واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۷:۴۱ب.ظ)
رئيس جمهوري در نشست با فعالان اقتصادي ايران و ترکمنستان: مصمم به حرکتي نو در عرصه روابط دوجانبه هستيم موج - رييس جمهوري در نشست مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادي ايران و ترکمنستان، تصريح کرد: امروز همه امکانات براي يک رابطه نزديک، عالي و برادرانه بين دو کشور و دو ملت فراهم است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني روز چهارشنبه با اشاره به اينکه راه هاي گسترش همکاري هاي همه جانبه تهران – عشق آباد بايد در اين نشست هاي مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادي و مقام هاي عالي دو کشور ترسيم شود، گفت: ايران و ترکمنستان اگر چه دو کشور مستقل هستند، اما بين قلوب دو ملت مرزي وجود ندارد چرا که دو ملت از سابقه فرهنگ مشترک ديرين برخوردارند و امروز ميخواهند روابط خود را به حد اعلا برسانند.
روحاني، ملاقاتها و مذاکرات ميان مقامات ايران و ترکمنستان در اين سفر را راهگشا براي آينده روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: انقلاب اسلامي ايران و استقلال ترکمنستان دو رخداد مهم دهه هاي هاي اخير هستند که به دو کشور اجازه تصميمگيري مستقل براي آينده خود را دادند و دو کشور بر مبناي اين استقلال، مسير آينده خود را ترسيم کردهاند.
رييس جمهوري با بيان اينکه مرز سياسي نميتواند مرز فرهنگي ايران و ترکمنستان نيز به حساب بيايد، اظهار داشت: نام ترکمنستان در شناسنامه ايران و نام ايران در شناسنامه ترکمنستان ثبت است و اگر چه امروز دولتهاي ايران و ترکمنستان روابط اقتصادي گسترده دارند و در مسايل سياسي و موضوعات منطقه اي و جهاني بسيار بهم نزديک هستند، اما دو ملت به لحاظ فکري و فرهنگي، بيشتر بهم نزديک هستند و هر دو به فکر صلح، آشتي، دوستي و مبارزه با افراط و ايجاد اعتدال هستند.
روحاني تصريح کرد: البته هنوز نياز داريم تا مسير گسترش اين روابط را نسبت به قبل هموارتر کنيم، از همينرو در مذاکرات امروز وزارتخانههاي امور خارجه دو کشور موظف شدند، اعطاي رواديد بويژه براي تجار و بازرگانان را بيش از پيش تسهيل کنند و از سوي ديگر همکاريهاي مالي و بانکي بين دو کشور بيشتر تسهيل شود، تا مراودات تجاري راحتتر انجام گيرد.
رئيس جمهوري گسترش روابط بين ايران و ترکمنستان را به سود دو ملت دانست و خاطر نشان کرد: ما هرگز به دنبال سود يک طرفه نيستيم چرا که معتقديم اگر سود يک طرفه باشد، نه بقا دارد و نه ريشه، بويژه اگر پاي روابط دو همسايه در ميان باشد.
روحاني با بيان اينکه با اراده مستحکم دو دولت و همت بازرگانان دو کشور، مصمم به حرکتي نو در عرصه روابط دوجانبه هستيم، گفت: ميخواهيم هر آنچه ايران ميخواهد به عنوان يک همسايه ديرين براي ترکمنستان انجام دهد، قدم به پيش بگذارد و در اين اقدام، منافع متقابل به ملت را لحاظ کنيم و متقابلاً دولت، ملت و فعالان بخش خصوصي ترکمنستان نيز با همين نگرش به گسترش همکاريها نگاه کنند.
رئيس جمهوري با اعلام اينکه ايران کاملاً آماده است تا ترکمنستان را به آبهاي آزاد متصل کند، اضافه کرد: امروز ايران از مسيرهاي جادهاي و ريلي، ترکمنستان را به آّبهاي آزاد متصل کرده و خود نيز از مسير ترکمنستان به آسياي مرکزي، چين و اروپا متصل شده است و به واقع امروز دو کشور دروازه ارتباطي براي رسيدن دو ملت به جهاني وسيعتر در شمال و جنوب و شرق و غرب هستند.
روحاني اظهار داشت: آغوش ما براي سرمايهگذاري دولت و بخش خصوصي ترکمنستان در بخشهاي مختلف اقتصاد ايران و از جمله ساخت راه و خط آهن باز است و متقابلاً آماده هرگونه کمک و مشارکت در ساخت جاده و ريل در ترکمنستان هستيم. همچنين بنادر ايران، راهها، خط آهن، خاک و همه سرزمين ايران در خدمت برادران ترکمن ما براي رشد و پيشرفت اين کشور و دو ملت قرار دارد.
رئيس جمهوري با اشاره به پيشرفتهاي کشورمان در عرصه بهداشت و سلامت و با بيان اينکه امروز حتي از اروپا و برخي از کشورهاي منطقه افرادي براي درمان به ايران سفر ميکنند، تصريح کرد: ايران در بخشهاي مختلف پزشکي از جمله پيوند اعضا، اعمال جراحي پيشرفته و داروسازي، پيشرفتهاي خوبي کرده و آماده ارايه تجربيات خود به ترکمنستان است.
روحاني صنايع غذايي، ساخت و ساز، پتروشيمي، کشاورزي و تجهيزات کشاورزي و صنايع غذايي تکميلي را از ديگر زمينههاي مناسب براي گسترش همکاريهاي ايران با ترکمنستان برشمرد و خاطر نشان کرد: امروز مسيرهاي فراواني براي توسعه روابط دو کشور وجود دارد و آنچه در تحقق اين هدف مهم است، اراده سياسي دولتهاست که در حد کمال وجود دارد؛ دو دولت براي گسترش روابط عزم جدي دارند ولي کار اصلي در اين ميدان بر عهده شما فعالان اقتصادي ميباشد.
رئيس جمهوري گفت: اين شما بخش فعالان خصوصي هستيد که بايد روابط سياسي و فرهنگي دو کشور را غنيتر کنيد و شرايط را براي منطقهاي امنتر فراهم آوريد. امنيت، محصول اشتغال و رابطه سالم ملتها با يکديگر است و ما و شما بايد با يکديگر عليه هر چه که امنيت را به خطر مياندازد، همکاري کنيم.
روحاني با تأکيد بر اينکه اساس ايجاد امنيت در دست فعالان اقتصادي است، اظهار داشت: در تاريخ هم تجار نقش مهمي در ارتقاء سطح روابط سياسي و فرهنگي ملتها داشتند و امروز بايد دوباره آن نقش را احياء کنيم.
رئيس جمهوري در پايان با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي علمي و فناوري و در علوم بيوتکنولوژي و نانوتکنولوژي جزو ده کشور برتر جهان است و دانشگاههاي معروف و قدرتمندي به لحاظ علمي دارد، آمادگي کشورمان را براي در اختيار نهادن تجربيات علمي کشورمان به همسايگان از جمله ترکمنستان اعلام کرد.
قربانقلي بردي محمداف رئيس جمهوري ترکمنستان نيز در اين مراسم با بيان اينکه امروز جمهوري اسلامي ايران و ترکمنستان در همه عرصهها همکاريهاي نزديک و گستردهاي با يکديگر دارند، گفت: دو دولت برنامههاي استراتژيکي نيز براي گسترش همکاريها و روابط خود طراحي کردهاند که تحقق اين برنامهها با توجه به عزم جدي دولتمردان دو کشور و ظرفيتهاي اقتصادي و همت فعالان اقتصادي بخش خصوصي دو کشور دور از دسترس نيست.
رئيس جمهوري در حاشيه اين مراسم يک دستگاه اتوبوس VIP عقاب ساخته شده در کشورمان را به عنوان نماد صنعت، يک مجسمه سنگي سر اسب سفيد را به عنوان نماد معدن و يک دوره آثار شاعر معروف مختوم قلي را به عنوان نماد پيوند فرهنگي دو ملت به رئيس جمهوري ترکمنستان اهدا کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]