تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843433314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو چالش مهم حوزه سلامت کشور |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دو چالش مهم حوزه سلامت کشور
کد خبر: ۴۸۷۸۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵ - 04 April 2015


معاون درمان وزارت بهداشت در تشریح مهمترین چالش های حوزه سلامت کشور، به کمبود نیروی انسانی و تخت بیمارستانی اشاره کرد.

به گزارش مهر، دکتر محمد آقاجانی یکی از مهمترین چالش های طرح تحول نظام سلامت را، بحث نیروی انسانی دانست و گفت: در واقع می توان چنین عنوان داشت که موضوع نیروی انسانی، یکی از مهمترین مشکلات نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کشور است.

۸۰ هزار پرستار برای ۸۰ هزار تخت بیمارستانی

وی تاکید کرد: ما با کمبود جدی نیروی انسانی در نظام ارائه خدمات درمانی مواجه هستیم. در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی کشور، ۸۰ هزار تخت و ۸۰ هزار پرستار داریم. یعنی یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی وجود دارد. در حالی که استاندارد نسبت تخت بیمارستانی به پرستار در دنیا، ۲.۷ دهم است.

آقاجانی افزود: اگر ما بخواهیم به سطح قابل قبولی از نظام ارائه خدمات درمانی برسیم، می بایست حداقل ۲ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داشته باشیم. یعنی مفهومش این است که تعداد پرستاران ما باید ۲ برابر وضعیت فعلی شود. بنابراین، کمبود نیروی انسانی یکی از مهمترین چالش های نظام ارائه خدمات سلامت کشور است.

کمبود ۱۵ هزار تکنسین اورژانس

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: همین مشکل در اورژانس پیش بیمارستانی کشور هم وجود دارد. ما در حال حاضر برای ۲۰۰۰ پایگاه اورژانس موجود ، ۷۵۰۰ نفر تکنسین اورژانس کمبود جدی و فوری داریم و برای ۸۰۰ پایگاهی که باید طبق برنامه چهارم و پنجم توسعه راه اندازی کنیم، نیز ۷۵۰۰ نیروی دیگر می خواهیم. یعنی اگر می خواهیم خدمت رسانی خوبی در این بخش صورت بگیرد،  ۱۵ هزار تکنسین اورژانس نیاز داریم.

آقاجانی گفت: این دو کمبود مهم نیروی انسانی در بخش پرستاری و اورژانس پیش بیمارستانی، سیستم نظام ارائه خدمات درمانی کشور را رنج می دهد. این وضعیت باعث شده تا گاهی اوقات یک تکنسین اورژانس ۱۱۵ تا ۵۰۰ ساعت در ماه کار کند چون نیروی جایگزین وجود ندارد.

راهکار وزارت بهداشت برای حل مشکل

وی، راهکاری که وزارت بهداشت برای سال ۹۴ طراحی کرده است را، بیمارستان های هیئت امنایی عنوان کرد و افزود: ما از حیث استخدام دولتی توفیق چندانی نداشته ایم و دولت در این زمینه با محدودیت جدی مواجه است. این وضعیت باعث شده تا مشکلات جدی برای بیماران و پرستاران ایجاد شود. اما این مشکل، ریشه دار و قدیمی است، اما با اجرای طرح تحول سلامت، این مشکلات بیشتر احساس می شود، چون انتظارات مردم بیشتر شده و البته انتظارات به حقی است. لذا، برای پاسخ دهی به حق، بایستی نیروی انسانی را کامل کنیم که راهکار ما برای سال ۹۴ و سالهای بعد، هیئت امنایی کردن بیمارستان های دولتی است. تا خود هیئت های امنا اقدام به استخدام نیروی انسانی مورد نیازشان کنند.

۲۰ درصد بیمارستان ها در سال ۹۴ هیئت امنایی می شوند

به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، برنامه این وزارتخانه برای هیئت امنایی شدن بیمارستان های دولتی در سال ۹۴، حداقل ۲۰ درصد بیمارستان های وزارت بهداشت است و به مرور در سالهای بعد از آن باید گسترش پیدا کند.

وی ادامه داد: هیئت امنایی شدن بیمارستان های وزارت بهداشت، یکی از تکالیف برنامه پنجم توسعه کشور است. ولی آن اتفاقی که تا حالا افتاده، این بوده که هیئت امنایی شدن واقعی و کاملی نبوده است. به این معنی که اختیارات اداری و مالی کاملی به هیئت امنا داده نشده و بیشتر شکلی و اسمی بوده است. ما، آن چیزی که به عنوان آیین نامه بیمارستان های هیئت امنایی تنظیم می کنیم، با یک رویکرد جدیدی است که این اختیار را به هیئت امنا بدهد تا بتوانند مشکلات بیمارستان خودشان از جمله مشکل نیروی انسانی را برطرف کنند. یعنی منابع در اختیار هیئت امنای بیمارستان قرار دارد و خودشان همه نیازهای بیمارستان را تامین می کند.

آقاجانی تاکید کرد: منابع مالی بیمارستان های هیئت امنایی عمدتا از طریق سازمان های بیمه گر و تعرفه های ارائه خدمات و همچنین از محل منابع عمومی و طرح تحول نظام سلامت تامین می شود.

به گفته معاون وزیر بهداشت، تعرفه بیمارستان های هیئت امنایی، تعرفه های بیمارستان های دولتی خواهد بود.

چالش بعدی حوزه سلامت

وی در ادامه چالش بعدی حوزه سلامت را، کمبود تخت بیمارستانی عنوان کرد و افزود: در حوزه سلامت کشور طی چند دهه اخیر سرمایه گذاری عمده ای اتفاق نیفتاده است. ما با یک عدم توسعه در حوزه خدمات بیمارستانی در بخش های دولتی و غیردولتی مواجه هستیم. میزان تخت بیمارستانی کشور به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ۱.۵ تخت است. این عدد در ژاپن ۱۳.۵، کره جنوبی ۱۰.۵، اروپا ۷.۵، ترکیه ۲.۷ و در اکثر کشورهای منطقه ما، بیش از تعداد تخت بیمارستانی است که ما در کشورمان داریم.

وضعیت تخت بیمارستانی در ایران

آقاجانی گفت: این ۱.۵ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت شامل بخش های دولتی و غیردولتی می شود. به همین خاطر، مردم با صف مواجه می شوند. البته این بهانه نمی شود که به دلیل کمبود تخت و پرستار، از مردم در برابر هزینه های سلامت دفاع نکنیم. اما، منابع دولت، کفایت لازم را برای توسعه کامل خدمات بیمارستانی ندارد و ما باید از منابع غیردولتی هم برای توسعه بیمارستان های کشور استفاده کنیم. که ما اگر  به بهترین شکل بتوانیم شاخص تخت بیمارستانی را به حدود ۲.۷ به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت برسانیم، آن وقت می توانیم وضعیت نسبتا مطلوبی در توسعه بیمارستانی کشور داشته باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت، تاکید کرد: بنابر دستور رئیس جمهور و وزیر بهداشت، مهمترین برنامه معاونت درمان وزارتخانه در سال ۹۴، استمرار برنامه های ۸ گانه طرح تحول نظام سلامت و حفظ دستاوردهای این طرح است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن