تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871321610




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد توجه به بهداشت جسمی و روانی دانش‌آموزان یک امر ضروری است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
توجه به بهداشت جسمی و روانی دانش‌آموزان یک امر ضروری است
توجه به بهداشت جسمی و روانی دانش‌آموزان یک امر ضروری است.

خبرگزاری فارس: توجه به بهداشت جسمی و روانی دانش‌آموزان یک امر ضروری است



به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، مقوله بهداشت اعم از بهداشت جسمی و روانی یکی از شاخصه‌های مهمی است که جوامع را در راستای رشد و توسعه هدایت کرده و به آنان شتاب می‌بخشد.
در این میان ضرورت توجه به بعد روانی بهداشت و شناسایی و رصد برخی ناهنجاری‌ها در این زمینه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
بهداشت روانی- تربیتی یکی از شاخه‌های مهم بهداشت روانی است که خانواده به عنوان نخستین پایگاه و خاستگاه رشد و تعالی افراد جامعه نقش حساس و انکارناپذیری در تحقق این مهم دارد. بر این اساس بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی و فرهنگی نشات گرفته از ضعف سلامت بهداشت روان و تربیت خانواده است.
در جایگاه دوم مدرسه مجموعه‌ای است از افرادی که با انواع مختلف سبک تربیتی و گرایش‌های روانی، اخلاقی و اجتماعی در یک محیط گرد هم آمده و اولیاء مدارس علاوه بر آموزش علوم مختلف و سواد‌آموزی به آنها، در زمینه پرورش روح و جان دانش‌آموزان به عنوان یکی از وظایف سازمانی خود، فعالیت می‌کنند.
اطلاق کلمه "دانش‌آموز" گواه این موضوع است که این افراد به منظور آموزش علوم و تقویت و پرورش صفات اخلاقی، هنجارها و ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی و ... به مدرسه می‌آیند، اما نکته قابل تامل در این رابطه چگونگی و میزان اهمیت به مقوله پرورشی در مدارس است.
توجه به این نکته الزامی است که نادیده گرفتن این بعد تربیتی نقش مستقیم و تاثیرگذار در وقوع بزه‌های اجتماعی، رفتارهای ضدارزشی و هنجارشکنی در محیط جامعه دارد.
حال اگر شرایط و اقتضای حساس سنی قشر دانش‌آموز موید این مسئله شود، شکی نمی‌ماند که نهاد آموزش و پرورش به عنوان متولی امر آموزش در کشور عهده‌دار بعد پرورشی دانش‌آموزان بوده و باید در راستای انجام این وظیفه خطیر با برنامه‌ریزی مدون و حساب شده متناسب با مقتضیات زمانی حرکت کند.
کشته شدن یک معلم بروجردی به دست دانش‌آموز خود در یکی از دبیرستان‌های پسرانه شهرستان بروجرد، زنگ خطر جدی را در حوزه پرورشی و تربیتی آموزش و پرورش به صدا درآورده است.
با توجه به وقوع این حادثه هولناک در تاریخ یکم آذرماه سال جاری که منجر به کشته شدن معلم فیزیک یکی از مدارس بروجرد شد، اگر چه خانواده این دانش‌آموز مشکلات روحی و روانی وی را عامل این حادثه قلمداد کرده‌اند،اما  این سئوال در ذهن متواتر می‌شود که در صورت اثبات این ادعا، آیا در سال‌های گذشته این دانش‌آموز مرتکب موارد خلاف اخلاقی نشده است و اگر جواب مثبت است، چرا اولیاء و مسئولان پرورشی مدارس محل تحصیل وی اقدامی جدی در این زمینه نداشته‌اند؟
از سوی دیگر ارتکاب این عمل بزهکارانه که به صراحت بهداشت روانی این دانش‌آموز را زیر سئوال می‌برد، چه پیامدهای منفی دیگری می‌تواند به دنبال داشته باشد و آیا باید همچنان دست روی دست گذاشت تا بار دیگر شاهد این وقایع تلخ باشیم؟
فاطمه زمانی مادر دانش‌آموزی است که دغدغه تربیت فرزندش در محیطی سالم و به دور از آسیب‌ها را دارد، گفت: از زمان تولد فرزندم تاکنون  که 16 ساله است و در پایه دوم دبیرستان مشغول به تحصیل است، همواره نگران رفتارهای تربیتی او بودم و سعی می‌کردم تا با کمک گرفتن از مشاوران و معلمان مدارس فرزندم با شناسایی نحوه رفتار صحیح با او، با بهترین روش و شیوه تربیتی، برخوردی آگاهانه با فرزندم داشته باشم.
یک دانش‌آموز بروجردی گفت: مهم‌ترین عامل موفقیت تحصیلی خود را تربیت خانوادگی صحیح و وجود معلمان دلسوز و کارآمد و همچنین دارا بودن مهارت کافی در انتخاب دوستان خوب می‌دانم.
