محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844790430
ادامه تحریم ها سدی در برابر توافق برد-برد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ادامه تحریم ها سدی در برابر توافق برد-برد تهران-ایرنا-لغو تمامی تحریم ها علیه ایران در برابر اقدامات سازنده تهران همچون توسعه همکاری ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی و تعلیق برخی از فعالیت های هسته یی در جریان گفت و گو با گروه 1+5، نه یک لطف به ایران بلکه یک حق است؛ در غیراینصورت سخن از توافق برد-برد معنایی نخواهد داشت.
پیشرفت هایی که تا به امروز در گفت و گوهای هسته یی میان ایران و 1+5 حاصل شده است بیشتر در ارتباط با مسایل فنی و رفع نگرانی های طرف غربی بوده است. مقاومت غرب در برابر لغو تحریم ها به عنوان اقدامی اعتمادسوز نمی تواند به توافق برد –بردی بیانجامد که مورد نظر ایران است.
تحریم های یکجانبه و چند جانبه ی غرب علیه ایران با گشایش پرونده ی هسته یی ایران در سال 1381 خورشیدی (2002 میلادی) وارد مرحله ی تازه یی شد. از آن زمان به بعد همزمان با صدور زنجیروار قطعنامه های شورای امنیت، تحریم های هسته یی نیز به موارد قبلی افزون شد؛ تحریم های ظالمانه یی که بدون اثبات هیچ انحرافی در برنامه ی هسته یی ایران هنوز نیز رخت برنبسته است.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اما حل موضوع هسته یی در صدر اولویت های سیاست خارجی قرار گرفت. در نهایت سوم آذرماه پارسال «طرح اقدام مشترک» یا همان «توافق اولیه ژنو» از تصویب ایران و 1+5 گذشت تا شاید این موضوع مورد اختلاف بعد از دوازده سال فیصله یابد.
امرو گفت و گوها به پایان راه خود نزدیک شده است و مقام های مذاکره کننده در هر 2 طرف اظهار خوشبینی و امیدواری می کنند که توافق نهایی حتی زودتر از موعد مقرر آن یعنی نهم تیرماه (سی ام ژوییه) به نتیجه برسد. در این میان لغو تمامی تحریم ها اصلی ترین خواسته ی ایران از طرف مقابل است. در این ارتباط بیان چند نکته ضروری است:
1. باوجود اتهام دامنه داری که غرب تاکنون مبنی بر انحراف ایران از فعالیت های صلح آمیز هسته یی وارد کرده اما هیچ گونه سندی دال بر این موضوع ارایه نکرده است. ضمن این که ایران هیچ بمب اتمی در اختیار ندارد و خود یکی از امضاکنندگان «پیمان منع گسترش سلاح های هسته یی» (NPT) است. تاکنون آژانس بین المللی انرژی اتمی که مسوولیت راستی آزمایی از فعالیت های هسته یی ایران را بر عهده دارد هفت هزار ساعت از تاسیسات هسته یی ایران بازرسی به عمل آورده است. این امر حاکی از اتهام های غیرمستند غرب در طول بیش از یک دهه علیه ایران است که با اعمال تحریم های ظالمانه نیز همراه بوده است.
2. تیم مذاکره کننده ی ایران به دفعات با اعضای گروه 1+5 به صورت دوجانبه، سه جانبه و چندجانبه نشست و گفت و گو داشته اند. پانزده دور گفت و گوهای پیچیده و نفس گیر تا مرز رسیدن به توافق نهایی از جمله تلاش های داوطلبانه ی طرف ایرانی برای اثبات برنامه ی هسته یی صلح آمیز و رسیدن به توافق برد-برد بوده است.
در این مسیر ایران طبق توافقنامه ی ژنو امتیازهایی را به طرف غربی واگذار کرد که از جمله ی آن ها می توان به توقف غنی سازی 20 درصدی، رقیق کردن نیمی از ذخایر موجود اورانیوم 20 درصد غنی شده و تبدیل مابقی آن به اکسید، اکتفا کردن به غنی سازی پنج درصدی، ایجاد نکردن محل های جدید برای غنی سازی، تعدیل و بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک با هدف کاهش میزان پلوتونیوم اشاره کرد. همچنین بعد از توافق ژنو ایران فعالیت های خود را در تاسیسات سوخت هسته یی نطنز، فوردو و نیز راکتور اراک - که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می شود- گسترش نداده است.
