واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۲۷ب.ظ)
معاون رييس جمهور: نگاه مادرانه و زنانه در مديريت جهاني يک نياز مبرم است معاون رئيس جمهور و رئيس مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در پنجاه و نهمين نشست کميسيون مقام زن در نيويورک گفت: نگاه مادرانه و زنانه در مديريت جهاني يک نياز مبرم است.
به گزارش خبرگزاري موج، شهيندخت مولاوردي معاون رئيس جمهور و رئيس مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در پنجاه و نهمين نشست کميسيون مقام زن در نيويورک سخنراني کرد.
مولاوردي گفت: نشست سال گذشته کميسيون مقام زن فرصتي را براي ارزيابي اجراي اهداف توسعه هزاره فراهم و اهم دستاوردها و چالشها در اجراي اهداف مذکور براي زنان و دختران را مشخص کرد.
معاون رئيس جمهور اظهار داشت: نتايج حاصل از بازنگري مورد اشاره يعني اجراي اهداف توسعه هزاره و کار پايه عمل و اعلاميه پکن و نيز مفاد گزارش دبيرکل به اجلاس 59 کميسيون مقام زن حکايت از آن دارد که اگر چه روند توانمندسازي زنان و دختران در سطح جهان، شاهد موفقيتهايي در برخي از اهداف مانند آموزش بوده، اما پيشرفت کلي در راستاي تحقق کامل حقوق انساني زنان همچنان کند و نامتوازن است و مادامي که موانعي چون منازعات مسلحانه و ناامني، کمبود منابع مالي و سرمايهگذاري، به ويژه ناشي از تحريمهاي اقتصادي، فقدان يا ضعف مکانيسمهاي پاسخگويي و چالشهاي زيست محيطي و ... وجود دارند دستيابي به توازن جنسيتي فراگير ناممکن خواهد بود.
رئيس مرکز زنان و خانواده رياست جمهوري خاطرنشان کرد: تأثير مناسبات قدرت و سياست در عرصه بينالملل و اتخاذ اقدامات يکجانبه و زورمدارانه از سوي برخي کشورها از جمله اتخاذ تحريمهاي ناعادلانه، مانعي در روند توسعه، خصوصاً توسعه و پيشرفت زنان محسوب ميشود. اين مهم ميبايست مورد توجه ويژه جامعه جهاني قرار گرفته و در راستاي پرهيز از سياستزدگي در مباحث حقوقي و توسعهاي و لغو تحريمهاي ناعادلانه اقدامي جمعي صورت پذيرد.
مولاوردي گفت: با توجه به رابطه مستقيم امنيت و توسعه و همچنين با در نظر گرفتن اين نکته که زنان و کودکان همواره قربانيان اصلي شرايط جنگ و منازعه بودهاند، تمامي اشکال خشونت و افراطگرايي با هر توجيه و دستاويزي ميبايست در اولويت توجهات جهاني قرار گرفته و در دستور کار توسعه پس از 2015 مورد تأکيد ويژه قرار گيرد. دولت جمهوري اسلامي ايران به عنوان باني قطعنامه WAVE اراده خود را براي تحقق اين هدف قبلا اعلام کرده است. به نظر ميرسد براي برون رفت از اين وضعيت موجود نگاه مادرانه و زنانه در مديريت جهاني يک نياز مبرم است تا جهان امنتر، عادلانهتر و صلح آميزتر شود.
معاون رئيس جمهور همچنين خاطرنشان کرد: تحقق کامل کار پايه عمل و اعلاميه پکن نيازمند ريشهيابي موانع دستيابي به مفاد آن و اتخاذ راهبردهايي جديد و رويکردي جامع است که ويژگيهاي فرهنگي، مذهبي و تاريخي خاص جوامع را از نظر دور نميدارد. ضمن آنکه بايد توجه داشت پيشرفت زنان و توانمندي آنها ارتباط متقابل و تنگاتنگي با عدالت اجتماعي و حقوق بشر در معناي عام دارد و نبايد به عنوان يک موضوع صرفاً مرتبط با زنان در نظر گرفته شود، لذا در نظر گرفتن رويکرد جنسيتي در کليه اهداف توسعه در کنار يک هدف اختصاصي براي عدالت جنسيتي ضروري است. در اين ميان افزايش مسئوليت پذيري مردان و پسران ايجاد همکاري و مشارکت قويتر و گسترش همکاريهاي منطقهاي و بينالمللي ضروري به نظر ميرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]