واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: تنهایی و افزایش گسترده زندگی انزواگرایانه، کوچک شدن خانوادهها، رشد استقلال فردی، رواج زندگی مجردی، جابجایی رو به گسترش افراد به دلائل شغلی مسبب انزوای فردی رو به توسعه بشر سناخته شده است.
به گزارش تراز ،تایلور کلارک» در مجله معروف و پرخواننده آمریکایی «اِسلیت» در مقاله «مشکل فقط یافتن کار نیست » تلاش خود را به این معطوف کرده است تا دلائل نگران بودن نسل جدید آمریکاییها را تفسیر و تحلیل کند. اما واقعیت زندگی معاصر حاکی از آن است که دلائلی که آقای کلارک برای نگران بودن آمریکاییها برشمرده است برای بخش بزرگی از بشر معاصر نیز صدق میکند.
تایلور کلارک مقالهٔ خود را به انگیزه چاپ گزارشی درباره «افزایش نگرانی در دانشجویان آمریکایی» که توسط دانشگاه کالیفرنیا تهیه شده، آغاز میکند.
گزارش محققین دانشگاه کالیفرنیا که از طریق جمعبندی پرسشنامه از بین ۲۰۰ هزار دانشجوی دانشگاهای مختلف آمریکا تهیه شده است مؤید این واقعیت است که درصد آمار فشار روحی و نگرانی عاطفی در بین دانشجویان تازه وارد بیش از هر زمان دیگر شده است.
ترس از پیدا نکردن شغل دلیل مهمی بود که اکثر رسانهها به آن پرداختهاند ولی تایلور کلارک از مرز واکنش احساسی و تا حدی سادهانگارانه درباره دلیل افزایش نگرانی دانشجویان آمریکایی گذشت و نتیجه عمومی و کلیشهای که از این گزارش حاصل شده است را به زیر سئوال برد. او طبق سیاق همیشگی خود، از طریق استناد به دانش و تجربه شخصی از یک سو و از سوی دیگر ضمن بکار بردن تفکر انتقادی، به سراغ صاحبنظران روانشناس و عصبشناس رفت تا بتواند دلائل اساسیتری را برای معضل مطرح شده، جستجو نماید.
او به یاد میآورد ۱۵ سال پیش را، وقتی که در حال اتمام تحصیلات دانشگاهیاش بود بخشی از هم و غم دانشجویان هم دوره اش نیز در این خلاصه میشد که در فکر بازارِ کار و افت و خیزهای آن باشند. این نوع نگرانی از دید نویسنده، پدیده جدیدی نیست و نمیتواند بهانه و انگیزه اصلی افزایش نگرانی دانشجویان کنونی باشد. به همین خاطر بود که او بر خلاف بسیاری به این مهم اشاره کرد که افزایش نگرانی نسل جوان در حقیقت نشانهای از افزایش نگرانی کل جامعه آمریکا است.
آمار تکاندهندهای چون مبتلا بودن ۱۸ درصد از بزرگسالان آمریکایی به ناهنجاریهای ناشی از ناراحتی و نگرانی، اختصاص هزینه ۳۰۰ میلیارد دلاری درمانی برای بیماریهایی که به نوعی در ارتباط با افزایش مشکلات روحی است در دیدگاه آقای کلارک بود که معتقد است ماجرای تشویش و نگرانی به محوطه دانشگاه و دانشجویان محدود نیست. او از قول روانپزشک آمریکایی «رابرت لاهی» نقل میکند که: «دانشآموزان دبیرستان در آمریکا بطور متوسط سطح تشویش شان بالاتر از حد متوسط بیماران بزرگسالی است که ۵۰ سال پیش به مطب روانشناسان میرفتند».
آقای کلارک ضمن برشمردن انواع دلائل نظیر مشکلات اقتصادی، سختتر شدن شرایط و محیط کار و تنوع بیش از حد که تصمیم گیری درباره مسائل مهم زندگی و حتی اعمال روزمره را دشوار ساخته ولی بهطور مشخص سه عامل را، اساسیترین دلائل افزایش پریشانی روحی آمریکاییها میداند.
از دید او تنهایی و افزایش گسترده زندگی انزواگرایانه دلیل اول در افزایش نگرانی بشر می باشد. او کوچک شدن خانوادهها، رشد استقلال فردی، رواج زندگی مجردی، جابجایی رو به گسترش افراد به دلائل شغلی را مسبب انزوای فردی رو به توسعه بشر می داند.
افزایش بیرویه اطلاعات عمومی دلیل دومی است که آقای کلارک بر روی آن انگشت میگذارد. بیش از یک میلیارد انسان هر روز از طریق رسانه ها به موضوعات مورد علاقهشان دسترسی مییابند. در هر نشست دو ساعته در چهارراه اطلاعاتی اینترنت، افراد با انبوهی از اطلاعات خود را آشنا میسازند که شاید هزاران برابر بیشتر از اطلاعاتی است که بشر اولیه بر اساس ضرورتِ معیشت ناچار به دانستن آن بود. انباشت بیحد و مرز اطلاعات و دانستنیهایی که به قول عصبشناسان چندین برابر بیشتر از ظرفیت ذهنی و روانی است باعث افزایش تشویش و نگرانی بشر شده.
آقای کلارک سومین عامل افزایش ناهنجاریهای روحی بشر را در ارتباط با دو عامل اولیه میبیند و معتقد است که همهٔ اتفاقات ناشی از زندگی در دنیایی مدرن باعث شده است تا بشر حوصله و استقامت کمتری نسبت به درد و غم پیدا کند. او معتقد است که فرهنگ فراگیر «اَلکیخوش» بودن با اصرار زیاد این توقع را ایجاد کرده است تا در برخورد با دشواریها صبر و تحملی به خرج ندهیم و به گریزگاههای مصنوعی نظیر داروهای آرامکننده، مصرف بیشتر، الکل، مواد مخدر و حتی این اواخر به سکس بیرویه پناه ببریم.
آقای کلارک مقالهاش را با این خوشبینی به پایان میرساند که مواردی که او تشخیص داده است فقط یک شیوه از دیدن و بررسی مشکلات است و امیدوار است که نقطه آغازی برای تهیه نگاهها و واکنشهای جدید برای کم کردن تشویش و نگرانی در بشر گردد.
منبع: جام نیوز
دوشنبه 10 فروردين 1394 ساعت 16:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]