واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۵۴ق.ظ)
مدير کل ميراث فرهنگي قزوين: توسعه پايدار روستايي نيازمند برنامهريزي علمي و نگاه واقعگراست موج - دوره آموزشي آشنايي با مباني گردشگري روستايي و جاذبه هاي گردشگري استان قزوين در راستاي توانمند سازي نيروي انساني مرتبط با ستاد هماهنگي خدمات سفر، ويژه دهياران روستاهاي هدف گردشگري با حضور مدير کل امور روستايي استانداري و بخشداران استان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج؛ در اين دوره آموزشي محمدعلي حضرتي مديرکل ميراث فرهنگي، استان با اشاره به اهميت توسعه گردشگري روستايي گفت: با نگاهي به روند رو به رشد صنعت گردشگري در کشورهاي توسعهيافته ميتوان دريافت يکي از راهبردهاي ايجاد توسعه پايدار در مناطق روستايي توجه به مباحث مربوط به گردشگري روستايي است.
وي افزود: طبق آمار منتشرشده از سوي سازمان اسکان بشر ملل متحد با افزايش روند مهاجرت از روستا به شهر در کشورهاي درحالتوسعه و دگرگونيهاي جمعيتي که به تخليه روستاها و گسترش حاشيهنشيني در شهرها انجاميده، امکان بروز مشکلات بزرگ اجتماعي بهطور چشمگيري بيشتر شده و بايد براي اين معضل چارهجويي کرد. در کشور ما نيز طي پنجاه سال اخير نسبت جمعيت شهرنشين و روستانشين معکوس شده و توسعه پايدار روستايي نيازمند برنامهريزي علمي و نگاه واقعگراست.
حضرتي با اشاره بهسرعت شتابناک تغيير و تحولات در جهان امروز گفت: يکي از نشانههاي بحران عاطفي و انساني در جهان توسعهيافته امروز، افزايش حس نوستالژي بشر امروزي براي بازگشت به زندگي گذشته است و اين پديدهاي است که جامعه شناسان شهري از آن بانام شهر گريزي ياد ميکنند. زيرا سرعت وصفناشدني تغيير و تحولات، ازدحام جمعيت و شلوغيهاي غيرقابلتحمل شهرها در دنياي توسعهيافته، روان شهروندان را ميآزارد و فضاي شهرهاي امروزي قطعاً براي افرادي که به دنبال کسب آرامش و حفظ اصالتها هستند مکان مناسبي براي زندگي نيست و به همين دليل کشورهاي روبه توسعه دنيا براي فراهم نمودن زمينه آرامش و آسايش شهروندان و رونق اقتصادي روستاها از ظرفيتي به نام گردشگري روستايي و سوق دادن شهروندان به سمت روستاها جهت بهره بري از فضاهاي روستايي استفاده ميکنند.
مديرکل ميراث فرهنگي قزوين تصريح کرد: همانگونه که جهان در بحث فلسفه و هنر عبور از مدرنيسم به سمت پستمدرنيسم را تجربه کرده است در جهان توسعهيافته امروز نيز بايد براي ادامه زندگي و برآوردن نيازهاي بشر از مدرنيسم فراتر رفته و با جهان پيش از مدرنيته آشتيکنيم.
وي با اشاره بهضرورت استفاده بهينه از ظرفيت گردشگري استان يادآور شد: روزگاري قزوين بزرگترين مهمانسراي جهانگردي کشور را داشته است و بناهايي مانند گراند هتل، هتل ايران و هتل البرز از ادوار گذشته تاکنون گردشگران بسياري را در اين استان در خود جايدادهاند که متأسفانه طي اين سالها همه اين ظرفيتها رهاشده و مجموعه مديريتي استان در 50 سال اخير بهطور عمده روي موضوعي با عنوان صنعت متمرکزشده و سرمايهگذاري نموده است که هم ازلحاظ اقليمي تبعات بسيار بدي براي استان داشته و همتراز جامعه ساکن در استان را ازلحاظ اجتماعي و فرهنگي دستخوش تغيير کرده است.
حضرتي در جمع دهياران روستاها توجه به فضاها و جاذبههاي روستايي را ازجمله عوامل مؤثر در رونق بازار گردشگري و کسب درآمد و توسعه پايدار روستايي دانست و تصريح کرد: با توجه به آثار و بناهاي ارزشمند تاريخي و جاذبهها و چشم اندازهاي بکر طبيعي مانند چشمهها، درختان کهنسال و ... در فضاهاي روستايي سطح استان، دهياران ما بهعنوان ارکان اصلي مديريت و برنامهريزي در روستاها بايد با ساماندهي بافتهاي روستايي و ايجاد فضاي فرهنگي و اجتماعي مناسب، فرصتي را براي کسب درآمد پايدار جامعه ميزبان و تثبيت هويت روستاها به وجود آورند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان قزوين در پايان ابراز اميدواري کرد که با اجراي طرحهاي منطقي و سنجيده و جلوگيري از رفتارهاي سليقهاي در نظام عمراني بتوانيم تصميمات درست را بهموقع عملي نموده و با بهرهوري مناسب از مواهب گردشگري گام مؤثري در جهت توسعه پايدار گردشگري در استان برداريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]