تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827636383




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت الله حاج شیخ فرج الله کاظمی مبارزی نستوه در لرستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله حاج شیخ فرج الله کاظمی مبارزی نستوه در لرستان پایگاه خبری کاسی استان برستان در گزارشی به بررسی زندگانی و خدمات عالم ربانی مرحوم آیت الله شیخ فرج الله کاظمی پرداخت و از وی به عنوان یکی از عالمان وارسته لرستان یاد کرده که در عصر خود منشأ خدمات فرهنگی و مبارزات سیاسی مهمی بود.


در ادامه این مطلب آمده است: مرحوم شیخ فرج الله کاظمی در عصر خود منشأ خدمات فرهنگی و مبارزات سیاسی مهمی بود و از مفاخر علمی و رجال سیاسی و مبارز کشوربه شمار می رفت که از خود آثار تربیتی, اجتماعی و سیاسی چشمگیری بجای گذاشته است.
وی به سال 1296 قمری در روستای گلباغی از توابع نورآباد لرستان چشم به جهان گشود و در سال 1381 قمری مطابق با 24/12/1341 شمسی یک هفته قبل از حادثه مدرسه فیضیه در کربلای معلی رحلت نموده و در وادی السلام نجف اشرف دفن گردیده است.
مرحوم آیت الله کاظمی در سن 18 سالگی بوسیله یک روحانی وارسته که در مسیر بازگشت از سفر عتبات عالیات میهمان خانواده ایشان می شود تشویق به تحصیل علوم دینی شد مطالعه کتاب اخلاقی معراج السعاده مرحوم نراقی در وی تحول معنوی خاصی به وجود آورده و علی رغم مخالفت شدید خانواده اش تصمیم مهاجرت به سوی نجف اشرف گرفت.
آیت الله کاظمی در مدت اقامت چند هفته ای که در مسیر مهاجرت در کرمانشاه اقدام به فرا گرفتن دروس امثله و صرف میر سرانجام پس از تهیه هزینه سفر, به یکی از کاروان های زیارتی کربلا پیوسته راهی سفر معنوی خود می شود.
خود آن مرحوم نقل می کند آنقدر اشتیاق به تحصیل داشتم که به دنبال قافله پیاده راه افتاده و در عین حال به مطالعه کتاب جامع المقدمات و حفظ کردن درس های خود سرگرم بودم و گاهی که چند کیلومتر از قافله عقب می افتادم مرا صدا می زدند, دوان دوان خود را به قافله می رساندم و باز هم به خواندن کتاب و حفظ درس ها ادامه می دادم.
کار و تحصیل در حوزه علمیه کربلاء
چند سالی در شهر کربلا و حوزه علمیه آنجا که تحت اشراف مرحوم آیت الله میراز محمد تقی شیرازی(ره) بوده به فراگرفتن صرف و نحو, منطق و معانی بیان و دوره سطح فقه و اصول می پردازد و چون هنوز در دفتر شهریه ثبت نام نشده برای گذراندن معاش خود در هفته دو روز به کارگری می پردازد.
آن مرحوم در خاطراتش می گوید: از حسن اتفاق یک روز همراه استاد کارش در منزل مرحوم آیت الله شیرازی به کارگری مشغول می شود و هنگام نماز لباس های کارگری را در آورده و با لباس طلبگی به نماز می ایستد, مرحوم آیت الله شیرازی که زیر چشمی مراقب اعمال ایشان بوده, نزد او می آید و پس از آنکه متوجه می شود این کارگر از طلاب حوزه است, چند سئوال علمی می پرسد و او را جوانی درس خوان و با استعداد یافته‏, می فرماید: به دفتر ایشان مراجعه کند و در دفتر شهریه نام نویسی نماید.
مرحوم آیت الله کاظمی در سفر زیارتی به کربلا به بعضی از اعضاء خانواده دیوارهای یکی از باغ های کربلا را نشان می دهد و می فرماید این دیوار را در دوران جوانی من ساخته ام.
مرحوم آیت الله شیرازی به سامرا مهاجرت می کنند و در جوار حرم عسکریین علیهم السلام, اقدام به تأسیس حوزه علمیه می کند(1) و بدین ترتیب درس طلاب حوزه را در تابستان ها به لحاظ خنک بودن هوا به آنجا می برد مرحوم آیت الله کاظمی(ره) نیز در معیت ایشان به حوزه علمیه سامرا مهاجرت نموده چند سالی در محضر استاد خود به ادامه تحصیل می پردازد. به هنگام بازگشت مرحوم آیت الله شیرازی همراه ایشان به کربلای معلی بر می گردد و تا سنه 1338 قمری که مرحوم میرزای شیرازی رحلت می کند در حوزه علمیه کربلا به تحصیل ادامه می دهند.
هجرت به نجف اشرف و درک محضر آیت الله نائینی :
پس از رحلت مرحوم آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی, به منظور درک محضر پرفیض استاد معروف حوزه علمیه نجف اشرف مرحوم میرزای نائینی به حوزه علمیه نجف اشرف مهاجرت کرده, از محضر مرحوم آیت الله نائینی, آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و دیگر اساتید بزرگ مانند علامه کاشف الغطاء و غیره استفاده می کند و پس از اتمام دوره های درس خارج به مرتبه اجتهاد نائل آمده‏, مراتب علمی اجتهاد ایشان را اساتید حوزه نجف گواهی و تأیید می کنند.
بازگشت به وطن و ارشاد مردم:
مرحوم آیت الله کاظمی پس از نیل به درجه اجتهاد و کسب مقامات علمی و عملی با دعوت و اصرار مردم لرستان و بزرگان منطقه در سال 1342 قمری علی رغم میل باطنی با اصرار استاد بزرگوارش مرحوم آیت الله نائینی به صورت مأموریت از طرف ایشان به ایران بازگشته و مورد استقبال مردم و سران عشایر قرار گرفته, کار بزرگ ارشاد را در خطه لرستان و غرب کشور آغاز می کنند.
وی در طول سالیان دراز تبلیغ و ارشاد, هزاران نفر از شیعیان مخلص که دارای اعتقادات عمیق به اهل بیت علیهم السلام بوده, اما از احکام شرعی و اعتقادات صحیح کم اطلاع بودند را در شهرستان های دلفان‏, الشتر, کوهدشت, کرمانشاه, ایلام و همدان با معارف و احکام اسلام آشنا می کند.
یکی از کارهای مهم ایشان رفع اختلاف و حل و فصل دعاوی ملکی قبایل و عشایر این مناطق بود که بیشتر اوقات منجر به قتل و غارت و ناامنی های می شد و هم اکنون در نزد بسیاری از مردم آن دیار دستخط های ایشان و صلح نامه ها و قباله ها و عقد نامه بسیار به چشم می خورد.
مرحوم آیت الله کاظمی که بیش از چهل سال عمر شریف خود را صرف ارشاد و تبلیغ عشایر و قبایل غرب کشور کردند, معمولاً تابستان را در شهرستان هرسین و کرمانشاه و مراکز عشایری به اقامه جماعت و ارشاد می گذراند و زمستان در حوزه علمیه قم سکونت داشتند و در محل مقبره مرحوم ابن بابویه کلاس درس خارج فقه, از کتاب عروه الوثقی را دایر کرده و شاگردان بسیاری در حوزه درس ایشان تربیت می شدند و به آنان شهریه نیز می پرداختند, از میان شاگردان فاضل ایشان می توان از استاد بزرگوار آیت الله شیخ محمد رضا آدینه وند نام برد که از اساتید و علمای معاصر حوزه علمیه قم هستند.
سفرهای تبلیغی و اقامه جماعت در میان عشایر
وی مدتی از تابستان را به میان عشایر و طوائف رفته در مراکز جمیعتی آنان رحل اقامت افکنده, هر ده روز یک منطقه چادر می زدند و به اقامه جماعت و بیان مسائل شرعی و احکام و حل و فصل دعاوی و رفع اختلاف و قضاوت شرعی می پرداختند و معمولاً تعدادی از شاگردان و روحانیان محلی را همراه خود به مناطق عشایری می بردند که کار آنان اصلاح قرائت حمد و سوره و آموزش مسائل و احکام شرعی و تعلیم آداب و رسوم شرعی غسل و کفن و دفن صحیح اموات و تصحیح آداب و رسوم غلط محلی بود.
* همفکری و همکاری با مرحوم مدرس در مبارزه با پهلوی:
مرحوم آیت الله کاظمی بخش مهمی از زندگی خود را صرف مبارزه با رژیم پهلوی و درگیری با رضاخان کرده و ضمن تماس های مکرر با مرحوم مدرس زمینه یک قیام مسلحانه عشایری را علیه رضاخان تدارک می بیند که در این راستا با عبدالحسین خان ابوقداره والی پشتکوه نیز ملاقات ها و قرارهایی داشته و به این مناسبت همشیره خود را نیز به پسر والی داده که از او پسری داشتند بنام اسدالله ابوقداره که سال های آغاز نهضت فرماندار قم شده بود و به همین خاطر ارتباط نزدیکی با مراجع تقلید داشتند و مرحوم آیت الله مرعشی که از نسبت ایشان با مرحوم آیت الله کاظمی خبر داشت به ایشان می فرمود: آقای ابوقداره منا اهل البیت هستند.
مرحوم آیت الله کاظمی در مبارزات مرحوم مدرس با پهلوی همکاری داشته با مرحوم مدرس در مجلس شورای اسلامی فعلی بهارستان, که محل مجلس شورای ملی وقت بوده است, ملاقات داشته و سپس در منزل وی قرار و هماهنگی در شروع نهضت از مجلس با دستگیری پهلوی و اقدام افراد مسلح که قبلاً از عشایر لرستان در محل های اطراف مجلس مستقر شده اند و حرکت نیروهای مسلح عشایر از لرستان به تهران و تصرف پایتحت داشته اند.,
پهلوی در مجلس آن روز پی به قرار عملیات برده, فوراً مجلس را ترک نموده با محافظان خود فرار می کند و سپس اقدام به بازداشت مرحوم مدرس و تبعید او می نماید.
و نیز داستان مهاجرت مرحوم والی پشتکوه به عراق و انتخاب مجاورت حرم مطهر کاظمین علیه السلام در بقیه عمرش تصمیم به همکاری با مرحوم آیت الله کاظمی و مرحوم مدرس جهت قیام مسلحانه عشایری می گیرند که پهلوی با اطلاع از این ملاقات ها و قرارها و آگاهی از جمع آوری سلاح و هماهنگی مرحوم مدرس با عشایر لرستان و ایلام, قصد دستگیری والی را داشته است که ایشان مهاجرت را بر اقامت و درگیری با پهلوی ترجیح می دهد.
همکاری با مرحوم آیت الله کاشانی :
مرحوم آیت الله کاظمی در ارتباط با نهضت روحانیت در عصر مرحوم آیت الله کاشانی با ایشان ملاقات های مکرری داشتند و سعی در برطرف کردن اختلاف ایشان با دیگر جناح ها و شخصیت های ملی را داشتند و در جریان انتخابات حساس مجلس ملی دوره چهاردهم‏, مرحوم آیت الله کاشانی و همچنین دکتر مصدق کاندیداهای مشترکی داشتند که مرحوم آیت الله کاظمی در کرمانشاه به منظور رأی آوردن کاندیداهای مردمی, مردم را بسیج کردند و در کرمانشاه و هرسین که از مرحوم آیت الله کاظمی شنوائی داشتند به سه نفر مورد نظر ایشان به نام های دکتر سنجابی, دکتر اقبال, نادعلی کریمی رأی دادند و هر سه کاندیدای مورد نظر با رأی قاطع به مجلس راه یافتند.
همکاری با شهید نواب صفوی و فدائیان اسلام
مرحوم آیت الله کاظمی در حوزه علمیه قم با شهید نواب صفوی و برادران واحدی ارتباط نزدیک داشت و منزل ایشان برای یاران نواب و فدائیان اسلام به عنوان یک ملجاء و پناه محسوب می شد, که در مبارزات خود به طور مستمر با ایشان در تماس و ارتباط بودند و مرحوم نواب صفوی به منظور بررسی وضعیت عشایر لرستان و ترتیب یک حرکت مسلحانه و قیام عشایری بارها به شهرستان های هرسین, نورآباد, الشتر مسافرت کرده, با مرحوم آیت الله کاظمی و سران نیروهای مسلحی که به فرمان ایشان بودند تماس و مذاکره داشته و خاطرات و آثاری از ایشان در لرستان به یادگار مانده است
همکاری با امام خمینی(ره) در آغاز نهضت
مرحوم آیت الله کاظمی پس از بهبود نسبی و مرخصی از بیمارستان چند روزی در قم در منزل حجت الاسلام شریفی داماد خود در محله یخچال قاضی بودند, که در این ایام مرحوم امام خمینی(ره) به عیادت ایشان آمده, مرحوم آیت الله کاظمی هم از ایشان بازدید می کنند که در این دید و بازدید بین آنان پیرامون آغاز نهضت مذاکراتی صورت می گیرد.
با توجه به نظر امام در لزوم مشارکت علمای اعلام از شهرستان ها و حمایت از حرکت و نهضتی که آغاز شده است, مرحوم آیت الله کاظمی اقدام به ارسال تلگراف پشتیبانی از امام و نهضت اسلامی ایشان نموده, متن این تلگراف را مشترکا با اخوی خود مرحوم آیت الله شیخ محمد رضا کاظمی امضاء می کنند(پیوست شماره5) با رسیدن تلگراف و چاپ و پخش آن در استان و حوزه علمیه قم و شهرستان های دیگر امام خمینی(ره) خطاب به رژیم فرمودند: (اگر ما عشایر لرستان را بسیج کنیم چه خواهید کرد؟). ( پیوست هفت )
انتخاب شفاخانه اهل بیت علیهم السلام و آرامیدن در جوار امیرالمومنین علیه السلام:
مرحوم آیت الله کاظمی پس از بستری شدن در بیمارستان و بهبودی نسبی بنا به توصیه پزشک معالجشان قرار بود برای تکمیل معالجه به خارج کشور سفر کنند که به همین جهت اقدام به تهیه گذرنامه کرده اما سفر را به کربلا و عتبات عالیات تغییر دادند و فرمودند: من به شفاخانه اهل بیت علیهم السلام می روم اگر مصلحت به شفا بود شفا می دهند و اگر عمرم تمام شده بود, همانجا در پناه بارگاه ملکوتی امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام خواهم آرمید.
سرانجام در سال 1381 هجری قمری مطابق با 24/12/1341 شمسی یک هفته قبل از حادثه دلخراش مدرسه فیضیه در کربلای معلی رحلت فرمودند و او را با آب فرات غسل داده, پس از تشییع جنازه با شکوه در حرم مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام مرحوم آیت الله شیرازی بر جنازه ایشان نماز خوانده, پس از آخرین طواف حرم خامس آل عبا علیه السلام طبق وصیت قبلی خود به نجف اشرف منتقل شده, آنجا نیز پس از اعلام عمومی از بلندگوهای حرم مطهر امیرالمومنین علیه السلام و تشییع جنازه با شکوه در کنار مرقد مطهر مولای متقیان علی علیه السلام و اقامه مجدد نماز به وسیله دو مرجع بزرگ تقلید مرحوم آیت الله سید محسن حکیم و مرحوم آیت الله شاهرودی در وادی السلام نجف اشرف نزدیک مقام امام صادق علیه السلام دفن می شوند.

از مرحوم آیت الله کاظمی آثاری بجا مانده است که عبارت است از:
1- رساله عملیه «منتخب الاصول و الفروع» که در چاپخانه علمیه قم به چاپ رسیده است
2- حاشیه رساله عملیه «توضیح المسائل » که به چاپ رسیده است
3- جزوه استدلالی فقهی در مورد شرط حیاه در مفتی.
4- جزوه فقهی استدلالی پیرامون انتخاب وکلاء برای مجلس قانون گذاری که در پاسخ پرسش مرحوم آیت الله کاشانی نوشته اند(خطی).
5- ترجمه گلچین مجموعه ورام(خطی).
6- شرح استدلالی فقهی بر عروه الوثقی(خطی).
و تعداد دیگری از رساله های فقهی و اصولی پیرامون مسائل مختلف مانند قاعده (لاضرر) و غیره
منبع سایت کاسی



27/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن