تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درهاى آسمان در اولين شب ماه رمضان گشوده مى‏شود و تا آخرين شب آن بسته نخواهد شد. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850819833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قطعنامه فصل هفتمی در مهار کنگره آمریکا بسیار موثر خواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک وکیل بین المللی به ایرنا اعلام کرد: قطعنامه فصل هفتمی در مهار کنگره آمریکا بسیار موثر خواهد بود تهران - ایرنا - یک وکیل بین المللی گفت: قطعنامه که ذیل فصل هفتم در تایید توافق جامع و رفع همه تحریمها صادر شود برای همه کشورها الزام آور و حتی در مهار کنگره امریکا و قوای مقننه سایر کشورهای متخاصم بسیار موثر خواهد بود.


متن مقاله این وکیل بین المللی که روز یکشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت به شرح زیر است:
پس از اینکه برخی منابع خبر دادند که توافق احتمالی میان ایران و گروه 5+1 توسط یک قطعنامه فصل هفتمی مورد تایید شورای امنیت قرار خواهد گرفت، روزنامه کیهان طی نوشته ای تحت عنوان «قطعنامه فصل هفتمی تضمین نیست، دام است» استدلال کرده است که «عنوان فصل هفتم منشور ملل متحد "اقدام در موارد تهدید علیه صلح، نقض صلح و اعمال تجاوز" است که در 13 ماده - از ماده 39 تا 51 - تدوین شده است... بنابراین پذیرش یک قطعنامه فصل هفتمی به مفهوم آن است که جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت هسته ای خود را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قابل تعریف می داند».
پیرو انتشار این مقاله، برخی مسئولین نیز در تایید چنین استدلالی اظهار داشته اند که توافق ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل به معنی پذیرفتن غیرصلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران است و تبعات سنگینی در پی خواهد داشت.
در این راستا، ذکر چند نکته حقوقی در رد این استدلال ضروری است:
یک - قعطنامه های تحریمی شورای امنیت علیه ایران تحت فصل هفتم منشور صادر شده و کشور ها را به اتخاذ اقداماتی علیه ایران ملزم ساخته اند. اگر - آنطور که منتقدین انتظار دارند - بنا بر این باشد که شورای امنیت توافق جامع را طی یک قطعنامه الزام آور فصل هفتمی مورد تایید قرار ندهد، کشورهای عضو سازمان ملل عملاً میان اجرای تعهداتشان مطابق منشور (یعنی اجرای قطعنامه های تحریمی شورای امنیت علیه ایران) و اجرای مفاد توافق جدید هسته ای قرار خواهند گرفت که مطابق اصل 25 و 103 منشور باید اجرای قطعنامه های شورای امنیت را مقدم بشمارند.
در نتیجه، یکی از کارکردهای مهم صدور قطعنامه جدید - در کنار لغو تحریم های پیشین - ارجحیت بخشیدن به توافق هسته ای نسبت به قطعنامه های پیشین شورای امنیت و رفع این تداخل حقوقی خواهد بود.
به واقع، نمی شود از یک سو خواهان لغو تحریم های شورای امنیت و همراهی کشور ها با توافق هسته ای بود و از سوی دیگر با تنها سازوکاری که از لحاظ حقوقی رسیدن به این هدف را میسر می سازد مخالفت کرد!
دو - علیرغم ادعای منتقدین، پذیرش قطعنامه فصل هفتمی جدید در تایید توافق به هیچ عنوان به معنی پذیرش حقانیت و قانونی بودن قطعنامه هایی که قبلاً تحت همین فصل علیه ایران صادر شده نیست. ایران همواره رسماً و مکرراً ارجاع پرونده هسته ای به شورای امنیت و قطعنامه های متعاقب آن را غیرقانونی و مغایر با منشور سازمان ملل خوانده و بار ها تاکید کرده است که ارجاع پرونده هسته ای به این نهاد در نقض ماده 39 منشور و بدون احراز تهدیدآمیز بودن برنامه هسته ای صورت رفته است. بار ها مقامات ارشد کشور، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، نمایندگی ایران در آژانس اتمی و سایر نهادهای رسمی کشور بر مغایرت قطعنامه های تحریمی با اصول منشور، اصول آمره حقوق بین الملل و موازین حقوق بشر تاکید کرده و موضع رسمی خود را در مراجع بین المللی ثبت نموده اند. در نتیجه با هیچ منطقی نمی شود ادعا کرد که پذیرش یک قطعنامه جدید که نهایتا موجب ابطال قطعنامه های پیشین و خروج پرونده هسته ای از دستور کار شورای امنیت خواهد شد به معنی عدول از مواضع حقوقی گذشته و پذیرش غیرصلح آمیز بودن برنامه هسته ایست.
این نکته نیز قابل ذکر است که علیرغم تصور منتقدین، عنوان (یا تیتر) فصل هفتم که عبارت است از «اقدام در موارد تهدید علیه صلح، نقض صلح و اعمال تجاوز» به تنهایی هیچ اثر حقوقی ندارد و به هیچ وجه صرف پذیرش یک قطعنامه جدید ذیل این تیتر مواضع روشن ایران در مورد غیرقانونی بودن اقدامات پیشین شورای امنیت را تحت تاثیر قرار نمی دهد. آنچه از نظر حقوقی اهمیت دارد - نه تیتر فصل- بلکه محتوای قطعنامه جدید است که در تایید توافق جامع تدوین خواهد شد. یعنی توافقی که مطابق برنامه اقدام مشترک ژنو به رفع و لغو کامل تحریم های شورای امنیت منجر می شود.
سه - علیرغم ادعای منتقدین، اینطور نیست که با پذیرش قطعنامه جدید، ایران در معرض اقدامات قهری فصل هفتمی (از جمله اقدام نظامی) قرار گیرد. بلکه ایران از سال ها پیش - یعنی از زمان صدور اولین قطعنامه فصل هفتمی در سال 1385 - در معرض اقدامات قهری شورای امنیت قرار گرفته است! از همان سال، شورای امنیت تصمیم گرفت که موضوع هسته ای ایران را انحصاراً در دستور کار و کنترل خود داشته باشد و این تصمیم را با عبارت «Decides to remain seized of the matter» در پایان همه قطعنامه های بعدی خود نیز بیان کرده است. به عبارت عامیانه تر، پرونده هسته ای ایران سال هاست که در شورای امنیت باز است و برای بستن آن نیز چاره ای جز صدور یک قطعنامه جدید الزام آور وجود ندارد.
چهار - قطعنامه ای که ذیل فصل هفتم در تایید توافق جامع و در راستای رفع همه تحریم ها صادر شود برای همه کشور ها الزام آور خواهد بود. در نتیجه، قطعنامه جدید نه تنها موجب رفع تحریم های شورای امنیت خواهد شد بلکه لغو تحریم های ملی (یعنی تحریم هایی که کشور ها خارج از چارچوب سازمان ملل علیه ایران تصویب کرده اند) را نیز در پی خواهد داشت. به عبارت دیگر، قطعنامه الزام آور جدید در مهار کنگره آمریکا و احیاناً سایر قوای مقننه در کشورهای متخاصم - که خواهان ماندگاری تحریم های ملی خود هستند - بسیار موثر خواهد بود. گذشتن از چنین اهرمی، به صرف اینکه پذیرش قطعنامه فصل هفتمی از نظر «نمادین» ممکن است برای عده معدودی به برداشت های اشتباه در مورد صلح آمیز نبودن برنامه هسته ای منجر شود، با منطق و منافع ملی سازگار نیست.
1553



02/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن