واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
![](http://media.jamnews.ir/medium1/1394/01/05/IMG21022329.jpg)
گزارش رویترز:
دیدگاه چین و فرانسه درباره پیشرفت مذاکرات هستهای
در نشست شورای امنیت سفیران آلمان، انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه و چین اعلام کردند که مهمترین چالش و اختلاف در مذاکرات بر سر تعداد سانتریفیوژها و میل ایران به افزایش تعداد سانتریفیوژها در آینده است.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سفیر فرانسه در نشست ویژه شورای امنیت درباره مذاکرات اتمی تاکید کرد که ایران باید "تصمیمهای دشواری" در راه جلب اعتماد جامعه جهانی اتخاذ کند. آمریکا نیز تصریح کرد که هنوز "شکافهای جدی" میان طرفین مذاکرات باقی است. بر اساس گزارش خبرگزاری "رویترز" (Reuters) فرانسه میگوید پیشرفتهایی که در مذاکرات اتمی کشورهای عضو گروه ۱+۵ با جمهوری اسلامی رخ داده، "ناکافی" است. "دلاتر" سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد، در نشست روز سهشنبه (4 فروردین) کشورهای عضو شورای امنیت دربارهی احتمال رفع تحریمها علیه ایران، با اعلام این موضعگیری فرانسه تاکید کرد که جمهوری اسلامی باید "تصمیمهای دشواری" اتخاذ کند تا بتواند اعتماد از دسترفتهی جامعهی جهانی را دوباره به دست آورد. این گزارش میافزاید: «فرانسه پیش از این نیز در مذاکرات اتمی با ایران با مواضع سختگیرانهتری به نسبت دو کشور اروپایی دیگر شرکتکننده در مذاکرات، یعنی آلمان و بریتانیا حاضر شده است.» رویترز ادامه داد: «فرانسه در آخرین دور مذاکرات اتمی که هفتهی گذشته در لوزان سوئیس انجام شد، بار دیگر به ادامهی تحریمها و محدودیتها علیه ایران پافشاری ورزید و با پیشنهاد برخی دیگر از کشورهای حاضر در مذاکرات درباره لغو برخی تحریمهای مصوب شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی مخالفت کرد.» سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت تاکید کرد:«ما خواهان رسیدن به توافقی قابل اتکا و شفاف هستیم؛ توافقی که تضمین کند در طولانیمدت برنامهی اتمی ایران کاملا در راستای مقاصد صلحآمیز باقی بماند.» "دیوید پرسمن" معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست به کشورهای عضو شورا اعلام کرد: «هنوز "شکافهای جدی" میان طرفین مذاکرات باقی است و تاکید کرد که تلاشها کماکان ادامه دارد تا شاید بتوان تا پایان ماه مارس جاری به چارچوب کلی توافق دست یافت.» بر پایه گزارش رویترز، در این نشست شورای امنیت سفیران آلمان، انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه و چین اعلام کردند که کماکان مهمترین چالش و اختلاف در مذاکرات بر سر تعداد سانتریفیوژها در تاسیسات اتمی ایران و میل ایران به افزایش تعداد سانتریفیوژها در آینده است. بر همین اساس، چالش دیگر بر سر تحریمها است. ایران خواهان آن است که بعد از توافق، تمام تحریمهای مصوب شورای امنیت و کشورهای غربی یکباره برداشته شود. کشورهای طرف مذاکره خواهان رفع تدریجی تحریمهای مصوب علیه ایران هستند. شورای امنیت از سال ۲۰۰۶ چندین قطعنامه علیه ایران صادر کرده است.
در این میان، "وانگ ایی" وزیر خارجهی چین نیز رو سهشنبه(4 اسفند) از جمهوری اسلامی خواست تا تلاش کند و با قدرتهای جهانی بر سر برنامهی اتمی خود به توافق رسد. به گزارش رویترز، وانگ ایی در گفتوگوی تلفنی با "محمدجواد ظریف" همتای ایرانی خود تاکید کرد که توافق، "خواست همهی مردم" است و منافع درازمدت همهی طرفین از جمله ایران را تامین خواهد کرد. در بیانیهای که وزارت خارجهی چین دربارهی این گفتوگوی تلفنی میان دو وزیر منتشر کرد، تاکید شد که چین به "نقش سازندهی خود" در مذاکرات و تلاش برای توافق ادامه خواهد داد. بر اساس این گزارش، وانگ ای در گفتوگوهای خود با جان کری در ابتدای ماه جاری میلادی نیز تاکید کرد که باید هرآنچه در توانشان است انجام دهند تا مذاکرات اتمی با ایران به شکست منجر نشود. او گفت که چین تلاش میکند تا به نقش میانجیگری بین کشورهای غربی و ایران ادامه دهد. رویترز در پایان گزارش خود افزود: «به پایان ماه مارس که مهلت تعیینشده برای رسیدن به چارچوب عملی توافق احتمالی است، چند روز بیشتر باقی نمانده است. پیش از این "مرضیه افخم" سخنگوی وزارت امور خارجهی ایران گفته بود که ایران به دنبال آن است که تا پایان ماه مارس با کشورهای ۵+۱ به "تفاهم سیاسی" رسد و خواسته بود تا تفاهم با توافق یکی گرفته نشود.» 104
۰۵/۰۱/۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]