واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر ایران در سازمان ملل: مبارزه جدی و فراگیر علیه تروریسم، نیازمند اراده و تعهد واقعی است نیویورک - ایرنا - سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل در موضوع قربانیان حملات قومی و مذهبی در خاورمیانه، ضمن محکوم کردن این جریان، به تشریح و بررسی مشخصات این گروه های افراطی پرداخت.
غلامعلی خوشرو در این نشست که ریاست آن را لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه برعهده داشت گفت: جمهوری اسلامی ایران کشتار گسترده اقوام و مذاهب مختلف توسط گروههای تروریست و افراطی را محکوم نموده و تخریب مساجد و اماکن مقدس، کلیساها، معابد و از بین بردن آثار فرهنگی و هنری را بشدت محکوم می نماید.
وی افزود: افراطی گری به شیوه ای بی سابقه با ترکیبی از خشونت، تحجر و خود شیفتگی همراه شده است. این پدیده داعیه جهانی داشته و دارای مشخصات زیر است:
1- این پدیده به مثابه یک شبکه جهانی ترور در حال عضو گیری از حدود 90 کشور است. افرادی که در تعقیب ترور و تخریب با اتحاد و یگانگی عمل می کنند. این شبکه ترور به راحتی اعضایش را به حرکت درآورده، نفوذش را گسترش می دهد و هر روز نقطه ای از کره خاکی را تهدید می کند. این پدیده یادآور عرب افغان های سالهای دهه 1980 می باشد که امروز باید آنها را اروپایی عرب ها خواند. این نشان می دهد که از تجربه تاریخی درس نگرفته ایم.
2- این گروههای افراطی شبکه خود را هر روز گسترش داده و تاکتیکهای ترور را در اختیار یکدیگر قرار می دهند و خشونت و خونریزی را ترویج می کنند. آنها پیشرفته ترین فن آوری شبکه اجتماعی را در اختیار گرفته اند تا جوانان را در سراسر دنیا به اقدامات تروریستی دعوت کنند و آنها را به سفری می برند که با توریسم شروع می شود و به تروریسم ختم می شود.
3- این گروه تروریستی با اقداماتی نظیر به آتش کشیدن مدارس و خانه ها، به بردگی کشیدن زنان و کودکان و کشتن بی گناهان و سالمندان خشونت بی سابقه ای را رقم می زنند و آن را بیشرمانه از طریق شبکه های اجتماعی به نمایش عمومی می گذارند.
4- با آن که این گروهها خود را مسلمان می نامند، تاکنون دست آنها به خون هزاران هزار مسلمان آغشته شده است. کشتاری که اخیرا در صنعا در هنگام نماز جمعه اتفاق افتاد و 140 نفر را به کام مرگ کشاند تنها یکی از این جنایتها است. آنها گروههای تکفیری هستند که هر کسی را که با آنها نباشد کافر می دانند و او را محکوم به مرگ می خوانند. آنها هر روز فهرست دشمنان خود را وسیع و وسیع تر می کنند به نحوی که امروز شیعیان، مسیحیان، ایزدی ها، ترکمن ها و اکثریت وسیعی از سنی های معتدل مورد تهاجم و کشتار آنها هستند.
خوشرو در ادامه سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت اظهار داشت: اگر این گروههای افراطی و تروریستی ریشه کن نشوند، آنها بزرگترین خطر برای صلح جهانی خواهند بود. تاکنون سیاستها و راهبردهای ناسازگار و ناهماهنگ در مواجهه با این گروههای تروریستی نه تنها آنها را نابود نکرده بلکه باعث تقویت آنها شده است.
به گفته سفیر ایران در سازمان ملل، یک تعهد واقعی برای مبارزه جدی و فراگیر علیه این پدیده شوم ضروری است. این راهبرد فراگیر باید به ابعاد اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این پدیده بپردازد و اگر تصمیمی قاطع برای مقابله با افراطی گری وجود دارد باید آن را در عمل و به شیوه ای موثر به کار گرفت.
وی گفت: به این منظور لازم است با یک جبهه واحد و پیامی مشخص و با یک اقدام هماهنگ با افراطی گری مبارزه کرد. باید منابع مالی و کمک های پشتیبانی آنها را قطع نمود و همکاریهای اطلاعاتی و عملیاتی از قبیل کنترل مرزها و تبادل اطلاعات بین کشورها برقرار گردد زیرا کوتاهی در انجام این اقدامات، به خونریزی و تخریب بیشتر توسط این شبکه تروریستی خواهد انجامید.
خوشرو خطاب به رئیس جلسه اظهار داشت: آقای دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جهان را به مقابله با افراطی گری و خشونت فراخواندند و جمهوری اسلامی ایران تاکنون اقدامات زیادی در این زمینه انجام داده و در عمل اثبات کرده است که همواره شریکی مهم در مبارزه با ترور، افراطی گری و خشونت می باشد.
اروپام **ح.ک**1565
08/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]