واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر خارجه اسبق مصر در گفتوگو با فارس:
آمریکا درصدد بهبود روابط خود با قاهره است/موفقیت کنفرانس اقتصادی شرم الشیخ
وزیر خارجه اسبق مصر از موفقیت کنفرانس بین الملل اقتصاد در شرم الشیخ و تاثیر مثبت آن بر بازگشت روابط کشورش با آمریکا به حالت عادی سخن گفت.
«محمد العرابی»، وزیر خارجه اسبق مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره برگزاری کنفرانس اقتصادی بین المللی که دیروز در شهر شرم الشیخ به فعالیت سه روزه خود پایان داد، پیروزی سیاسی و اقتصادی بزرگ برای کشورش توصیف کرد و گفت:در این کنفرانس یادداشتهای تفاهم و قراردادهای سرمایه گذاری خوبی با شرکتهای جهانی به امضا رسید. وی با تمجید از حضور بزرگ جامعه بین الملل در کنفرانس شرم الشیخ تاکید کرد:امیدواریم اظهارات جان کری، وزیر خارجه آمریکا در این کنفرانس جامه عمل بپوشاند همچنان که پیش بینی می شود سیاست واشنگتن در قبال قاهره در مرحله پیش رو با تغییرات مثبتی همراه باشد.
العرابی درباره حضور کشورهای آفریقایی در کنفرانس اقتصادی مصر گفت: حضور کشورهای آفریقایی حائز اهمیت و بیانگر میزان احترام آنها به جایگاه منطقهای و بین المللی مصر است و حتی اگر برخی کشورهای آفریقایی حاضر در کنفرانس، اعانه دهنده نبودند اما بین ما و آنها روابط و منافع مشترکی است همچون اوضاع کشور اتیوپی و مساله سد النهضه که دغدغه هر دو طرف قاهره و است. به گزارش فارس، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری که در حاشیه اجلاس اقتصادی مصر در شهر شرم الشیخ برگزار شد اعلام کرد مصر نقش بسزایی در مبارزه با تروریسم در منطقه ایفا می کند و واشنگتن بر همکاری، گسترش روابط و حمایت از تلاشهای این کشور تاکید دارد. وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت بر اساس اطلاعاتی که دریافت کرده است، کنگره آمریکا به زودی کمکهای نظامی به مصر را از سر خواهد گرفت. کری خاطر نشان کرد طبق قرارداد موجود میان آمریکا و مصر، در آینده نزدیک جنگندههای اف-16 به این کشور تحویل خواهد شد. وی همچنین در ارتباط با حمایتهای اقتصادی آمریکا از مصر تصریح کرد شماری از شرکتهای آمریکایی که در زمینه انرژی فعالیت می کنند، در این کشور سرمایهگذاریهای گستردهای انجام خواهند داد. به گفته کری، آمریکا بیش از 20 درصد سرمایه گذاریهای خارجی مصر را به خود اختصاص خواهد داد. اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر از سر گیری کمکهای نظامی واشنگتن به قاهره در حالی صورت میگیرد که پیشتر به استناد قانون قطع کمکهای نظامی به کشورهای انقلاب زده، واشنگتن از ژانویه سال 2013 پس از کودتای نظامی در مصر که به برکناری محمد مرسی رئیس جمهوری منتخب این کشور منجر گردید، کمکهای نظامی خود به مصر را متوقف کرد. تلاشهای دیپلماتیک مصر برای قانع کردن آمریکا مبنی بر اینکه اتفاقات اخیر این کشور به منزله کودتا نبوده بی نتیجه ماند و آمریکا در چارچوب مقابله با تروریسم در شبه جزیره سینا، تنها 10 جنگندهی آپاچی در اختیار مصر قرار داد. مصر در سال 1979 پس از امضای تفاهمنامه صلح با اسرائیل، سالانه 1.5 میلیارد دلار به عنوان کمک از آمریکا دریافت میکند که 1.3 میلیارد دلار از این کمکها به صورت کمکهای نظامی و تسلیحاتی انجام میشود. انتهای پیام
93/12/25 - 11:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]