واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پاریس: پیشرفت اندکی در رایزنیها حاصل شد/در حال بررسی تمدید دوباره مذاکرات هستیم
سرپرست هیئت مذاکرهکننده هستهای فرانسه با بیان اینکه پیشرفتهای اندکی در این مذاکرات صورت گرفته از رایزنیها برای تمدید مهلت رسیدن به تفاهم سیاسی خبر داده است.
به گزارش نامه نیوز «نیکلاس دی ریوری» میگوید ایران و گروه 1+5 پیشرفتهای اندکی در مذاکرات هستهای کردهاند.
بر اساس گزارش «اسپاتنیک»، آقای «ریوری» همچنین مدعی شده که دو طرف با رسیدن به توافق فاصله دارند.
وی گفت: «با توافق فاصله داریم. دو طرف هنوز به پیشرفتهای جدی دست نیافتهاند.»
دیپلمات ارشد فرالنسه گفته طرفین در حال بررسی تمدید دوباره ضربالاجل رسیدن به چارچوب توافق سیاسی هستند.
دور تازه مذاکرات هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ از روز یکشنبه آغاز شده و قرار است فردا، 29 اسفند، خاتمه یابد اما در روزهای اخیر، احتمال ادامه گفتوگوها در بعضی سطوح مطرح شده است.
روز گذشته، وزیر خارجه ایران در پایان چهارمین روز مذاکره با طرف آمریکایی گفت که در مورد بعضی موضوعات، دو طرف به توافق نزدیک شدهاند در حالیکه در برخی موارد، هنوز اختلاف نظر وجود دارد.
آقای ظریف گفت که دور جاری مذاکرات تا روز جمعه ادامه خواهد یافت اما افزود در صورت لزوم، امکان ادامه آن وجود دارد.
این رایزنیها بخشی از گفتوگوهای بین بین ایران با پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان، موسوم به گروه 1+5 برای پایان دادن به یک دهه تنش بر سر برنامه هستهای ایران است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای این کشور متهم کردهاند. جمهوری اسلامی ایران همواره این ادعاها را رد کرده است.
* بلندگوی رژیم صهیونیستی در مذاکرات
کارشناسان، فرانسه را بلندگوی اسرائیل در مذاکرات هستهای میدانند. این کشور، عامل توقف موقت رایزنیها پیش از توافق موقت ژنو در آبانماه ۱۳۹۳ بود.
«یوال اشتاینیتز»، وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی چند ماه بعد در اسفندماه همان سال جزئیات بیشتری از فشار این رژیم بر پاریس برای فشار بر مذاکرهکنندگان ایران فراهم آورد.
وی گفته بود در پیش نویس اولیه توافقنامه هستهای ژنو، ایرانیها میتوانستند ذخیره اورانیوم 20 درصدی خود را حفظ کنند و صرفاً توافق میکردند از ادامه تولید این سطح از اورانیوم خودداری کنند. اما در پی فشار رژیم اسرائیل از طریق فرانسه، در متن نهایی توافقنامه مقرر میشود که ایران نیمی از ذخایر اورانیوم 20 درصدی خود را رقیق کرده و نیم دیگر را به اکسید تبدیل کند.
اشتاینیتز همچنین در آن زمان مدعی شد در نسخه اولیه توافقنامه ژنو صرفاً مقرر شده بود ایران از آغاز به کار رآکتور آب سنگین اراک خودداری کند اما میتوانست به ساخت بخشهای کلیدی این رآکتور ادامه دهد. اما در پی رایزنی فرانسویها با رژیم اسرائیل، دولت فرانسه در این زمینه نیز شرایط متفاوتی را برای ایران مطرح کرد.
ایران از کشورهای امضاکننده پیمان «انپیتی» است که به کشورهای عضو، حق برخورداری از انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز را میدهد.
منبع: فارس
۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]