تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزّوجلّ به موسى عليه‏السلام وحى كرد: اى موسى! به زيادى ثروت شاد مشو و در هيچ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804026726




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی: آب محور اصلی توسعه پایدار است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی: آب محور اصلی توسعه پایدار است تبریز - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: آب محور اصلی توسعه پایدار است، ولی با محدودیت های این منبع در جهان روبرو هستیم.


به گزارش روز شنبه روابط عمومی این شرکت، غلامرضا هاشمی در آستانه روز جهانی آب (دوم فروردین)
ماه در خصوص موضوع آب و توسعه پایدار، افزود: منابع آب شیرین در جهان محدود بوده و به دلیل رشد جمعیت، بهره برداری بی رویه و غیر اصولی از آن، آلودگی منابع آب سطحی و زیر زمینی و اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین، محدودیت منابع آب روز به روز بیشتر می شود.
وی گفت: منابع آب و خدماتی که از طریق آن تامین می شود باعث کاهش فقر، رشد اقتصادی و تداوم حیات اکوسیستم ها می شود و این منابع بر تمام جنبه های حیات بشر یعنی از امنیت آب و غذا گرفته تا بهداشت، سلامت بشر و اکوسیستم ها اثر گذار بوده و بر سطح رفاه میلیاردها نفر تاثیر می گذارد.
هاشمی یادآوری کرد: توسعه پایدار، توسعه ای است که نیازهای نسل فعلی را برآورد کند بدون اینکه توانایی نسل های آینده را در تامین نیازهای خود به مخاطره بیاندازد و در آن به سه محور اساسی زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی توجه می شود.
وی تاکید کرد: بشر در دهه های اخیر، برای تامین آب مورد نیاز بخش های مختلف مصرفی خود تلاش کرده خارج از ظرفیت محیط طبیعی از آن استفاده کند و این موضوع باعث شده مسایل و مشکلاتی همچون خشک شدن دریاچه ها و تالاب ها، پایین آمدن سطح آب سفره های زیر زمینی و از بین رفتن آبخوان ها و نشست زمین، آلودگی منابع آب سطح و زیر زمینی و خشک شدن رودخانه ها را به دنبال داشته است.
وی خاطر نشان کرد: با تداوم این روند، طبیعت دیگر جوابگوی نیازهای بشر در شرایط فعلی و آینده نخواهد شد، برای حل این مسایل و مشکلات و به منظور کاهش اثرات و تبعات منفی باید با توجه به اهداف توسعه پایدار و با رویکرد مدیریت به هم پیوسته منابع آب، از منابع آب بهره برداری کنیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی همچنین گفت: در مقایسه با سرعت شهرنشینی در جهان، رشد شهرنشینی در ایران سرعت بیشتری داشته به طوری که بر اساس سرشماری جمعیتی سال 90، حدود 70 درصد از جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند.
هاشمی تاکید کرد: تمرکز شدید جمعیت و تداوم روند رشد جمعیت در شهرها باعث شده که زیرساخت های فعلی آب جوابگوی نیازها نشده و ازطرف دیگر به دلیل فرسودگی تاسیسات آبی در شهرها، میزان تلفات آب حدود دو برابر استاندارد جهانی باشد.
وی افزود: برای تامین آب مورد نیاز شهرها مجبور شده ایم روزبه روز به مناطق دورتر حرکت کرده و منابع آبی حوضه های دورتر را به شهرهای بزرگ انتقال دهیم که نمونه های بارز آن انتقال آب حوضه های دورتر برای تامین آب مورد نیاز شهرهای تهران، کرج، مشهد، تبریز، اصفهان، یزد و قم است.
وی اظهار کرد: علاوه بر این، توسعه اقتصادی و بالا رفتن سطح رفاه نسبی باعث شده که همزمان با رشد شهرنشینی، سرانه مصرف آب افزایش یافته و در کنار آن، تغییر سبک زندگی و استفاده از لوازم جدید از قبیل ماشین لباسشویی، ظرفشویی و ساخت استخر، سونا و مواردی از این قبیل در منازل و آپارتمان ها، میزان مصرف آب را بیشتر کرده است.
وی با انتقاد از نحوه مصرف و فرهنگ سازی نشدن این موضوع به صورت مناسب، گفت: به بحث فرهنگ درست مصرف آب و سایر منابع طبیعی توجه نشده است.
وی یادآوری کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور و به دلیل تغییرات آب و هوایی و اثرات ناشی از آن، منابع آبی روز به روز کاهش یافته و با تداوم رشد جمعیت، هم اینک سرانه منابع آب تجدید پذیر در ایران به کمتر از یکهزار و 600 متر مکعب در سال برای هر نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: تاکنون سیاست های دولت در بخش آب آشامیدنی، توجه به مقوله تامین آب بوده است، یعنی اینکه هر چه تقاضای آب در شهرها بیشتر شده تامین آب نیز بیشتر شده است در حالی که در موضوع مدیریت تقاضا و کاهش مصرف اقدامات اساسی صورت نگرفته است و این امر باعث شده منابع آب مورد نیاز کلانشهرها روز به روز بیشتر شده و کشور در تامین آب مورد نیاز کلانشهرهابه ویژه در زمان های وقوع خشکسالی و فصول گرم سال با مشکلات اساسی مواجه شده و در مواقعی نیز با بحران روبه رو شود.
وی راه حل اساسی برای تامین دراز مدت آب در شهرها را توجه به رویکرد مدیریت عرضه و تقاضای آب ، مدیریت بهینه مصرف و حرکت به سمت استفاده پایدار از منابع آبی در شهرها دانست و افزود: برای رسیدن به این هدف از تجارب جهانی در زمینه پیاده سازی الگوی شهرهای پایدار، شهرهای آبی و یا شهرهای حساس به آب بهره جوییم.
وی گفت: در این گونه شهرها فرهنگ حفاظت از آب در شهروندان وجود دارد و شهروندان به مصرف بهینه آب توجه داشته و در فرایند تصمیم گیری و سیاست گذاری به ارگان ها و سازمان های ذیربط کمک می کنند و تخلیه آلاینده ها به منابع آبی و رودخانه ها کاهش یافته و یا کاملا حذف می شود.
وی اضافه کرد: در این شهرها سیلاب های شهری جمع آوری شده و پس از تصفیه مصرف شده و در طراحی و احداث زیر ساخت های شهری به آن توجه می شود.
سازمان ملل، دوم فروردین (22 مارس) هر سال را به عنوان روز جهانی آب نامگذاری کرده است.
روز جهانی آب ، اولین بار در سال 1992 در کنفرانس محیط زیست و توسعه که توسط سازمان ملل در شهر ریودوژانیرو کشور برزیل برگزار شده بود رسما مطرح شد و در آن قطعنامه ای برای حرکت تمام کشورهای جهان به سمت توسعه پایدار صادر و تمام کشورها ملزم به رعایت مفاد این قطعنامه شدند.
در ایران نیز نگرش توسعه پایدار منابع آب به صورت قطعی از برنامه چهارم توسعه آغاز شد. بر اساس ماده 17 قانون چهارم توسعه، دولت مکلف شد نظر به جایگاه محوری آب در توسعه کشور، منابع آب کشور را با نگرش مدیریت جامع و توآمان عرضه و تقاضا در کل چرخه آب با رویکرد توسعه پایدار در حوضه های آبریز کشوربا لحاظ نمودن ارزش اقتصادی آب، آگاه سازی عمومی و مشارکت مردم به گونه ای برنامه ریزی و مدیریت نماید که به اهداف قانون برنامه چهارم توسعه در زمینه منابع آب دست یابد.
امروزه از جمعیت 7 میلیارد نفری کره زمین، بیش از نیمی از جمعیت در شهرها زندگی می کنند. این میزان در کشورهای فقیر و در حال توسعه بالاتر است.
با روند فعلی رشد جمعیت در جهان در هر 10-15 سال 1 میلیارد نفر به جمعیت جهان اضافه شده و پیش بینی ها نشان دهنده این است که تا سال 2050 میلادی حدود 2.5 میلیارد نفر به جمعیت شهرها افزوده خواهد شد.
7223/1756



01/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن