واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 700 هزار نفر در استان اصفهان در مناطق آلوده سالک ساکن هستند کاشان-ایرنا- کارشناس سالک دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: حدود 700 هزار نفر در این استان در مناطق آلوده به سالک زندگی می کنند که هر ساله بالغ بر سه هزار نفر از آنان مورد گزش نیش پشه مبتلا به سالک قرار می گیرند.
به گزارش ایرنا، جواد رمضانپور عصر آخرین سه شنبه سال در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی اردستان از شناسایی 80 کانون آلوده به سالک در سطح استان خبر داد و گفت: تاکنون با صرف اعتبار حدود 20 میلیارد ریال 85 هزار هکتار از اراضی آلوده تحت عملیات مبارزه با سالک قرار گرفته است.
وی با ابراز نگرانی از گسترش این بیماری در سطح استان گفت: شهرستان نایین نیز در حال پیوستن به شهرهای مبتلا به این بیماری در استان می باشد.
رمضانپور همچنین افزود: با برگزاری جلسه هایی در سطح کشور و استان برنامه های پیشگیری از بیماری سالک در قالب یک برنامه عملیاتی سه ساله از سال 94 تا 96 تصویب شده تا نتایجی که برای کنترل بیماری سالک در سال های گذشته بدست آمده است حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه بیماری سالک در استان اصفهان و شهرستان اردستان از نوع روستایی می باشد و در نیمه اول سال از اول فروردین تا پایان شهریورماه سال آتی ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: در این راستا اقدام های لازم جهت آموزش و اطلاع رسانی عموم مردم صورت گرفته تا شاهد کاهش تعداد مبتلایان به بیماری سالک باشیم.
به گزارش ایرنا، بیماری سالک احشایی که بیشتر با نام هندی آن یعنی کالا آزار (بیماری سیاه) معروف است بیماری عفونی و انگلی است که عموما به وسیله گونه هایی از پشه خاکی به انسان منتقل و انسان به عنوان میزبان تصادفی و سگ به عنوان مخزن انگل محسوب می شود.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه 500 هزار مورد جدید و حداقل 50 هزار مرگ از کالا آزار در جهان روی می دهد.
سالک احشایی یک بیماری ناتوان کننده و تا حدودی کشنده است که بیشتر در گروه سنی زیر پنج سال رخ می دهد.
عدم رعایت نکات بهداشت محیط بویژه در مورد زباله یکی از عوامل بروز این بیماری بوده و رعایت بهداشت فردی و عمومی بهترین راهکار پیشگیری از سالک است.
همچنین براساس بررسی های انجام شده در ایران در حال حاضر کالاآزار در برخی نقاط استان های اردبیل، آذربایجان شرقی، فارس، بوشهر و خراسان شمالی به صورت منطقه ای وجود دارد، ولی موارد تک گیر آن از سایر نقاط کشور نیز گزارش می شود.
سالک سیستمیک و یا احشایی بیماری است که بر تمام بدن اثر دارد، دو تا هشت ماه پس از آنکه پشه انسان را نیش زد این نوع سالک رخ می دهد، انگل این پشه باعث کاهش تعداد گلبول های سفید مبارزه کننده با بیماری می شود و به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند.
سالک احشایی معمولا به طور ناگهانی در کودکان شروع می شود و دارای علایمی همچون سرفه، اسهال، تب و استفراغ است.
فرماندار اردستان نیز در این جلسه خواستار تخصیص ردیف اعتباری برای مبارزه با بیماری سالک و جلوگیری از گسترش آن در مناطق آلوده مانند اردستان و دیگر مناطق استان شد.
بهرام خواجه سعیدی با اشاره به اینکه شبکه بهداشت و درمان در بحث اجرای مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی در دو سال گذشته رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است، افزود: در زمینه هتلینگ و پروژه های عمرانی نیز در طرح تحول نظام سلامت رتبه سوم استان را کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات جسمی، روحی و روانی ناشی از بیماری سالک قابل جبران نیست، خواستار توجه بیشتر وزارت بهداشت و درمان به این موضوع شد.
خواجه سعیدی با بیان اینکه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مبلغ سه میلیارد ریال از محل اعتبارت خشکسالی و مدیریت بحران برای اجرای برنامه پیشگیری از بیماری سالک شهرستانهای استان در سال 94 در نظر گرفته شده ابراز امیدواری کرد: اعتبار قابل توجهی نیز به شهرستان اردستان اختصاص یابد.
7431/6021**1599
27/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]