واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۸ب.ظ)
همه به نوبه خود در خشک شدن درياچه اروميه دخيل هستيم موج - رييس سازمان جنگلها، مراتع وآ بخيزداري کشور در حاشيه بازديد از درياچه اروميه با اشاره به عدم جامع نگري در حوضه آبريز اين درياچه، در باره علت بوجود آمدن اين مشکل اظهار کرد: همه به نوبه خود در خشک شدن درياچه اروميه دخيل هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج،خداکرم جلالي افزود: بهره برداري بي رويه، تصميمات و اقدامات نادرست باعث خشکي درياچه اروميه شده که بايد ضمن سازگاري با شرايط اقليمي و آينده نگري از شرايط نابسامان حال حاضر خارج شويم.
کانونهاي ريزگرد درياچه اروميه ظرف دو برنامه 5 ساله حذف ميشوند
جلالي گفت: کانونهاي ريزگرد درياچه اروميه در دو برنامه پنج ساله قابل حذف شدن هستند که اميدواريم اين کار در کمتر از اين مدت انجام گيرد.
وي يادآور شد:در 3 ماهه گذشته 170 هزار هکتار برنامه مديريت در حوضه آبريز درياچه اروميه انجام شده است.
رييس سازمان جنگلها در خصوص اقدامات انجام شده براي کنترل ريز گرد و طوفان نمکي در 3 ماهه گذشته گفت: براي کنترل ريزگرد و طوفان نمکي 6 هزار و 400 هکتار بذرپاشي و نهال کاري، 7 هزار و 200 قرق در حوضه آبريز درياچه انجام شده است.
اين مسئول منابع طبيعي کشور با بيان اينکه مشکل ايجاد شده در درياچه اروميه مسئله ملي و حتي فراملي است، افزود: اگر نتوانيم جلوي خشکي درياچه اروميه را بگيريم مشکلات و تاثيرات منفي آن گريبان گير همه مردم کشور ميشود.
به گفته وي، ميتوان با تأمين سريعتر اعتبارات، زمان اجراي عمليات حذف کانونهاي ريزگرد درياچه اروميه را کاهش داد.
جلالي گفت: طبق برنامه بايد عمليات مقابله با ريزگرد در سطح 300 هزار هکتاري انجام شود که کار بسيار بزرگي به شمار ميرود.
وي افزود: تجربيات بسيار موفقي در راستاي بيابان زدايي در کشور وجود دارد که اميدواريم اين تجربيات را در حوضه درياچه اروميه نيز بکار گيريم.
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور با اشاره به اينکه 70 درصد نزولات آسماني در حوضه درياچه اروميه تبخير ميشود، افزود: با اجراي طرح آبخيزداري و پوشش گياهي 30 درصد از اين ميزان جذب زمين شده که 13 درصد براي تغذيه پوشش گياهي مورد استفاده قرار گرفته و 17 درصد به آبهاي زير زميني افزوده ميشود.
وي تصريح کرد: پيش بيني شده در حوضه درياچه اروميه 1.5 درجه دما افزايش يابد و با بارش نرمال نزولات آسماني باز آب درياچه ثابت نخواهد ماند که در اين راستا بايد با برنامه ريزيهاي دقيق و اقدامات اساسي براي کاهش مصرف و افزايش ورودي آب به اين حوزه تلاش کنيم.
وي بر اهميت مشارکت مردمي براي احياي درياچه اروميه تاکيد کرد و گفت: با مشارکت مردمي هم کار دلسوزانه انجام ميشود و هم هزينههاي احيا يک سوم کاهش مييابد.
براي ريزگردها اعتباري در اختيار سازمان جنگلها قرار نگرفته است
وي اظهار کرد: ستاد احياي درياچه اروميه امسال 300 ميليارد ريال براي مقابله با بروز ريزگرد در درياچه اروميه به سازمان جنگلها اختصاص داد که از اين ميزان، 50 درصد تخصيص داده شده ولي اعتباري در اختيار سازمان قرار نگرفته است.
رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور ادامه داد: فعاليتهايي در راستاي مقابله با کانونهاي ريزگرد در حوضه درياچه اروميه انجام شده که اعتبار آن از طريق اعتبارات داخلي تأمين شده است.
وي با اشاره به بازديد کامل از وضعيت درياچه اروميه اظهار کرد: منطقه جبل در مسير اروميه - سلماس نيز مورد بازديد قرار گرفت و با توجه به وضعيت حاد اين منطقه، سعي ميکنيم آن را در اولويت قرار داده و فعاليتهاي مقابله اي را با سرعت بيشتري به انجام برسانيم.
بر اساس اين گزارش درياچه اروميه اکنون با مشکلات جدي در حوزه بيابان زايي رو به روست و طبق شواهد در برخي مناطق درياچه اروميه، مناظري شبيه بيابانهاي معروف ايران ديده ميشود.
رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور در آخرين روز از هفته منابع طبيعي به منظور بررسي وضعيت اين درياچه، سفري يک روزه به آذربايجان غربي داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]