واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: انوشه انصاری، برنده جایزه پیشگامان فضا 2015 شد
جایزه ملی پیشگامان فضا در سال 2015 به دلیل خدمت به جامعه فضایی به انوشه انصاری تعلق گرفت.
به گزارش نامه نیوز، جامعه ملی فضا در آمریکا اعلام کرد این جایزه در کنفرانس جهانی توسعه فضا که اواخر ماه میلادی آینده در تورنتوی کانادا برگزار می شود به انصاری اعطا خواهد شد.
انوشه انصاری که نخستین فضانورد ایرانی و نخستین زن گردشگر فضایی به شمار می رود از پایه گذاران اصلی جایزه 10 میلیون دلاری X Prize است که برای حمایت از تجاری سازی تحقیقات فضایی راه اندازی شده و نقش شایانی در ترغیب فعالیتهای بخش خصوصی در حوزه فضا داشته است. موضوع این جایزه اختراع یک وسیله نقلیه فضایی جدید است که بتواند از مدار زمین خارج شود و در مدت کمتر از دو هفته دوباره به مدار خارج از کره زمین مسافرت کند.
انوشه انصاری که متولد مشهد است از دوران کودکی رویای فضانوردی را همواره در سر می پرورانده است. وی مدرک کارشناسی خود را در رشته الکترونیک و مهندسی کامپیوتر از دانشگاه جرج میسون و سپس کارشناسی ارشد خود را در مهندسی الکترونیک از دانشگاه جرج واشنگتن George Washington University دریافت کرده است. شرکت تحت رهبری او در حوزه ارتباطات در فهرست شرکت های فناوری دارای سریعترین نرخ رشد در آمریکا قرزار داشته و جایزه ویژه بنیاد ملی زنان پیشگام در کار به وی اعطا شده است.
انوشه انصاری، نخستین فضاگرد زن جهان، 27 شهریورماه 85 به عنوان «سفیر فضایی» رهسپار فضا شد و بامداد هفتم مهرماه در حالی در استپهای سرسبز شمال قزاقستان بر سیاره مادری گام نهاد که طی 11 روز حضور در فضا به واقع اثبات کرد همچنان که پیش از سفر اعلام کرده بود، صرفا یک گردشگر فضایی نیست به طوری که «مایکل لوپز آلگریا» - فضانورد همراه وی که پیش از این از مخالفان سفرهای فضایی خصوصی و توریستی بود - در گفتوگویی با شبکه خبری CNN از انوشه انصاری به عنوان فردی پرکار یاد کرد که توانسته است در این مدت افزون بر فعالیتهای شخصیاش که از پیش وعده داده بود، آزمون های علمی متفاوتی را به انجام برساند و همپای سایر خدمه به فعالیت بپردازد.
وی اگر چه ناگزیر با پرداخت 20 میلیون دلار به عنوان چهارمین گردشگر فضایی جواز سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی را پیدا کرد ولی در مدت حضور در فضا آزمایشهای علمی گوناگونی را با همکاری آژانس فضایی اروپا (اسا) انجام داد و همچنان که وعده کرده بود موفق شد در تماسهای رادیویی با مراکز مختلف آموزشی، نوشتن وبلاگ روزانهاش از فضا و ارسال مجموعهای از فیلمها از سفر خود تجربه کمنظیر سفر فضاییش را با میلیونها نفر از مردم دنیا تقسیم کند.
انصاری خود در آستانه سفر تاریخی اش ابراز امیدواری کرده بود که با این سفر بتواند زمینهای برای آشنایی مردم به ویژه جوانان در داخل و خارج ایران با اهمیت سفرهای فضایی ایجاد کند تا کنجکاو شده و در این زمینه مطالعه کنند و با تحصیل در رشته فضایی باعث گسترده شدن این رشته شوند.
منبع: ایسنا
۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]