واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگرانی شدید ژاپن از پیوستن جوانان این کشور به داعش پکن - ایرنا - ژاپن گروهی از کارشناسان و متخصصان خود را به منظور آشنایی و تحقیق در رابطه با چگونگی جذب اتباع خارجی از سوی نیروهای تروریستی داعش به ترکیه اعزام می کند.
اتخاذ این تصمیم از سوی مقامات ژاپنی پس از آن صورت می گیرد که پیشتر گزارش هایی مبنی بر گرایش رو به رشد جوانان ژاپنی جهت پیوستن به گروه داعش منتشر شده و این موضوع نگرانی های شدیدی را در کابینه شینزو آبه نخست وزیر این کشور ایجاد کرده است.
برخی از رسانه های این کشور با اعلام هشدار در این رابطه، دلیل روند رو به تزاید پیوستن جوانان ژاپنی به گروه های تروریستی را بی هویتی و روزمرگی زندگی آنان اعلام کردند.
چهاردهم فوریه (25 بهمن 93 ) سال جاری میلادی وزارت امور خارجه ژاپن از دستگیری یک تبعه خود در نزدیکی اربیل عراق خبر داد که قصد داشت از مرز زمینی ترکیه، خود را به عراق رسانده و به داعش بپیوندد.
منابع خبری انگیزه سفر ژاپنی ها به سوریه و عراق و پیوستن به داعش را نه همبستگی با یکی از دو طرف جنگ، بلکه خستگی از زندگی روزمره، بی حوصلگی، کسالت، بیکاری و تمایل به ماجراجویی اعلام کردند.
شرایط موجود و البته کشته شدن 5 تبعه ژاپنی طی چند ماه گذشته به دست تروریست ها باعث شده این کشور عزم خود را جهت مقابله با تروریسم بیشتر جزم کند.
این کشور اسفند ماه سال گذشته سه تبعه خود را در حادثه تروریستی موزه ای در تونس و دو تبعه دیگر خود را در اوایل بهمن ماه سال گذشته بر اثر کشته شدن آنان به دست نیروهای داعش از دست داد.
خبرگزاری کیودو روز پنجشنبه به نقل از یک منبع آگاه در اداره مرکز پلیس ژاپن اعلام کرد: ماجرای کشته شدن دو تبعه این کشور به دست نیروهای داعش، نقاط مبهم و تاریک زیادی در پس خود دارد که باید برای ما روشن شود.
وی اظهار داشت که یکی از دلایل سفر تیم متخصص ژاپنی به ترکیه، در راستای تکمیل اطلاعات در خصوص روند اقدامات تروریست های داعش، که باعث جنجال گسترده در فضای کشور شده، محسوب می شود.
کنجی گوتو و هارونا دو تبعه ژاپنی، اوایل بهمن سال گذشته و پس از مدتها اسارت، به دست نیروهای تروریستی داعش در سوریه سربریده شدند.
مدتی قبل نیز دولت ژاپن اعلام کرد که به منظور محافظت از جان اتباع خود در خارج از کشور، اقدامات ضد تروریستی اش را تشدید می کند.
به گفته وزیر امور خارجه ژاپن، توکیو به منظور حفظ جان اتباع خود هر کاری که لازم باشد انجام خواهد داد و به همین خاطر ما قصد داریم به جامعه جهانی در راستای ایجاد محیطی امن که اجازه افزایش افراط گرایی داده نشود، کمک کنیم.
ژاپن پیشتر 200 میلیون دلار برای کمک به مبارزه با تروریسم در خاورمیانه اختصاص داده بود که این موضوع کشته شدن دو تبعه این کشور به دست نیروهای داعش را در پی داشت.
درست بعد از وقوع این حادثه بود که ژاپن بار دیگر اعلام کرد که قصد دارد 15 میلیون دلار کمک مالی دیگر برای مبارزه با تروریسم در کشورهای خاورمیانه و آفریقا اختصاص دهد.
کمک مالی دولت ژاپن برای مبارزه با تروریسم در حالی صورت می گیرد که اکثریت مردم این کشور مخالف پیوستن کشورشان به ائتلاف مبارزه با تروریسم به ویژه تروریست های داعش هستند.
نظرسنجی ها نشان می دهد، 58 درصد از مردم ژاپن معتقدند که کمک های توکیو به کشورهایی که متاثر از اقدامات داعش هستند، صرفا باید غیرنظامی باشد و این کشور نباید به ائتلافی بپیوندد که به رهبری آمریکا تشکیل شده است.
عملکرد دولت ژاپن در رابطه با برخورد با گروههای تروریستی حتی باعث شد گروهی از مردم ژاپن در تجمعی اعتراض آمیز مقابل محل اقامت شینزو آبه نخست وزیر این کشور، به دلیل آنچه بی کفایتی دولت در برخورد با موضوع گروگانگیری اتباع ژاپنی توسط داعش عنوان شد، خواستار استعفای وی شوند.
آساق*231*1597*7074**1859
13/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]