محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830763105
سلماس و پیکره فردوسی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سلماس و پیکره فردوسی
حبیبالله فاضلی، هیأت علمی دانشگاه تهران
کد خبر: ۴۸۴۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶ - 17 March 2015
اکنون که در واپسین روزهای سال ۱۳۹۳ قرار گرفتهایم، هر شهروندی در هر صنف و جماعتی به نقد عمر و حسابرسی سرمایه و دخل و خرج خود مشغول است؛ البته سنگینی امر معاش نیز سبب شده تا امور عمومی و فرهنگی برای بسیاری به امری فراموش شده یا در سایه ضرورتهای خصوصی قرار گرفته باشد؛ بنابراین، بر شهروندان هرجی نیست که پرداختن به مسأله فرهنگ و هویت ملی را در اولویت پایینتری قرار دهند.
اما بر مدیران و شهریاران فرض است که فارغ از علایق خصوصی و گروهی، از خود بپرسند که پیرامون «احباب کهن» و «اصحاب جوان» چه کردهاند و دخل و خرجشان در بازار فرهنگ و هویت ملی چگونه بوده است، زیرا پیداست فرهنگ ملی نیز ظرفیتها و امکانات مشخصی دارد و نمیتوان به تنهایی از حساب آن خرج کرد و به آن چیزی نیفزود.
رفت و برگشت تندیس فردوسی در شهر سلماس و انتشار گستره تصاویر آن، اشارات و معناهای ویژهای برداشت و برای بسیاری بهانهای شده تا به مقداری بیش از آنکه به خیال خود پرداختهاند، هویت اندیشی را جدی بگیرند. پیرامون این رخداد نکاتی را خواهیم آورد؛ اما پیش از آن به چند نکته که آوردگاه هویت ایرانی در سال ۱۳۹۳ بودهاند، اشاراتی مینمایم؛
۱ـ نخستین نکته اینکه پدیداری ایده و کنش داعش ـ که در نوع خود در هر دو عرصه ایده و عمل تازگی ندارد ـ در منطقه آسیای جنوب غربی، مهمترین تهدیدی است که در سال ۱۳۹۳ تمامیت ارکان هویت ملی ایرانی را نشانه گرفته است. واقعیت آنکه جهان اسلام همیشه درگیر دو نوع «جامعه تصوری» یا ملت گرایی مذهبی سنی و شیعه بوده و هست و ایران و عربستان کانون اصلی این دو روایتاند و کشورهایی چون ترکیه، امارات، قطر نیز گاهی بر جریانی سوارند و گاهی نیز بر حسب منافع سیاسی و اقتصادی خود از پیادهرو به این نزاع مینگرند. پیداست این نزاع تا هنگامهای که خوانش سیاسی از مذهب وجود دارد (و نه خوانش مذهبی از سیاست) و علایق شخصی و اقتصادی در تفسیر آن دخیلاند، ادامه خواهد داشت و تحقق نوعی امت گرایی اسلامی جز در عالم معنا میسر نخواهد شد.
داعش از آن رو جدیترین تهدید هویت ملی ایرانی است که تمامی ارکان هویت ایرانی (سرزمین، زبان، مذهب و حکومت) را نشانه گرفته و «دگر» خود را (بر خلاف جریانات تکفیری دیگر چون القاعده) نه در خارج جهان اسلام، بلکه در درون جهان اسلام و ایران تعریف کرده است؛ بنابراین، تلاش برای نابودی این جریان از رقه تا صلاح الدین و جرف الصخره و القلمون، رسالتی ملی است که دولت ایران باید آن را پیگیری کند و درست به همین دلیل است که نماینده ایران در این جنگ، یعنی سردار قاسم سلیمانی، امروزه یکی از محبوبترین چهرههای ملی در ایران محسوب میشود.
۲ـ نکته دوم آنکه به موازات فرسایش مرزهای سیاسی و سرزمینی نشانگان و میراث هویتی ـ معنوی جوامع اهمیتی روزافزون یافته و این مسأله قابل فهم شده است که چرا دولت ترکیه در پی جعل هویتی برای مولوی بلخی است یا امارات در صدد تغییر نامهای تاریخی است. همه دولتها به ویژه آنهایی که از جهت میراث تاریخی و نمادین کم بهرهاند و از طرفی هم برخورداری از اصالت تاریخی و یا نمادهای ملی فراوردهای نیست که به یاری آزمایشگاه یا تجارت میسر شود، ناگزیر جز جعل تاریخ و هویت سازی مصنوعی، راهبرد دیگری نمیماند تا مبانی و ارکان هویت مدرن خود را بر آن استوار سازند. در این راستاست که یکی در پی هویت زدایی از گنجه و تخریب چند تکه کاشی مقبره نظامی برمیآید و به خیال خود، هویت جدیدی به آن بخشیده است، ولی در اساس به این نمیاندیشند آنچه هویت گنجه و نظامی را جاودانه کرده، نه کاشیهای مقبرهاش، که بیش از ۲۰ هزار مثنوی اوست که برای همیشه او را از سرهنگان سخن ادبیات و حکمت جهان کرده است.
تاریخ جهان شاهد است که با فراز و فرودهای سیاسی مقبرهها و منابر بیشماری ساخته و برانداخته شدهاند و اقدام داعش در برانداختن قبر حجربن عدی و سایر بزرگان اسلام یا دولت بادکوبه در تخریب مقبره نظامی امر غریبی نیست. نه با انهدام قبر حجربن عدی، مقام وی تنزل یافت و نه با تخریب مقبره نظامی، نقش و یاد وی در پاسداری از هویت ایرانی به ویژه در آران به فراموشی سپرده میشود، زیرا همگان بیش از قبر نظامی وی را با مثنویها و رباعی مشهورش که؛
«همه عالم تن است و ایران دل نیست گوینده زین قیاس خجل
چونکه ایران دل زمین باشد دل ز تن به بود یقین باشد»
میشناسند.
چه بسا دور نباشد که چرخشی در سیاست فرهنگی دولت باکو به وجود آید و هویت حقیقی خود را از نظامی بگیرد و بازسازی مقبره را بخشی از تکلیف ملی خود قلمداد کند. سخن من این است که سیاستهای هویتی که مبتنی بر خودشناسی نیستند، با اینکه اسباب زحمت دیگران میشوند، بیش از آن «عرض خود میبرند» و به جای بازنمایی فرهنگ حقیقی و بومی، درصدد هویت سازی نوینی از مجرای تبلیغات محیطی و فوتبالی بر «پیراهن تیمهای مطرح فوتبال جهان» میشود.
۳ـ نکته سومی که بهانه این یادداشت بوده، اخباری است که پیرامون پیکره فردوسی در یکی از میدانهای شهر سلماس در خبرها منتشر شده است. این نکته که هدف واقعی مجموعه شهرداری یا شورای شهر از برداشتن تندیس فردوسی چه بوده است، برای نگارنده اهمیت زیادی ندارد، حتی این مسأله هم اهمیت کمتری دارد که در اساس پیکره فردوسی در میدان مرکزی این شهر باشد یا نباشد. مسأله مهم این است که این رخداد و تحولات پیرامون آن، معنا و پیامهای زیادی به همراه داشته که باید مورد توجه و تفسیر قرار گیرند.
نکته نخست اینکه در شهرهایی که ماهیت دورگهای یا چند رگهای (چند تیرهای) (آذری ـ کرد / عرب ـ لر و...) دارند، به صورت طبیعی ـ و گاه غیر طبیعی ـ برخی گروهها و بازیگران محلی، تمایلی به ناب سازی هویت شهر و منطقه خود دارند؛ مثلا برخی آنقدر بر لر، عرب یا فارس بودن مردمان اهواز یا در شمالغرب، برخی آنقدر در آذری/کرد بودن هویت ارومیه یا سلماس و.... تاکید میکنند که گویی هیچ غیر آذری یا غیر کردی در این شهرها زندگی نمیکند.
یکی از ثمرات نامیمون چنین چالشهایی به فراموشی یا در سایه قرار گرفتن هویت ملی و جمعی است. شوربختی و تأسف زمانی بیشتر میشود که چنین بازیگران کوتهنظری ـ که به بیماری «فراموشی تاریخ» دچارند ـ در مناصب عالی ملی و محلی قرار گیرند و منابع و سرمایههای ملی و عمومی را صرف آرمانهای شخص و گروهی خود نمایند. در همه جای دنیا کم نیستند سیاستمدارانی که برای به دست آوردن کرسیهای سبز پارلمان و مناصب اجرایی، حاضرند هر کاری انجام دهند تا بتوانند آرای گروهی خاص را به دست آورند و یا منابع مالی و سرمایهای برخی بنگاهها را با خود همراه سازند.
این مسأله تنها چالش دولتهای جهان سوم نیست، بلکه در دولتهای توسعه یافته نیز امر شناخته شدهای است، به گونهای که هانتینگتون این رویکرد را از جمله چالشهای هویت ملی آمریکایی به شمار آورده و پل براس این دسته از بازیگران سیاسی را بازیگران ابزاری/ابزارگرا نامیده که حاضرند «به خاطر یک دستمال، قیصریهای را به آتش بکشند» و از هر بهانه و تنوع اجتماعی (زبان، مذهب،نژاد و...) به مثابه ابزار در جهت منافع خود بهره بگیرند.
نکته دوم آنکه آیا تندیس فردوسی گرفتار چنین بازی ابزار گرایانهای قرار گرفته، موضوع داوری این یادداشت نیست، بلکه بر آنیم این امر نشانهای معنادار (آگاهانه یا ناآگاهانه) مبنی بر اینکه اهمیت هویت ملی وبه ویژه ابعاد نمادین آن در عرصه سیاسی کاهش یافته است، وگرنه چگونه یک سیاست مدار ممکن است تصمیمی بگیرد که نه تنها به هویت بخشی شهر و منطقه یاری نمیرساند، بلکه خود معنایی ضد هویت ملی و تاریخی از آن مستفاد میشود؟
به عبارت دیگر یا تصمیمگیران این رخداد به این سخن مهم فردوسی گوش نسپردهاند که «خرد افسر شهریاران بود» یا آنکه اطمینان داشتهاند با برداشتن پیکره فردوسی و نامیدن آن جایگاه به نام «میدان انقلاب» در ایام دههٔ فجر، نه تنها از جانب حاکمیت و سیاست رسمی نکوهش نمیشوند، بلکه مورد تشویش و تمجید قرار میگیرند؛ بر خلاف تصور بخش اصلی ایده آنها درست بوده و نخستین و اصلیترین اعتراضها و نکوهشها نه از جانب دستگاه سیاسی و مدیران ملی بلکه از جانب نخبگان و هویت اندیشان آذری و ملی صورت گرفته و پس از آن است که برخی مدیران سیاسی هم همراهی کردهاند و چارهای جز برگرداندن پیکره فردوسی این بار با ابهت و شکوه بیشتری نداشتهاند.
همان طور که پیشتر بیان نمودم، برداشتن یا واگذاشتن پیکره فردوسی و کتاب همراهش در میدان مرکزی سلماس، توفیر چندانی در هویت این شهر نخواهد داشت، زیرا فردوسی بیش از تندیسش یک «امپراتوری اندیشه» است که در زندگی همهٔ ایرانیان جاری است و حتی به صورت نمادین در بازارها، قهوه خانهها، کاخها، نامها، نقالیها و رستم نامههای فارسی و آذری – ترکی و... حضور دارد و به تعبیر داریوش شایگان، یکی از اقالیم حضور ایرانیان است.
اگر عصر کنونی، عصر تعامل و رویایی هویتهاست، پس بیش از آنکه فردوسی برای ماندن پیکرهاش در میادین شهرها به ما نیازمند باشد، همهٔ ما مردمان دوشنبه، تهران، خجند، سنندج، سلماس، سیستان، کابل و بادکوبه به وی و آرمانهایش نیازمندتریم و البته یادآوری این امر هم ضروری است که این فردوسی نیست که با زبان ما سخن میگوید، بلکه این ماییم که به زبان فردوسی سخن میگوییم.
