محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843402151
روز شمار مذاکرات هستهای در سال 93 |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روز شمار مذاکرات هستهای در سال 93
کد خبر: ۴۸۵۱۸۷
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴ - 21 March 2015
مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در سال 1393 در حالی آغاز شد که دو دور مذاکرات در چارچوب رسیدن به توافق جامع در بهمن و اسفند 1392 در وین آغاز شده بود.
مذاکراتی با حجم زیاد اختلافهای فنی، سیاسی و حقوقی که بر روی کاغذ در قالب "پرانتزها" خود را نشان میداد.
به گزارش ایسنا در سال 1393 به ویژه از اواخر پاییز مذاکرات از چارچوب پیشین خود که به رهبری رییس هیات مذاکرهکننده ایران و هماهنگکننده گروه 1+5 نه فقط در دولت یازدهم، بلکه در دولت قبل نیز انجام میگرفت، خارج شد و سطح و کیفیت مذاکرات هستهای همانطور که خواسته وزیر خارجه کشورمان در آغاز مذاکرات بود به سطح وزیران خارجه و نیز مذاکرات دو جانبه میان ایران و آمریکا به عنوان دو کشوری که همگان معتقدند دعوای اصلی هستهای میان این دو است، تغییر یافت. دیدارهای متعدد دوجانبه میان جان کری و محمدجواد ظریف از مذاکرات وین شش به شدت و با حساسیت از سوی افکار عمومی و رسانههای مختلف داخلی و خارجی مواجه شد. تلاش دو طرف برای رسیدن به نتیجه تا سوم آذر سال جاری راه به جایی نبرد و مذاکرات در شرایط بسیار شکننده برای هفته ماه دیگر تمدید شد که در دل آن دو طرف توافق کردند تا طی چهارماه بعد یعنی تا 10 فروردین 1393، برای نجات مذاکرات از تهدید "شکست" حداقل بتوانند به یک تفاهم سیاسی دست یابند، تفاهمی که گفته میشد بر روی کلیات مسایل است نه جزییات. اما مقام معظم رهبری در سخنانی نسبت به توافق دو مرحلهای بر روی کلیات و جزییات با توجه به بیاعتمادی ایران به غرب هشدار جدی دادند و از توافقی که بتواند به انجام برسد اما در یک مرحله حمایت کردند. از این رو و با ابتکار تیم مذاکرهکننده ایران و با توجه به فرصت کم و اختلافهای باقی مانده، مقامات عالی فنی هستهای ایران و آمریکا به مذاکرات پیوستند که موجب رفع بن بستهای فنی و هستهای در سطح قابل توجهی شد با این حال و در روزهای پایانی سال 93 و روزهای منتهی به پایان مهلت چهارماهه، هنوز برخی مسایل و اختلافها به لحاظ فنی و در سطحی بیشتر سیاسی باقی مانده است.
روز شمار مذاکرات هستهای در سال 1393 به اختصار در زیر میآید:
18 فروردین: وین 3؛ این دور از مذاکرات در حالی انجام شد که بعد از وین 2 گمانهزنیها برای شروع نگارش پیشنویس توافق جامع مطرح شده بود. این مذاکرات به سرپرستی محمدجواد ظریف و کاترین اشتون و با حضور معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 برگزار و سه روز به طول انجامید. پس از پایان این دور از مذاکرات ظریف در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر در وین از رسیدن به تفاهم 50 الی 60 درصدی خبر داد.
وی همچنین از تشکیل یک کمیته مشورتی حقوق بینالملل با حضور اساتید و کارشناسان معتبر خبر داد که از مذاکرات وین 3 به هیات پیوستند و مسوولیت ارایه مشورت حقوقی به تیم را به سرپرستی دکتر جمشید ممتاز بر عهده داشتند. با این حال رفته رفته از تعداد این گروه پس از وین شش کاسته شد.
20 فروردین: دو دستاورد هستهای جدید در کشور رونمایی و واحد تولید ایزوتوپ اکسیژن 18 آب سنگین اراک و اتاق کنترل راکتور تهران آغاز به کار کرد.
16 فروردین: محمدجواد ظریف در صفحه توییتر خود با اشاره به پیشرفتهای حاصل در مذاکرات هستهای میان ایران و 1+5 با امضای توافق ژنو در 24 نوامبر نوشت: "محمدالبرادعی (مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی) درست میگفت. پیشرفتهای امروز در 10 سال پیش میتوانست حاصل شود. روحانی اکنون فرصتی را ایجاد کرده است که نباید از دست برود، این مساله بسیار حایز اهمیت است." همچنین ظریف عکسی از مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی به ریاست روحانی به عنوان دبیر وقت شورای امنیت ملی کشورمان و خاویر سولانا رئیس وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توییتر خود منتشر کرد که وی به عنوان عضو تیم مذاکرهکننده در آن مقطع حضور دارد.
9 اردیبهشت: آغاز نشست کمیته آمادهسازی کنفرانس بازنگری ان.پی.تی در نیویورک/ کارشناسان فعال در مذاکرات هستهای در این کنفرانس شرکت کردند./ بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که بازرسان آژانس از مرکز لیزر لشگرآباد در هفتههای گذشته بازدید کردند. بازدید از مرکز لشگرآباد در چارچوب هفت اقدام مرحله دوم همکاریها میان ایران و آژانس انجام شد.
13 اردیبهشت: اولین همایش "دلواپسیم" در تهران از سوی منتقدان به مذاکره هستهای، توافق ژنو و دیپلماسی روحانی و ظریف در سفارت سابق آمریکا در تهران برگزار شد./ صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی از بازطراحی راکتور اراک برای تولید میزان پلوتونیوم کمتر در این راکتور در جهت رفع نگرانی کشورهای غربی خبر داد.
15 اردیبهشت: در رایزنی ایران با رییس بازرسان آژانس، پادمان راکتور اراک مورد بررسی قرار گرفت.
17 اردیبهشت: ایران هفت گام همکاری با آژانس را اجرا کرد؛ بازرسان آژانس از معدن ساغند و کارخانه اردکان یزد بازدید کردند./نشست کارشناسی ایران و 1+5 در نیویورک
21 اردیبهشت: با حضور رئیسجمهور، سه دستاورد سازمان انرژی اتمی در حوزه سلامت سانتریفیوژ لوله (تیوبولار) تولید واکسنهای نوترکیب انسان و دام، سامانه پایش پرتوهای فرابنفش (UV) رونمایی و سامانه ملی پرتودهی چندمنظوره گاما در مرکز بناب واقع در استان آذربایجان شرقی افتتاح شد.
22 اردیبهشت: نشست ایران و آژانس برای ادامه گفتوگوها درباره "چارچوبی برای همکاری"
23 تا 27 اردیبهشت: وین 4؛ در این دور مذاکرات انتظار میرفت نگارش متن توافق آغاز شود، اما به خاطر گستردگی اختلافها این کار صورت نگرفت. زمزمه طرح مسایل دیگری از جمله موضوع موشکی ایران از زبان مقامات اروپایی و آمریکایی مذاکرات را از روال عادی خود دور و پیشرفت را کند کرد. در این دور از مذاکرات تصمیم گرفته شد تا مذاکرات مستقیم در قالب گفتوگوهای دو و چند جانبه در سطوح بالا انجام شود.
31 اردیبهشت: در نشست ایران و آژانس در تهران در خصوص 5 اقدام عملی دیگر که باید تا 25 اوت یعنی سوم شهریور ماه اجرا درمیآمد، توافق شد.
4 خرداد: یک مقام آگاه ایرانی رایزنی و مذاکرات میان ایران و روسیه را برای ساخت 8 راکتور قدرت هستهای تایید کرد.
5 و 6 خرداد: دیدار ظریف و اشتون در استانبول. این دیدار غیررسمی و دو روزه بود که دو طرف درباره گام نهایی توافقنامه ژنو با یکدیگر گفتوگو کردند. همزمان کارشناسان ایران و اتحادیه اروپا نیز با یکدیگر گفتوگو کردند.
10 خرداد: نیروگاه اتمی بوشهر که برای جایگزینی یک سوم سوخت جدید خاموش شده بود، مجددا فعالیت خود را از سر گرفت.
14 و 15 خرداد: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5، در وین برگزار شد.
19 و 20 خرداد: اولین مذاکرات دوجانبه هیاتهای مذاکرهکننده ایران و آمریکا به سرپرستی معاونان وزیران خارجه در ژنو. در این مذاکرات که دو روز به طول انجامید، هلگا اشمید معاون رییس سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا نیز حضور داشت.
21 خرداد: دیدار دوجانبه هیاتهای مذاکرهکننده ایران و فرانسه به سرپرستی سیدعباس عراقچی و دوریویر، نماینده فرانسه در گروه 1+5 در رزیدانس سفیر ایران در ژنو.
22 خرداد: معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه در رم دیدار کردند.
23 خرداد: سفر هیاتی از وزارت خارجه آلمان متشکل از هانس دیترلوکاس، مدیرکل بینالملل و نماینده آلمان در گروه 1+5، فون گوتزه، مدیرکل سیاسی و کوتسل، سفیر جدید آلمان در افغانستان به ایران .
25 خرداد: دیدار عراقچی و لوکاس نماینده آلمان در گروه 1+5 در تهران
26 تا 30 خرداد: وین 5؛ ظریف در کنفرانس خبری پایانی این نشست از آغاز نگارش متن توافق با مقداری کندی خبر داد. زمزمههای تمدید مذاکرات بعد از تیرماه از دور پنجم مذاکرات شنیده شد.
27 خرداد: دیدار محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در حاشیه مذاکرات ایران و 1+5 در وین با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در محل آژانس.
30 خرداد: صالحی در گفتوگو با اینترفکس از پایان تحقیقات آژانس درباره یکی از مهمترین سوالات آژانس یعنی چاشنیهای انفجاری خبر داد.
3 تیر: رئیس شرکت روس اتم اعلام کرد تا پایان سال جاری میلادی قرارداد ساخت 2 واحد جدید در نیروگاه اتمی بوشهر امضا میشود.
11 تا 28 تیر: وین 6؛ این دور از مذاکرات نیز با دیدار دو جانبه اشتون و ظریف و سپس دیدار دو جانبه معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا به شکل چند مذاکرات قبلی آغاز شد. در ششمین دور مذاکرات که مذاکرات پایانی در چارچوب مهلت اولیه تعیین شده برای مذاکرات یعنی شش ماه اولیه بود، نگارش متن توافق ادامه یافت.
13 تیر: پیام ویدئویی ظریف به دنیا در میانه ششمین دور مذاکرات در وین
16 تیر: مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان نظام نیاز قطعی کشور به غنیسازی را 190 هزار سو اعلام کردند.
22 تیر: ورود حسین فریدون دستیار ویژه رییسجمهور به مذاکرات هستهای/ ورود وزیران خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به مذاکرات وین 6
26 تیر: تمدید توافق ژنو و مذاکرات جامع هستهای در دستور کار مذاکرات در وین قرار گرفت.
28 تیر: پایان دور ششم مذاکرات ایران و 1+5 پس از هجده روز/ مذاکرات هستهای برای چهار ماه دیگر تا 3 آذر 93 تمدید شد/ سیدعباس عراقچی در پایان مذاکرات: 2.8 میلیارد دلار دیگر از داراییهای ایران در مهلت تمدید آزاد میشود/ تبدیل 25 کیلوگرم اکسید اورانیوم 20 درصدی به سوخت و تبدیل سه تن اورانیوم غنی شده (دورریز) به اورانیوم طبیعی که این میزان بعدا به 4100 کیلوگرم افزایش یافت، تعهدی بود که ایران در مدت تمدید مذاکرات به عهده گرفت.
29 تیر: اعلام اینکه کاترین اشتون در دوره چهارماهه تمدید مذاکرات، همچنان سرپرست مذاکرات و هماهنگکننده 1+5 است.
31 تیر: تمدید کاهش تحریمهای آمریکا و تعلیق تحریمهای اروپا علیه ایران
16 مرداد: گفتوگوهای دوجانبه معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در ژنو
25 مرداد: یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب تلاشها برای پیشبرد گفتوگو و همکاریها بین ایران و آژانس وارد تهران شد و با ظریف، صالحی و روحانی دیدار کرد.
26 مرداد: آمانو در کنفرانس خبری مشترک با صالحی توضیحات ایران درباره چاشنیهای انفجاری را "ناهمخوان "با رویههای صنعتی ندانست.
29 مرداد: جمعی از سفیران و رییسان نمایندگیهای ایران در خارج از کشور از سایت غنیسازی فردو بازدید کردند.
اول شهریور: واحد تولید دی اکسید اورانیوم غنیشده با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی (با غنای کمتر از 5 درصد) در مجتمع تولید سوخت اصفهان راهاندازی و بهرهبرداری شد. دی اکسید اورانیوم (UO2) تولید شده در این کارخانه جهت تولید قرص سوخت و در نهایت تولید مجتمع سوخت نیروگاههای تولید برق نظیر نیروگاه اتمی بوشهر مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) باید از 30 دی ماه 1392 اورانیوم غنیشده کمتر از 5 درصد تولیدی کشور به UO2 تبدیل شود.
5 شهریور: رییس سازمان انرژی اتمی از آغاز بازطراحی قلب راکتور اراک خبر داد.
10 شهریور: محمدجواد ظریف با کاترین اشتون در بروکسل دیدار کرد.
13 شهریور: گفتوگوهای دوجانبه معاونان وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در ژنو پیش از مذاکرات نیویورک
20 شهریور: دیدار معاونان وزیر خارجه ایران با نمایندگان سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) در گروه 1+5 در مقر سازمان ملل در وین
25 شهریور تا 5 مهر: اولین دور مذاکرات هستهای در دوره چهارماهه تمدید در نیویورک و پیش از نشست مجمع عمومی سازمان ملل با انجام دیدارهای دو جانبه ایران و آمریکا در سطح وزیران خارجه، معاونان و کارشناسان برگزار و بدون نتیجه مشخص پایان یافت.
29 شهریور: محمدجواد ظریف در گفتوگوهای مختلف بعد از مذاکرات وین 6 بر مقاومت ایران در برابر خواستهای تحمیلی تاکید دارد.
30 شهریور: دیدار کری و ظریف در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره مذاکرات هستهای
2 مهر: ظریف در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان دیدار کرد.
3 مهر: در نهمین روز مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در نیویورک ظریف، کری و اشتون دیدار کردند.
15 و 16 مهر: مذاکرات فنی ایران و آژانس در تهران
22 تا 24 مهر: هشتمین دور مذاکرات ایران و 1+5 در وین. این دور از مذاکرات قرار بود صرفا به مذاکرات دو جانبه و سه جانبه معطوف شود، اما به یکباره تصمیم تغییر کرد و تمامی معاونان 1+5 چند روز بعد به مذاکرات ملحق شدند. نشست سه جانبه کری، ظریف و اشتون در وین از دیگر تحولات این دور مذاکرات بود. تمدید مذاکرات برای بعد از سوم آذر از دیگر موضوعاتی بود که مذاکرات را تحتالشعاع قرار داد.
30 مهر: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در وین
5 آبان: بازدید ظریف از فردو و نطنز
10 آبان: اتحادیه اروپا، از برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5، 27 آبان (18 نوامبر) در وین خبر داد.
11 آبان: سیدعباس عراقچی از تغییر زمان و مکان مذاکرات ایران و 1+5 از 27 آبان به 20 ابان خبر داد و گفت که مذاکرات ایران و 1+5 به سرپرستی محمدجواد ظریف و کاترین اشتون 20 آبان در مسقط پایتخت عمان و پس از مذاکرات سهجانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون برگزار میشود.
18 آبان: مذاکرات کری، ظریف و اشتون با حضور وزیر خارجه عمان
19 آبان: اولین اظهارنظرها درباره رسیدن به تفاهم حداقل در کلیت مساله و موضوعات اساسی و نه مذاکرات جامع از سوی سیدعباس عراقچی در عمان مطرح شد.
20 آبان: نهمین دور مذاکرات ایران و 1+5 در سطح معاونان وزیران خارجه و با حضور محمدجواد ظریف و کاترین اشتون در هتل البوستان مسقط برگزار شد.
25 آبان: سفر غیرمنتظره وزیر خارجه عمان به ایران و تمایل این کشور به میانجیگری در مساله هستهای
26 آبان: برگزاری همایش «منهای عزت به علاوه تحریم» در تهران از سوی دلواپسان مذاکرات و توافق با 1+5
27 آبان: آغاز دهمین و آخرین دور مذاکرات هستهای در مهلت تعیین شده یک ساله برای رسیدن به توافق جامع یعنی 3 آذر در وین
29 آبان: ورود وزیر خارجه آمریکا به مذاکرات و دیدار سه جانبه ظریف، کری و اشتون
30 آبان: همزمان با ورود وزیران خارجه سه کشور اروپایی، یک منبع نزدیک به تیم مذاکرهکننده هستهای ایران از احتمال بازگشت غیرمنتظره ظریف به تهران برای مشورت با مسوولان ارشد نظام خبر داد، اما هنوز ساعتی از این خبر نگذشته بود که یک منبع دیگر نزدیک به تیم مذاکرات ایران اعلام کرد، ظریف به تهران بازنمیگردد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران درباره خبر بازگشتش به تهران، گفت: پیشنهاد جدید و قابل توجهی که بخواهم با خود به تهران ببرم، مطرح نشد، از این رو، سفرم به تهران را لغو کردم./ دیدار ظریف با وزیر خارجه انگلیس/ رسیدن به "چارچوب یک «تفاهم سیاسی» هدف مذاکرهکنندگان در دهمین مذاکرات در وین.
2 آذر: ظریف، کری و اشتون برای پنجمین بار به طور سه جانبه دیدار کردند/ اولین دیدار دوجانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هستای 3 آذر: دیدار ظریف با وزیر خارجه چین/ دومین دیدار دوجانبه ظریف و کری/ عکس یادگاری وزیران خارجه ایران و 1+5 به همراه کاترین اشتون/ کنفرانس خبری جداگانه ظریف و کری در چادر خبرنگاران مقابل هتل کوبورگ در وین/ نتیجه مذاکرات: تمدید هفت ماه و هفت روزه مذاکرات.
به گزارش ایسنا، وزیر خارجه کشورمان در کنفرانس خبری گفت: مذاکرات کمک کرده راه دشواری را به پیش ببریم و اگر مذاکرات تمدید شد برای این است که یک فرصت کوتاه را برای توافق فراهم کنیم. تلاش داریم در نزدیکترین زمان به "تفاهم سیاسی" و بعد از آن به "تدوین تفاهم" برسیم.
ظریف در پاسخ به ایسنا، مبنی بر اینکه اگر ظرف چهار ماه به نتیجه نرسیدید چه خواهد شد؟ گفت: من فکر میکنم برای رسیدن به چارچوب "توافق" یا "تفاهم سیاسی" حتما چهار ماه وقت خوبی است و بیشتر از وقت مورد نیاز است.
6 آذر: حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با اعضای مجمع عالی بسیج و نمایندگان اقشار مختلف بسیج، ضمن حمایت از تیم مذاکرهکننده هستهای ایران تأکید کردند که با تمدید مذاکرات هستهای مخالف نیستند.
15 اذر: اتحادیه اروپا اعلام کرد کاترین اشتون، مسوول پیشین سیاست خارجی این اتحادیه به عنوان مشاور فدریکا موگرینی جانشین وی به مذاکرات با ایران درباره برنامه هستهای تهران ادامه میدهد. با این حال پس از مذاکرات وین در سوم آذر، از آن جایی که اشتون دیگر به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک هم سطح ظریف محسوب نمی شد، خود به خود از مذاکرات حذف شد.
24 آذر: آغاز مذاکرات ایران و 1+5 با رایزنی معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در ژنو
26 اذر: نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5
3 دی: خبر ارسال نامهای از سوی وزیر امور خارجه کشورمان به همتایانش در گروه 1+5 و دیگر وزیران خارجه درباره مذاکرات هستهای در سراسر دنیا که ایران با آنها در تعامل است. ظریف در این نامه بر رفع تمام تحریمها به عنوان جزء اساسی هر توافقی تاکید کرد.
22 دی: سرگی ریابکوف در تهران با محمدجواد ظریف و همتایانش در بحث هستهای دیدار کرد.
24 دی: مذاکرات وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور معاونانشان در ژنو و پیادهروی جنجالبرانگیز ظریف و کری در خیابانهای ژنو
25 دی: دیدار ظریف و فابیوس در پاریس درباره مذاکرات هستهای
27 دی: حضور مجدد ظریف در ژنو/ گفتوگو تلفنی ظریف و هاموند
28 دی: نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 در ژنو
4 بهمن: دیدار ظریف و کری در حاشیه اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوییس/ مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در زوریخ
9 بهمن: مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و سه کشور اروپایی در استانبول
14 بهمن: نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ملت ایران را به تصویب کردند.
16 بهمن: حمید بعیدینژاد، مدیرکل امور سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه با مقامات روسی درباره مذاکرات هستهای در مسکو دیدار کرد.
17 بهمن: دیدار ظریف و کری در مونیخ در حاشیه کنفرانس امنیتی سالانه /دیدار وزیران خارجه ایران و آلمان
18 بهمن: دیدار ظریف با آمانو و لاوروف در مونیخ/ مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران با همتایان آمریکایی، آلمانی و فرانسوی خود
19 بهمن: ادامه مذاکرات هیاتهای ایران و آمریکا به سرپرستی ظریف و کری/دیدار ظریف و فابیوس در مونیخ
20 بهمن: محمد امیری، عضو تیم مذاکرهکننده هستهای و مدیرکل امور پادمان سازمان انرژی اتمی بازنشسته و از مذاکرات هستهای کنارهگیری کرد.
26 بهمن: سفر وزیر خارجه چین به ایران/ معاونان وزیران خارجه دو کشور در چارچوب مذاکرات هستهای دیدار کردند.
1 اسفند: مذاکرات هیأتهای ایران و آمریکا به سرپرستی سیدعباس عراقچی و وندی شرمن در ژنو
2 اسفند: مذاکرات هیاتهای مذاکرهکننده ایران و آمریکا در سطح معاونان/ پیوستن علیاکبر صالحی و حسین فریدون به مذاکرات هستهای ژنو/حضور ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در مذاکرات
3 اسفند: صالحی دوبار در این روز با مونیز دیدار کرد/ وزیران خارجه ایران و آمریکا به همراه مقامات عالی انرژی و معاونان در ژنو/گفتوگوی دو جانبه معاونان ظریف و کری/ نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 در مقر اتحادیه اروپا در ژنو
4 اسفند: دومین دیدار هیاتهای مذاکرهکننده ایران و آمریکا به سرپرستی ظریف و کری/ نماینده اتحادیه اروپا به مذاکرات ظریف و کری ملحق شد/
5 اسفند: عراقچی با آمانو در وین دیدار کرد
11 اسفند: مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور هلگا اشمید در مونترو سوییس/ دیدار صالحی و وزیر انرژی آمریکا/ دیدار ظریف و کری با حضور صالحی و مونیز و حسین فریدون دیدار ظریف با سرگی لاوروف در ژنو
به گزارش ایسنا، همزمان با آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در مونترو، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا رفت و در آیپک علیه مذاکرات هستهای و توافق احتمالی جامع با ایران سخنرانی کرد. سخنان وی در کنگره آمریکا واکنشهای جدی از سوی رییسجمهوری، وزیر خارجه و نمایندگان دموکرات این کشور رو به رو شد.
12 اسفند: ادامه مذاکرات ایران و آمریکا، در سطح وزیران امور خارجه، معاونان، کارشناسان و روسای انرژی هستهای دو کشور
13اسفند: مذاکره ظریف و کری/دیدار دوجانبه صالحی و مونیز/رایزنی معاونان وزیران خارجه ایران و سه کشور اروپایی
14 اسفند: نشست عمومی معاونان وزیران خارجه ایران و 1+ 5/ دیدار معاونان ظریف با همتایان چینی، روسی و آلمانی/ در پایان مذاکرات مونترو عراقچی از افزایش پیشرفتها در مذاکرات خبر داد.
16 اسفند: جان کری برای جلب بیشتر حمایت اروپا از توافق هستهای احتمالی با ایران به پاریس سفر کرد/ فابیوس پس از دیدار با کری تعهدات تهران در چارچوب توافق جامع را ناکافی دانست.
به گزارش ایسنا، فرانسه خواستار امتیازات بیشتری در مقایسه با آمریکا و روسیه برای مشارکت در برنامه هستهای آینده ایران است.
در همان روز (16 اسفند) علیاکبر صالحی که در دو مذاکرات اخیر در ژنو و مونترو حضور داشته است، از رفع بنبستهای فنی در مذاکرات هستهای خبر داد
18 اسفند: اوباما در گفتوگو با شبکه سی. بی. اس آمریکا گفت که "باید به قدرتهای غربی اجازه داد تا درباره عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای تحقیق کنند، چرا که در صورت پایبند نبودن ایران، آمریکا و دیگر کشورها فرصت کافی برای انجام اقدامات را خواهند داشت."
در همین حال 47 سناتور جمهوریخواه آمریکا در نامهای به مقامات ایران هشدار دادند که هرگونه توافق هستهای میان آمریکا و ایران تنها تا پایان دوره ریاستجمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که مسوول مذاکرات هستهای با 1+5 است، نامه 47 سناتور آمریکایی را فاقد ارزش حقوقی دانست و آن را یک ترفند تبلیغاتی خواند. وی در پاسخ به سناتورهای آمریکایی گفت که "تغییر دولت در هیچ کشوری به معنای منتفی شدن تعهدات بینالمللی آن کشور نیست و از این رو هر دولتی در آمریکا به اجرای تعهداتی ملزم است که دولت فعلی آن کشور در یک توافق احتمالی هستهای پذیرا میشود و اگر رییسجمهور بعدی به تعبیر سناتورهای مزبور با یک گردش قلم تعهدات بینالمللی ایالات متحده را منتفی کند، مرتکب نقض آشکار حقوق بینالملل شده است. به ویژه آن که این تعهدات در قالب یک قطعنامه لازمالاجرای شورای امنیت و حاصل مذاکره و توافق با حضور پنج کشور دیگر از جمله تمامی اعضای دائم شورای امنیت باشد. خوب است این سناتورها بدانند که بر اساس حقوق بینالملل کنگره نیز در آینده نمیتواند مفاد توافق را تغییر دهد و بدیهی است که هر اقدام کنگره در جلوگیری از اجرای توافق احتمالی دولت آمریکا به مثابه نقض تعهدات بینالمللی آن دولت خواهد بود."
18 اسفند: مذاکرات یک روزه فنی ایران و آژانس پس از ماهها برای ادامه مذاکرات درباره دو موضوع باقیمانده از مرحله سوم همکاریها در قالب "چارچوبی برای همکاری" در تهران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]
صفحات پیشنهادی
کیهانیترین دروغ پایان سال در باره مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
کیهانیترین دروغ پایان سال در باره مذاکرات هستهای در حالی که دور تعیینکننده مذاکرات هستهای در لوزان سوئیس در جریان است و تا چند روز دیگر روشن خواهد شد که آیا طرفین در مسیر نهایی کردن یک توافق جامع هستند یا خیر یکی از روزنامههای صبح تهران که چند روز پیش رسیدن به توافق را محالروز شمار مذاکرات هستهای در سال 93
شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۲ ۲۸ مذاکرات هستهای ایران و 1 5 در سال 1393 در حالی آغاز شد که دو دور مذاکرات در چارچوب رسیدن به توافق جامع در بهمن و اسفند 1392 در وین آغاز شده بود مذاکراتی با حجم زیاد اختلافهای فنی سیاسی و حقوقی که بر روی کاغذ در قالب پرانتزها خود را نشان میداد بنتیجه مذاکرات یک پیروزی برای ایران است |اخبار ایران و جهان
نتیجه مذاکرات یک پیروزی برای ایران است رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از اولویتهای مهم روابط عمومیها اطلاعرسانی صحیح درباره مذاکرات هستهای است گفت نتیجه مذاکرات هر چه باشد یک پیروزی تاریخی برای ملت ایران است کد خبر ۴۸۰۹۲۵ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۱ - 04 Mحال و هوای نوروز در مذاکرات هسته ای لوزان |اخبار ایران و جهان
حال و هوای نوروز در مذاکرات هسته ای لوزان فقط از سفره هفت سین هتل بوریواژ یک تصویر در اختیار خبرنگاران قرار گرفت تصویری بدون شرح که مذاکره کنندگان ایرانی را کنار میزی که هفت سین در آن چیده شده نشان می دهد کد خبر ۴۸۴۹۲۳ تاریخ انتشار ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۹ - 19 March 2015 فقطچهار روز رایزنی هستهای در مونترو |اخبار ایران و جهان
چهار روز رایزنی هستهای در مونترو چهار روز رایزنیهای فشرده در شهر مونترو سوئیس در راستای حصول توافق جامع هستهای بین ایران و آمریکا و همچنین با حضور ۱ ۵ پایان یافت و قرار است دور بعدی رایزنیهای هستهای ۱۰ روز دیگر برگزار شود که هنوز محل آن قطعی نشده است کد خبر ۴۸۱۱۶۲ تاریخ اندور بعدی مذاکرات هستهای از ۲۴ تا ۲۹ اسفند |اخبار ایران و جهان
دور بعدی مذاکرات هستهای از ۲۴ تا ۲۹ اسفند دور بعدی مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱ ۵ از ۲۴ تا ۲۹ اسفند برگزار خواهد شد کد خبر ۴۸۰۸۵۱ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ - 04 March 2015 دور بعدی مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱ ۵ از ۲۴ تا ۲۹ اسفند برگزار خواهد شد به گزارش تسنیم یدر پنج شنبه آخر سال برای ایرانیان آرزوی بهروزی و طلب مغفرت کنید |اخبار ایران و جهان
در پنج شنبه آخر سال برای ایرانیان آرزوی بهروزی و طلب مغفرت کنید این روزهای آخر سال در حالی سپری می شود که برخی از عزیزترین نزدیکان ما ممکن است در ایام گذشته سال دار فانی را وداع کرده باشند تابناک برای مخاطبان در این پنج شنبه آخر سال این امکان را فراهم آورده است تا برای هم آروزیلالایی روحانی برای اوباما/ دیوار بتونی مجلس را بیت رهبری هم ندارد/ بمب سیاسی سال 94/ پروژه چند هزار میلیاردی و
لالایی روحانی برای اوباما دیوار بتونی مجلس را بیت رهبری هم ندارد بمب سیاسی سال 94 پروژه چند هزار میلیاردی و آقازاده 23 ساله عارف تجمع خیابانی برای تعطیل کردن یک روزنامه هزینه سفر نوروزی بچه پولدارها رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یابیانیه 226نماینده درباره مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
