واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رمز و راز محبوبیت افراد چیست؟
در مجالس و محافل شادی و عزای دیگران مشارکت داشته و با آنان (البته در چارچوب شرع) همدلی و همنوایی داشته باشید.
به گزارش نامه نیوز به نقل از جام نیوز، هر انسانی به طور طبیعی از اینکه مورد محبت، علاقه و احترام دیگران قرار گیرد، استقبال نموده و در این راه گاهی از راهها و روش های نامطلوب استفاده می کند. در این مقاله اصلی ترین راههای رسیدن به مقام مذکور را مورد تاکید و توجه قرار می دهیم:
1- اولین گام
این است که به همان گونه که مایلید و می پسندید با شما رفتار شود با دیگران برخورد کنید. و از آنچه در دیگران می بینید و نمی پسندید دوری کنید.
بدون شک هرگز مایل نیستید که دیگران در غیاب شما بدیهای شما را افشا کنند. یا به شما کم اعتنایی و بی اعتنایی کنند. پیشی در سلام – احترام و محبت کردن – هدیه دادن – تواضع بی ریایی و خوشرویی – از جمله مهارتهای ارتباطی است که همگان طالب آنند. لذا شما هم در برخورد با دیگران به این مهارتها مجهز و عامل شوید تا مورد علاقه و محبت دیگران واقع شوید.
2-دومین گام
ذهن زیبا، زبان را زیبا می کند. لذا اولاً نسبت به دیگران ذهنیت منفی نداشته باشید که اگر ذهن منفی داشته باشید قطعاً در نگاه و زبان شما نیز بروز یافته و باعث رنجش دیگران شده و تعامل فی مابین را تلخ و گزنده خواهد کرد .
ثانیاً با مطالعه کتب اخلاقی، عرفانی و تحصیل مهارت های ارتباط مؤثر و مفید با دیگران ذهن خود را با زیبایی های اخلاقی، به زیبایی مدیریت کنید تا بر اساس "از کوزه همان برون طراوت که در اوست" گفتار و رفتار شما نوازشگر و آرامشگر و آموزشگر مخاطبان شما شده و نحوه گفتار و رفتار آنان نیز با شما محترمانه و دوستانه باشد.
3- سومین گام
ضمن رعایت اصل ساده پوشی و ساده زیستی مرتب بودن و آراستگی را نادیده نپندارید. ظاهر شما باید نمایانگر باطن شما باشد. پوشش و آراستگی می بایست بر اساس آموزه های دینی طراحی و انتخاب شود. اصل مهم در این خصوص پوشاندن ویژگیها و خصوصیات بدن از نامحرم است.
4- چهارمین گام
در مجالس و محافل شادی و عزای دیگران مشارکت داشته و با آنان (البته در چارچوب شرع) همدلی و همنوایی داشته باشید.
5-پنجمین گام
از مجادلات و مباحث تلخ و آزار دهنده بشدت پرهیز کنید.
خوبی های خود را پنهان، خوبی های دیگران را افشا کنید. همانطور که گناهان و خطاهای خود را پنهان می کنید، کاستی ها و ناراستی های دیگران را نیز پنهان کنید
6- ششمین گام
نه قهر کنید نه قاطی شوید : مراودات و آمد و شدهای خود را با خویشان و دوستان در حد اعتدال (نه افراط و نه تفریط) حفظ کنید. رفت و آمدهای زیاد موجب دلزدگی و آزردگی شده و منجر به تنش ها و چالش های فرسآینده خواهد شد. همانطور که معاشرت و مراوده حداقلی نیز موجب کاسته شدن مهر و محبت و علاقه فی مابین خواهد شد.
7- هفتمین گام
اگر قهر و قطع رحمی بین دوستان و خویشان ایجاد شده در جهت اصلاح و دوستی بین آنان تلاش کنید.
8- هشتمین گام
گاهی به مناسبت های مختلف با دادن هدیه، تماس تلفنی، دیدار و ملاقات حضوری و همدردی و ارتباط فی مابین را پراز مهر و محبت کنید.
9-نهمین گام
توقع خود را از دیگران کاهش دهید، بلکه اصلاً توقع نداشته باشید آدم متوقع منزوی و تنها می ماند. اگر محبتی ابراز می دارید و یا هدیه ای به او می دهید، توقع تلافی کردن رابطه شما را مخدوش و محبت شما را در دل و دیده اطرافیان بشدت کاهش خواهد داد.
10-دهمین گام
کمتر صحبت کنید، بیشتر گوش بدهید. فراموش نکنید دو گوش دارید و یک زبان.
11-یازدهمین گام
خوبی های خود را پنهان، خوبی های دیگران را افشا کنید. همانطور که گناهان و خطاهای خود را پنهان می کنید، کاستی ها و ناراستی های دیگران را نیز پنهان کنید.
12-دوازدهمین گام
در میهمانی ها و مسافرت ها و گردهم آیی ها، مسئولیت پذیر و فعال باشید در پذیرایی ها و خدمات و مساعدتها پیشتاز باشید.
13- سیزدهمین گام
منظم باشید: آدم بی نظم همواره از کمبود وقت می نالد. مضطرب است. دائم دیگران را می رنجاند. فراموش نکنید هر پدیده موزون و نظم پذیر چشم نواز است منظم باشید تا در دل و دیده دیگران وارد شوید.
14-چهاردهمین گام
سعی نکنید در پوشش و رفتار و گفتار ادای کسی را در آورید: خودتان باشید (البته الگو برداری از خوبان بی اشکال و مفید است) اما تقلید کودکانه مضر و بی نمک.
۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]