توافقی برد-برد است که پرچم هر 2 طرف بالا باشد به طوری که هیچ کدام از آن ها از بالا بودن پرچم طرف دیگر احساس شکست نکند و هر یک امتیاز مورد نظر خود را به دست آورد. بدون شک طرف غربی نیز باید در برابر کسب گرفتن امتیازهایی که بدان اشاره شد امتیازی در خصوص لغو تحریم ها واگذار کند تا توافق برد-برد نه در شعار و بیان بلکه به معنای واقعی کلمه تحقق یابد.
3. بعد از توافق ژنو، ایران به منظور شفاف سازی از فعالیت های هسته یی صلح آمیز خود، بیش از پیش با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است. 10 گزارش ماهانه و فصلی آژانس بعد از این توافق و تایید نبود انحراف در برنامه ی هسته یی ایران گواهی بر این مدعا است؛ برنامه یی که تاکنون مدرکی مبنی بر انحراف در آن به دست نیامده است. مُهر تایید آژانس بر فعالیت های صلح آمیز و همکاری های سازنده ی ایران با این نهاد بین المللی را می توان در گزارش 19 فوریه 2015 «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس مشاهده کرد.
آمانو در این گزارش نوشته بود که از زمان اجرای برنامه اقدام مشترک، ایران در هیچ کدام از تاسیسات اعلام شده خود به غنی سازی UF6 بالاتر از 5 درصد مبادرت نکرده است و همه ذخایر UF6 غنی شده اش تا سقف 20 درصد اورانیوم 235 از طریق رقیق سازی یا تبدیل به اکسید اورانیوم، مورد فرآوری بیشتر واقع شده است.
در این گزارش همچنین ضمن تاکید بر این که اجزاء مهم بیشتری در راکتور IR-40 نصب نشده و تولید یا آزمایش سوخت برای این راکتور انجام نگرفته است آمده است: ایران به فراهم کردن دسترسی مدیریت شده آژانس به کارگاه های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه های تولید روتور سانتریفیوژ و تاسیسات ذخیر سازی ادامه داده است.
4. از روز نخست، گفت و گوهای هسته یی میان ایران و 1+5 حول 2 محور اصلی شکل گرفت. به ادعای طرف غربی، آن ها برای کسب اطمینان از صلح آمیز بودن فعالیت های هسته یی ایران و نبود انحراف در این برنامه گام در وادی گفت و گوها گذاشته اند اما ایران اثبات فعالیت های هسته یی صلح آمیز خود به جهانیان و نیز تلاش برای لغو تحریم های تحمیلی غرب را سرلوحه ی ورود به گفت و گوها قرار داده است.
از گزارش ها و اظهارنظرهای مقام های مذاکره کننده ی هر 2 طرف چنین استنباط می شود که تاکنون در مسیر حل موضوع هسته یی ایران پیشرفت های زیادی بخصوص در مسایل فنی حاصل شده است و آن ها امیدوارند به توافق نهایی در آینده یی نه چندان دور دست یابند اما ناظران بر این باورند در موضوع لغو تحریم ها که خواسته ی اصلی تیم هسته یی ایران است پیشرفتی حاصل نشده است.
از چهار نوع تحریم علیه ایران دشوارترین مرحله، مرحله ی لغو تحریم های کنگره ی آمریکا است. از سوی دیگر طرف غربی بیش از حد روی دشواری لغو تحریم های کنگره ی آمریکا و نیز اختلاف نظر کاخ سفید و کنگره تاکید می کند که به باور تحلیلگران این امر به مثابه ی «آدرس غلط دادن» است چرا که لغو تحریم های شورای امنیت که اعضای دایم آن همان اعضای 1+5 هستند کار دشواری نیست. در ضمن «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا نیز می تواند تحریم هایی که به دستورالعمل های رییس جمهوری معروفند را بردارد ضمن این که لغو تحریم های اتحادیه ی اروپا نیز به خاطر گرایش آن ها به انرژی و بازار ایران کار بسیار دشواری نیست.
5. گزارش های منتشر شده از نشست لوزان -که از بیست و چهارم اسفندماه (پانزدهم مارس) تا امروز در جریان است و به احتمال زیاد تا بیست و نهم اسفند ادامه می یابد- از رایزنی 2 طرف برای تعلیق تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران حکایت دارد.
