محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828658942
یادداشت/ روزنامه وطن امروز شوی نتانیاهو بهانه تداوم مناقشه
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ روزنامه وطن امروز
شوی نتانیاهو بهانه تداوم مناقشه
اگر ایالات متحده برای دستیابی به توافق هستهای با ایران عزمی جدی دارد، نطق نتانیاهو در کنگره آمریکا چه معنایی میتواند داشته باشد؟
شهابالدین سینایی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: پس از نطق اخیر نتانیاهو در کنگره آمریکا تعداد زیادی از کارشناسان داخلی و خارجی با ارائه تحلیلهای متفاوت به چرایی، آثار و پیامدهای این اقدام نخستوزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی پرداختند. نگرش تقلیلگرایانه وجه مشترک همه تحلیلهای صورت پذیرفته است. در این نوشتار برآنیم با رهیافتی جامع و با پرهیز از رویکردهای تقلیلگرایانه به تجزیه و تحلیل اقدام اخیر نتانیاهو و تاثیرات آن بر روند مذاکرات هستهای ایران با غرب بپردازیم. نکته حائز اهمیتی که در همین ابتدا باید بدان اشاره کرد آن است که تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات هستهای ایران، هدف کانونی نتانیاهو و بنا به ادعایی که در ادامه به تبیین آن پرداختهایم، هدف ایالات متحده از برپایی چنین نمایشی بوده است. اگر بپذیریم دولت ایالات متحده قدرتی موثر در سیستم بینالمللی حاضر است و به تعبیر برخی اندیشمندان روابط بینالملل نقش هژمون را در سیستم فعلی بینالملل ایفا میکند، باید بپذیریم آمریکا نسبت به هرگونه اقدام که بر خلاف خواست و منافع تعریف شده این دولت باشد به مقابله حداکثری برمیخیزد. با توجه به آثار مستقیم و منفی سخنرانی نتانیاهو بر روند مذاکرات هستهای ایران با غرب و جایگاه این مذاکرات در سیاست خارجی دولت دموکرات باراک اوباما، پرسشی اساسی مطرح میشود که با واکاوی آن شناختی جامع نسبت به چرایی شوی سیاسی نتانیاهو علیه برنامه هستهای ایران حاصل خواهد شد.
اگر ایالات متحده برای دستیابی به توافق هستهای با ایران عزمی جدی دارد، نطق نتانیاهو در کنگره آمریکا چه معنایی میتواند داشته باشد؟
برای پاسخ به پرسش فوق دو نظر عمده میتوان مطرح کرد.
اول: تشتت عمیق آرا میان دولتمردان آمریکایی
براساس این دیدگاه، دولت اوباما برای دستیابی به توافق هستهای با ایران کاملاً جدی است لکن مخالفان دولت وی که غالباً از حزب جمهوریخواه هستند، کارشکنی در این مسیر را برای ممانعت از دستیابی به توافق در مذاکرات هستهای در دستور کار قرار دادهاند. بنابراین مخالفان اوباما با دعوت از نتانیاهو در تلاش برای ایجاد مانع در مسیر مذاکرات هستهای ایران با غرب هستند. ارائه طرحی با عنوان «نظارت و بازبینی موافقتنامه هستهای در سال 2015» به مجلس سنای آمریکا توسط 4 سناتور آمریکایی پس از هفتهها رایزنی با دیگر اعضا و لابیهای پرنفوذ کنگره که هرگونه توافق کاخ سفید با تهران را به نظر مساعد نمایندگان کنگره منوط میسازد، نمود بارز و روشنی از وجود اختلافات گسترده میان این دو نهاد اصلی حکومت ایالات متحده است. «رابرت منندز»، «لیندزی گراهام» و «نیم کاین» به اتفاق «باب کروکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا 4 سناتوری هستند که 27 فوریه 2015 طرح مزبور را به هیأترئیسه سنا ارائه دادند. بنا به گفته کروکر هدف اصلی این طرح، صدور مجوز بررسی مسؤولانه توافق احتمالی با ایران است. این طرح میکوشد از طریق ایجاد اکثریتی در کنگره مانع فروپاشی ساختار تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران شود؛ ساختاری که به باور تندروهای آمریکایی برپا کردن آن سالها برای کنترل تهدید اتمی ایران زمان برده و میتواند زمینههای نارضایتی شدید لابیهای صهیونیستی و مقامات تلآویو را فراهم آورد.
طرح نظارت و بازبینی موافقتنامه هستهای در سال 2015 دارای 3 محور اصلی است که در ذیل آمده است.
1- محور نقد و بررسی کنگره: رئیسجمهور باید ظرف 5 روز پس از انعقاد موافقتنامه جامع هستهای با ایران، 3 متن را در اختیار کنگره قرار دهد.
اول - متن موافقتنامه
دوم - تاییدیه پایبندی ایران به مفاد موافقتنامه هستهای
سوم - تاییدیه تعهد ایران به موافقت با اهداف مورد نظر مذاکرات مبنی بر عدم اشاعه هستهای و جلوگیری از مخاطرات پیش روی امنیت ملی که تصریح میدارد ایران هرگز از فعالیتهای هستهای برای مقاصد نظامی استفاده نخواهد کرد. 2- محور ممنوعیت تعلیق تحریم کنگره به مدت 60 روز: عطف به ضمیمه طبقهبندی بخش سوم محور پیشین، رئیسجمهور در صورت انعقاد موافقتنامه از تعلیق هر تحریمی به مدت 60 روز محروم است. طی این مدت کنگره میتواند در جریان برگزاری جلسات بررسی موافقتنامه هستهای اقدامات لازم را برای تصویب یا رد آن را صورت دهد یا آن مسکوت گذارد. در این مدت رئیسجمهور حق دارد از تسهیلات و اختیارات اعطایی کنگره در زمینه تحریمها استفاده کند.
3- محور نظارت کنگره در برابر پذیرش ایران: پس از دوره بررسی کنگره، رئیسجمهور موظف به ارائه ارزیابی وضعیت پیروی ایران از مفاد توافق در دورههای 90 روزه است. تحت هر شرایطی رئیسجمهور نتواند پیروی ایران از توافق را تایید کند یا ایران مفاد توافق را نقض کند، کنگره میتواند برای بازگرداندن تحریمهای لغو یا تعلیقشده اقدام کند.
همانگونه که از فحوای طرح فوق پیداست، مخالفان توافق هستهای با ایران تمام تلاش خود را برای محدود کردن و به تعبیری حتی بیاختیار کردن رئیسجمهور آمریکا برای هرگونه اقدام در روند برنامه هستهای به کار بستهاند. فارغ از آنکه این طرح بتواند مورد تایید کنگره آمریکا قرار گیرد یا خیر، موضوع اساسی آن است که چنین اقداماتی بیش از هر چیز نشان از وجود اختلافات عدیده میان کنگره و دولت باراک اوباما دارد.
نظر دوم: هماهنگی کنگره با دولت اوباما برای تداوم مناقشات هستهای
دیدگاه دیگری که در رابطه با نطق نتانیاهو در کنگره مطرح میشود، بیشتر ناظر به ایجاد نوعی پیوند و توافق ناپیدا میان این دو نهاد اصلی حکومت ایالات متحده برای کشدار کردن بحران هستهای ایران است. بر این اساس اقدام کنگره آمریکا برای دعوت از نتانیاهو را میتوان نمود چماق دولت ایالات متحده در روند مذاکرات هستهای با ایران به شمار آورد. همزمانی گفتوگوهای «محمدجواد ظریف» و «جان کری» با نطق نتانیاهو را میتوان شاهدی بر این ادعا به شمار آورد. پیروان این دیدگاه معتقدند از آنجا که احزاب سیاسی آمریکا بویژه 2 حزب بزرگ دموکرات و جمهوریخواه در موضوعات اساسیای که با منافع ملی این دولت به طور مستقیم ارتباط دارد کاملاً هماهنگ با یکدیگر رفتار میکنند، حمایت کنگره از نطق نتانیاهو را نیز میتوان بهعنوان روی دیگری از مذاکرات و اهرمی برای فشار و سهمخواهی بیشتر از ایران در روند مذاکرات به شمار آورد.
پیروان این ادعا بر این باورند با توجه به جایگاه رژیم صهیونیستی در معادلات راهبردی دولت ایالات متحده و پیوندهای فوقاستراتژیک میان دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی نمیتوان اختلاف نظر اساسی آن هم در موضوعی اساسی چون برنامه هستهای ایران را موضوعی واقعی دانست. بر این اساس اینگونه اقدامات در راستای منافع مشترک رژیم صهیونیستی و ایالات متحده که در تداوم مناقشه هستهای ایران و استمرار موج ایرانهراسی در منطقه و جهان تامین میشود، قابل تبیین است.
