واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۳۶ب.ظ)
سمپاشي زمستانه راهکار مناسب براي کنترل آفات موج - معاون رئيس سازمان و مدير جهاد کشاورزي شهرستان ويژه مرند گفت: سمپاشي زمستانه راهکارمناسب براي کنترل آفات و بيماريهاي باغات است.
به گزارش خبرگزاري موج،جلال رحيم زاده با بيان اين مطلب افزود: حفظ، مديريت و استفاده بهينه از منابع موجود، بکارگيري ارقام مقاوم پرمحصول، کنترل آفات و بيماريهاي گياهي، استفاده از روشهاي نوين و بويژه بيولوژيک در مبارزه با آفات از جمله فعاليتهايي است که جهت تأمين امنيت غذايي در اولويت کاري مديريت جهاد کشاورزي شهرستان ويژه مرند ميباشد.
وي با بيان اينکه بسياري از عوامل خسارت زاي مهم با سمپاشي زمستانه به طور کامل يا به ميزان زيادي کنترل ميشوند ادامه داد: انواع کنه، انواع شپشک ها، انواع شتهها که زمستان را بصورت تخم سپري مينمايند و بيماريهاي مهمي نظير آتشک دانه دارها، لکه سياه سيب و گلابي، لکه آجري بادام، پوسيدگي موميايي ميوه، لکه غربالي هسته دارها و بسياري از بيماريهاي سرشاخهها و شاخهها مانند شانکرها و همچنين بيماريهاي باکتريايي و قارچي در اواخر زمستان و اوايل بهار تشديد ميشوند لذا جهت پيشگيري از افزايش جمعيت آفات و اپيدمي بيماريهاي باکتريايي و قارچي در سال زراعي آتي مبارزه پيش بهاره و سمپاشي زمستانه با روغن ولک به همراه محلول بردوفيکس قبل از تورم جوانهها الزامي ميباشد.
رحيم زاده بابيان اينکه انجام سمپاشي زمستانه راهکارمناسب کنترل آفات وبيماريهاي باغات در فصل گرم سال است گفت: بايک سمپاشي زمستانه خوب ودقيق ميتوان 2 الي 3 بار سمپاشي بعدي در فصل بهار وتابستان را کاهش داد. وي با بيان اينکه برخي از آفات و بيماريها فقط با سمپاشي زمستانه قابل کنترل هستند، افزود: سمپاشي زمستانه پوشش محافظتي قوي و مناسبي براي درختان پس از هرسهاي فرم و هرس باروري ايجاد ميکند.
معاون رئيس سازمان و مدير جهادکشاورزي شهرستان ويژه مرند در مورد مزاياي انجام مبارزه زمستانه تصريح کرد: به دليل نبودن برگ و ميوه، سم رساني به تمامي قسمتهاي درخت ممکن و آسان است و مشکل مسموميت محصول توليدي وجود ندارد و يا بسيار کم است بر خلاف موقعي که سم روي برگ و ميوه پاشيده ميشود.
رحيم زاده با تاکيد بر پوشش کامل و يکنواخت محلول سمي روي تنه و سرشاخههاي درختان جهت حصول نتيجه مطلوب سمپاشي، داشتن اطلاعات هواشناسي و اطمينان از عدم بارندگي 24 تا 48 ساعت پس از سمپاشي را ضروري دانست و افزود: رعايت بهداشت عمومي کف باغ از قبيل جمع آوري و معدوم نمودن کليه ميوههاي ريخته شده کف باغ، خارج کردن سرشاخههاي هرس شده و آلوده به آفات و بيماريهاي گياهي از باغ و امحا آنها، يخ آب زمستانه،بيل کاري سايه انداز درختان در فصل سرما درکاهش جمعيت آفات و عوامل بيماري زاي گياهي بسيار مثمر ثمر خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]