واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در دیدار رییس مجلس کویت؛ لاریجانی: دوستی کشورهای همسایه اگر به منافع اقتصادی گره بخورد پایدار خواهد شد تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت انتقال تجربیات میان دو کشور ایران و کویت گفت: سطح روابط تجاری میان ایران و کویت توازنی با سطح روابط سیاسی و پارلمانی آن ندارد.
![لاریجانی: دوستی کشورهای همسایه اگر به منافع اقتصادی گره بخورد پایدار خواهد شد](http://media.irna.ir/1393/13931219/81536720/81536720-6327610.jpg)
به گزارش ایرنا از خانه ملت، علی لاریجانی امروز (سه شنبه 19 اسفند) در دیدار با المرزوق الغانم رییس مجلس کویت ضمن تشکر از میزبانی آنان ،گفت: ارتباط میان پارلمان های ایران و کویت سابقه دیرینه و تاریخی دارد و ما علاقمند به ارتباط بیشتر با این کشور هستیم.
رییس مجلس با بیان اینکه روابط پارلمان دو کشور خیلی خوب ونزدیک است گفت: روابط واقعی و نزدیک دو پارلمان نشان از روابط تاریخی دو ملت دارد که نماد آن را در مجالس آنها می بینیم.
لاریجانی با تاکید بر ضرورت در نظر گرفتن راهکاری برای انتقال تجربیات میان دو کشور ایران و کویت تصریح کرد: انتقال تجربیات از ایران به کویت و از کویت به ایران در تمام جوانب می تواند ثمرات مثبتی در پی داشته باشد.
وی ادامه داد: سطح روابط تجاری تهران - کویت توازنی با سطح روابط سیاسی و پارلمانی ندارد و از این رو باید برای افزایش سطح مناسبات تجاری دوجانبه تلاش کنیم که این به نفع هر دو کشور است.
لاریجانی با اشاره به ظرفیت های بی شمار ایران در حوزه اقتصادی ، گفت: امکان سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران کویتی در ایران در تمامی بخش ها از جمله پتروشیمی، فولاد، صنایع و غیره وجود دارد از این رو می توان گفت ایران بازار بزرگی است و سرمایه گذاران کویتی می توانند از ظرفیت های آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه توسعه روابط تجاری میان دو کشور نیازمند حمایت پارلمان آن است گفت: توسعه روابط اقتصادی میان ایران و کویت برای آینده دو کشور بسیار مهم است چون دوستی ها و رفاقت ها اگر به منافع اقتصادی گره بخورد پایدار خواهد شد.
رییس مجلس با اشاره به مسایل منطقه ای گفت: پیچیدگی های بسیاری در شرایط کنونی منطقه وجود دارد علاوه بر اینکه مساله تروریسم در منطقه فعال شده و اختلافات را نیز دامن زده است.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر مبارزه با تروریسم به طور واقعی صورت نگرفته است افزود: ارزیابی ما این است که در سال های اخیر تروریسم افزایش یافته به طور مثال زمانی که آمریکا به افغانستان برای مقابله با تروریسم حمله کرد کاهش تروریسم را شاهد نبودیم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه روش مبارزه با تروریسم از سوی برخی کشورها در حال حاضر موفق نبوده است گفت: باید راه حل های دیگری پیش گرفته شود تا دخالت کشورهای دیگر در مسائل منطقه کاهش یابد.
وی با بیان اینکه کشور ایران هیچگاه تهدیدی برای کشورهای منطقه نبوده است افزود: اینکه ایران برای هیچ کشوری تهدید نبوده را شما نیز تجربه کرده اید به طور مثال در جنگ ایران با عراق کویت به هر دلیلی با عراق همکاری کرد که آن مسایل منطقه ای بوجود آمدند اما زمانی که صدام به کویت حمله کرد ما کنار کویت بودیم چرا که بنای ما بر همزیستی مسالمت آمیز بوده و می دانیم که ما همه با هم برادریم.
رییس مجلس شورای اسلامی، افزود: در 36 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد هیچ کس نمی تواند راجع به اینکه ایران تجاوزگری کرده مثالی ارایه کند این هم به خاطر فکر امام خمینی(ره) در انقلاب بود که به مساله وحدت کشورهای اسلامی توجه داشته و مسلمانان را برادر می دانستند.
وی تاکید کرد: ایران هیچگاه نگاه تجاوزکارانه به کشورهای منطقه نداشته است و اگر ما امروز به عراق کمک می کنیم به درخواست این کشور بوده چراکه اگر ایران جلوی داعش را نمی گرفت منطقه شکلی دیگر به خود می گرفت و همه کشورهای منطقه درگیر می شدند.
لاریجانی ادامه داد: استدلال ما در حمایت از کل منطقه این است که اجازه بر هم خوردن آرامش کشورها را به کسی ندهیم.
وی افزود: خیلی باید مراقب باشیم چرا که یک عده فتنه می کنند و خود را کنار می کشند.
لاریجانی تصریح کرد: ممکن است که در برخی مسایل با برخی کشورها اختلاف داشته باشیم حداقل ما این را دشمنی نمی دانیم و نکته دیگر هم این است که اگر کاری را غیر معقول از سوی کشوری بدانیم از آن حمایت نمی کنیم.
وی با اشاره به مساله مذاکرات هسته ای کشورمان گفت: این یک بهانه گیری است که برخی کشورهای غربی علیه ایران می گیرند و ما از اول هم گفتیم ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم . در حال حاضر حدود 11 سال است که بحث هسته ای ما فعال است اما کشورهای مدعی باید بگویند که چرا تا کنون سلاح هسته ای پیدا نکرده اند.
لاریجانی افزود: سلاح هسته ای با سیاست های ما مغایرت دارد و ما روی دانش هسته ای صلح آمیز اصرار داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مذاکرات در حال پیشرفت است افزود: گام های مثبتی در این راستا برداشته شده و ما هم در مذاکرات جدی هستیم و اگر به نتیجه هم نرسد مشکلی برای ما به وجود نخواهد آمد.
رییس مجلس با بیان اینکه ما همیشه مسایل مرتبط با مذاکرات را با دوستان خود در جریان گذاشته ایم گفت: در خصوص مذاکرات اگر نتیجه ای حاصل نشود دنیا به آخر نرسیده البته ما نگاهمان به آینده مذاکرات مثبت است.
** ایران نقش سازنده ای در منطقه دارد
در ادامه مذاکرات رییس مجلس ایران و کویت، المرزوق الغانم با تاکید بر اینکه ما موافق دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای هستیم گفت: باید روشی اتخاذ شود که رسانه های غربی نتوانند با ایجاد وحشت در بین کشورها به اهداف خود برسند.
رییس مجلس کویت با بیان اینکه در حال حاضر جهان اسلام شاهد چالش های بی سابقه و تاریخی بی شماری است افزود: در این مرحله جمهوری اسلامی ایران با توجه به جایگاهی که دارد نقش بزرگی در منطقه ایفا می کند.
وی ادامه داد: ایران از جایگاه اقتصادی و موقعیت جغرافی سیاسی خاصی برخوردار است و این وظیفه ماست که بتوانیم با سایرین ارتباط برقرار کنیم.
سیام(1)**9189**1553
19/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]