پیروان این نظر اساساً قائل به ساختگی بودن بحران هستهای ایران بوده و بر این باورند آمریکا و اسرائیل با اطلاع کامل از نظامی نبودن برنامه هستهای ایران، تنها برای تامین برخی منافع مشخص به ساخت تهدید هستهای ایران روی آورده و از قبل ساخت این تهدید، ضمن پیشبرد همزمان 3 پروژه «ایرانهراسی»، «شیعههراسی» و «اسلامهراسی» به تامین منافع گسترده خود در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی پرداختهاند. * فرجام سخن
بنا به آنچه اظهار شد، هر دو دیدگاه مطرحشده پیرامون چرایی نطق نتانیاهو در صحن کنگره بر یک موضوع اساسی و مشترک تاکید دارد. عدم خواست دولت ایالات متحده برای به ثمر رسیدن مذاکرات هستهای و پایان دادن به بحران برساخته هستهای ایران، موضوع مشترکی است که بیتردید پیروان هر دو دیدگاه در پذیرش آن اتفاق نظر دارند. به عبارت دیگر چه دیدگاه اول و چه دیدگاه دوم را بهعنوان نظر صحیح در نظر داشته باشیم، پیامد آشکار پذیرش هرکدام از آنها آن است که دولت ایالات متحده به رهبری باراک اوباما - چه بخواهد، چه نخواهد - امکان ایجاد فضای مناسب برای به ثمر نشستن مذاکرات هستهای را ندارد. توضیح آنکه در صورت صحت دیدگاه اول، مخالفان دولت ایالات متحده امکان توافق را به دولت اوباما نخواهند داد و دیدگاه دوم نیز اساساً ناظر بر عدم خواست دولت اوباما برای رسیدن به توافقی جامع با ایران بر سر موضوع هستهای است. بنابراین نکته دارای اهمیتی که باید مورد توجه مسؤولان و دیپلماتهای کشورمان قرار گیرد، آن است که دولت ایالات متحده منافع خود را در تداوم مناقشه هستهای ایران میداند و به دلایل گوناگون اقتصادی و سیاسی، در صورتی که اتفاق خاصی در راهبردهای ایالات متحده ایجاد نشود، رسیدن به توافقی جامع غیرواقعبینانه مینماید مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
93/12/21 - 09:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]
صفحات پیشنهادی
باز هم یک بام و دو هوای معاونت مطبوعاتی ارشاد «وطن امروز» و «یالثارات الحسین(ع)» تذکر گرفت
باز هم یک بام و دو هوای معاونت مطبوعاتی ارشادوطن امروز و یالثارات الحسین ع تذکر گرفتند روزنامه اعتماد علیرغم توهین به سیدالشهدا تذکر نگرفت در جلسه امروز هیأت نظارت بر مطبوعات علاوه بر تذکر به روزنامه وطن امروز و همچنین هفته نامه یا لثارات الحسین ع تذکر داده شد و به روزنامه اع«وطن امروز» و «یا لثاراتالحسین(ع)» تذکر گرفتند/ روزنامه اعتماد تذکر نگرفت!
وطن امروز و یا لثاراتالحسین ع تذکر گرفتند روزنامه اعتماد تذکر نگرفت هیأت نظارت بر مطبوعات در حالی که امروز به روزنامه وطن امروز و هفتهنامه یا لثاراتالحسین ع تذکر داد اما روزنامه اعتماد را در حالی که به ساحت مقدس حضرت سیدالشهدا ع توهین کرده بود مستحق تذکر ندانستصفحه اول روزنامه های اقتصادی امروز ۱۳ اسفند
تراز مهمترين عناوين اقتصادی امروز چهارشنبه ۹۳ ۱۲ ۱۳ را در نيم صفحه نخست اين روزنامهها بخوانيد چهارشنبه 13 اسفند 1393 ساعت 07 26مهم ترين عناوين خبري روزنامه هاي امروز يکشنبه 17 اسفند
۱۷ اسفند ۱۳۹۳ ۱۰ ۰ق ظ مهم ترين عناوين خبري روزنامه هاي امروز يکشنبه 17 اسفند به گزارش خبرگزاري موج مهمترين عناوين خبري روزنامههاي امروز يکشنبه 17 اسفند به شرح زير است همشهري- توضيح دولت درباره افزايش حقوق کارمندترها- 42 ميليون سهامدار در انتظار تصميم مسوولان- شهر اشکاني همتصاویر صفحه نخست روزنامههای امروز کشور
تصاویر صفحه نخست روزنامههای امروز کشورفرمان برخورد با تخریبگران محیط زیست ردپای پولهای کثیف در اردوگاه مدعیان اصلاحات پنجم اردیبهشت ۹۴ سعید مرتضوی در دادگاه نفس داعش در صلاحالدین به شماره افتاد و پرسپولیس همچنان در دام لیگ از جمله عناوین صفحه اول روزنامههای امروز کشورند۵ پنج عدد مورد مناقشه برای توضیح جغرافیای سیاسی امروز جهان
۵ پنج عدد مورد مناقشه برای توضیح جغرافیای سیاسی امروز جهان اعداد و ارقامی وجود دارند که میتوانند ابعاد چالشهای مختلف موجود در جغرافیای سیاسی کنونی جهان را نشان دهند آفتاب از ارقام مربوط به وضعیت اقتصادی آرژانتین تا ماههای تعیینشده ادعایی غربیها و اسرائیلیها درباره تواناییصفحه اول روزنامه های امروز 18 اسفند
تراز مهمترین عناوین سیاسی اجتماعی و فرهنگی امروز دوشنبه ۹۳ ۱۲ ۱۸ را در نیم صفحه نخست این روزنامهها بخوانید دوشنبه 18 اسفند 1393 ساعت 07 30روزنامه های امروز/پنج شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳
روزنامههای اقتصادی کشور روزنامه های امروز پنج شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ تصویر نیم صفحه نخست روزنامههای اقتصادی کشور که صبح امروز در کیوسک مطبوعات عرضه شدهاند را با هم پیگیری کنیم ۱۴ ۱۲ ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۸صفحه اول روزنامههای امروز/ تصاویر
صفحه اول روزنامههای امروز تصاویر تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۱سخنرانی نتانیاهو شوی سیاسی و نشان دهنده اضطراب رژیم صهیونیستی است
سخنرانی نتانیاهو شوی سیاسی و نشان دهنده اضطراب رژیم صهیونیستی است رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به سخنرانی نخست زیر رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا تصریح کرد این ماجرا به صورت یک شوی سیاسی در کنگره اجرا شده که نشان داد کنگره کشور بزرگی که داعیه مدیریت جهانی دارد در استخدام رژیصفحه اول روزنامه های امروز ۱۳ اسفند
تراز مهمترين عناوين امروز چهارشنبه ۹۳ ۱۲ ۱۳ را در نيم صفحه نخست اين روزنامهها بخوانيد چهارشنبه 13 اسفند 1393 ساعت 07 26صفحه اول روزنامه های ورزشی امروز 13 اسفند
تراز مهمترين عناوين ورزشی امروز چهارشنبه 93 12 13 را در نيم صفحه نخست اين روزنامهها بخوانيد چهارشنبه 13 اسفند 1393 ساعت 07 13عناوین روزنامه های امروز
عناوین روزنامه های امروز روزنامه های همشهری - آرمان - اعتماد - کیهان - هفت صبح - مردم سالاری - آفتاب - جام جم - ایران - شرق - دنیای اقتصاد - عصراقتصاد -کسب و کار - جهان صنعت - بانی فیلم - خبر ورزشی - گل - پیروزی - استقلال - 90 - ایران ورزشی- ابرار ورزشی - خراسان ورزشی منبع جامهمترین عناوین خبری روزنامههای صبح امروز کشور انتخاب رئیس مجلس خبرگان رهبری/پاسخ ظریف به 47 سناتور تندرو/اشتر
مهمترین عناوین خبری روزنامههای صبح امروز کشورانتخاب رئیس مجلس خبرگان رهبری پاسخ ظریف به 47 سناتور تندرو اشتری فرمانده جدید نیروی انتظامیبرخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خبری خود را به مطالبی چون انتخاب رئیس مجلس خبرگان رهبری پاسخ ظریف به 47 سناتور تندرو و اشترییادداشت کارگردان فیلم «ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه» فراموش کرده بودم دستهای نامرئی تو را به سمت س
یادداشت کارگردان فیلم ارسال آگهی تسلیت برای روزنامهفراموش کرده بودم دستهای نامرئی تو را به سمت سینمای غیر فرهنگی سوق میدهندانگار فراموش کرده بودم و شاید نمیدیدم که دستهای نامرئی در آخر شانهام را میگیرند و تو را به سمت سینمای غیر فرهنگی سوق میدهند موجی شعار زده که گفتارشانمهمترین عناوین خبری روزنامههای صبح امروز کشور واکنش اوباما و ظریف به نامه 47 سناتور آمریکا/باقی ماندن تأسیسات
مهمترین عناوین خبری روزنامههای صبح امروز کشورواکنش اوباما و ظریف به نامه 47 سناتور آمریکا باقی ماندن تأسیسات فردو با تغییر کاربری سرمایهگذاری 100 میلیون یورویی پژو برای تأسیس کارخانه در ایرانبرخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خبری خود را به مطالبی چون واکنش اوبامصفحه نخست روزنامه های امروز
امروز شنبه نهم بهمن ماه 93 صفحه نخست روزنامه های امروز صفحه نخست روزنامه های سیاسی اقتصادی و ورزشی امروز که تا ساعاتی دیگر روی دکه مطبوعات قرار می گیرد را می توانید در اینجا مشاهده کنید ۰۹ ۱۲ ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۹-
گوناگون
پربازدیدترینها