاده ها
بهره مندی 710 هزار مسافر نوروزی از خدمات سازمان جوانان هلال احمر در جاده ها تهران - ایرنا - معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان هلال احمر از بهره مندی 710 هزار و 169 مسافر نوروزی از خدمات ارائه شده توسط جوانان عضو این سازمان در جاده های سراسر کشور خبر داد و گفت این اقدامات درمعاون رئیس جمهور: امکانات و کمپ های اقامتی مسافران ۲۰ درصد افزایش یافت
معاون رئیس جمهور امکانات و کمپ های اقامتی مسافران ۲۰ درصد افزایش یافت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به افزایش خدمات نظارتی وخدماتی درزمینه مسافرتهای نوروزی گفت امکانات و کمپ های اقامتی مسافران ۲۰ درصد افزایش داشته است به گزارش نامه ن-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها