تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828866501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

-روستاهای مازندران بهشتی برای بوم گردی است + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

روستاهای مازندران بهشتی برای بوم گردی است + عکس عطر نان محلی، آوای چلچله ها، شکوفه های بهاری، نوای آبشارها و چشمه ساران همه و همه دست به دست هم می دهد تا روستاهای مازندران به بهشتی برای بوم‌ گردی تبدیل شود.
 

مازندران بیش از سه هزار روستایی ییلاقی و جلگه ای دارد که این مناطق جاذبه های خاصی برای طبیعت گردی دارند. اقامت بیش از ۴۰۰ هزار مسافر تا روز پنجم فروردین نشان از ظرفیت بالای روستاهای مازندران در طبیعت گردی است، ظرفیت هایی که باید با اجرای طرح های مناسب، باالفعل و شکوفا شوند. سفر در نوروز به مازندران در فصل بیداری طبیعت، دیدنی و غیر قابل توصیف است. در هوای آفتابی همه چیز می درخشد از جوانه های تازه درختان تا شکوفه ها و گلهای رنگارنگ آن و در آسمان بارانی نرم، قدم زدن در زیر باران و استشمام بوی خاک و حتی قدم زدن در ساحل، تماشای قطرات باران هنگام باریدن تند و شنیدن صدای باران در زیر سقفهای شیروانی تجربه قشنگی است. امسال به علاقه مندان طبیعت گرد این مژده داده می شود که می توانند از اقامتگاههای طبیعت گردی استان نیز استفاده کنند. در این اقامتگاه ها علاوه بر اسکان، از غذاهای محلی همان منطقه از شما پذیرایی می شود. زمان پختن نان محلی یا دوشیدن شیر محلی می توانید حضور داشته باشید و در صورت تمایل خودتان تجربه کنید. گشت در مسیرهای طبیعت گردی در اطراف منطقه یکی از تجربیات جالب در نوروز امسال خواهد بود. ایجاد اقامتگاههای بوم گردی در مازندران به خاطر نو بودن این فعالیت در مازندران، تعداد اقامتگاه بوم گردی محدود بوده و تنها در چند روستا این امکان فراهم شده است.

در مازندران فرصت های متنوعی از لحاظ اقامت وجود دارد، مراکز اقامتی با قیمت های متفاوت مانند هتل، هتل آپارتمان، متل، مهمانپذیر، ویلاها و خانه های استیجاری، خانه مسافر و علاوه بر همه اینها خانه هایی که تابلو بدستان در ورودی شهرها به شما پیشنهاد می دهند. روستاهای سراسر مازندران از ارتفاعات تا دشت ها گسترده اند و فاصله شان با شهرها معمولاً اندک است، علاوه بر سبزی و خرمی و چشم اندازهای بدیع یخچالی، چمنزار و جنگل های مرتفع جلگه ای که از آن ها مجموعه زینتی و طبیعی کم نظیری در ایران ساخته، دارای کلکسیونی گران قیمت و غنی از فرهنگ بومی است که هر روز از ۳۶۵ روز سال، در هر منطقه و روستایی، می توان سراغ آیین و سنتی را گرفت. میان روستایی و شهری مازندرانی، در خصلت های نرم خویی و غریب نوازی فرقی نیست و سکونت اقوام گوناگون ایرانی در این دیار سبز و حضور میلیون ها گردشگر طی سال در استان، موید این ادعاست. نوروز امسال روستاییان مهربان مازندران، به رقابت با هتل های مدرن آمده اند و قرار گذاشته اند با نان محلی، پیاله های عسل، ماست و سرشیر و کره و مربا و... پذیرای گردشگران باشند، سفره های رنگینشان را پهن کنند و نگران طعم و مزه ای نباشند؛ که بی تردید «بادمجان قلیه»، «انار دون خورشت»، «آش ترش»، «آش دوغ»، «نازخاتون»، «هلی غورو» خوشمزه است. آنها «چادر شب»، «چوخا»، «شولا»، «کوشیر»، «جاجیم»، جوراب و کلاه پشمی، شمد و سبدهای چوبی، زنبیل های حصیری، نمد، کوزه، ظروف سفالی، لاکی را آماده کرده اند تا انتخاب کنید و تردید نکنید.

عباسی که اولین اقامتگاه بوم گردی مازندران را در هزار جریب بهشهر در سال ۱۳۸۸ ایجاد کرده است، می گوید: برای دعوت مردم به آرامش و آشتی آنها با طبیعت دست به این اقدام زدیم و در این راه بیان اینکه می شود در طبیعت زندگی کرد، و توازن آن را برهم نزد ونهال کاشت، را دنبال می کردیم. این فعال حوزه گردشگری افزود: آشنایی مردم با آداب، رسوم و سنت گذشته را در این مجموعه دنبال می کردیم، به همین دلیل اقدام به راه اندازی اتاق های جاجیم، آسیاب، شالی کوبی، نانوایی و حمام خزانه ایی کردیم. مدیر مجموعه سنتی هزار جریب با اشاره به اینکه آشنایی مردم با سفری آسان در دل طبیعت از دیگر اهداف ایجاد مجموعه بوم گردی در هزار جریب است، خاطر نشان می کند: جمع آوری درختان میوه های جنگلی در مجموعه و ایجاد باغ فلوئور را پیگیری کردیم که خوشبختانه موفق بودیم. عباسی با تاکید بر آنکه مسئولان می توانند مردم را به سمت استفاده از مجموعه های سنتی سوق دهند، افزود: ما ظرفیت پذیرایی از ۵۰ نفر را داریم و بعد از معرفی، ظرفیت مجموعه برای پذیرایی از مهمانان کافی نیست. به همین دلیل جهت پذیرایی بیشتر از گردشکران، خانه های روستایی منطقه مورد استفاده قرار می گیرد. صبحانه و اغلب مواد جهت تهیه غذا از روستا تهیه می شود که موجب پویایی اقتصاد روستایی شده است. عباسی می گوید: از زمانی که فعالیت خود را آغاز کردم برای من مهم جذب مسافر و گردشگر توسط مجموعه نبوده است بلکه معتقدم هدف باید حضور گردشگر در مازندران و منطقه باشد تا اقتصاد مازندران رشد کند.

واحدی، مدیر یکی دیگر از اقامتگاه های بومی بخش هزار جریب گفت: مهم ترین هدف از راه اندازی خانه های روستایی در این بخش توجه به گردشگری مسئولانه بود و اقامتگاه های بوم گردی که راه اندازی کردم با هدف حفظ محیط زیست شکل گرفته است. وی با اشاره به اینکه استقبال بی نظیری از خانه های روستایی هزار جریب صورت پذیرفت، می افزاید: حرکت در این راستا سبب شده است تا مستقیما با جامعه روستایی در ارتباط باشیم واستقبال خوبی ازمجموعه های سنتی بخش هزار جریب شکل بگیرد تا جایی که کارکنان مجموعه از اقشار روستایی منطقه هستند. این بانوی فعال گردشگری می گوید: با توجه به اینکه رشته تحصیلی ام گردشگری است و فعالیت هایی در زمینه سازمان های مردم نهاد وصنایع دستی داشتم به این حوزه ورود پیدا کردم. واحدی که سه واحد سنتی فاقد هرگونه تکنولوژی روز در روستای بخش هزار جریب دارد، ادامه می دهد: یک واحد نوساز هم برای افرادی که می خواهند در روستا ولی با بافت مدرن شهری زندگی کنند، در حال همکاری با مجموعه است. وی بیان اینکه در گردشگری مسئولانه ظرفیت محدود است، می گوید: حداقل ظرفیت مجموعه خانه های روستایی بخش هزار جریب تحت پوشش من ۵ نفر و حداکثر ۲۰ نفر است اما با همکاری مردم روستا ۳۰ نفر هم به این بخش ورود پیدا کردند. همچنین برای آشنایی گردشگران با پوشش گیاهی منطقه دوره هایی را برگزار کردیم. به گفته این بانوی فعال گردشگری، در مناطق کویری بنا بر آموزش هایی که صورت می گیرد آشنایی جوانان با بافت ها و معماری قدیمی مطلوب است اما در مازندران اینطور نبوده که خوشبختانه در حال حاضر به این سمت پیش رفتیم. واحدی، توریسم کشاورزی و توریسم کار را از شاخه های توریسم روستایی عنوان می کند و می گوید: در دنیا توجه خاصی به توریسم روستایی با توجه به پتانسیل های موجود در این بخش صورت می گیرد. وی با بیان اینکه برنامه های متنوعی برای سال ۱۳۹۴ در نظر گرفته است، می افزاید: من برای هر فصل، برنامه برگزاری یک جشنواره دارم که برای فصل بهار جشنواره برنج تحت عنوان «جشنواره شالی» برگزار می شود . تاکنون جشنواره های گل انار، دوشاب پزان و برداشت آلو توسط این مجموعه اجرا شده است.

