واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: زیبایی با طعم مرگ! + عکس
ایسکانیوز: دختر ان جوان همیشه دلشان خواسته تا اندامی زیبا و لاغر داشته باشند که این مسئله امری کاملا طبیعی به شمار می رود اما اینروزها لاغری بیش از حد در بین جوانان گویا تبدیل به مد شده و هر کدام بیش از وزن طبیعی سعی دارند آن را کاهش دهند اما بی خبر از آنچه که قرار است بر سرشان بی آید چرا که لاغری بیش از حد موجب بیماری های گوناگونی می شود و در برخی از مواقع حتی فرد دچار مرگ می شود از این رو ما سعی داریم در این گزارش شما را با این نوع رفتارها و عارض انان آشنا سازیم.
نخوریم تا لاغر شویم
در حقیقت اين رفتار علاوه بر اينكه دريافت انرژي را اغلب به كمتر از 600 كيلوكالري در روز ميرساند، از طريق استحمام بيش از حد، ورزش اضافي، استفراغ عمدي، استفاده از مسهلها و ملينها، دفع را افزايش ميدهد و وزن خود را كم ميكند؛ بايد توجه داشت كه بياشتهايي عصبي با اختلالات تغذيهاي كه به موجب آنها فرد شديداً لاغر ميشود، متفاوت است.
به طور كلي بيماري بياشتهايي عصبي را ميتوان از روي نشانههايي از جمله كاهش وزن بدون وجود بيماري جسماني، مناسب بودن انرژي فردي برخلاف تحليل رفتن بدن، وجود ترس زياد از چاقي، مشاهده افسردگي در فرد، بياشتهايي و عدم تمايل به مصرف غذا، ناتواني در تحمل سرما شناسايي كرد.
تشخيص اين عارضه همچنين از طريق علائمي چون خودداري فرد از حفظ حداقل استاندارد وزن برحسب سن و قد، توقف قاعدگي، گوشهگيري و انزوا، يبوست، كمخوني و تأخير در رشد استخوانها تشخيص داد.
* اگر چه محققان توانستهاند عواملي تأثيرگذار در بروز بياشتهايي را شناسايي كنند اما در عين حال هنوز علل اصلي بروز اين عارضه ناشناخته است. برخي محققان بر اين باورند كه عواملي مانند تعارضات خانوادگي و ترس مرضگونه از اضافهوزن، فراگير شدن لاغري به عنوان مد روز و مظهر زيبايي و افسردگي يا اختلال شخصيت ميتواند موجب شود تا احتمال بروز بياشتهايي عصبي در افراد افزايش يابد.
در اين ميان عواملي از قبيل فشار دوستان و همسالان يا فشار اجتماعي براي لاغر بودن، سابقه اضافه وزن مختصر، داشتن شخصيت تكامل طلب، وسواسي يا پيروزي خواه، استرس رواني، مشاغل خاص مثل ورزشكاران يا مانكنها زير نيز ميتوانند احتمال بروز اين بيماري را تشديد كند.
بیماری مخفی
بياشتهايي عصبي ميتواند عوارض زيادي به سلامت تحميل كند كه هم به جسم و هم به روان فرد آسيب ميرساند. اين عوارض از آنجايي كه اغلب مبتلايان در دوران نوجواني بوده و با افزايش سطح نياز روزانه براي رشد روبهروست، شدت پيدا ميكند.
از سوي ديگر بيشتر افراد به دليل ناشناخته بودن اين بيماري خيلي دير متوجه وجود آن ميشوند و در نتيجه عوارض ناشي از آن معمولأ زياد است.
ابتلا به كمبود انواع ريز مغذيها و عوارض ناشي از آن، اختلالات خلقي، تضعيف سيستم ايمني و ساير سيستمهاي بدن و برهم زدن عملكرد طبيعي آنها، اختلالات الكتروليتي يا نامنظمي ضربان قلب و پوكي استخوان از جمله اين عوارض است كه ميتواند زندگي فرد را به مخاطره بيندازد.
افسردگي و فكر خودكشي ناشي از پايين بودن عزت نفس مبتلايان است و در نهايت به خودكشي يا مرگ بيمار منجر ميشوند.
آنورکسیا
آموزش علايم و نشانههاي اين بيماري به خصوص به نوجوانان گام اوليه در برخورد با اين بيماري به منظور پيشگيري است. علاوه بر اين، هر فردي كه بخواهد خود را در مقابل اين بيماري و عوارض ناشي از آن ايمن كند بايد مشكلات شخصي خود را به طور منطقي حل كند.
افراد بايد سعي كنند با كمك مشاوران، درمانگران، خانواده و دوستان مشكلات را برطرف كرده و در صورت حل نشدن مشكل با آنها كنار بيايند.
در صورتي كه بيمار خود به وجود اختلال عاطفي پي ببرد، براي جلوگيري از بروز «آنوركسيا» بايد به سرعت كمك خواسته و همكاري خوبي طي درمان داشته باشد تا اين عارضه ظرف مدت كوتاهي درمان شود.
بدون درمان، اين وضعيت ميتواند موجب ناتواني دائم يا حتي مرگ شود. درمان «آنوركسيا» ممكن است چند سال ادامه يابد؛ در اين ميان بايد توجه داشت كه عود كردن بيماري بسيار شايع است، به خصوص زماني كه فرد در معرض استرس شديد قرار بگيرد.
هدف از درمان «آنوركسيا» اين است كه بيمار دوباره الگوي مناسب غذا خوردن را سرلوحه قرار دهد تا وزنش به حالت طبيعي باز گردد. براي اين منظور لازم است درمان در هر دو بعد جسمي و رواني صورت بگيرد. براي درمانهاي رواني بيمار بايد به تمرينات مخصوص تغيير رفتار زيرنظر متخصص بپردازد. انواع داروهاي مورد استفاده در روانپزشكي تا حدي موثر هستند اما هيچ داروي مشخصي كه تاثير آن بر اين بيماري قطعي باشد، وجود ندارد.
كنترل رژيم غذايي پس از كاهش علايم رواني به جبران كمبودهاي تغذيهاي كمك خواهد كرد.
دام زيبايي
دختر بچهها ازعروسكهايي كه در اختيارشان گذاشته ميشود ياد ميگيرند كه به سبك لباس پوشيدن و ساير تزئينات ظاهري توجه كنند. به اين ترتيب، دختران ياد ميگيرند كه بدنشان عامل مهمي در شكلگيري قضاوتهاي ديگران در مورد آنهاست. يكي از پيامدهاي اين توجه زياد به بدن زنان اين است كه زنها بيش از مردها به بدن خود توجه ميكنند و بيشتر از مردها زير سلطه بدن خود هستند. البته همين توجه مفرط آنان به بدن خود، تأثير منفي و پايداري در نگرش آنان نسبت به بدن يا ارزش بدن ميگذارد.
دخترها در اواخر كودكي و اوايل نوجواني نهتنها بيشتر از پسرها از بدنشان نارضايتي دارند، بلكه نارضايتي آنان به تدريج افزايش مييابد؛ اين احساس منفي يكي از پيامدهاي اصلي ارزش بدن در بزرگسالي است. به همين دليل احتمال بروز اضطراب ناشي از مشاهده و ارزيابي شدن بدنشان از جانب ديگران بيشتر است؛ زنهاي تابع نقش جنسيتي سنتي زنانه بيشتر احتمال دارد دراين «دام زيبايي » بيفتند.
مخاطراتي كه زنان و بهويژه دختران نوجوان 16 و 17 ساله را تهديد ميكند، در مباحث آسيبشناسي رواني با عنوان «اختلالهاي خوردن» مطرح ميشود، جالب است بدانيد كه اختلالهاي خوردن جزء اختلالهاي دوران كودكي محسوب ميشود و شروع زودرس دارد؛ لذا آثار زيانبار آن نسل جوان جامعه را هدف قرار ميدهد.
سه شنبه, 19 اسفند 1393 ساعت 10:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]