واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقامات قضایی چین از کشف شبکه بزرگ فساد در میان مسوولان ارشد کشور خبردادند پکن - ایرنا - مقام های قضایی چین اعلام کردند که در جریان بازجویی و رسیدگی به پرونده رییس سابق دستگاه اطلاعاتی این کشور، شبکه بزرگی از فساد مقام های دولتی را کشف کرده اند.
کشف باند جدید فساد با پیشرفت بازجویی ها و تحقیقات از پرونده «جیو یونگ کانگ» رییس سابق اطلاعات و امنیت چین حاصل شد و او در بازجویی ها، به این موضوع اعتراف کرد.
«جیو» هم اکنون به اتهام فساد و سوء استفاده از قدرت در بازداشت است و مقامات قضایی چین چند روز پیش اعلام کردند که دادگاه این مقام امنیتی علنی خواهد بود.
وی در جریان رسیدگی به پرونده اش از وجود شبکه ای با عنوان «وار» خبر داد که عده ای از مقامات ارشد حزب کمونیست، دستگاه های دولتی و نظامی در آن عضویت داشته اند.
خبرگزاری «شین هوا» در گزارشی نوشت: از جمله افراد برجسته و مهمی که «جیو» به عضویت آنان در این شبکه اعتراف کرد، «شو تسای خوآ» رییس سابق کمیسیون مرکزی نظامی چین و «لینگ جی خوا»، وزیر سابق کار و از اعضای کمیته مرکزی حزب کمونیست است.
«شو تسای خوآ» چند روز پیش و پیش از محاکمه رسمی به جهت ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.
«جو رویی جین» معاون سابق سردبیر روزنامه «رن مین» ارگان حزب کمونیست چین در این باره گفت: به نظر می رسد مطالب منتشر شده در روزهای اخیر نشاندهنده کشف شبکه ای به هم پیوسته و مرتبط از مقامات فاسد از سوی نهادهای ناظر باشد که می توان از آن به عنوان کشف «شبکه بزرگ فساد» در چین یاد کرد.
«جائو خونگ جو» معاون کمیسیون مرکزی بازرسی و انضباط حزب کمونیست نیز با تاکید بر جدیت دولت در برخورد با مقامات فاسد تصریح کرد: مهم نیست این مقامات چه کسانی باشند، مهم آن است که پرونده هر فرد مشکوک به فساد به دقت مورد بررسی قرار می گیرد.
تاکنون بیش از 90 مقام ارشد دولتی و نظامی چین در طرح مبارزه با فساد مورد بازجویی قرار گرفته و قوانین مربوط به نقض جدی اصول انضباطی در باره آنها اجرا شده است.
بر اساس گزارش ها، چین همچنین سال گذشته میلادی 250 نفر از مقام های ارشد شهرها، استان ها و وزارتخانه ها را به دلیل فساد مالی تحت پیگرد قرار داده است.
مسوولان قضایی چین که از دو سال پیش با فرمان «شی چین پینگ» رییس جمهوری چین مبارزه گسترده با فساد را آغاز کردند، دامنه فعالیت خود را در خارج از این کشور نیز توسعه دادند.
امروز پس از دو سال مبارزه در داخل چین و برخورد قاطع با برخی سرشاخه های فساد مالی در دستگاه های دولتی، دولت چین به این نتیجه رسید که باید همکاری های قضایی خود را برای مبارزه با فساد مالی با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی گسترده تر کند.
بیشتر توجه مسوولان قضایی کشور تاکنون متوجه افرادی بوده است که در دستگاه های دولتی، نظامی و امنیتی دارای پست و مقام بوده اند.
کارشناسان چینی معتقدند که اگر فساد مالی مقام های این کشور مهار نشود، راه سقوط حزب حاکم و دولت هموارتر خواهد شد.
آساق*231*1597**1545
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]