واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۲۸ب.ظ)
همايش فرصتها و چالشهاي فرهنگي و اقتصادي در ديار ميراثهاي ماندگار با حضور چيت چيان، وزير نيرو و 5 نفر از نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي از شهرستان هاي داخل و خارج استان و تعدادي از مديران کل و نيز با حضور محققين همايش فرصت ها و چالش هاي فرهنگي و اقتصادي در خواف برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس حفاظت محيط زيست خواف در اين باره اظهار کرد: اين همايش در چهار محور، حفاظت از محيط زيست، انرژيهاي نو، اقتصاد و فرهنگ، برگزار شد و در اين همايش 5 مقاله محيط زيستي نيز ارائه شد که موضوعات آن استفاده از انرژيهاي نو و نيروگاههاي بادي و همچنين معضلات و مشکلات محيط زيستي ايجاد شده توسط معادن و صنايع بود.
عباس طاهريان افزود: از سال گذشته به دنبال شروع مطالعات محيط زيستي براي رعايت ملاحظات محيط زيستي بوديم، لذا اين همايش که توسط دانشگاه پيام نور برگزار شد حاصل يکسال برنامه ريزي و گذراندن جلسات مختلف بين ادارات شهرستان خواف با اين دانشگاه بود.
وي افزود: در سال گذشته جرقههاي ذهني برگزاري همايش با موضوع محيط زيستي زده شد که بعدها 3 موضوع ديگر به همايش اضافه شد.
طاهريان ادامه داد: سخنرانان مراسم همگي به رعايت ملاحظات محيط زيستي و مديريت مصرف انرژيها و مديريت مصرف آب تاکيد کردند.
طي اين همايش چيت چيان گفت: نياکان اين مردم در صدها سال پيش از باد در آسبادهاي نشتيفان و از آب در بند سلامي استفاده کردهاند پس اين پتانسيل در اين بخش از کشورمان وجود دارد و مردم اين منطقه تجربهٔ استفاده از آن را دارند.
وزير نيرو گفت: من و امثال من شرمندهايم که اين همه پتانسيل در ايران وجود دارد و ما تنها 250 مگاوات برق توانستهايم در کل نيروگاههاي بادي و آبي ايران توليد کنيم. وي گفت: استفاده از انرژيهاي فسيلي، آلودگي دارد و گازهاي گلخانه اي را توليد ميکند. براي رفع اين مخاطرات محيط زيستي در خواف وزارت نيرو ميخواهد برق را از باد توليد کند تا محيط زيست آسيب نبيند.
وي ادامه داد: منابع مذکور نيازمند آب است و منطقه پتانسيل آب کمي دارد، ولي؛ برنامهٔ ما استفاده از: فاضلاب شهري، تخصيص منابع آب موجود، مديريت آب در کشاورزي، استفاده از آبهاي ژرف در اعماق بيشتر از 1000 متر (در حال مطالعه) و انتقال آب از درياي عمان (در حال مطالعه از تير 1393) است.
به نقل از طاهريان يکي ديگر از سخنرانان جلسه، رحماني، رئيس کميسيون صنايع و معادن مجلس، بود که طي سخنان خود گفت: جاي تعجب است چرا با اين همه ظرفيت معدني و صنعتي موجود در منطقه زيرساختها در اين شهر وجود ندارد. صنايع در حال احداث شهرستان براي آب، برق، گاز و جاده مشکل دارند.
رحماني خطاب به فرماندار شهرستان گفت: جناب عالي اهل علم هستيد و لازم است بر اساس قانون وضع شده در مجلس، قسمتي از درآمد معادن براي کاهش ورود آلودگيها به شهرها و روستاهاي اطراف هزينه شود؛ مثلاً اگر ريزگردهاي معادن وارد روستايي ميشود از محل درآمدهاي معادن قسمتي از آن صرف ايجاد پارک و کمربند سبز و يا کاهش هر گونه آلودگي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]