در عصر جهانگرایی اندیشهها کدام ایدهها و اندیشهها چون پیام حکیم توساند که پهلوانانش همه حکیماند و پیامش مهرورزی و ایدهاش برای زیستی آرمانی در دنیا و آخرت این است که؛
اگر بار خار است خود کشته ای اگر پرنیان است خود رشتهای
در کتب مختلف منقول است، امام احمد غزالی که از بزرگترین واعظان و قشریون جهان اسلام است پس از چهل سال بر سر منبر ندا سر داد که هر چه گفتهام در این دو بیت فردوسی نهفته است که؛
ز روز گذر کردن اندیشه کن پرستیدن دادگر پیشه کن
به نیکی گرای و میازار کس ره رستگاری همین است و بس
در ادامه مشتاقم این پرسش را از تصمیم گیران این رخداد داشته باشم که گیرم توانستید پیکره فردوسی و آرمانهایش را با کامیون از شهر سلماس بردارید؛ پس از آن کدام اسطورهها و اندیشهها را جایگزین میکردید؟ از فردوسی و آرمانهایش چه تفسیری داشتهاید که پنداشتهاید در مقابل آرمانهای اسلامی یا هرچیزی شبیه به آن قرار دارد.
نگارنده تردید ندارد اگر فردوسی توسی، شاعر و حکیم قرن بیست ویکم یعنی عصر سیاه نئولیبرالیسم (عصر استعمار بانکی) بود، همه همتش صرف این میشد که؛
دل و پشت بیدادگر بشکنید همه بیخ وشاخش ز بن برکنید
نکته پایانی اینکه سهمی که نخبگان آذری زبان ایرانی به پاسداری از هویت ملی ایرانی و زبان فارسی داشتهاند، خود بزرگترین و روشنترین سندی است که نشان میدهد جریان غالب پاسدار هویت ایرانی از دیرگاه تاریخ تا کنون از حوزه آذربایجان بودهاند. شهر نه چندان وسیعی چون خوی طی یکصد ساله اخیر نقشی بیمانند در دفاع از نام فردوسی و زبان فارسی ایفا کرده و نامآورانی چون عباس زریاب خویی ـ که همچنان آثارش در زمینه فردوسی مرجع ادبا و حکماست ـ امین ریاحی خویی، ژاله آموزگار و... را به خود دیده است.
سایر شهرهای بزرگ و کوچک آذربایجان و نقش آفرینی فرزانگان آن خود حکایت پر معنای دیگری است که؛
گر بگویم شرح این بیحد شود مثنوی هفتاد من کاغذ شود
به قول استاد حسن انوری تکابی نزدیک به 70 درصد استادان زبان فارسی آذریاند، به گونهای که به جرأت میتوان گفت، در دوران معاصر بیشترین پژوهشها در ادب فاخر فارسی، شاهنامه و فرهنگ ایرانی توسط محققان تبریزی چون تقیزاده، یحیی ذکاء، منوچهر مرتضوی، محمد علی موحد، حسن قاضی طباطبایی، صمد موحد، توفیق سبحانی، سلیم نیساری، جواد طباطبایی و.... صورت گرفته است.
محمدحسین شهریار نیز که جای خود دارد و این مسئولیت ملی را به گونهای بیمانند به انجام رسانده و در نهایت کرنش در برابر فردوسی بر آن شده که «ملت ما رهین منت اوست» و خود تا زنده است قدردان این منت است؛
عجم تا زنده باشد نام تو ورد زبان دارد به جان منت پذیر توست این جان تا که جان دارد
در پایان شایان ذکر است، هرچند این بار به بهانه فردوسی سلماس جهانی شد و فرهنگدوستان ایرانی از برلین و نیویورک و پاریس و کلن تا تبریز و تهران، دلنگران پیکره فردوسی و هویت ملی در سیاست گذاری هویتی این شهر شدند، مهمترین نقشآفرینی نخبگان این شهر تاریخی و خوشنام در انقلاب مشروطیت بوده که یکی از آوردگاههای ملی و مشترک همه ایرانیان است و این خود از شگفتیهای تاریخ است که آنقدر تعداد روشنفکران و مبارزان آذری در انقلاب مشروطه زیاداند که شاعر و مبارز پرشور و وطن پرستی چون میرزا سعید سلماسی ـ که خود نیز در نهایت سر را «فدای نگاه ملول وطن» کرد ـ به فراموشی سپرده شده و در سایه ستارخان و باقرخان قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
ولایتی: شرمن تند و غیرمنطقی است |اخبار ایران و جهان
ولایتی شرمن تند و غیرمنطقی است رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اظهارات اخیر وندی شرمن مبنی بر اینکه تحریمها باید ادامه داشته باشد گفت این فرد در موضعگیریهای تند بیضابطه و غیرمنطقی فرد شناخته شدهای است کد خبر ۴۷۹۸۳۶ تاریخ انتشار ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ -حضور حسین فریدون در منزل علی مطهری |اخبار ایران و جهان
حضور حسین فریدون در منزل علی مطهری حسین فریدون به نمایندگی از رییس جمهوری با حضور در منزل علی مطهری با وی دیدار و بابت حادثه حمله به علی مطهری در شیراز از او دلجویی کرد کد خبر ۴۸۳۹۵۴ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۸ - 15 March 2015 حسین فریدون به نمایندگی از رییس جمهوری با حاعلام شکایت مطهری از عاملان حادثه شیراز |اخبار ایران و جهان
اعلام شکایت مطهری از عاملان حادثه شیراز وکیلمدافع علی مطهری گفت که برای پیگیری قضایی عاملان حمله به موکلم در شیراز اعلام شکایت کردهایم کد خبر ۴۸۳۹۵۱ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۱ - 15 March 2015 وکیلمدافع علی مطهری گفت که برای پیگیری قضایی عاملان حمله به موکلم در شیراتکذیب ضرب و شتم یک جانباز |اخبار ایران و جهان
تکذیب ضرب و شتم یک جانباز مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان گفت 121 هزار نفر جامعه ایثارگری استان کرمان است و 71 درصد شهدای استان 16 تا 25 سال هستند کد خبر ۴۸۳۹۵۲ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۲ - 15 March 2015 مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان گفعصبانیت نتانیاهو قابل درک است |اخبار ایران و جهان
عصبانیت نتانیاهو قابل درک است این مخالفتها چندان به مساله هستهای ارتباطی ندارد درست است که اسراییلیها نگرانیهایی از برنامههای هستهای ما دارند اما مساله اصلی یا علت مخالفت اصلی تندروها در غرب از جمله نخستوزیر اسراییل را باید در جای دیگری جستوجو کرد کد خبر ۴۸۰۹۸۰ تاریخنتایج اولیه انتخابات شورایاریها اعلام شد |اخبار ایران و جهان
نتایج اولیه انتخابات شورایاریها اعلام شد رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاریها از اعلام نتایج اولیه انتخابات شورایاریها خبر داد کد خبر ۴۸۳۹۵۳ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۶ - 15 March 2015 رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاریها از اعلام نتایج اولیه انتخابات شورایاریها خبیونسی: نتانیاهو به عظمت نفوذ ایران اعتراف کرد |اخبار ایران و جهان
یونسی نتانیاهو به عظمت نفوذ ایران اعتراف کرد دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به دایره نفوذ ایران در منطقه گفت ما برای حفظ امنیت و منافع ملی خود باید به دایره نفوذ خود در منطقه توجه کنیم کد خبر ۴۸۱۸۸۲ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۶ -محمدرضا تابش دچار عارضه مغزی شد |اخبار ایران و جهان
محمدرضا تابش دچار عارضه مغزی شد محمد رضا تابش نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه دچار عارضه مغزی شد کد خبر ۴۸۱۸۸۴ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ - 08 March 2015 محمد رضا تابش نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه دچار عارضه مغزی شد فرصدور حکم دادگاه درباره م.ه؛ حکم قطعی نیست |اخبار ایران و جهان
صدور حکم دادگاه درباره م ه حکم قطعی نیست کد خبر ۴۸۳۹۶۲ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۵ - 15 March 2015 محسنی اژه ای در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار شبکه خبر با اعلام اینکه هنوز حکم قطعی نشده و در این باره عذر قانونی دارم گفت یک بخش از اتهامات م ه به استناد ماده 3 قانون تشدحکم بدوی پرونده م.ه مشخص شد |اخبار ایران و جهان
حکم بدوی پرونده م ه مشخص شد کد خبر ۴۸۳۹۶۲ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۵ - 15 March 2015 جزئیات حکم صادر شده در پرونده بینالمللی م ه مشخص شد به گزارش فارس براساس شنیدهها م ه به واسطه سه اتهام در پروندهاش به 15 سال حبس محکوم شد وی به واسطه یکی از مواد قانون ارتشا و اخدیپلمات ایرانی ربوده شده در یمن آزاد شد |اخبار ایران و جهان
دیپلمات ایرانی ربوده شده در یمن آزاد شد کد خبر ۴۸۰۹۹۰ تاریخ انتشار ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۲ - 05 March 2015 با اقدامات پیچیده اطلاعاتی توسط سربازان گمنام امام زمان عج نوراحمد نیکبخت دیپلمات ایرانی ربوده شده در صنعا از چنگال تروریست های بین المللی آزاد شده و به کشور بازگشت به گزاشروع دور تعیینکننده مذاکرات هستهای در لوزان سوئیس |اخبار ایران و جهان
شروع دور تعیینکننده مذاکرات هستهای در لوزان سوئیس مذاکرهکنندگان ایران و 5 1 در روزهای تعیینکننده برای نهایی شدن یک توافق احتمالی هستهای به لوزان سوئیس رفتهاند پیش از این و در آذرماه گذشته مذاکرهکنندگان 24 مارس یعنی کمتر از ده روز دیگر را برای نهایی کردن مذاکرات تعیین کررفع مشکل عمره گذاران ایرانی در روزهای آینده |اخبار ایران و جهان
رفع مشکل عمره گذاران ایرانی در روزهای آینده معاون وزیر امور خارجه از رفع کامل مشکلات ایجاد شده برای سهمیه عمره جمهوری اسلامی در روزهای آینده خبر داد کد خبر ۴۸۱۸۶۴ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۳ - 08 March 2015 معاون وزیر امور خارجه از رفع کامل مشکلات ایجاد شده برای سهمیه عمحیط زیست، مسئله یک دولت، یک شخص یا یک جریان نیست |اخبار ایران و جهان
محیط زیست مسئله یک دولت یک شخص یا یک جریان نیست برای حل مسائلی همچون آلودگی هوا در کلان شهرها و پدیده گرد و غبار و همچنین کمبود آب و فرسایش خاک بیشتر از تبلیغات باید کار و تلاش جدی و پیگیری مستمر انجام داد دستگاههای مسئول باید قاطعانه با تعدی به جنگل ها به هر بهانه ای اعم اابلاغ حکم «م.ه» به دفتر وکیلش |اخبار ایران و جهان
ابلاغ حکم م ه به دفتر وکیلش یک منبع آگاه در دادگاه انقلاب تهران گفت قرار است دیگر حکم م- ه به دفتر وکیلش ابلاغ شود کد خبر ۴۸۳۹۳۷ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۷ - 15 March 2015 یک منبع آگاه در دادگاه انقلاب تهران گفت قرار است دیگر حکم م- ه به دفتر وکیلش ابلاغ شودتصویب طرح تسهیل ورود ایرانیان خارج کشور |اخبار ایران و جهان
تصویب طرح تسهیل ورود ایرانیان خارج کشور معاون وزیر امور خارجه گفت طرح تسهیل ورود ایرانیان خارج از کشور به داخل که ازموکدات رییسجمهور بود تصویب شد کد خبر ۴۸۳۹۱۸ تاریخ انتشار ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۰ - 15 March 2015 معاون وزیر امور خارجه گفت طرح تسهیل ورود ایرانیان خارج از کشورواکنش فیروزآبادی به سخنان سعود الفیصل |اخبار ایران و جهان
واکنش فیروزآبادی به سخنان سعود الفیصل رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه جمهوری اسلامی در عراق هدف منفعت طلبانه ای را دنبال نمیکند تصریح کرد ما در کنار همسایگان خود هستیم و اجازه نمی دهیم که ابرقدرت ها بخواهند فتنهای را هدایت کنند کد خبر ۴۸۱۹۲۴ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹-
سیاسی
پربازدیدترینها