واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پارک علم و فناوری: کریدور علم و فناوری خراسان رضوی داستانی تراژیک است مشهد - ایرنا - رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: داستان کریدور علم و فناوری این استان داستانی طولانی و تراژیک است.
دکتر سیدحسن علم الهدایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از سال 1387 این بحث مطرح بوده و نشستهای متعددی نیز پیرامون آن تشکیل شده زیرا این کریدور یکی از ابزارهای بسیار مهم توسعه و اشتغال است تا اتفاقات دانش بنیان را در هر عرصه و شغلی حتی در عرصه اصناف شکل دهیم.
عضو شورای سیاستگزاری کریدور علم و فناوری خراسان رضوی گفت: مراحل قانونی راه اندازی این کریدور در پارک علم و فناوری خراسان رضوی طی شده و من به اتفاق نماینده استانداری در کارگروه شورای عالی علوم، تحقیقات و فنّاوری(عتف) از آن دفاع کرده ایم.
وی افزود: اتفاق دیگری که در این حوزه افتاده این است که یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی یعنی مهندس امیر ملک زاده به عنوان مدیرعامل این کریدور تعیین و بنا شده دبیرخانه آن هم در دانشگاه فردوسی باشد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: دولت نیز باید اعتباراتی برای راه اندازی کریدور علم و فناوری این استان اختصاص دهد زیرا حتی با 200 میلیارد ریال نیز شاید نتوان آن را شکل داد.
وی افزود: در گذشته قرار بود مالزی در راه اندازی کریدور علم و فناوری خراسان رضوی سرمایه گذاری کند که به جایی نرسید لذا بخش خصوصی نیز باید وارد میدان شود و سرمایه گذاری نماید و همانطور که خیران مسجدساز و مدرسه ساز داریم باید خیران فناور نیز ساماندهی شوند و در این عرصه فعالیت نمایند.
دکتر علم الهدایی ادامه داد: یکی از کارهایی که باید برای راه اندازی کریدور علم و فناوری خراسان رضوی انجام شود این است که کسب و کارهای مزاحم و شبه کسب و کار نیز باید از منطقه کریدور حذف شوند.
وی گفت: یکی از جاهایی که می تواند بطور طبیعی به عنوان یک لکه بزرگ در کریدورعلم و فناوری خراسان رضوی نقش ایفا کند نیز پارک علم و فناوری این استان است چون حوزه شرکتهای دانش بنیان و فناور همین پارک است.
عضو شورای سیاستگزاری کریدور علم و فناوری خراسان رضوی افزود: شهرکهای صنعتی نیز می توانند در این عرصه نقش آفرینی قابل توجهی داشته باشند ضمن آن که ایجاد یک برج فناوری اطلاعات نیز مورد نیاز است که به دنبال سرانجام رساندن این کار نیز هستیم.
وی گفت: جانمایی مناسبی برای راه اندازی کریدور علم و فناوری خراسان رضوی صورت گرفته به نحوی که 50 درصد زیرساختهای لازم برای راه اندازی آن همچون فرودگاه، بیمارستان بین المللی، هتل، پارک علم و فناوری، دانشگاه بزرگ و دانشگاههای دیگر در این منطقه مهیا است.
کریدورهای علم و فناوری شبکه ای انبوه از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساختهای ارتباطی و افراد و اطلاعات است که در یک امتداد جغرافیایی و بر اساس نظام مدرن با اهداف، راهکارهای معین و هماهنگ شکل می گیرد.
این مراکز با جذب سرمایه های ملی، منطقه ای، اشتراک منافع آورده های همه طرفهای ذینفع و هم افزایی میان سازمانها، مراکز و موسسات سبب ارتقاء نوآوری، توسعه علم و فناوری و در نتیجه توسعه تولید، اقتصاد و ایجاد جامعه دانایی محور می شوند.
مرداد 1387 استاندار وقت خراسان رضوی کلنگ ساخت کریدور علم و فناوری این استان را بر زمین زد اما از آن زمان تاکنون عملیات اجرایی خاصی برای اجرای این کریدور صورت نگرفته است.
این پروژه در تاریخ 11/2/1387 با شماره 18352/39570 در دولت نهم تصویب شد.
1922/1858
19/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]