واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فرمانده عملیات سری تعیین شددر عصری قرار گرفته ایم که دوران رویارویی بلوک شرق و غرب به پایان رسیده است. در نظام دوقطبی صف آرایی ها مشهود و ملموس بود. در عصر حاضر که می توان آن را ساختار نظام تک قطبی- چند قطبی نامید، صف آرایی ها در برابر یکدیگر قابل تفکیک نیست و هر کشوری در راستای منافع خود به دنبال سود است.
کشورها سعی دارند علاوه بر مدیریت بر سرزمین خود، حاکمیت جهانی را به دست گرفته یا حداقل در آن تاثیر گذار باشند. آمریکا به عنوان مهره ای مهم در عرصه بین الملل بیشترین تکاپو برای چیره شدن بر همگان را دارد. این کشور به بهانه مبارزه با تروریسم عملیات های زیادی را در خارج از کشور خود انجام داده است. نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که تشدید عملیات به اصطلاح مبارزه با تروریسم آمریکا، جان انسان های بیگناه بسیاری را گرفته و در دو مورد لشکرکشی آخر ارتش این کشور یعنی عراق و افغانستان، واکنش های منفی متعددی در برابر این اقدامات نظامی شکل گرفت. چند روز گذشته، مسئولیت فرماندهی جدید عملیات های مخفی آمریکا در خارج از این کشور به «مایکل شیهان» مامور پیشین مبارزه با تروریسم امریکا پیشنهاد شده است. در صورتی که شیهان این پیشنهاد را بپذیرد، در قالب مسئولیت جدیدش به معاونت وزیر دفاع این کشور در حوزه عملیات ویژه منصوب خواهد شد. این مقام یکی از مهم ترین مشاغل غیرنظامی در حوزه جنگ های مخفی آمریکا به شمار می آید. در حال حاضر «مایکل ویکرز» مامور کهنه کار سازمان مرکزی اطلاعات و جاسوسی امریکا موسوم به سیا، این مقام را در اختیار دارد.دولت آمریکا با تاسیس یک مرکز جدید نظامی حملات سری خود را در کشورهای مختلف دنیا مخصوصا افغانستان افزایش داده است. اما به دلیل اجرای نادرست این حملات هزاران تن از شهروندان افغان از سال 2001 جان خود را از دست دادهاندبنابر گزارش ها، قرار است وی به رتبه ای بالاتر در بخش اطلاعات و جاسوسی پنتاگون منصوب شود. شیهان که تاکنون ماموریت های خارجی فراوانی را از جمله در پاناما، السالوادور، کره جنوبی، سومالی و هائیتی برعهده داشته است به عنوان بهترین نامزد برای این شغل شناخته می شود. «ریچارد هالبروک» دیپلمات آمریکایی پیش از مرگش در سال گذشته گفته بود: «شیهان بهترین فردی است که می خواهم وقتی در حوزه مبارزه با تروریسم کار می کنم، در کنارم باشد». بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001، «جرج بوش»، رئیس جمهور پیشین امریکا با صدور حکمی رسمی به سیا اجازه داد تا به اصطلاح افراد مظنون به همکاری با القاعده را در همه کشورهای دنیا دستگیر کند یا در صورت لزوم بکشد. از آن زمان به بعد سازمان سیا با استفاده از قدرت و اختیارات خود عملیات مخفیانه بسیاری را در برخی کشورها از جمله یمن، سومالی و پاکستان انجام داده است.
دولت آمریکا با تاسیس یک مرکز جدید نظامی حملات سری خود را در کشورهای مختلف دنیا مخصوصا افغانستان افزایش داده است. اما به دلیل اجرای نادرست این حملات هزاران تن از شهروندان افغان از سال 2001 جان خود را از دست دادهاند. علاوه بر این دولت امریکا در تلاش است با ایجاد یک مرکز نظامی جدید، «گروههای سری مبارزه با تروریسم» را در آنچه کانونهای بحران در نقاط مختلف جهان میخواند، مستقر کند. به گزارش مقامات کنونی و پیشین امریکایی، این مرکز که زیر نظر فرماندهی مشترک نیروهای عملیات ویژه امریکایی (JSOC) فعالیت میکند اجرای عملیات ویژه بر علیه افراد مختلف را زیر نظر خواهد گرفت.اسوشیتدپرس به نقل از مقامات نظامی امریکایی نوشته است: «این مرکز جدید، گامی مهم در متمرکز کردن انواع عملیات پراکنده در امریکا و خارج از این کشور است و همچنین مقامات ارشد نظامی را به تصمیم گیرندگان کاخ سفید و کارشناسان مبارزه با تروریسم نزدیک تر می کند». این مرکز با حدود صد کارشناس مبارزه با تروریسم، از ترکیب مجموعه ای از مقامات ارشد عملیات ویژه نظامی و تحلیل گران، مقامات اجرایی اف بی آی، مقامات امنیت داخلی و سایر آژانس های امنیتی تشکیل شده است. به گفته مقامات امریکایی، این مرکز نظامی جدید «بر مبارزه با تروریسم و مورد پیگرد و هدف قرار دادن تهدیدهای تروریستی که طی سال های اخیر از پاکستان تا یمن و سومالی و سایر مناطق کانون بحران در جهان کشیده شده، تمرکز دارد». طرح ایجاد این مرکز نظامی جدید درحالی مطرح شده است که ارتش امریکا شمار عملیات ویژه و کماندویی خود را در افغانستان افزایش داده است. از سوی دیگر، موج حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی در پاکستان به همراه تشدید عملیات ناتو در مرزهای این کشور با افغانستان، با انتقاد مقامات پاکستانی و تشدید احساسات ضد امریکایی در مناطق قبایلی پاکستان که مورد تهاجم قرار گرفتهاند، روبه رو شده است.
ایده مرکز مشترک عملیات ویژه چگونه متولد شد؟بر اساس اعلام مقامات نظامی امریکا، ایده تشکیل مرکز مشترک نیروهای عملیات ویژه امریکایی (JSOC) برای نخستین بار از سوی دریابان «بیل مک راوین» فرمانده فعلی این مرکز مطرح شد. مک راوین، پیش از این، یک سیستم نظامی را طراحی کرده بود که با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، ماهواره و جاسوس های انسانی در عراق و افغانستان عملیات جاسوسی انجام می دادند. نتیجه این طراحی این سیستم افزایش شمار بی سابقه تلفات پاکستانی ها در حملات موشکی امریکا بود که موجبات انتقاد سازمان های بین المللی همچون سازمان ملل و سازمان عفو بین الملل را به همراه داشته است. از سال 2004 تاکنون حدود هزار و 925 نفر در 196 حملات هوایی هواپیماهای امریکایی در پاکستان کشته شده اند.نقش سیستم نظامی طراحی شده توسط مک راوین از آنجا حائز اهمیت است که بدانیم سازمان سیا ماموریت های محرمانه نظامی خود در خاک پاکستان را با کمک هواپیماهای بدون سرنشین در مناطق دور از دسترس ارتش مستقر امریکا در افغانستان انجام می دهد. هر چند این حملات در ابتدا به صورت موردی و با هدف از بین بردن اعضای شبکه تروریستی القاعده آغاز شد اما طی ماه های اخیر سمت و سوی دیگری یافته و به برنامه ای دایمی تبدیل شده است. با وجود تلفات بسیار غیر نظامیان پاکستانی، مقامات نظامی امریکا از انجام عملیات های مشابه علیه شبکه تروریستی القاعده خبر می دهند که در واکنش به تهدید اخیر سرکرده این شبکه مبنی بر حمله تروریستی به کشورهای اروپایی صورت می گیرد.سیدمحمدصادق لواسانیبخش سیاستمنابع:• فرمانده جدید عملیات سری آمریکا تعیین شد. روزنامه خراسان - مورخ چهارشنبه 1389/10/15 • هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا؛ قاتل جان هزاران پاکستانی بیگناه. خبرگزاری مهر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]