بیانیه 226نماینده درباره مذاکرات هستهای رئیس کمیته هستهای مجلس از بیانیه 226نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون مذاکرات هستهای خبر داد کد خبر ۴۸۳۹۲۳ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۱ - 15 March 2015 رئیس کمیته هستهای مجلس از بیانیه 226نفر از نمایندگان مجلس شورای اسشروع دور تعیینکننده مذاکرات هستهای در لوزان سوئیس |اخبار ایران و جهان
شروع دور تعیینکننده مذاکرات هستهای در لوزان سوئیس مذاکرهکنندگان ایران و 5 1 در روزهای تعیینکننده برای نهایی شدن یک توافق احتمالی هستهای به لوزان سوئیس رفتهاند پیش از این و در آذرماه گذشته مذاکرهکنندگان 24 مارس یعنی کمتر از ده روز دیگر را برای نهایی کردن مذاکرات تعیین کرظریف: مذاکرات صبح امروز مثبت بود |اخبار ایران و جهان
ظریف مذاکرات صبح امروز مثبت بود وزیر امور خارجه کشورمان گفت در حال کار روی راهحلها هستیم و به نقاط بسیار حساس رسیدهایم و برای هر موضوعی یکی دو نکته باقی مانده که علیالقاعده سختترین موارد است کد خبر ۴۸۵۱۲۴ تاریخ انتشار ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۲ - 20 March 2015 وزیر امور خارجمذاکرات هستهای تا یکشنبه ادامه خواهد یافت |اخبار ایران و جهان
مذاکرات هستهای تا یکشنبه ادامه خواهد یافت برخی منابع از احتمال ادامه مذاکرات هستهای ایران و ۱ ۵ در لوزان سوئیس تا روز یکشنبه خبر میدهند کد خبر ۴۸۴۸۹۰ تاریخ انتشار ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۲ - 19 March 2015 برخی منابع از احتمال ادامه مذاکرات هستهای ایران و ۱ ۵ در لوزان سوئیس تاپیامدهای پیدا و پنهان توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
پیامدهای پیدا و پنهان توافق هستهای به دو دلیل همچنان توافق نزدیک است اول اینکه توافق برای اوباما و حسن روحانی حیثیتی شده است و مخالفان داخلی هر دو طرف مترصد روزنه شکست هستند دوم اینکه دنیا خسته از پروسه کشدار پرونده هسته ای ایران خواهان ختم آن است با این فرض اگر توافق ظرف چنضرورتجلوگیریازحذفنشانهستهایازاسکناسها |اخبار ایران و جهان
ضرورتجلوگیریازحذفنشانهستهایازاسکناسها رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت دولت از اقدام بانک مرکزی در حذف نشان هستهای در اسکناسهای جدید 5 هزار تومانی جلوگیری کند کد خبر ۴۸۲۰۳۹ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱ ۴۱ - 08 March 2015 رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شمذاکرات ایران و آمریکا هفته آینده در لوزان سوییس |اخبار ایران و جهان
مذاکرات ایران و آمریکا هفته آینده در لوزان سوییس مذاکرات هیاتهای ایران و آمریکا در سطح وزیران خارجه معاونان و مقامات عالی فنی- هستهای دو کشور 24 تا 29 اسفند در لوزان سوییس برگزار میشود کد خبر ۴۸۲۰۳۱ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۳ - 08 March 2015 مذاکرات هیاتهایارسال محموله ۶۰تنی کمکهای ایران به افغانستان |اخبار ایران و جهان
ارسال محموله ۶۰تنی کمکهای ایران به افغانستان محموله ۶۰ تنی کمک های بشر دوستانه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز طی مراسمی از طریق مرز دوغارون در استان خراسان رضوی به کشور افغانستان ارسال شد کد خبر ۴۸۱۶۳۹ تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹ ۴۱ - 07 March 2015 محموله ۶۰ تنی کمک های بدر نظرسنجی چهره سال تابناک شرکت کنید |اخبار ایران و جهان
در نظرسنجی چهره سال تابناک شرکت کنید کد خبر ۴۸۴۱۴۷ تاریخ انتشار ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۳ - 16 March 2015 کاربران تابناک میتوانند با شرکت در نظرسنجی صفحه اول سایت یکی از چهار چهره سیاسی تعیین شده را به عنوان شخصیت سال انتخاب کنند گزینههای قابل انتخاب به ترتیب حروف الفبا سردار-
سیاسی
پربازدیدترینها