واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
منابع خبری گزارش دادند؛
نامه حسن روحانی به اوباما/ گفتگوی رئیس جمهور با سران 1+5
بی بی سی مدعی شده است که حسن روحانی علاوه بر رایزنی های تلفنی با سران 1+5 به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز نامه نوشته است.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، "حسن روحانی" رئیسجمهوری اسلامی ایران با روسایجمهوری روسیه و فرانسه و نخست وزیر انگلیس به صورت تلفنی درباره مذاکرات هستهای ایران و تحولات منطقه گفتگو کرد. حسن روحانی در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه، بار دیگر خواهان لغو کامل تحریمهای وضع شده علیه ایران شده و گفته است این کار، "اساسیترین" عنصر مذاکرات کشورهای 1+5 برای حل گفتگوهای هستهای ایران بوده است. رئیسجمهوری ایران همچنین با دیوید کامرون در باره پرونده هستهای ایران و بحران یمن ۳۰ دقیقه گفتوگوی تلفنی داشته است. طبق گزارش بی بی سی، (BBC) سخنگوی دیوید کامرون گفته است که در این مکالمه تلفنی، دو طرف بر تعهد خود برای رسیدن به یک توافق تاکید کردند. او افزود دو طرف قبول دارند که در مذاکرات جاری سوئیس، فرصتی ایجاد شده و امکان حصول یک چارچوب سیاسی موجود است. این سخنگو افزوده است که دو طرف در این مکالمه تلفنی به این نتیجه رسیدند که دستیابی به یک چارچوب در مورد توافق هستهای ایران تا آخر ماه جاری میلادی امکانپذیر است. حسن روحانی در گفتوگوی تلفنی خود با دیوید کامرون، دخالت نظامی در یمن را محکوم کرده و گفته است که کشورهای منطقه "باید از هر اقدامی که سبب افزایش بحران میشود، خودداری کنند." براساس گزارش بی بی سی، دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس نیز گفته است که "سایر کشورها" نباید از حوثیها در یمن حمایت کنند. سخنگوی نخستوزیر انگلیس گفته است که تمامی کشورها باید احزاب مختلف در یمن را به مشارکت در روند سیاسی دعوت کنند. اما در این میان شبکه خبری بی بی سی مدعی شده است که حسن روحانی علاوه بر رایزنی های تلفنی با سران 1+5 به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز نامه نوشته است. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه تائید کرد که این کشور نامه حسن روحانی رئیسجمهور ایران را دریافت کرده است.
خبرگزاری رویترز نیز در این زمینه به نقل از بیانیه کاخ الیزه گزارش داده است که گفتوگوی رییس جمهوری ایران با فرانسوا اولاند، همتای فرانسویاش، به درخواست طرف ایرانی بوده است. در این بیانیه آمده است: «رییس جمهور اولاند با اشاره به حق مشروع ایران برای در اختیار داشتن انرژی صلح آمیز، بر لزوم تلاش همه جانبه برای دستیابی به توافق بر سر برنامه هستهای تهران که پایدار، مستحکم و قابل راستی آزمایی باشد تاکید کرد». وی به حسن روحانی گفته است: توافق یاد شده باید متضمن این نکته باشد که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد. رییس جمهوری ایران نیز از همتای فرانسویاش خواسته است که «همانند مذاکرات سالهای ۲۰۰۵–۲۰۰۳ نقش فعالی داشته باشد». وی افزوده است: «دشمنان روابط دو کشور میخواهند نقش فرانسه در این مذاکرات غیرسازنده باشد ولی دولت فرانسه با نقش سازنده خود، هدف آنان را نقش برآب خواهد کرد».
وب سایت رادیو فردا در این باره توضیح داد که به نظر میرسد اشاره آقای روحانی به تلاشهای اسرائیل و درخواست رهبران این کشور از فرانسه است که گفتهاند پاریس باید مانع انعقاد توافقی با ایران شوند که به گفته آنها، "یک توافق بد" است. گفتوگوی تلفنی رهبران ایران و فرانسه که اتفاقی نادر در روابط تهران و پاریس است، چند روز پس از آن صورت میگیرد که افراد نزدیک به مذاکرات هستهای ایران اعلام کردند که فرانسه خواستار گنجاندن شرایط سختگیرانه از سوی متحدان غربیاش در توافق آتی با تهران شده است، به گونهای که ایران فعالیت هستهای جنجال برانگیزش را در ازای لغو همه تحریمها متوقف کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، پاریس بیش از واشینگتن دیدگاههای سختگیرانهای نسبت به برنامه هستهای ایران دارد. رویترز همچنین با اشاره به گفتگوی روحانی با نخست وزیر انگلیس گزارش داد: کاخ کرملین نیز از گفتوگوی تلفنی رییس جمهوری ایران با همتای روس خود خبر داده و گفته است که هر دو رهبر نسبت به پیشرفت در مذاکرات جاری در سوئیس ابراز امیدواری کردند. دور نخست مذاکرات میان ایران و آمریکا بر سر دستیابی به چارچوبی برای توافق سیاسی، از روز پنجشنبه در لوزان سوئیس برگزار شد و دیدارهای چند جانبهای میان وزیران امور خارجه، انرژی و معاونان وزارت امور خارجه دو کشور صورت گرفته است. وب سایت صدای آمریکا در این زمینه گزارش داد که دور جدید گفتگوهای هستهای هیاتهای مذاکره کننده ایران و ایالات متحده به سرپرستی جان کری و محمدجواد ظریف وزیران خارجه دو کشور، روز پنجشنبه و پس از یک وقفه شش روزه، در لوزان سوئیس با ابراز خوشبینی دو طرف از سر گرفته شد. جلسه صبح پنجشنبه با حضور آقایان کری و ظریف، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا، و معاونان وزارتخانههای امور خارجه ایران و ایالات متحده آغاز شد و پس از آن گفتگوها در سه نشست جداگانه ادامه یافت. یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته است واشنگتن نسبت به دستیابی به یک توافق سیاسی تا پایان مهلت تعیین شده روز سه شنبه ۱۱ فروردین ماه خوشبین است. علی اکبر صالحی نیز به خبرنگاران گفته است طرفین در زمینههای فنی دیدگاههای مشترکی دارند.
101
۰۶/۰۱/۱۳۹۴ - ۲۳:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]