هرچند جزییاتی از دیدار ظریف و کری منتشر نشده اما گمانه زنی هایی مبنی بر تلاش طرف غربی برای مقابله با لغو یکجای تحریم های شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفته است. مقاومت غرب حتی بر لغو یک نوع تحریم از میان تحریم های چهارگانه نشانه ی توافق برد-برد نیست. پس لازم است آن ها نیز برای اثبات پایبندی به توافق ژنو قدمی جدی تر در این مسیر بردارند زیرا توافقی که در آن مشکل تحریم ها مرتفع نشود نمی تواند همان توافقی باشد که مورد نظر دولتمردان و تیم دیپلماسی ایران است. توافقی برای ایران برد – برد به شمار می آید که لغو تحریم ها را به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر باید طرف غربی موضع خود را درباره ی این که تحریم ها تا چه حد رفع خواهند شد و چه تضمینی برای اجرای توافقنامه وجود خواهد داشت مشخص کند.
6. نکته ی دیگر این که زمان در حال گذر و فرصت همچنان در حال کاهش است. فرصت زیادی به پایان دولت اوباما و انتخابات 2016 ریاست جمهوری ایالات متحده باقی نمانده است و از سوی دیگر کنگره به دست جمهوریخواهانی افتاده است که از همان روز اول در تلاش بودند تا در مسیر گفت و گوها سنگ اندازی کنند. امروز اصرار غرب بر تداوم تحریم ها و همچنین استفاده ی ابزاری از آن برای کاستن از خواسته های ایران نه تنها کمکی به حل مشکل نمی کند بلکه اعتماد اندک شکل گرفته را نیز از بین خواهد برد.
بدون شک استفاده ی سوء از موضوع تحریم ها نمی تواند کارساز باشد چرا که ایران در این زمینه تجربه یی بیش از سه دهه دارد و این ابزار مدت ها است که رنگ باخته است و شاید درک همین موضوع خود باعث انعطاف بیشتر طرف غربی شده است تا از طریق ورود به گفت و گو درصدد حل مساله ی هسته یی ایران برآید. فرصت سوزی از سوی 1+5 در لغو تحریم ها چه بسا که بی نتیجه ماندن گفت و گوها و ادامه ی توسعه ی غنی سازی از سوی ایران را در پی داشته باشد چرا که بر اساس توافقنامه ی ژنو «روی هیچ موضوعی توافق نخواهد شد مگر آن که درباره ی تمامی موضوع ها توافق شود.»
7. سخن پایانی این که نگرانی ایران از آینده ی نامعلوم مذاکره ها بر اثر اختلاف های داخلی آمریکا مساله یی است که نیاز است از سوی کاخ سفید برطرف شود؛ اختلافی که روز به روز بیشتر خود را نشان می دهد و برداشتن قدم های باثبات تری را از جانب اوباما می طلبد. نامه ی 47 سناتور جمهوریخواه به مسوولان ایران مبنی بر عمر مذاکره ها تا پایان دولت اوباما از جمله ی این اختلاف های داخلی آمریکا است که می تواند تضعیف گفت و گوها را به همراه داشته باشد. نتایج حاصل از نظرسنجی که بتازگی از سوی «سی ان ان» و «او آر سی» صورت گرفته نشان می دهد که حدود 40 درصد از شرکت کنندگان (شهروندان آمریکایی) اظهار کرده اند که این نامه به روند گفت و گوها آسیب خواهد زد.
از سوی دیگر، خبرگزاری «رویترز» از طرح جدید کنگره خبر داد؛ طرحی که بر اساس آن کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ممکن است تا هفته ی آینده درباره آن رای گیری کند و اوباما را ملزم کند هرگونه توافق هسته یی با ایران را برای تایید به کنگره ارایه کند.
هرچند اوباما بارها اعلام کرده است که این قبیل طرح ها را وتو خواهد کرد اما در صورت حمایت دو سوم اعضای کنگره (شامل سنا و مجلس نمایندگان) رییس جمهوری دیگر نمی تواند آن را وتو کند. پس لغو تحریم ها پیش از شدت یافتن مخالفت های کنگره و نیز قرار دادن توافق ژنو در قالب قطعنامه یی در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد که برای همه ی دولت ها الزام آور باشد از مهم ترین راهکارهایی است که ناظران در این مرحله از گفت و گوها مطرح می کنند.