واحدی ادامه می دهد: در بوم گردی نباید در ساختار طبیعت تغییری ایجاد کرد، خوشبختانه راه اندازی مجموعه ما آتشی بر خرمن شد و سبب شد در دیگر مناطق استان نظیر رامسر چند نفر این کار را انجام دهند البته باید در نظر داشت عده ایی هم با فرصت طلبی، اماکن خود را اقامتگاه بوم گردی جا می زنند، در حالی که شرایط لازم را ندارند. استان مازندران دو هزار ۹۴۶ روستا دارد که از این تعداد هزار و ۹۰۰ روستا دارای دهیاری هستند که هر یک از این روستاها ظرفیت پذیرش مهمانان و گردشگران نوروزی را در واحدهای روستایی دارند. استقبال مسافران برای اقامت در روستاها دلاور بزرگ نیا، مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به حجم ورود مسافران به استان گفت: سال گذشته گردشگران از مناطق روستایی استقبال خوبی کرده اند و این امرسبب شد تا توجه به بوم گردی روستایی را مدنظر قرار دهیم. مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه کمیته دهیاری ها را به ستاد سفرهای استان اضافه کردیم گفت: امسال تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار مسافر در روستاهای استان اسکان یافته اند. وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای توسعه بوم گردی روستایی در استان یادآور شد: روستاهای استان جاذبه های فراوانی دارند و می تواند به عنوان اقامتگاههای گردشگران مورد توجه قرار گیرد. مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: روستاهای آب اسک، هندوکلا، آب گرم لاریجان و امامزاده عبدالله در شهرستان آمل، یوش و لاویج در نور آسیابسر در بهشهر، برسه در جواهرده، گرسماسر در رامسر، فرح آباد در ساری، کجور و کندلوس در چالوس، ورسک در سوادکوه، گل محله و کردکلا در جویبار جزو روستاهای هدف گردشگری مازندران هستند. همزمان با تعطیلات نوروزی ۵۷ بازارچه عرضه محصولات و تولیدات صنایع دستی و مواد غذایی در بخش های مختلف روستایی شکل می گیرد و تمامی یک هزار و ۹۰۰ روستای دارای دهیار مازندران عملیات پاکسازی و زیبا سازی روستاها را انجام داده اند و طرح های عمرانی به ویژه حفاری های روستایی نیز متوقف شده است. بیش از ۴۵ درصد جمعیت مازندران در روستاها زندگی می کنند و از نظر جمعیت روستایی، مازندران جایگاه دوم کشوری را دارد.(مهر) 297



 


پنج شنبه 6 فروردین 1394 ساعت 13:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن