واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۰ب.ظ)
بر اساس اعلام نتايج بررسي ارزيابي بر عملکرد دورهاي معاونت؛ کسب رتبه نخست توسط صنايع دستي همدان موج - بر اساس اعلام نتايج بررسي ارزيابي بر عملکرد دورهاي معاونت صنايع دستي، استان همدان در 9 ماه گذشته توانست رتبه نخست کشوري را کسب کند.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان با اعلام اين خبر گفت: بر اساس شاخصهاي ابلاغي از سوي 3 حوزه حمايت از توليد، صادرات، توسعه و ترويج بر اساس مستندات، معاونت صنايعدستي استان در سراسر کشور برتر ارزيابي شد. ريحان سروش مقدم افزود: صنايعدستي استان همدان به لحاظ تنوع و گستردگي ميتواند نقشي مهم و اثرگذار در توسعه صنعت گردشگري اين منطقه ايفا کند.
بيش از 150 رشته صنايعدستي در استان همدان فعال است که اين امر ميتواند در رونق صنعت گردشگري اين منطقه نقشي سازنده داشته باشد. وي گفت: اساس گردشگري بر شناخت و آشنايي با جاذبههاي طبيعي، تاريخي، فرهنگي و هنري کشورهاست. سروش مقدم با بيان اينکه صنعت گردشگري يکي از صنايع درآمدزا در دنياي امروز است، افزود: به طور قطع چشمانداز و الگوهاي اقتصاد ايران نيز با توجه به سياستهاي کلان اقتصادي در جهان بايد به سوي توسعه گردشگري و جذب گردشگر پيش رود. وي بيان کرد: صنايع دستي همدان ظرفيتهاي مناسبي براي سرمايهگذاري در رشتههاي مختلف است و اگر واحدهاي مختلف توليدي را با حمايت بخش خصوصي بهسوي بازار مصرف هدايت کنيم، شاهد رونق بيشازپيش هنرهاي سنتي و دستي در اين استان خواهيم بود.
سروش مقدم افزود: رشتههاي سفال، چرم، تراش سنگهاي قيمتي و گليمبافي اين استان داراي جايگاه بينالمللي است. وي گفت: برپايي نمايشگاههاي استاني و برگزاري دورههاي آموزشي در سطح استان از مهمترين فعاليتهاي معاونت صنايعدستي در سال گذشته بوده است و اينک صنايع دستي به فرصتي براي ايجاد اشتغال، درآمدزايي و جذب نيروي کار در استان تبديل شده است.
سروش مقدم يادآور شد: صنايعدستي برخلاف توليدات صنعتي نيازمند سرمايهگذاريهاي کلان نيست و با سرمايهگذاريهاي خرد و در بازه زماني کوتاه ميتوان سود کلاني را از آن کسب کرد. همچنين معاون صنايع دستي استان همدان در اين زمينه گفت: توليدات صنايع دستي اين استان قابليت ورود به بازارهاي بينالمللي را دارد که تحقق اين امر نيازمند برنامهريزيهاي منسجمتر است.
عليرضا قاسمي گفت: تاکنون 8 هزار نفر از هنرمندان عرصه صنايع دستي استان همدان تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند، بنابراين بايد زمينههاي ورود و آموزش جوانان به اين عرصه فراهم شود. صنايع دستي همدان در سالهاي اخير از گسترش و رونق خوبي برخوردار شده و زمان آن رسيده با نگاه کلان به آن نگريسته شود و فعاليتهاي هنرمندان هدفمند شود.
گفتني است، به تاريخ که برگرديم به اشيايي برميخوريم مثل سفالينهها که همان صنايع دستي و هنرهاي سنتي هستند و در طول تاريخ نقش جداسازي برهههاي مختلف را بر عهده داشته و شناسنامه عصر خودشان بودند. کالاهاي فرهنگي در اکثر کشورها علاوه بر اينکه کارکردهاي فني دارند، ناقلان ارزشمند مبدأ جغرافيايي خود بهحساب ميآيند. صنايع دستي بهعنوان بخش مهمي از فرهنگ استان نقش مهمي در معرفي وضعيت تاريخي همدان داشته و موجب آشنايي همگان با اين فرهنگ است. در ميان فرصتهايي که در طول سال براي معرفي هنر و هنرمندان پيش ميآيد، نوروز اهميتي ويژه را به خود اختصاص ميدهد.
هنر دستي همدان قدمتي به اندازه تاريخ آن دارد. صنايع هر منطقه از خصوصيات قومي ملي و جغرافيايي آن سرچشمه ميگيرد و هنرمندان از جغرافياي منطقهاي خود الهام ميگيرند، هنرمندان و صنعتگران همداني نيز از اين امر مستثني نبودهاند. صنايع دستي استان همدان از شهرت بسزايي در سطح کشور برخوردار است و از ميان آنها برخي اهميت جهاني و صادراتي دارند.
همدان از ديرباز مهد هنر و صنعت بوده و از آنجا که همدان با توجه به قدمت تاريخي خود در مسير اتصال شهرهاي مختلفي قرار داشته دسترسي به مرزهاي غرب کشور از طريق همدان صورت ميگرفته است، لذا بررسي گذشته و حال صنايع اين خطه نشان دهنده اين است که اين شهر از نظر تنوع رشتههاي صنايع دستي و جايگاه آن در کشور از سرآمدان بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]