*از:حسن شکوهی نسب (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم** 1969**2054
28/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
نظرسنجی پایگاه لبنانی: آمریکا پس از توافق نیز به تحریم ایران ادامه میدهد
نظرسنجی پایگاه لبنانی آمریکا پس از توافق نیز به تحریم ایران ادامه میدهددانشجویان ایرانی در پاسخ به سؤالات یک پایگاه تحلیلی لبنانی با ذکر این نکته که تحریمها پس از توافق نیز ادامه خواهد یافت به اجرای کامل توافق ابراز بدبینی کردند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارسغیر از لغو همه تحریمها در توافق هستهای چیزی پذیرفته نیست
سردار نقدی غیر از لغو همه تحریمها در توافق هستهای چیزی پذیرفته نیست رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه توافق هستهای باید همه تحریمها را لغو کند گفت غیر از این چیزی پذیرفته نیست و ملت ایران زیر بار هیچ قرارداد ذلتباری که سبب نادیده گرفتن عزت ما است نمیرود به گزارش&nروحانی به ما گفته اول توافق، بعد لغو تحریم!
توافق با غرب به هر قیمتی روحانی به ما گفته اول توافق بعد لغو تحریم عضو تیم مذاکره کننده روحانی به ما گفته برای آنکه توافق بشود رفع تحریم های اقتصادی را در اولویت های بعدی قرار دهید محدودیت ۱۰ ساله را می پذیریم به گزارش جام نیوز ابعاد جدیدی از جزییات توافق هسته ای ایران و ۱زیباکلام: توافق حتمی است اما برداشتن یکجای تحریمها نه
زیباکلام توافق حتمی است اما برداشتن یکجای تحریمها نه صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح طلب از حتمی بودن توافق در فروردین ماه خبر می دهد به گزارش فرهنگ نیوز صادق زیباکلام در گفت و گو با روزنامه ابتکار در پاسخ به این سوال که «همزمان که خبرهای امیدبخشی درباره احتمال قریب بهبهشتیپور در مناظره «ویژگیهای یک توافق خوب»: تیم جدید هستهای میوهچینی مذاکرات را انجام داد/مدت و
بهشتیپور در مناظره ویژگیهای یک توافق خوب تیم جدید هستهای میوهچینی مذاکرات را انجام داد مدت و کیفیت برداشتن تحریمها باید در اولویت باشدیک تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه ظریف و تیم مذاکرهکننده فعلی زحمات گذشتگان را به نتیجه رساندند گفت در حقیقت جدید هستهای میوهچینی- افخم: توافق در یک مرحله انجام می شود/ برداشتن تحریم ها بحثی جدی است
افخم توافق در یک مرحله انجام می شود برداشتن تحریم ها بحثی جدی است تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه گفت توافق در یک مرحله خواهد بود و جزییات و کلیات موضوع هسته ای مورد مذاکره را شامل می شود به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا مرضیه افخم در نشست هفتگی با نمایندگان رسانه های دامهمترین عناوین خبری روزنامههای امروز لغو تحریمها موضوع اصلی توافق هستهای/صدور حکم پرونده مهدی هاشمی تا پای
مهمترین عناوین خبری روزنامههای امروزلغو تحریمها موضوع اصلی توافق هستهای صدور حکم پرونده مهدی هاشمی تا پایان اسفند نبرد تن به تن با داعش در زادگاه صدامصبح امروز در ویترین دکههای روزنامه فروشی تیترهای متنوعی از لغو تحریمها موضوع اصلی توافق هستهای صدور حکم پرونده مهدی هاشمروبیو: توافق هستهای را لغو و تحریمها را بیشتر میکنیم/در برابر اروپاییها میایستیم
روبیو توافق هستهای را لغو و تحریمها را بیشتر میکنیم در برابر اروپاییها میایستیمسناتور آمریکایی که از گزینههای جمهوریخواهان برای انتخابات سال 2016 است میگوید رئیسجمهور بعدی میتواند در برابر اروپاییها ایستاده توافق هستهای با ایران را لغو کرده و تحریمهای بیشتری وضع کشمخانی در عرشه ناوجماران: توافق جامع با لغو تمام تحریم ها شدنی است
شمخانی در عرشه ناوجماران توافق جامع با لغو تمام تحریم ها شدنی استتاریخ انتشار دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۲۵ دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت دریای خزر دریای صلح و دوستی و امنیت است و جمهوری اسلامی ایران نقشی بیبدیل در تامین امنیت و به ویژه امنیت انرژی در آن ایفا نموده اسدر توافق احتمالی باید تمامی تحریمها برداشته شود
چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۴ ۱۶ یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در توافق احتمالی باید تمامی تحریمها برداشته شود ابراز امیدواری کرد که توافق احتمالی تا 4 فروردین و با رعایت چارچوبها و خطوط قرمز حاصل شود حجتالاسلام حسین سبحانینیا در گفتوگو با خبرنگار پاراختصاصی فارس بیانیه 226نماینده مجلس درباره مذاکرات هستهای/تأکید بر لغو تمامی تحریمها و هوشیاری مذاکرهکنندگا
اختصاصی فارسبیانیه 226نماینده مجلس درباره مذاکرات هستهای تأکید بر لغو تمامی تحریمها و هوشیاری مذاکرهکنندگان در برابر خدعه امریکارئیس کمیته هستهای مجلس از بیانیه 226نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون مذاکرات هستهای خبر داد ابراهیم کارخانهای نماینده مردم همدان دکمیته صیانت از منافع ایران: تصویب توافق در شورای امنیت خطری که به اسم امتیاز جا زده میشود/مشخص نشدن جزئی لغو
کمیته صیانت از منافع ایران تصویب توافق در شورای امنیت خطری که به اسم امتیاز جا زده میشود مشخص نشدن جزئی لغو تحریمها به معنی توافق دو مرحلهای استکمیته صیانت از منافع ایران با صدور بیانیهای پیرامون توافق احتمالی هستهای پیش رو ایران با غرب اعلام کرد در صورت مشخص نشدن جزئی لغوسوالي از دکتر ظريف: در صورت توافق نهايي، آيا اين چند تحريم مختصر رفع ميشود؟
سوالي از دکتر ظريف در صورت توافق نهايي آيا اين چند تحريم مختصر رفع ميشود علي يحيي زاده 19 اسفند 93تاریخ انتشار سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۰۱ ۱- به گفته رئيس سازمان انرژي اتمي ايران مذاکرات هستهاي اخيراً در بخش فني هستهاي تعهدات ايران پيشرفتهاي خوبي داشتهبرداشته شدن یکباره همه تحریمها شاخصه یک توافق خوب است
موسوی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران برداشته شدن یکباره همه تحریمها شاخصه یک توافق خوب است دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان گفت تحریمهای ظالمانهای که علیه کشور ما چه در شورای امنیت سازمان ملل و چه تحریمهای یک جانبهای که علیه ما تدارک و طراحی شده باید به صورت یک جا برداشتمحمدنیا در دانشگاه تربیت مدرس: رفع کامل تحریمها در سطح آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت شرط توافق/ خروج پر
محمدنیا در دانشگاه تربیت مدرس رفع کامل تحریمها در سطح آمریکا اتحادیه اروپا و شورای امنیت شرط توافق خروج پرونده هستهای از سایه فصل 7 بزرگترین هدف ماستعضو تیم مذاکرهکننده هستهای با بیان اینکه بزرگترین هدف ما در مذاکرات هستهای خروج پرونده از فصل 7 منشور سازمان ملل است گفت اسردار نقدی: «توافق خوب» توافقی شامل لغو همه تحریمها و حفظ دستاوردهای هستهای است
سردار نقدی توافق خوب توافقی شامل لغو همه تحریمها و حفظ دستاوردهای هستهای است رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت توافق خوب توافقی شامل لغو همه تحریمها و حفظ به گزارش نامه نیوز سردار محمدرضا نقد اظهار داشت معیارهای ما برای توافق هستهای باید فرمایشات مقام معظم رهبری باشد رمحمدنیا:توافق مطلوب یعنی تحریمی علیه ایران باقی نماند
یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۷ یک عضو تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان گفت با توجه به چارچوبهایی که تا به حال به دست آمده است زمینه رسیدن به تفاهم فراهم شده است و باید دو طرف تصمیم سیاسیشان را بگیرند داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هستهای در گف-
سیاسی
پربازدیدترینها