تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819893729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سبک زندگی غربی و تاثیرات مخرب آن بر خانواده‌های ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
سبک زندگی غربی و تاثیرات مخرب آن بر خانواده‌های ایرانی
غربی‌ها تلاش دارند تا با سیاست اشاعه فرهنگ غربی و بی‌بندوباری در کشورها و جوامع اسلامی، جنگی نرم را اداره کنند که شبکه‌های اجتماعی یکی از ابزارهای آن‌ها است که اگر تدبیر مسئولان و صاحب‌نظران کارساز نشود باید به حال فرهنگ از دست رفته گریست.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، در روزگاری زندگی می‌کنیم که تاثیر سبک زندگی غرب بر روی مسائل روزمره‌ زیاد است در این گزارش برآن شدیم تا به ضرورت اشاعه سبک زندگی اسلامی و مقابله با تأثیر مخرب فرهنگ غرب بر خانواده‌ها بپردازیم.

ترویج سبک زندگی اسلامی و تحکیم بنیان خانواده 

نهاد مقدس خانواده، رکن بینادین اجتماع بشری و محمل فرهنگ‌های گوناگون است تا جایی که سعادت و شقاوت امت‌ها، مرهون خانواده می‌باشد. اولین شرط داشتن جامعه‌ای سالم و پویا، سلامت و پایداری خانواده است. همه دستاوردهای علمی و هنری بشر در سایه خانواده‌های سالم و امن پدید آمده است. در این میان نقش زن به عنوان یکی از ارکان اصلی خانواده از اهمیت فراوانی برخوردار است که در عصر حاضر تلاش می‌شود از جایگاه و نقش اصلی خود دور بماند که نتیجه آن جز بیماری و فروپاشی خانواده نیست. لذا زنان جامعه ما باید اهمیت این موضوع را درک کرده و با سبک زندگی اسلامی و ایرانی در راه داشتن خانواده‌ای پویا و سالم تلاش کنند. 


                  
//////


بصیرت سیاسی و اجتماعی 
 
رسالت زنان امروز، حضور مستمر و آگاهانه در صحنه‌های سیاسی، اجتماعی و دفاع و دیده‌بانی از ارزش‌های نظام اسلامی است. اگر زن مسلمان، دیروز دوشادوش مردان برای اقامه ارزش‌های الهی قیام کرده و پس از آن نیز رشادت‌ها داشته است، امروزه نیز وظیفه خود می‌داند که با انگیزه الهی خود در صحنه حضور یابد. 


زنان جامعه اسلامی در جریان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس ثابت کردند موجودیتی وارسته از دنیاخواهی و آراسته به حق‌جویی دارند و عهده‌دار مسئولیت سنگینی هستند، آن‌ها با فکر و اندیشه می‌توانند در تمامی صحنه‌های جامعه با بصیرت و آگاهی مشارکت فعال داشته و به فعالیت بپردازند. 
 
رشد علمی توام با اخلاق  


با توجه به ضرورت و اهمیت نقش‌آفرینی زنان در جریان پیشرفت جوامع و نیز رشد حضور زنان در دانشگاه‌ها و مراکز علمی، به نظر می‌رسد افق آینده در این زمینه روشن و مطلوب است اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنند این است که رشد علمی باید همراه با اخلاق اسلامی باشد که ثمرات آن بیش‌تر و مفیدتر و به رشد و کمال انسانی منتهی شود. 


مشاجره در خانواده باعث گرایش جوانان به شبکه‌های اجتماعی می‌شود 


بخشی از نیازهای ارتباطی در خانواده تامین می‌شود و در خانواده‌های امروزی ارتباطات عاطفی به حداقل رسیده است و همان‌طور که می‌دانیم افزایش ارتباطات عاطفی افراد موجب کاهش گرایش به شبکه‌های اجتماعی خواهد شد. خانواده‌ها به لحاظ شکلی محدودتر شده‌اند و از حالت گسترده به هسته‌ای تغییر شکل داده و تعداد فرزندان کمتر شده است. 


یکی از دلایل عمده سست شدن پایه‌های خانواده این است که افراد اوقات کمتری را در کنار هم می‌گذرانند و کوچک شدن خانواده‌ها به دلایل مختلف از جمله تلاش برای تامین هزینه‌های خانواده و امرار معاش، منجر به کاهش ارتباط اعضای خانواده به خصوص روابط عاطفی آن‌ها شده است و دوری اعضای خانواده نسبت به هم و تامین نشدن نیازهای عاطفی و ارتباطی افراد در این شرایط امری اجتناب ناپذیر است که با این وضعیت فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی که بین جوانان و دیگر اقشار رواج یافته‌اند، جای‌گزینی برای تامین نیاز عاطفی و ارتباطی افراد می‌شوند. 



شبکه‌های اجتماعی ابزاری برای اشاعه‌ی فرهنگ غربیست/درصورت تدبیرنکردن مسئولین،باید به حال فرهنگ گریست



شبکه‌های اجتماعی از این منظر که باعث وسعت ارتباطات می‌شوند بسیار خوب است اما باید توجه داشت افرادی که در این شبکه‌ها با هم ارتباط برقرار می‌کنند هیچ شناختی نسبت به یک‌دیگر ندارند و ممکن است اطلاعاتی که رد و بدل می‌شود صادقانه نباشد. 


مشاجره افراد در محیط خانواده و دیگر فضاها یکی از مشکلاتی است که به دلیل عدم برقراری ارتباط صحیح با دیگران اتفاق می‌افتد اما در فضای مجازی معمولا مشاجره و درگیری وجود ندارد. افراد بدون هیچ شناخت و سابقه‌ای نسبت به هم، با پرداختن به صحبت‌های کلیشه‌ای، احساس می‌کنند که طرف مقابل با آن‌ها هم‌دلی و هم‌دردی می‌کند و هیچ جبهه و مقاومتی را در وی نمی‌بینند و این یکی از دلایلی است که افراد در فضای مجازی احساس آرامش بیشتری داشته و به این فضا گرایش دارند. 


استفاده از این شبکه‌ها ، عطشی است که در بین جوانان وجود دارد و اگر به درستی هدایت نشود، ممکن است به بیراهه برود. آموزه‌های دینی و آموزش جوانان از سوی خانواده و دیگر نهادهای آموزشی و اجتماعی موجب کنترل و کاهش آسیب‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی می‌شوند. با آموزش صحیح، جوان ما چارچوب‌های استفاده از این فضاها را می‌شناسند و از آن‌ها به درستی بهره‌برداری خواهند کرد. 


غربی‌ها تلاش دارند تا با سیاست اشاعه فرهنگ غربی و بی‌بندوباری در کشورها و جوامع اسلامی، جنگی نرم را اداره کنند که شبکه‌های اجتماعی یکی از ابزارهای آن‌ها است که اگر تدبیر مسئولان و صاحب‌نظران کارساز نشود باید به حال فرهنگ از دست رفته گریست.




گزارش از زهرا کوشافر


انتهای پیام/







۰۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن