واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بازیگر اصلی سریال مهر طوبی:
سعی کردم هیچگاه از استانداردهایی که در بازیگری دارم کوتاه نیایم/ به دنبال ادای دین به حضرت فاطمه(س) بودم
آفرین عبیسی گفت: نباید فراموش کرد که هدف نهایی از ساخت سریال مهر طوبی، یادآوری این نکته به مخاطبان است که بانویی دارند به نام حضرت فاطمه(س) که میتواند بزرگترین تکیهگاهشان در سختیها و دشواریها باشد.
سایت فرهنگ نیوز نوشت: آفرین عبیسی از جمله بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون می باشد که در سال های اخیر گزیده کارتر شده است. عبیسی که در کارنامه اش آثاری چون "عصر روز دهم"، "تقاطع"، "بید مجنون" و "قدمگاه" به چشم می خورد این روزها با سریال مناسبتی مهر طوبی" مهمان مخاطبان تلویزیون است. "مهر طوبی" به مناسبت تقارن هفته اول نوروز با ایام فاطمیه تولید شده است و عبیسی در آن در نقش زنی به نام "طوبی" ظاهر شده است؛ زنی که به واسطه یک وصیت نامه در برابر پسری که تازه پدرش را از دست داده قرار می گیرد و همین رویارویی است که ماجراهایی متفاوت را رقم می زند.
"مهر طوبی" در گونه آثار اجتماعی-خانوادگی قرار می گیرد که در جاهایی از آن تاثیرپذیری از روش زندگی حضرت فاطمه(س) و سبک و سیاق رفتاری وی با اطرافیان به چشم می خورد. با آفرین عبیسی درباره حضورش در این سریال و این تاثیرپذیری به گفتگو نشسته ایم.
* چه شد که در "مهر طوبی" ایفای نقش کردید؟ چقدر از قبول بازی در سریال به محتوای آن بازمی گشت و چقدر ناشی از رفع دغدغه های مالی برای گذران زندگی بود؟
خوشبختانه کمتر پیش آمده که برای گذران زندگی در کاری ایفای نقش کنم. آن قدر پس انداز دارم که بتوانم زندگیم را بگذرانم و اگر به آثار سینمایی یا تلویزیونی ام نگاه کنید می بینید سعی کرده ام هیچ گاه از استانداردهایی که در بازیگری دارم کوتاه نیایم. این را هم در نظر داشته باشید که بازیگرانی به سن و سال من اگر ذوق و شوق به فیلمنامه نداشته باشند لذت چندانی از ایفای نقش نمی برند.
درباره قبول بازی در "مهر طوبی" نیز فقط و فقط محتوای فیلمنامه بود که رضایتم را جلب کرد. همیشه دنبال کاراکتری مانند این بودم. همیشه از خدا می خواستم که شرایطی را فراهم کند که به فاطمه زهرا(س) ادای دین کنم و خوشحالم که با این سریال دعایم مستجاب شد.
*درباره ارتباطتان با حضرت فاطمه(س) به عنوان یک بانوی الگو در جهان اسلام بیشتر حرف بزنید؟
همیشه در راز و نیازهایم از این بانوی بزرگ اسلام مدد می خواهم. این مربوط به امروز و دیروز نیست و به آموزه هایی بازمی گردد که در دوران کودکی از مادرم به من ارث رسیده بود. همیشه حضرت فاطمه را به عنوان ملجایی که می تواند پلی باشد میان بندگان و پروردگار نگریسته ام و البته در دعاهایم هم همواره ایشان را بانوی صبر و استقامت می خوانم و همیشه می خواهم صبری را که خودش داشت به ما هم عطا کند.
حضرت فاطمه(س) چنان جایگاهی داشت که پیامبر اکرم مدام درباره عترتش که شامل حال ایشان می شد حرف می زد پس تمامی مسلمانان اگر بخواهند یک بانوی الگو را به جهانیان بشناسند باید به سراغ این حضرت بیایند.
* درست است که در سلوک رفتاری، ایشان واقعا الگو هستند اما سینما و تلویزیون ما کمتر به سراغ تصویرسازی جلوه های زندگی ایشان رفته اند. چرا؟
من فکر می کنم دو عامل در این بحث دخیل است؛ یکی ترس از اینکه نتیجه کار چنان که باید در حد نام و اندازه ایشان نباشد و دوم عدم انجام تحقیقات لازم درباره زندگی ایشان و عدم رجوع به منابع مختلفی که درباره آن حضرت وجود دارد. بسیاری از فیلمسازان را دیده ام که جرأت نزدیک شدن به آن حضرت را ندارند و بسیاری هم می گویند منبع مطالعاتی کافی درباره ایشان وجود ندارد. اما از آن طرف علمای دینی مان مرتب روایت های مختلفی درباره ایشان به عنوان فرزند پیامبر و همسر امام اول شیعیان بیان می کنند.
این مساله نشان دهنده آن است که کارگردانان و فیلمنامه نویسان ما آن قدر که باید به سراغ تحقیق درباره آن حضرت نرفته اند. از همه اینها گذشته به جای آن که به فکر تصویرسازی زندگی ایشان باشیم می توان سلوک زندگی ایشان و راه و رسم درست زیستن منطبق با آموزه های ایشان را زمینه ساز تولید کلی فیلم و سریال کرد که داستانش در دوران معاصر می گذرد.
* ... یعنی شبیه به همین کاری که در "مهر طوبی" انجام شده است.
همین طور است. در "مهر طوبی" هم این ترویج آموزه های زندگی آن بانوی بزرگ است که در جای جای فیلمنامه مورد تاکید قرار گرفته است. یادم می آید که وقتی برای اولین بار با کارگردان سریال مجید موسویان صحبت می کردم ایشان این مشاوره را به من داد که هر آنچه درباره حضرت فاطمه (س) شنیده ای را زمینه ای کنید برای باروری کاراکترتان.
من هم از یک طرف عشق به حضرت را داشتم و از طرف دیگر فیلمنامه ای که دستم را باز گذاشته بود برای تجلی بخشی به آن عشق. امیدوارم حاصل کار هم مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
* در این سریال با تعدادی از بازیگران جوان همکاری داشته اید. آیا عشقی که شما به آن حضرت دارید در وجود این بازیگران هم به چشم می خورد؟
در کارهای این چنینی اگر عشق و علاقه واقعی به مفهوم اثر وجود نداشته باشد طبعا کیفیت نهایی پایین می آید. بازیگرانی که در این سریال حضور داشتند نیز اغلب با اشراف به مفهوم نهایی سریال وارد کار شده بودند. "مهر طوبی" را می توانیم از جمله سریال های سال های اخیر تلویزیون بدانم که تقریبا تمامی تیم تولید برای دستیابی به هدف غایی فیلمنامه کمک حال یکدیگر بودند.
* "مهر طوبی" به اندازه خود بخشی از دغدغه های آدمیان روزگار ما را هم به تصویر می کشد. درباره این وجه از کار صحبت بفرمایید.
اتفاقا خوبی کار همین است یعنی هر کدام از مخاطبان می تواند برای خودش معادلی در سریال پیدا کند. کسی که یک مادر است در سریال معادل دارد همان طور کسی که فرزند است برایش معادل در داستان وجود دارد. این معادل سازی ها باعث می شود مخاطب خیلی زود با آدمها ارتباط برقرار کند و به دنبال آن نیز سیر روایی داستان را به راحتی دنبال کند.
نویسنده کار سعی کرده مشکلات روزمره آدم های اطراف ما را زمینه خلق داستان کند که این نیز به نوبه خود کمک می کند به جلب مخاطب اما نباید فراموش کرد که هدف نهایی از ساخت این سریال، یادآوری این نکته به مخاطبان است که بانویی دارند به نام حضرت فاطمه(س) که می تواند بزرگترین تکیه گاهشان در سختیها و دشواریها باشد. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/01/06 - 12:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]