تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803172603




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گشایش در پرونده هسته ای، انتظارات تورمی جامعه را مهار خواهد کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاددان؛ گشایش در پرونده هسته ای، انتظارات تورمی جامعه را مهار خواهد کرد تهران - ایرنا - یک اقتصاددان گشایش در سیاست خارجی و پرونده هسته ای را موجب مهار شدن انتظارات تورمی در جامعه دانست و گفت: اگر قیمت نفت به این زودی افزایش پیدا نکند و گریزی از اثر انقباضی آن بر اقتصاد کشور نباشد، با مثبت شدن روند پرونده هسته ای، دست کم فشارهای تورمی فروکش می کند.


علی دینی ترکمانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: اگر قیمت نفت روی 50 تا 60 دلار تثبیت شود، مدیریت اقتصاد کشور کار دشواری خواهد بود و طبیعی است که وقتی درآمدهای دولت از این محل کاهش یابد، ناچار به کاهش هزینه های عمرانی و در اولویت قرار دادن هزینه های جاری خواهد بود.
وی افزود: در نتیجه کاهش درآمدهای ریالی از محل فروش ارز نفتی؛ کسری بودجه تشدید می شود در نتیجه بحث فشارهای تورمی و نیز محدود شدن میزن رشد دور از انتظار نخواهد بود.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: اگر منابع ریالی ناشی از فروش نفت را نوعی پس انداز در نظر بگیریم، کاهش آن بر فرآیند انباشت سرمایه اثر منفی خواهد داشت و اگر موضوع را به رشد اقتصادی ارتباط دهیم، دور منفی میان افت سرمایه گذاری و افت رشد بوجود خواهد آمد که این دور، عدم افزایش درآمد سرانه واقعی را در پی داشته و شبکه بانکی نیز در تجهیز پس اندازها دچار مشکل می کند.
وی افزود: از طرفی برای آنکه جریان مالی که براثر ارز نفتی ایجاد می شد، همچنان پابرجا بماند، باید ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به میزان کاهش درآمد ارزی نفتی، افزایش یابد که این امر در کوتاه مدت امکان پذیر نخواهد بود.
به اعتقاد دینی ترکمانی؛ راهکار دیگر ورود سرمایه به همین میزان است که این هم در کوتاه مدت امکان پذیر نیست چرا که جریان مالی کلی اقتصاد کشور کاهش می یابد و این افت، موجب کاهش تقاضای کل و رشد و تعمیق رکود خواهد شد.
وی تصریح کرد: دولت یازدهم تلاش زیادی کرده تا اقتصاد را سریعتر از رکود خارج بکند. بسته سیاستی خروج بدون تورمی اقتصاد از رکود را هم تدوین کرده است اما، این افت شدید، همه معادلات و حساب کتاب ها پیشین را به هم می ریزد.
این اقتصاددان با بیان آنکه این افت قیمت، اقتصاد کشور را به مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر قرار می دهد، افزود: اثر مستقیم آن، کاهش ارزش افزوده بخش نفت و گاز است که از این محل، رشد اقتصادی کاهش می یابد و اثر غیرمستقیم آن، بر سرمایه گذاری در بخش های دیگر است که انتظار می رود با کاهش همراه شود، ضمن آنکه در طرف تقاضا نیز به دلیل انقباضی شدن ناچاری بودجه، محدودتر می شود و رکود را در پی خواهد داشت.
وی افزود: به این اعتبار، رشد اقتصادی اعلام شده برای فصل های اول و دوم سال را صرف نظر از درستی یا نادرستی میزان آن، باید برای کل سال مورد بازنگری قرار داد.
دینی ترکمانی یادآور شد: اگر انتظارات تورمی مهار و بهره وری افزایش یابد، می توان از طریق سیاست های انبساطی پولی و مالی به خروج بدون تورمی اقتصاد کمک کرد اما مساله این است که در شرایط فعلی دولت از سویی ناچار است سیاست های انقباضی را در دستور کار قرار دهد تا کسری بودجه تا حدی جبران شود که این سیاست موجب محدود شدن طرف تقاضای اقتصاد و در نتیجه کند شدن روند خروج آن از رکود می شود.
وی افزود: از سوی دیگر، موتور انتظارات تورمی در حال روشن شدن است که این نیز موجب تشدید فشارهای تورمی می شود. بنابراین به نظر می رسد این چشم انداز فعلا وجود ندارد مگر اینکه گشایش مهمی در سیاست خارجی و پرونده هسته ای صورت گیرد.
اقتصام (4)1070**1558



27/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن