تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804267554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگران خوزستان، یعقوب لیث صفاری را از تنهایی درآوردند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: گردشگران خوزستان، یعقوب لیث صفاری را از تنهایی درآوردند جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - باورش برای گردشگران سخت است که شهریار یکی از نخستین دولت‌های ایرانی مستقل مسلمان، در بنایی نیازمند به مرمت اضطراری، زیر صندوقچه‌ای فرسوده دور از مقاصد گردشگری در خاک خوزستان مدفون باشد.

به گزارش روابط عمومی ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان، یعقوب لیث صفاری سردار سپاه ایرانی که پس از طاهریان از سیستان برخواست و مناطق وسیعی از ایران تاریخی و فرهنگی یعنی از رود سند تا اروند را از زیر سلطه خلفای بنی‌عیاس رهاند، اکنون در نوروز 94 برخلاف روزهای دیگر سال میزبان گردشگران علاقه‌مند به تاریخ ایرانی و زبان پارسی بود. مقبره یعقوب لیث که از جاده دزفول به سمت شوشتر قابل دسترسی است، در محوطه تاریخی شهر جندی‌شاپور قدیم و در کنار روستای اسلام‌آباد کنونی واقع شده است.
تنها یک تابلوی قدیمی در حاشیه جاده است که گردشگران را از وجود مردی از مردان تاریخ ایران‌زمین با خبر می‌کند، تابلویی که روی آن نوشته: آرامگاه یعقوب لیث صفاری.
در کنار در آرامگاه یکی از اهالی روستا که کشاورز است، نشسته تا گردشگران از او راهنمایی بگیرند.
آقای داوودی پس از آن که تاریخ لشکرکشی یعقوب لیث از سیستان به سمت بغداد به قصد سرنگونی خلفای عباسی را توضیح می‌دهد، قدری درباره تاسیس نخستین دولت پارسی‌زبان مسلمان در قرن سوم هجری سخن می‌گوید و از قدمت سلجوقی یا تیموری بنای مقبره سخن می‌گوید و خط سیر تاریخ را برمی‌گردد تا درباره عظمت و شکوه جندی شاپور شهر نخستین دانشگاه جهان توضیح بدهد.
او می‌گوید که این کار را به خاطر علاقه خودش انجام می‌دهد و دستمزدی برای این کار نمی‌گیرد.
داوودی که شغل اصلی‌اش کشاورزی است، پسرش را هم در کنار خود آورده تا او هم ببیند که پدر چقدر مشتاق است تا مردم بیشتر درباره یعقوب لیث صفاری بدانند.
مرد کشاورز جندی‌شاپوری از استقبال گردشگرانی می‌گوید که با ماشین‌های شخصی و ماشین‌های کرایه‌ای به دیدن مزار فرسوده سردار ایرانی می‌روند و ادامه می‌دهد: تا الان که بعد از ظهر است، برای بیش از 50 گروه حدود 20 نفره از گردشگران، جندی‌شاپور و یعقوب لیث صفاری را معرفی کرده‌ام و این کار هر روز من در نوروز 94 بوده است.
یعقوب لیث صفاری که نسل هشتم از سلاله خسرو پرویز و نسل ششم از فرزندان اردشیر سوم ساسانی است، از عیاران سیستان بود و به دلیل محبوبیتی که میان مردم آنجا به خاطر جنگ با خوارج به دست آورده بود، توانست تشکیل حکومت بدهد.
او ابتدا کرمان و شیراز را گشود سپس به خراسان رفت و آنجا را فتح کرد و حکومت طاهریان را برانداخت. او سپس به طبرستان رفت، اما در جنگ با علویان طبرستان شکست خورد و عقب نشینی کرد.
پیگیری رفتار سیاسی یعقوب لیث صفاری نشان می‌دهد که او همیشه می‌خواست حکومت بنی‌عباس را سرنگون کند. تا این که قوای خود را جمع کرد و با فتح خوزستان به سوی بغداد لشکر کشید.
او تا دروازه‌های بغداد نیز پیش‌رفت اما لشکر خلیفه عباسی آب دجله را در لشکرگاه صفاریان انداختند و سپاه او را ناچار به عقب نشینی کردند.
یعقوب لیث به جندی‌شاپور برگشت تا ساز و برگ حمله دیگری را مهیا کند اما به شدت بیمار شد و اندکی بعد - در در سال ۲۶۵ هجری - درگذشت. او در هنگام بیماری هم سازش با خلیفه عباسی را نپذیرفت و بر گفته خود در مورد عباسیان، «هرگز مباد که کسی بر ایشان اعتماد کند» همواره پابرجا ماند.
اکنون پس از 11 قرن، در نوروز 94، مقبره یعقوب لیث صفاری و محوطه تاریخی پیرامون آن، ساعتی نیست که از گردشگران خالی بشود؛ مزاری که فقط «یک» تابلو در حاشیه جاده گردشگران را به آن راهنمایی می‌کند.  

کلید واژه ها: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - میراث فرهنگی - گردشگری -




پنجشنبه 13 فروردین 1394 - 20:55:06





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن