واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاددان آلمانی: کمک های غرب به وضع نابسامان اوکراین کمکی نمی کند مسکو - ایرنا - یک اقتصاددان آلمانی اعلام کرد: تلاش های غرب و اتحادیه اروپا ازجمله وام های صندوق بین المللی پول به وضع نابسامان اوکراین کمکی نمی کند.
هاینر فلاسبک استاد دانشگاه هامبورگ روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرگزاری روسی اسپوتنیک خاطرنشان کرد: صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا نمی توانند اوکراین را از وضعیت ورشکستگی نجات دهند.
وی ادامه داد: صندوق بین المللی پول همچنان که از یونان خواستار اجرای اصلاحات در ساختار اقتصادی خود شده بود این تقاضای خود را از اوکراین تکرار می کند و این اصلاحات به اقتصاد کشور به شدت ضربه می زند.
اقتصاددان آلمانی با بیان این که دولت اوکراین سیاست اقتصادی به زیان این کشور را دنبال می کند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال بانک مرکزی بهره بانکی را برای جلوگیری از سقوط بیشتر ارزش گریونا واحد پولی این کشور به 30 درصد افزایش داد.
فلاسبک افزود: بدیهی است برای کشوری که در شرایط بحران شدید اقتصادی قرار دارد این اقدام کاملا غیرمعقولانه و نسنجیده است. صندوق بین المللی پول به خوبی از این وضعیت اطلاع دارد اما بعید است که بخواهد برای بهبودی اوضاع اوکراین کمکی کند.
وی ادامه داد: صندوق بین المللی پول ابزار دست کشورهای توسعه یافته صنعتی است و اقدامات این سازمان در گذشته پیامدهای فاجعه باری برای کشورهای طرف همکار آن داشته است.
اقتصاددان آلمانی با بیان اینکه اروپا حاضر به پذیرفتن نقش مخرب صندوق بین المللی پول برای اوکراین نیست، اظهار داشت: اتحادیه اروپا هم قادر به کمک به اوکراین نیست زیرا خود در شرایط اقتصادی بسیار دشوار قرار گرفته است.
وی گفت: اتحادیه اروپا استراتژی برای خروج از بحران ندارد و وضعیت ناگوار کشورهایی همچون یونان و پرتغال حاکی از ناتوانی این اتحادیه است.
اقتصاددان آلمانی همچنین به کاهش روابط روسیه و اوکراین اشاره کرده و اظهار داشت: توقف همکاری های کی یف و مسکو ضربه شدید دیگری به اقتصاد بیمار اوکراین وارد خواهد کرد. روابطی که در طول دهها سال میان اوکراین روسیه و اوکراین برقرار شده است نمی توان با همکاری های با کشورهای غربی جبران کرد.
اوکراین در حال حاضر در وضعیت بحران اقتصادی قرار دارد و تولیدات صنعتی این کشور 8/5 درصد کاهش یافته و گریونا واحد پول این کشور هم در طول یک سال 400 درصد ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده است.
بدهی های خارجی اوکراین در حال حاضر به 70 میلیارد دلار می رسد که حدود 60 درصد تولید ناخالص ملی این کشور را تشکیل می دهد.
صندوق بین المللی پول برنامه پرداخت وام 17/5 میلیارد دلاری اوکراین را هفته گذشته تایید کرد و نخستین بخش از این وام شامل 5 میلیارد دلار به اوکراین پرداخت شد.
آنتون سیلوانف وزیر دارایی روسیه به تازگی اعلام کرد: اوکراین از روسیه خواستار تاخیر در بازپرداخت بدهی 3 میلیارد دلاری خود به این کشور شده اما مسکو مخالف چنین اقدامی است.
اروپام*5*391**1565
28/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]