تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829761982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آبشار روستای اسطرخی شیروان ناشناخته برای گردشگران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آبشار روستای اسطرخی شیروان ناشناخته برای گردشگران شیروان - ایرنا - آبشار زیبا و دیدنی روستای اسطرخی شیروان در 28 کیلومتری جنوب این شهر برای گردشگران ناشناخته مانده در حالیکه این منطقه مکانی مناسب برای اتراق گردشگران و مسافران بویژه در ایام نوروز است.


به گزارش ایرنا روستای زیبای اسطرخی شیروان از روستاهای هدف گردشگری و کوهستانی بوده که در دره ای نسبتا ژرف قرار دارد که امتداد آن از جنوب به شمال شرقی است و رودخانه ای از وسط دره و روستا می گذرد.
سرچشمه رودخانه با 20 اینچ آب از چندین چشمه بزرگ و کوچک تشکیل یافته است که پس از طی مسافتی کوتاه به آبشاری با ارتفاع بیش از 20 متر تبدیل می شود.
آب از آبشار اسطرخی که بلندترین آبشار منطقه شیروان است از بین درختان بزرگ و تنومند سپیدار، بید و گردو ریزش می کند به علت برخورد با موانع سنگی به صورت ابر سفیدی در می آید که منظره بسیار جالب و دیدنی را به وجود می آورد.
این آبشار که در روستا به شارشار معروف است بر بالای آبشار آسیای آبی قدیم و مخروبه ای قرار دارد و دو دامنه شرقی و غربی دره اسطرخی را درختان انبوهی فراگرفته است که بیشتر حالت جنگل را دارد.
اطراف آبشار یکی از مناطق ییلاقی و بسیار سرد در تابستان است که در فاصله 40 متری شرق آبشار غار کوچکی وجود دارد که استالاکتیت ها و استالاگمیت های آن تشکیل شده است و با توجه به نوع سنگ های اسطرخی که معمولا آهکی می باشد مطالعه این غار به افراد فنی و متخصص احتیاج دارد.
جاذبه های گردشگری این روستا که آبشار آن معروف به شر شر و امام زاده عبدالرحمان(ع) و درخت ارس کهنسال ثبتی آن در چند ساله اخیر نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند به طوریکه مردم شیروان و سایر شهر و استان ها در فصول مختلف سال از این روستا بازدید می کنند.
مردم اسطرخی از ترک های قارشی قزی ماورالنهر هستندکه در زمان نادرشاه در نقل و انتقالات اقوام به این نواحی کوچانده شدند و قدمت روستا نیز با توجه به قبرستان قدیمی آن موضوع فوق را تایید می کند.
در کوه های اسطرخی انواع گیاهان طبی نظیر ساری گل، کماف گون، کاسنی، زیره، شقایق، درمنه ترکی و سیب کوهی دیده می شود که محصولات عمده آن شامل: گردو، کشمش، سیب زمینی، گندم و جو و مقداری میوه درختی است.
در حد فاصل سرچشمه و آبشار اسطرخی تک درختی کهن و تنومند از نوع سرو کوهی وجود دارد که محیط ساقه آن در حدود پنج متر و دارای شاخ و برگ زیاد است که سن آن به 600 سال می رسد.
در وسط روستا مقبره امام زاده ای قرار دارد که به روایت اهالی نام مبارکش شاهزاده عبدالرحمان(ع) فرزند امام سجاد(ع) می باشد که فوق العاده مورد احترام و اعتقاد اهالی است که دارای ضریح چوبی و اخیرا با خودیاری مردم و زیر نظر اداره اوقاف شیروان مقبره تجدید بنا شده است.
لباس روستاییان معمولی و مردها معمولا محاسن دارند و زن های پیر چارقد سر می کنند و پیراهنی می پوشند که قسمتی از شلیته نسبتا کوتاه و پرچین را می پوشاندو شلوار سیاه رنگی نیز به پا دارند و زینت آلات خود را به جلیقه خود می آویزند.
مردم این روستا بسیار پرکار و زحمت کش و شیرین زبان اند و هم اکنون دارای امکانات راه، دبستان، مسجد، حمام، لوله کشی آب، خانه بهداشت، شرکت تعاونی و صنایع دستی آن قالیبافی است.
باریک ترین کوچه به نام کوچه آشتی کنان به عرض 80 سانتی متر در این روستا قرار دارد که سابقا محل آشتی کنان اهالی بود.
عضو شورای اسلامی روستای اسطرخی شیروان گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته توسط میراث فرهنگی در خصوص سرویس بهداشتی، آب ندارد و به صورت مخروبه درآمده است.
"علی اکبر جوادی" در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: غارهای دینی، آبشار، رودخانه، درخت کهنسال ارس با قدمت بیش از هزار و 200 سال و امامزاده عبداالرحمان این روستا باعث دید و بازدیدهای بسیار از مسافران از نقاط مختلف سایر استان ها شده است و هر ساله از این روستا بازدید می کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه اسطرخی در فصل تابستان و بهار مسافران بسیاری از سایر نقاط دارد مسئولان باید مکانی برای پارکینیگ و استراحت و اتراق مسافرانی را که همه ساله به اینجا سفر می کنند مهیا کنند تا سال های آینده هم شاهد جذب مسافر و گردشگر به روستا باشیم.
جوادی افزود: پیشنهاد می شود در اولین فرصت حتما آب لوله کشی به آنجا کشیده شود و برای ماندگاری بیشتر مسافران، زمین چمن، امکانات ورزشی، سایه بان، نهال کاری و مکان مناسب برای استراحت آنان درنظر گرفته شود.
این عضو شورای اسلامی روستای اسطرخی شیروان گفت: با توجه به عدم مکان مناسب برای مسافران، آنان در چندین روز سفر خود در باغ های کشاورزان اتراق می کنند که در برخی موارد با روشن کردن آتش موجب اسباب ناراحتی باغداران می شوند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان گفت: روستای اسطرخی شش سال گذشته به عنوان روستا هدف گردشگری معرفی شد.
"میرعلی رجعتی" در گفت و گو با ایرنا با اشاره به مکان های تفریحی و دیدنی این روستای زیبای شیروان اظهار کرد: در چند سال اخیر 500 میلیون ریال برای سرویس بهداشتی، سکوی نشیمن و نصب آلاچیق هزینه شده است.
وی آبشار معروف شرشر، امامزاده و درخت ارس کهنسال ثبتی را از مهم ترین جاذبه های گردشگری روستا عنوان کرد و گفت: با توجه به موقعیت ارتباطی راه شیروان به اسفراین از این روستا با سرمایه گذاری در آن، جذب گردشگر بیشتر و رونق اقتصادی خوبی خواهد داشت.
رجعتی با بیان اینکه هم اکنون مطالعات اولیه گردشگری این روستا انجام شده است افزود: این روستا در حال واگذاری به بخش خصوصی است و هر مالکی برای سرمایه گذاری استقبال کند میراث فرهنگی آمادگی لازم برای تسهیلات و مجوز را دارد.
وی گفت: میراث فرهنگی فقط متولی فراهم کردن زیرساخت های روستای گردشگری است که با توجه به استقبال خوب مسافران نقاط مختلف از این روستا، چنانچه سرمایه گذاری شود قطعا تحول خوبی برای شهرستان خواهد داشت.
شهرستان شیروان با 157 هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.ک/4
7186/ 6042



26/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن