واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزئیات راهاندازی سامانهکشوری اهدای عضو
رئيس اداره پيوند و بيماری های خاص وزارت بهداشت، جزييات راه اندازی سامانه های كشوری اهدای عضو و كارت اهدا را تشريح كرد.
مهر: دكتر كتايون نجفي زاده در خصوص راه اندازی سامانه كشوري اهداي عضو گفت: تاكنون اطلاعات كامل و جامعي درخصوص تعداد بيماران مشكوك به مرگ مغزي در كشور نداشتيم.
وی گفت: اينكه چند درصد از بيماران مشكوک به مرگ مغزی، مرگ مغزي ميشوند و چند درصد از رضايتگيري از خانوادههاي مرگ مغزي موفق بوده است؟ همچنين اطلاعات كاملي در مورد اين كه چه تعداد از بيماران مرگ مغزی تپش قلبشان تا زمان اهداي عضو ادامه مي يابد و يا اين كه قلبشان از حركت مي ايستد، نداشتيم.
نجفی زاده افزود: به منظور ثبت كشوري اطلاعات بيماران مشكوك به مرگ مغزي سامانه جامعي به نام سامانه كشوري اهداي عضو راه اندازي شده است كه تمام واحدهاي فراهم آوري اعضاي پيوند دانشگاههاي علوم پزشكي كشور موظف خواهند بود اطلاعات تمام موارد مرگ مغزي و حتي كماي عميق و مشكوك به مرگ مغزي را در اين سامانه ثبت كنند.
رئيس اداره پيوند بيماريهاي خاص وزارت بهداشت يادآور شد: تعداد واحدهاي فراهم آوري اعضاي پيوند قبلاً ۱۶ مورد بوده است و با اجراي طرح مدل ايراني شبكه فراهم آوري و پيوند اعضا از مهرماه امسال، تعداد واحدهاي فراهم آوري اعضا به ۵۳ واحد رسيده است.
وی گفت: اين واحدها موظف هستند علاوه بر ثبت موارد مشكوك به مرگ مغزي، پيگيريها را نيز ثبت كنند و در اين صورت ميتوانيم مطمئن شويم كه موارد مرگ مغزي به خوبي شناسايي شده است.
نجفي زاده در مورد راه اندازي سامانه كشوري كارت اهداي عضو به نشانی www.ehda.center نيز گفت: تا به حال كارت اهداي عضو به صورت دستي در واحد فراهم آوري و يا مراكزي مانند بنياد بيماري هاي خاص به افراد داده مي شد و يا به صورت اينترنتي صادر مي شد كه اشخاص اطلاعاتشان را وارد نموده و كارت اهداي عضو براي آنها ارسال ميشد كه اين روش مشكلاتي از جمله ضرورت مراجعه حضوري شخص به مراكز و يا دير رسيدن و يا هرگز نرسيدن كارت اهداي عضو را به همراه داشت.
وی افزود: به منظور دسترسي به اطلاعات كساني كه داوطلب اهداي عضو در موارد بروز حادثه و مرگ مغزي هستند، سامانهاي طراحي شده است كه در آن افراد از همه جاي كشور و حتي خارج از كشور اطلاعاتشان را وارد ميكنند و همان جا پرينت كارت خود را دريافت ميكنند.
نجفی زاده افزود: در اين صورت بيمارستانها در موارد انتقال مصدومين حوادث که منجر به مرگ مغزي می شوند، می توانند دارا بودن یا نبودن کارت اهدای عضو فرد مرگ مغزی شده را استعلام نمایند.
رئيس اداره بيماريهاي خاص و پيوند وزارت بهداشت در ادامه با بيان اينكه سالانه ۵ تا ۸ هزار نفر در كشور دچار مرگ مغزي ميشوند، گفت: طبق اعلام آمارهاي جهاني بايد ۵۰ درصد از تعداد مرگ مغزيها منجر به اهداي عضو شود كه متاسفانه در سال ۹۲ از ۲۵۰۰ مورد مرگ مغزي فقط ۶۶۵ نفر اهداي عضو كردهاند.
نجفی زاده، علت كم بودن اهداي عضو را نبودن واحدهاي فراهم آوري اعضا در تمام مناطق كشور در طي سالهاي گذشته عنوان كرد و گفت: با طراحي مدل ايراني شبكه فراهم آوري پيوند اعضا، سازوكار و كار شناسايي در رسيدگي به موارد مرگ مغزي در سراسر كشور ايجاد شده است و تعداد اين واحدها از ۱۶ واحد به ۵۳ واحد افزايش يافته است و با راه اندازي سامانه كشوري اهداي عضو همه واحدهاي فراهم آوري اعضا پيوند موظفند موارد مرگ مغزي را شناسايي و پيگيري نمايند.
وی گفت: ما آرزو داریم كه با تمهيدات انجام شده موارد مرگ مغزي در كشور كمتر شود ولي اگر فردي دچار مرگ مغزي شد اعضايش را با خود به زير خاك نبرد.
نجفي زاده يادآور شد در مدل ايراني شبكه فراهم آوري پيوند اعضا تدابيري اتخاذ شده است كه دانشگاههايي كه واحد فراهم آوری اعضا سعي نمايند در همان دانشگاه امكانات پيوند كليه را نيز راهاندازي كنند و كليه هاي موارد مرگ مغزي در همان مکان و به همشهريان خود داده شود كه اين برنامه يك برنامه سه ساله است كه در اين خصوص در فاز اول ۸ دانشگاه از مهرماه تاكنون كه واحد فراهم آوريشان فعال شده است، مركز پيوند كليه را در همان جا افتتاح كرده و شروع بكار كرده و يا در حال راه اندازي هستند.
وی افزود: در مورد پيوندهاي ديگر مانند پيوند كبد، ريه و قلب نيز كه نياز به سازو كاري پيچيدهتر دارند ۹ قطب در كشور به غير از تهران در نظر گرفته شده است.
نجفی زاده، علت این اقدام را ایجاد عدالت و مساوات در برخورداري همه مردم از پيوند اعضا عنوان کرد و گفت: در این صورت دیگر بیماران در نقاط دورافتاده کشور مجبور نیستند به تهران يا ساير شهرهاي بزرگ مراجعه كنند.
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]