واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نایب رئیس بانوان فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی گفت: دوچرخه سواری بانوان در بحث ترافیک و آلودگی هوا تاثیرگذار است، بنابراین باید کمک کنیم که موتورسواری آنها نیز فرهنگسازی شود.
به گزارش تراز ،فریبا جوانمردی درباره فعالیت بانوان در اتومبیلرانی و موتورسواری اظهار داشت: بیشتر بانوان ایران از سال گذشته ماشین هایشان را به دلیل مسائل اقتصادی فروختند. در حال حاضر 2، 3 نفر در حال جمع کردن اتومبیل خود هستند که این مساله هزینه بر و زمان بر است. در سال آینده قطعاً 3 خانم از تهران در مسابقات ریس شرکت خواهند کرد، کما اینکه الان از اصفهان، همدان و ورامین شرکت کنندگانی داریم.
وی افزود: فدراسیون در حال حاضر 2 دستگاه اتومبیل ال 90 را در پیشت به بانوان اختصاص داده که برای برگزاری کلاس های آموزشی و تمرین هستند و بانوان می توانند 2 روز در هفته از آنها استفاده کنند. به هر حال اتومبیل هایی که از خارج کشور جمع می شوند، هزینه سنگینی دارند. اسپانسر هم خیلی ضعیف است. به نظرم بانوان باید دیده شوند و این مشکلی است که ما داریم.
نایب رئیس فدراسیون ادامه داد: البته بانوان در اتومبیلرانی مشکل خاصی ندارند؛ چرا که در اتومبیل می نشینند و کلاه مخصوص نیز بر سر می گذارند. از سال قبل و با حضور حمیدرضا مهرعلی روی صندلی ریاست فدراسیون چندین پخش رسانه ای داشته ایم.
جوانمردی گفت: در مسابقات رالی شیراز فقط یک شرکت کننده در بخش بانوان داشتیم. متاسفانه اتومبیل ها به لحاظ ایمنی ضعیف هستند و در این زمینه باید با استانداردهای جهانی هماهنگ شویم. اگر این بخش از کار به وضعیت مطلوب برسد، بانوان می توانند در مسابقات شرکت کنند. ما نیز در تدارک و آماده سازی برای سال آینده هستم.
جوانمردی درباره فرهنگ سازی در زمینه موتورسواری بانوان عنوان کرد: در این بخش فرهنگ سازی نشده و خیلی ها مخالف هستند که خانم ها موتورسواری کنند. ما بانوانی داریم که علاقه مند به فعالیت در موتورسواری هستند. این خانم ها فقط در پیست می توانند تمرین کنند و امکان حضور در سطح شهر را ندارند. آنها حتی برای ورود و خروج از مجموعه ورزشی نیز باید ماشین یدککش داشته باشند و این بدان معناست که نمی توانند سوار موتور بشوند. در حال حاضر نمی توان تصور کرد که یک خانم با موتورش در سطح شهر رانندگی کند.
نایب رئیس بانوان فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی گفت: امیدواریم بحث گواهینامه آنها نیز حل شود. ما استارت این کار را زده ایم و با توجه به عضویت در فدراسیون جهانی، امیدواریم بتوانیم کارهای بهتری در این زمینه انجام بدهیم.
جوانمردی در پاسخ به این سوال که "آیا تاکنون در ایران یک خانم گواهینامه موتور دریافت کرده؟" گفت: تا به حال و در چند دهه اخیر کسی را نداشته ایم که مجوز گرفته باشد. یک مورد در زمان های بسیار قدیم بوده که حتی آن خانم را نمی شناسیم. به هر حال اگر گواهینامه برای حضور در پیست صادر شود، این مساله به مسائل تمرینی و مسابقات کمک می کند.
او درباره موتورسواری بانوان در سطح شهر بیان کرد: این اتفاق به این زودی رخ نخواهد داد. البته بانویی در تهران هست که با موتور خرید روزانه اش را می کند و کسی هم به او کاری ندارد. با توجه به گذاشتن کلاه مخصوص بر روی سر، شناختن این خانم کار سختی است. به نظرم اینکه زنان با موتور به سطح شهر بیایند، نیاز به زمان وجود دارد. در حال حاضر همین قدر که بتوانیم مساله حضور زنان در پیست موتورکراس را حل کنیم، خودش کار بزرگی است.
فریبا جوانمردی در پایان گفت: باید در این زمینه فرهنگ جا بیفتد که البته فعلاً نداریم. وقتی جای یک زن بر روی موتور عوض شده و سرنشین جلو شود، خیلی از نگاه ها نیز تغییر می کند و شاید در این زمینه آن تصوری که در ذهن وجود دارد، نباشد. این موضوع باید فرهنگ سازی شده و تبدیل به عادت شود و نگاه نیز عادت کند. الان دوچرخه سواری بانوان در بحث ترافیک و آلودگی هوا تاثیر گذار است و بنابراین باید کمک کنیم که موتورسواری آنها نیز فرهنگ سازی شود.
چهارشنبه 20 اسفند 1393 ساعت 13:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]