واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: کنفرانس مطبوعاتی ماری هارف درباره مذاکرات هسته ای لوزان
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه نشست خبری تلفنی خود از لوزان سوئیس درباره مذاکرات هسته ای ایران گفت همه مذاکره کنندگان در این دور از مذاکرات با جدیت تمام در تلاشند تا در مهلت مقرر به توافقی دست یابند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در ادامه این نشست خبری خبرنگاری پرسید برای آنهایی که در لوزان نیستند حال و هوای مذاکره کنندگان را چطور توصیف می کنید؟ به نظر می رسد که کمی خوشبینی در هفته پایانی مذاکرات مشاهده می شود. وزیران امور خارجه و دیگر مذاکره کنندگان ارشد در چه حالی هستند؟ آیا آنها خوشبین هستند؟
ماری هارف در پاسخ گفت :«من فکر می کنم خلق و خوی آنها جدی است. من فکر می کنم جدیت کاری که سرگرم آن هستیم، و اینکه ما باید شاهد اتخاذ تصمیماتی از طرف ایران باشیم، و اینکه گزینه های دیگر ما گزینه های خوبی نیستند و از منظر بادوام بودن نیز چندان خوب به نظر نمی رسند، اینها همه روی مذاکره کنندگان تاثیر می گذارند. من فکر می کنم همه درباره چالش هایی که در پیش روی ماست واقع بین هستند. من فکر می کنم ما هنوز راه برای رسیدن به یک تفاهم سیاسی را باز می بینیم. من می خواهم دراین باره کاملا صریح سخن بگویم. هنوز راهی برای رسیدن به این تفاهم هست. شاید بتوانم بگویم که شانس ما برای رسیدن به این تفاهم 50/50 است. البته من هیچوقت دوست ندارم در این باره درصد تعیین کنم اما ما این شانس را داریم که کار را به نتیجه برسانیم.»
خبرنگار پرسید شما می گویید 50/50. آیا این برای شما قابل قبول است؟
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت :«من فکر می کنم ما در این مذاکرات بسیار هوشیار و در عین حال بسیار متعهد هستیم که ببینیم راهی پیدا می شود که به هدف برسیم. بخشی از کار نیز این است که کارشناسان روی بخش های فنی مختلفی کار می کنند که احتمالا این امکان را به وجود می آورد که همه بتوانند بله آخر را بگویند. این کارشناسان ممکن است مدیران سیاسی یا اعضای مختلف گروه پنج به اضافه یک باشند که می کوشند راههایی را پیدا کنند که ایران در اینجا بله را بگوید. بنابراین ، من فکر می کنم این توصیف خوبی برای این کار بیست و چهار ساعته باشد -- بسیار فشرده ، بسیار متمرکز، بسیار جدی. اما ما هنوز از نتیجه اطلاع نداریم.»
خبرنگاری در ادامه پرسید آیا ایرانی ها مسئله حمله ادعا شده پهپادها در تکریت را که به گفته آنها به مرگ دو نفر انجامید مطرح کرده اند؟
ماری هارف در پاسخ گفت :«تا آنجا که من می دانم ، خیر. من نشنیده ام که آنها این را به میان آورده باشند. اگر هم مطرح کنند من تعجب خواهم کرد ، اما من نشنیده ام که آنها چنین چیزی را به میان بیاورند.
من فکر می کنم وزارت دفاع آمریکا در این باره اظهار نظر کرده و گفته است که ما با قاطعیت می توانیم بگوییم که ادعای حمله پهپادها در 23 مارس واقعیت ندارد چون نیروهای ائتلافی تا روز 25 مارس شروع کننده حملات در نزدیکی تکریت نبودند. من می دانم که وزارت دفاع دراین باره اعلام نظر کرده است.»
این خبرنگار پرسید اگر به زبان ساده و بدون وارد شدن به جزئیات دردناک بخواهید نکات اصلی مورد اختلاف را بیان کنید، بزرگترین موانع چه هستند؟
ماری هارف در پاسخ گفت :«به سختی بتوان به این سوال جواب داد چون همه چیز به هم مرتبط است. ما یکی دو حوزه داریم که هنوز به توافق نرسیده ایم و نخواهیم رسید. من فکر می کنم در همین حد کافی است. بیش از این نمی توانم وارد جزئیات بشوم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درباره اینکه هیئت آمریکایی چه زمانی لوزان را ترک می کند گفت برنامه سفر هیئت آمریکایی اصلا مشخص نیست.
خبرنگاری در ادامه پرسید آیا فکر می کنید ایرانی ها می کوشند تا آخرین لحظه تلاششان را برای گرفتن امتیاز بکنند و در دقایق پایانی شاید با آنچه برای رسیدن به توافق لازم است موافقت خواهند کرد؟ آیا آنها طوری مانور می دهند که به خواسته های خود برسند و بعد قبل از پایان مذاکرات هرچه را به آنها عرضه شود خواهند پذیرفت؟
ماری هارف در پاسخ گفت :«فکر می کنم این را گفتم که پایان مذاکرات اغلب دشوارترین بخش مذاکرات است چون سخت ترین مسائل در این زمان مطرح می شود. اگر این مسائل آسانتری بودند پیشتر در مذاکرات مطرح می شدند. من فکر می کنم مسئله این است ببینیم آیا می توانیم به چارچوبی برسیم که به همه ما چیزهایی را که می خواهیم بدهد، طوری که بتوانیم یک زمان گریز یک ساله داشته باشیم و چهار مسیر آنها (به سوی تولید سلاح هسته ای) را ببندیم. من نمی دانم هدف نهایی ایران چیست؛ آنها خودشان باید این را بیان کنند. اما معادله ای وجود دارد که ما را به آنجا می رساند و این چیزی است که ما دنبال پیدا کردن آن هستیم. هنوز هم نمی دانیم آیا آن را به دست می آوریم یا خیر. در اینجا مذاکرات بسیاری در همه سطوح ادامه دارد. مذاکرات جانبی و نشست و غیره. کارهای زیادی در جریان است که ببینیم آیا می توانیم به هدف برسیم یا خیر.»
سه شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]