تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860387513
![نمایش مجدد: آمار قاچاق کالا از سال 87 تا 92 موجود نیست |اخبار ایران و جهان refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
آمار قاچاق کالا از سال 87 تا 92 موجود نیست |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمار قاچاق کالا از سال 87 تا 92 موجود نیست
کد خبر: ۴۸۳۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۱ - 14 March 2015
روزنامه ایران نوشت: معاون برنامه ریزی و هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برآورد میزان قاچاق در سال 92 را حدود 25 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: «17.5 میلیارد دلار این رقم مربوط به قاچاق کالا و 7.5 میلیارد دلار آن نیز صادرات قاچاق سوخت بوده است».
علیرضا بیات به «ایران» گفت: «براساس برآوردها، میزان قاچاق در سال جاری روندی کاهشی داشته است، بویژه در زمینه سوخت که ارزیابی ها از کاهش 50 درصدی قاچاق فرآورده های نفتی خبر می دهد». اگر آمار 49 میلیون و 575 هزار دلاری واردات کشور در سال 92 را در نظر داشته باشیم، یک بررسی ساده نشان می دهد که در سال 92 معادل ارزش نیمی از واردات رسمی، کالای قاچاق وارد کشور شده است.
مسأله قاچاق برای کشور، تنها به درآمدهای نامشروع قاچاقچیان خلاصه نمی شود. علاوه بر تبعاتی مانند از دست رفتن درآمدهای گمرکی یا رسیدن کالاهای غیرمرغوب به دست مصرف کنندگان، ارزیابی ها حکایت از آن دارد که به ازای هر 10 هزار دلار کالای قاچاق، یک فرصت شغلی را از بین می برد و اگر متوسط قاچاق کالا به کشور را سالانه 17میلیارد دلار در نظر بگیریم؛ به این ترتیب سالانه یک میلیون و 750 هزار فرصت شغلی به دلیل واردات قاچاق از بین می رود.
این درحالی است که «حسن طایی» معاون وزیر کار دوشنبه گذشته با اشاره به اینکه آمار دقیق بیکاران قطعاً از 2.5 میلیون نفر بیشتر است، اعلام کرد: «2.5 میلیون نفر در کشور از داشتن یک شغل یک ساعته هم در هفته محروم هستند و درآمد این افرد «صفر»است.» از این رو؛ می توان تأکید کرد که قاچاق، قلب اقتصاد کشور را نشانه گرفته و جز واردکنندگان این کالاها، بقیه جمعیت کشور را متضرر می کند.
برپایه این واقعیت ها بود که رئیس جمهوری در یکصد و دومین جلسه اقتصاد مقاومتی، لطمه جدی قاچاق بر تولید ملی و حقوق مصرف کنندگان را بسیار زیانبار و غیرقابل تحمل دانست و به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ کرد تا اقدام لازم و هماهنگ برای مقابله با معابر ورودی و اسکله های غیرمجاز را فراهم کرده و از دخالت دستگاه های غیرمسئول در امر واردات جلوگیری کند.
*مقابله با قاچاق حمایت از تولیدکنندگان
حمایت از تولیدکنندگان داخلی، تنها به حمایت های مستقیم خلاصه نمی شود. تلاش و برنامه ریزی برای جلوگیری از واردات کالای قاچاق نیز حمایت از تولید قلمداد می شود، حمایتی که کمتر از حمایت های مستقیم نیست.
«علیرضا بیات» معاون برنامه ریزی و هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اهتمام جدی دولت و رئیس جمهوری برای مقابله با قاچاق کالا می گوید و تأکید می کند که به دلیل پیچیدگی و چندوجهی بودن قاچاق، برنامه ریزی ها برای مقابله با آن نیز باید دارای پیچیدگی های لازم باشد، از این رو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برنامه ای راهبردی و اجرایی در 118 عنوان را تهیه کرده که علاوه بر مشخص کردن دستگاه های مختلف، همه زوایای قاچاق را مد نظر قرار داده است.
برآورد سال 87، میزان قاچاق را حدود 19 میلیارد دلار نشان می دهد، این آمار با میل به کاهش اعلام شده است، در عین حال که از آن سال (87) به بعد، در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از میزان قاچاق برآورد دیگری نشده است.
وی تسهیل و روان سازی تجارت قانونی و شفاف سازی فرآیندهای تجاری را اصلی ترین نیاز مقابله با قاچاق دانسته و اضافه می کند: رئیس جمهوری دستور دادند عناوین برنامه راهبردی ستاد دسته بندی شده و وظایف همه دستگاه ها، حتی نیروهای مسلح نیز در آن مشخص شود.
بیات، یکی از موضوعات قاچاق را ورود کالا از معابر غیررسمی یا شبهه رسمی عنوان و اظهار می کند: منظور از معابر غیررسمی، معابری است که مبنای قانونی ندارند، اما تحت اشراف قانون هستند، مانند تصریحاتی که برای حمایت از مرزنشینان وجود دارد. اما اکنون به اسم مرزنشینان کالا وارد کشور می شود، درحالی که مرز نشین کمترین نفعی از واردات نمی برد و رئیس جمهوری نیز بر پایه همین واقعیت ها دستور دادند با این روند برخورد شود. وی البته تأکید می کند که قرار نیست این برخوردها شتابزده باشد، زیرا موضوع حساس است و دستگاه های متعددی در این زمینه مسئولیت دارند.
آمار واردات قاچاق
در سال های گذشته آمارهای متناقضی از میزان قاچاق کالا به کشور ارائه شده است. چنانکه سعید مرتضوی، رئیس اسبق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اردیبهشت 1389 اعلام کرد که میزان قاچاق کالا در سال 87 حدود 19 میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که میزان واردات کالا از مبادی رسمی در این سال 55 میلیون و 830 هزار دلار بوده است.
وی همچنین ارزش قاچاق در سال های 89 و 90 را به ترتیب 20 میلیارد و 14 میلیارد گزارش کرد، در شرایطی که واردات کشور در این سال ها به ترتیب 55 میلیون و 729 هزار و 57 میلیون و 487 هزار دلار بوده است. گرچه مرتضوی در گزارش خود مدعی کاهش 6 میلیارد دلاری میزان قاچاق در سال 90 نسبت به سال قبل از آن شد، اما در همان زمان کارشناسان باتوجه به واقعیت های موجود، نسبت به این آمار تردیدهای جدی روا داشتند.
اکنون نیز علیرضا بیات، معاون برنامه ریزی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه «برآورد سال 87، میزان قاچاق را حدود 19 میلیارد دلار نشان می دهد»، این را نیز اضافه می کند که «این آمار با میل به کاهش اعلام شده است، در عین حال که از آن سال (87) به بعد، در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از میزان قاچاق برآورد دیگری نشده است تا اینکه در سال 92 دولت تدبیر و امید فعالیت خود را آغاز کرد.»
وی ادامه می دهد: «ارزیابی ها نشان می دهد که میزان قاچاق در سال 92 حدود 25 میلیارد دلار بوده است که 17.5 میلیارد دلار آن مربوط به قاچاق واردات و 7.5 میلیارد دلار نیز قاچاق صادرات سوخت را شامل می شود.» لازم به ذکر است که میزان واردات کالا به کشور در سال 92، 49 میلیون و 575 هزار دلار بوده است که نشان می دهد همچنان ارزش قاچاق، معادل نیمی از واردات کالا به کشور است.
بیات اضافه می کند که «گرچه برآورد میزان قاچاق در سال 93 هنوز نهایی نشده است، اما برآوردهای اولیه از روند کاهشی قاچاق خبر می دهد، چنانکه در سال جاری قاچاق سوخت بیش از 50 درصد کاهش یافته است.»
این مقام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، آمارهای خوشبینانه دیگری را نیز در کاهش میزان قاچاق ارائه می کند؛ آمارهایی که ناشی از تدابیر و برنامه های دولت در مدت فعالیت آن بوده است؛ منجمله اینکه «با راه اندازی سامانه جامع گمرکی، ضمن شفاف سازی فرآیندهای واردات و صادرات و سرعت دهی به این امور، مانع بروز تخلفات در صادرات و واردات شده است، امری که در نهایت افزایش 80 درصدی درآمدی گمرکی کشور معادل 7 تا 8 هزار میلیارد تومان را به همراه داشته است، درحالی که میزان واردات از گمرکات در این مدت افزایش چشمگیری نداشته است.»
*افزایش 29 درصدی کشفیات
علاوه بر کاهش قاچاق، کشفیات قاچاق نیز در دو سال اخیر افزایش بی سابقه ای را نشان می دهد. بیات در این زمینه می گوید: «در 10 ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، میزان کشفیات قاچاق 29 درصد افزایش یافته است، ضمن اینکه در میزان وصول جریان نیز جهش 3 برابری را شاهد هستیم. این نکته از آن رو اهمیت دارد که در سال های گذشته درصد ناچیزی از جریان مربوط به قاچاق وصول می شده است.»
وی اتفاق مثبت دیگر را افزایش حجم واردات قانونی کالاهای قاچاق پذیر مانند تلفن همراه و دخانیات و آن را نشانه تغییر مسیر واردات قاچاق این کالاها به سمت واردات قانونی می داند.
وی همچنین خاطرنشان می کند که در سال 92 نسبت به سال قبل از آن، قاچاق سوخت 6 درصد کاهش یافته است، درحالی که قاچاق فرآورده های نفتی در این سال نسبت به سال 91، افزایش 8 درصدی داشته است. بیات کاهش توزیع روزانه نزدیک به 12 میلیون لیتر سوخت را که ناشی از تخصیص بهینه به سهمیه بگیران بوده است از نشانه های این امر می داند، 12 میلیون لیتری که مازاد بر نیاز واقعی بوده و به سمت قاچاق می رفته است. از دستاوردهای مثبت دولت در زمینه مقابله با قاچاق، به صفر رساندن قاچاق دام بوده است.
بیات در این زمینه نیز اعلام کرد که از نیمه دوم سال جاری دیگر جز در موارد معدود، قاچاق دام در کشور نداریم.
*اهتمام دولت برای مقابله جدی با قاچاق
افزایش 90 درصدی صادرات مشتقات نفتی، تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا در هرمزگان با مسئولیت فرمانده نیروی انتظامی استان، تدوین آیین نامه های اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عملیاتی کردن فروش سوخت در مناطق مرزی از طریق مرزنشینان، رونق خرید و فروش در بازارچه های مرزی، از جمله اقدامات عملی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دولت یازدهم بوده است، امری که بیات معتقد است توجه به آن ها ناشی از اهتمام دولت برای مقابله جدی با قاچاق و تأکیدات رئیس جمهوری بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
آمار تکان دهنده از حجم قاچاق کالا |اخبار ایران و جهان
آمار تکان دهنده از حجم قاچاق کالا برخی مسئولان و کارشناسان معتقدند بيش از 30 درصد از فعالیتهای اقتصادی کشور به صورت زیرزمینی و غیرقانونی صورت میگیرد در این ارتباط بیش از 50 درصد فعالیتهای اقتصاد زیرزمینی را قاچاق کالا تشکیل میدهد و سالیانه 17 5 میلیارد دلار کالا به صورت قاچکالاي قاچاق؛ بهداشت و سلامت اجتماع |اخبار ایران و جهان
کالاي قاچاق بهداشت و سلامت اجتماع متاسفانه افراد يا شبکههايي از مجاري غيرمجاز کالاهايي را بدون اعمال نظارت دستگاههاي مسوول روانه بازار مي کنند و يا با استفاده از گريزگاههاي موجود در مبادي رسمي کالاي خود را به دور از هرگونه اعمال کنترل کيفي و بهداشتي عبور ميدهند که در هر دوفعالیت دستفروشها ناشیاز گسترش کالای قاچاق |اخبار ایران و جهان
فعالیت دستفروشها ناشیاز گسترش کالای قاچاق رییس اتاق اصناف ایران فعالیت دستفروش ها را موجب گسترش عرضه کالای قاچاق و همچنین پوشاک غیر بهداشتی اعلام کرد و گفت ایجاد نمایشگاه های غیر مجاز و چند شنبه بازارها به یکی از معضلات اصناف کشور تبدیل شده است کد خبر ۴۸۳۲۵۳ تاریخ انتشار ۲۲طیب نیا چهره سال اقتصاد ایران شد |اخبار ایران و جهان
طیب نیا چهره سال اقتصاد ایران شد کد خبر ۴۸۲۲۹۹ تاریخ انتشار ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ - 09 March 2015 علی طیب نیا محمود احمدی نژاد و بیژن نامدار زنگنه مقام های اول تا سوم نظرخواهی خبرآنلاین برای چهره اقتصاد ایران در سال 93 را کسب کردند با پایان یافتن مرحله اول نظرسنجی و پس اپیشبینی وزیر از قیمت مسکن در سال آینده |اخبار ایران و جهان
پیشبینی وزیر از قیمت مسکن در سال آینده وزیر راه و شهرسازی گفت سال آینده قیمت مسکن افزایش نمییابد کد خبر ۴۸۰۹۵۰ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۰ - 04 March 2015 وزیر راه و شهرسازی گفت سال آینده قیمت مسکن افزایش نمییابد به گزارش مهر عباس آخوندی در جمع خبرنگاران باچه تعداد خودروی لوکس در سال 93 وارد شد؟ |اخبار ایران و جهان
چه تعداد خودروی لوکس در سال 93 وارد شد در10 ماهه نخست سال جاری 2 هزار و 890 دستگاه بی ام و 719 دستگاه مرسدس بنز 16 دستگاه پورشه 12 دستگاه مازراتی وارد ایران شده است کد خبر ۴۸۲۸۸۸ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۵ - 11 March 2015 در10 ماهه نخست سال جاری 2 هزار و 890 دستگازمزمههای ارز تکنرخی در سال94 |اخبار ایران و جهان
زمزمههای ارز تکنرخی در سال94 زمزمههای ارز تکنرخی یکی پس از دیگری از زبان اعضای اقتصادی کابینه به گوش میرسد اول وزیر اقتصاد و حال هم محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت میگوید ارز مبادلهای واردات را ارزانتر از تولید داخلی میکند کد خبر ۴۷۹۶۰۱ تاریخ انتشار ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸دو دستور روحانی برای کنترل واردات و مبارزه با قاچاق |اخبار ایران و جهان
دو دستور روحانی برای کنترل واردات و مبارزه با قاچاق رییس جمهوری همچنین به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ کرد تا اقدام لازم و هماهنگ برای مقابله با معابر ورودی و اسکله های غیر مجاز را فراهم کرده و از دخالت دستگاههای غیر مسئول در امر واردات جلوگیری کند کد خبر ۴۸۲۳۲۲ تاریخالزام دولت به حذفیارانه ۵میلیون پُردرآمد درسال ۹۴ |اخبار ایران و جهان
الزام دولت به حذفیارانه ۵میلیون پُردرآمد درسال ۹۴ شورای نگهبان به جمله حذف یارانه پردرآمدها در متن قانون بودجه 94 ایراد وارد کرده و خواستار ارائه شاخصی برای این موضوع شده است کد خبر ۴۸۳۲۸۶ تاریخ انتشار ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۴ - 13 March 2015 عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملیشناسایی و انهدام 73 کیلومتر خط لوله قاچاق سوخت |اخبار ایران و جهان
شناسایی و انهدام 73 کیلومتر خط لوله قاچاق سوخت بازار قاچاق سوخت در ایران به حدی داغ است که حتی قاچاقچیان به ساخت خط لوله نیز روی آورده اند که البته نیروی انتظامی توانسته تاکنون ٧٣ کیلومتر از این خط لوله های قاچاق سوخت که از سمت خشکی به سمت دریا جاگذاری شده بوده اند را شناسایی و موزارت راه دو ماه فکر می کند 10 سال اجرا ! |اخبار ایران و جهان
وزارت راه دو ماه فکر می کند 10 سال اجرا نماینده آذربایجان شرقی درباره سه راهی سرچم گفت بنده این مسیر را از نزدیک دیده ام این مسیر مشکلات بسیار زیادی دارد با توجه به اینکه مسیر اردبیل به تهران را بسیار کم می کند اما برای کسانی که در این مسیر حرکت می کنند برایشان بسیار مهآمار هولناک درباره مصرف انرژی در ایران |اخبار ایران و جهان
آمار هولناک درباره مصرف انرژی در ایران کد خبر ۴۸۲۲۳۱ تاریخ انتشار ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۵ - 09 March 2015 آب برق و گاز از جمله منابع انرژی مهمی است که با صرف هزینه بسیار تولید میشود و به دست مصرفکنندگان میرسد بخش مهمی از این گونههای انرژی به مصارف خانگی میرسد روزنامه خراسارکود عمیق صنعت برق در سال آینده |اخبار ایران و جهان
رکود عمیق صنعت برق در سال آینده رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه خاموشی در تابستان سال آینده قطعی است گفت صنعت برق در سال آینده در رکود عمیقی فرو خواهد رفت کد خبر ۴۸۰۷۵۳ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۷ - 04 March 2015 رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه خاموشی در تابستبرنامهها و اولویتهای صندوق توسعه ملی در سال ۹۴ |اخبار ایران و جهان
برنامهها و اولویتهای صندوق توسعه ملی در سال ۹۴ جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی به ریاست رئیسجمهور تشکیل و مهمترین برنامهها و اولویتهای این صندوق در سال آینده به تصویب رسید کد خبر ۴۸۳۶۰۶ تاریخ انتشار ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۲ - 14 March 2015 جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی بهحذف گزینه بازی ارزی در سال ۹۴ |اخبار ایران و جهان
حذف گزینه بازی ارزی در سال ۹۴ بازار ارز در سال ۹۴ تنها با اقدامات هوشمندانه و مدبرانه دولت تدبیر و امید میتواند روزگار آرام خود را ادامه دهد در غیر این صورت باید منتظر اتفاقات ناخوشایند در این بازار باشیم کد خبر ۴۸۲۵۷۶ تاریخ انتشار ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۶ - 10 March 2015 بازدوشغلهها هم وارد جداول مركز آمار شدند |اخبار ایران و جهان
دوشغلهها هم وارد جداول مركز آمار شدند بررسي جداول منتشر شده مركز آمار ايران نشان ميدهد در سال 92 از 21 ميليون و 346 هزار و 179 نفر شاغل در كشور 440 هزار و 249 نفر دوشغله بودهاند از بين اين تعداد بيشترين درصد دوشغلهها در گروه كاركنان مستقل ديده شده است کد خبر ۴۸۱۹۲۶ تاریخنفت امسال 100 دلار میشود |اخبار ایران و جهان
نفت امسال 100 دلار میشود معاون رئیس جمهور روسیه پیشبینی کرد قیمت نفت تا پایان سال جاری میلادی به 100 دلار در هر بشکه بازگردد کد خبر ۴۸۰۹۶۴ تاریخ انتشار ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۵ - 05 March 2015 معاون رئیس جمهور روسیه پیشبینی کرد قیمت نفت تا پایان سال جاری میلادی به 100 دل-
اقتصادی
پربازدیدترینها