واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روابط تهران-اسلام آباد در سال 93 از نگاه دیپلمات ارشد پاکستان: سالی خوب و روابطی پویا اسلام آباد - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه در آخرین روز سال 1393 هجری شمسی، ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو به ملت ایران، سال رو به پایان را سالی خوب و همراه با روابطی پویا و فعال برای روابط تهران - اسلام آباد توصیف کرد.
خانم تسنیم اسلم امروز (جمعه مصادف با بیست و نهم اسفند) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک فرا رسیدن نوروز و سال نو ایرانی به همه مردم ایران و اظهار امیدواری نسبت به اینکه سال جدید، سالی سرشار از موفقیت ها و ییروزی ها برای ایران و ایرانیان باشد، گفت: روابط دو کشور همسایه ایران و پاکستان، روابطی تاریخی، دارای ریشه های عمیق و بر مبنای مشترکات فراوان دینی و فرهنگی است و دو کشور همواره از روابطی خوب و پایدار برخوردار بوده اند.
وی سال 1393 را سالی خوب در روابط و تحولات میان دو کشور در زمینه های گوناگون به ویژه زمینه های سیاسی و اقتصادی دانست و گفت: دیدارها و سفرهای متعدد مقامات و هیات های عالی رتبه میان دو کشور در سال 1393 هجری شمسی از جمله سفر محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان به تهران، سفر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ایران به اسلام آباد ، سفر هیات عالی اقتصادی ایران به اسلام آباد به ریاست علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و برگزاری نوزدهمین کمسیون مشترک اقتصادی دو کشور و سفر معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه ایران به اسلام آباد که حاکی از سپری شدن سالی خوب و همراه با پویایی در روابط دو کشور است.
وی اظهار داشت: برخی مسایل مربوط به روابط اقتصادی میان دو کشور وجود داشت که در سال 1393، دو کشور توانستند آن را حل و فصل کنند. به عنوان مثال مشکلاتی در زمینه انجام پرداخت ها و رد وبدل شدن پول میان دو کشور وجود داشت که توانستیم راهکارهایی برای آن پیدا کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت: در سال 1393 هجری شمسی کارهای جدیدی در زمینه افزایش صادرات برق از ایران به پاکستان انجام شد و گفت و گوها درباره طرح خط لوله گاز ایران و پاکستان در طول این سال همواره ادامه داشت و همچنان نیز در دستور کار دو کشور قرار دارد.
خانم تسنیم اسلم با تاکید بر اینکه در سال 1394، باید گام های بلندتری در توسعه روابط همه جانبه تهران – اسلام آباد برداشته شود، گفت: توجه و تمرکز بیشتر بر طرح های اقتصادی و همکاری های تجاری و افزایش همکاری های پارلمانی از موضوعاتی است که باید در دستور کار دو طرف برای تقویت همکاری ها قرار گیرد.
وی میزان تماس ها، رایزنی ها، سفرها و دیدارهای انجام شده در سال 93 شمسی میان مقامات و مسوولان دو کشور را قابل قبول ارزیابی و تاکید کرد که این روند باید در سال جدید نیز با وسعت بیشتری ادامه یابد و دو کشور باید به سمتی بروند تا فارغ از مسایل منطقه ای و بین المللی، زمینه توسعه بیش از پیش روابط در تمامی زمینه ها را فراهم کنند.
این دیپلمات ارشد پاکستان با بیان اینکه دو کشور در طول سال 93 در خصوص برخی مسایل مرزی به توافق هایی رسیدند، گفت: تماس ها و گفت و گوهای مستقیم و رو در رو بین مقامات و مسوولان دو طرف باید استمرار یابد و نباید به گونه ای باشد که پیام ها بین دو کشور از طریق رسانه ها رد و بدل شود زیرا رسانه ها گاهی مشکل ساز می شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان همچنین با تاکید بر اهمیت و ضرورت حفظ وحدت میان کشورهای جهان اسلام به ویژه ایران و پاکستان گفت: پاکستان هرگز به هرگونه ائتلافی که علیه هر کشوری به ویژه کشورهای مسلمان تشکیل شود، ملحق نخواهد شد زیرا معتقد و متعهد به تقویت وحدت میان امت اسلامی و جهان اسلام است.
وی با تاکید برضرورت کنار گذاشتن اختلافات میان کشورهای مسلمان و تقویت وحدت و یکپارچگی گفت: اگر اجازه دهیم اختلاف ها میان کشورهای مسلمان شکل بگیرد، در واقع خودمان با دست خود زمینه را برای بازی کسانی که به دنبال ایجاد تفرقه و خصومت میان مسلمان هستند، فراهم می کنیم.
آساق*3**1723
29/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]