حسین خوشیاران افزود: از کودکی پدر و مادرم توجه زیادی به من داشتند و سعی می‌کردند بدون شکستن حریم‌ها و به دور از تحقیر و سرزنش، فضای رقابتی را برای ما در خانه به وجود آورند.
وی ادامه داد: در همین فضای صمیمی شکوفا شدم و پس از ورود به مدرسه با تلاش و تشویق خانواده‌ام توانستم موفق ظاهر شوم، همچنین مقایسه نکردن من با دیگر همسالانم از سوی خانواده‌ام موجب شد در مدرسه با دیدی باز با دیگر همسالان و همکلاسی‌هایم تعامل و دوستی داشته باشم.
تاثیر گروه‌ همسالان‌ در تربیت و بهداشت روانی دانش‌آموزان
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بروجرد گفت: یکی‌ از دلایل‌ گرایش‌ نوجوانان‌ و به خصوص دانش‌آموزان‌ به‌ استعمال‌ مواد مخدر، رفتارهای ضد ارزشی و هنجارشکنانه ناشی از تاثیر گروه‌ همسالان‌ و دوستان‌ است.
فرزانه کردی افزود: تاثیر گروه همسالان در گرایش آنها به هنجار یا ناهنجاری‌های اجتماعی بر کسی پوشیده نیست به گونه‌ای که قشر جوان و نوجوان عموما در اغلب کارهای خود الگوگیری و تبعیت از شیوه رفتاری همسالان خود را دنبال می‌کنند که این مسئله حتی‌ در نحوه‌ لباس‌ پوشیدن‌، صحبت‌ کردن‌، تفریحات‌ و سرگرمی‌ها و... آنان‌ مشهود است‌. وی خاطرنشان کرد: نباید این نکته مهم را از نظر دور داشت که در این سنین تاثیرپذیری از دوستان و همسالان به مراتب بسیار بیشتر از والدین است بر این اساس و با توجه به حساسیت و اقتضای سنی قشر نوجوان، سالم‌سازی مدارس از لوث وجود موارد ضدارزش و ناهنجارهای اجتماعی، فرهنگی و مذهبی ضرورتی انکارناپذیر دارد.
کردی با اشاره به بی‌توجهی برخی مسئولان آموزشی نسبت به مقوله پرورش در مدارس، خاطرنشان کرد: نحوه‌ آموزش‌ دانش‌آموزان‌ در مقطع‌ ابتدایی‌ از حساسیت بالایی برخوردار است، چرا که انجام اقدامات پیشگیرانه گرایش‌ به‌ اعتیاد و بزه‌های اجتماعی در میان‌ دانش‌آموزان‌ باید از سنین پائین آموزش داده شود.
وی ادامه داد: تناقض و ناهمخوانی رئوس برنامه‌های تربیتی والدین دانش‌آموزان با اولیاء مدارس نیز دانش‌آموز را دچار ناتوانی و اختلال در تصمیم‌گیری صحیح کرده و ممکن است، همین عامل موجب گرایش آنها به سمت ناهنجاری باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی بروجرد با اشاره به حساسیت دانش‌آموزان نسبت به الگوهای رفتاری معلمان خود و تاثیرپذیری از آنها، تصریح تصریح کرد: به نظر می‌رسد، یکی از مواردی که امروزه توجه چندانی به آن نمی‌شود، اهمیت به مبانی اعتقادی و مذهبی این قشر است.
فرزانه کردی با اشاره به بی‌توجهی فاحش برخی خانواده‌ها نسبت به این قضیه، بیان کرد: بسیاری‌ از دانش‌آموزان‌ آشنایی چندانی با اصول اعتقادی خود ندارند، در حالی که در برهه حساس امروزی که دشمن در جبهه جنگ نرم فرهنگی، اعتقادات و باورهای نسل جوان ما را نشانه گرفته است، به نظر می‌رسد، پرداختن به این اصل در مدارس مورد غفلت واقع شده است، چرا که به عینه می‌توان دریافت تعریف و تمجید دانش‌آموزان از شخصیت‌های فیلم‌های غیراخلاقی و موهن ماهواره‌ای گویای ضعف شدید در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: ارائه نکردن راهکار و شیوه‌های جایگزین تربیتی متناسب با ارزش‌های جامعه اسلامی ایران و شرایط سنی قشر دانش‌آموز به خانواده‌های آنها، راه را برای ورود فرهنگ مسموم بیگانه باز گذاشته است به گونه‌ای که برخی والدین در برابر سبک رفتاری فرزندان خود مستاصل شده و در سایه نبود شیوه صحیح تربیتی و الگوی مناسب، نمی‌توانند آنان را متقاعد به ادامه ندادن آن کنند.
وی اضافه کرد: ناتوانی در برقرای ارتباط اولیاء مدارس با دانش‌آموزان و اکتفا به رفع مشکلات درسی آنها موجب می‌شود در سایه غفلت خانواده‌ها در این باره، ‌نیازهای تربیتی و عاطفی این گروه سنی نادیده گرفته شود و آنان عوامل رفع‌ مشکلات‌ و کمبودهای‌ روحی‌، روانی‌ و عاطفی‌ خود را در بیرون از محیط مدرسه و خانواده جستجو کنند. --------------------------- گزارش از حسین کردی ---------------------------- انتهای پیام/2304/الف20

93/12/19 - 09:48





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن