تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843237604




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تست نوروزی: نکته‌های کنکوری برای جوانان پشت کنکور


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


تست نوروزی: نکته‌های کنکوری برای جوانان پشت کنکور
جام جم سرا: کنکوری‌ها تعطیلات نوروز را روزهای طلایی برای مطالعه نامگذاری کرده‌اند و کم و بیش می‌دانند که برای جا نماندن در این مسابقه نفسگیر، باید لحظه‌های نوروز را قدر بدانند و طوری برنامه‌ریزی کنند که از رقیبانشان جا نمانند.
نوروز برای کسانی که وقت کنکورشان رسیده، تعطیلات متفاوتی است؛ تعطیلاتی که چندان رنگ و بوی تعطیلی و گشت و‌گذار و استراحت ندارد. یک برنامه‌ریزی دقیق برای مطالعه و استفاده صحیح از تعطیلات نوروز، می‌تواند سرنوشت و نتیجه آزمون یک کنکوری را طوری رقم بزند که فقط همین یک سال به او سخت بگذرد و برای سال‌های بعد، تعطیلاتی که واقعا تعطیلات باشد، انتظار او را بکشد. ما اینجا یک راهنما به کمک «میثم رجالی» که خود دانشجوی دکتری پزشکی در یکی از دانشگاه‌های دولتی است برای کنکوری‌ها تدارک دیده‌ایم. کنکوری‌ها، خواندن این راهنما را از دست ندهند.
رقبا را در این فرصت جا بگذارید در روزهای تعطیلات نوروز، به گروهی از رقیبانتان فکر کنید که کتاب‌ها را کنار گذاشته‌اند و دارند در مهمانی‌ها پسته می‌خورند و تخمه می‌شکنند. آن‌ها میدان را خالی کرده‌اند، پس با سرعت و تا جایی که می‌توانید آن‌ها را عقب بگذارید. اگر می‌بینید که از برنامه‌های درسی جا مانده‌اید و مباحث مهمی را نخوانده یا یاد نگرفته‌اید، تعطیلات نوروز فرصت مناسبی است که این ضعف را جبران کنید و به رقیبان اصلی خود نزدیک شوید. اگر هم بر این باورید که از گروه خوب‌های کنکوری هستید و دارید همراه با بقیه در گروه نخست به سمت خط پایان می‌دوید، نوروز را دریابید تا از همین گروه خوب‌ها هم سبقت بگیرید و عده‌ای از آن‌ها را پشت سر بگذارید.
فراموش نکنید که رقیبان شما هم در تکاپو هستند و قطعا با دستانی بسته در انتظار عبور شما از کنار خودشان نخواهند نشست.
یک گوشه دنج در دنیا بیابید نوروز فصل طراوت، دید و بازدیدهای فراوان و رفت‌ و آمدهای پر سر و صداست و طبیعتا درس خواندن در این شرایط، چندان آسان نیست. به جای اینکه در‌ها را به روی مهمان‌ها ببندید و باقی اعضای خانواده را از داشتن نوروز بازدارید، سعی کنید یک گوشه دنج برای خود پیدا کنید.
اگر اتاق خود را جای امن و آرامی برای مطالعه نمی‌دانید و با فرض اینکه مدرسه‌تان فضایی برای مطالعه در ایام نوروز درنظر نگرفته، به نزدیک‌ترین کتابخانه عمومی پناه ببرید. اغلب کتابخانه‌های عمومی، ساعت‌های کاری خود را متناسب با درخواست مخاطبانشان تعیین می‌کنند و قطعا کتابخانه‌ای که فعال و مملو از کنکوری باشد، پیدا خواهید کرد. امتیاز دیگری که کتابخانه‌ها دارند این است که تماشای رقیبانی که با جدیت درس می‌خوانند، رخوت بهاری را از تن داوطلب به در می‌کند و او را در یک فضای رقابتی برای درس خواندن قرار می‌دهد. پس هر طور هست در خانه نمانید و اوقات مهمانی را با اعصاب خرد و چهره‌ای برافروخته، بر خود و مهمان‌ها تلخ نکنید.
نوروز؛ فرصتی برای استراحت کنکور یک مسابقه است، مثل مسابقه دو. دونده‌ای که اندکی از مسیر را آرام‌تر بدود، از بقیه جا می‌ماند. بنابراین در طول مسابقه، نباید چشم از رقیبانی که دارند نزدیک می‌شوند برداشت اما یک موضوع دیگر هم هست و آن اینکه این دونده در طول مدتی که اندکی از سرعتش کم کرده، به ماهیچه‌هایش استراحت ‌داده و وقتی باز با تمام توان شروع به دویدن کند، احتمالا بهتر از رقیبان خواهد دوید. بنابراین استراحت دادن به ماهیچه‌ها ولو اینکه به اندکی جاماندن ختم شود، در آینده نشان خواهد داد که تصمیم درستی بوده.
کنکوری‌هایی که حسابی درس خوانده‌اند و فشار روحی و ذهنی مضاعفی را تحمل کرده‌اند، بد نیست که ایام نوروز را مثل توقف کوتاهی در طول مسیر مسابقه بدانند که آرامش را به سلول‌های مغز آنان بازمی‌گرداند و آنان را برای یک آغاز پرانرژی و یک جهش حسابی آماده می‌کند اما فراموش نکنیم که این استراحت، نباید طوری باشد که دونده داستان، به آخرین نفر در مسابقه تبدیل شود و نکته مهم‌تر اینکه استراحت به ماهیچه‌ها، تنها برای دونده‌ای مجاز است که موقعیتش در میدان مسابقه مناسب است. پیشنهاد می‌کنیم که یکی، دو روزی را به استراحت بپردازند.


در نوروز چه بخوانیم بهتر است؟ هر داوطلب کنکور بهتر از همه می‌داند که در چه درس‌هایی لنگ‌ می‌زند. ضعف داشتن در هر یک از منابع آزمون ممکن است صدمه‌ای جدی به رتبه داوطلب بزند؛ بنابراین هیچ‌ یک از درس‌ها را نادیده نگیرید و سعی کنید از روزهای نوروز برای آموختن آن و رساندن خود به باقی داوطلب‌ها بهره ببرید.
حالا که مدرسه تعطیل شده و مبحث جدیدی به شما آموزش داده نمی‌شود، نگاهی به عقب بیندازید و ببینید که در کدام مباحث دچار ضعف هستید. نوروز بهترین فرصت برای جبران عقب‌ماندگی‌هاست. اگر حس می‌کنید که تمام مباحث را به‌صورت همعرض فرا گرفته‌اید و اشکال خاصی در دروس ندارید، تا می‌توانید مرور کنید و بکوشید که مطالب تثبیت شده در ذهنتان را نظم دهید. هر اندازه که بیشتر مرور کنید، مباحث با عمق بیشتری ملکه ذهنتان خواهد شد و فقط در سر جلسه کنکور خواهید فهمید که چقدر این مرور‌ها و ملکه ذهن شدن‌ها به دردتان می‌خورد. فراموش نکنید که مرور تمام‌شدنی نیست.
برنامه‌ریزی واقع‌بینانه داشته باشید یادتان باشد هر چقدر در تعطیلات نوروز درس بخوانید، غنیمت است. پس به‌دلیل کمتر خواندن از روزهای قبل، خودتان را سرزنش نکنید. برای هر یک از روزهای نوروز، برنامه‌ای درنظر بگیرید و یادداشت کنید. معمولا داوطلب‌ها از برنامه‌ریزی‌های خود عقب‌ می‌مانند. بنابراین واقع‌بینانه و مطابق با توانایی‌های خود برنامه‌ریزی کنید تا از آن‌ جا نمانید و دچار تشویش نشوید.
واقع‌بین بودن برای داوطلب، یک اصل حیاتی است. هر برنامه‌ای که برای آینده خود می‌ریزید، باید متناسب با توانمندی‌هایتان باشد. طوری برنامه‌ریزی کنید که اگر از آن‌جا ماندید، نهایتا با یکی‌دو ساعت مطالعه جبران شود. فراموش نکنید که تعطیلات نوروز ۲ هفته است و قرار نیست در آن معجزه کنید. هرقدر از این ۲ هفته بهتر استفاده کنید، ۳‌ماه بعدی را با آرامش بیشتری خواهید گذراند.
حواستان به دام‌های نوروزی باشد معمولا حتی برای کسانی که برنامه‌های تلویزیونی را کمتر نگاه می‌کنند، برنامه‌های نوروز جذاب است و یکی از دام‌ها برای کنکوری‌ها، همین برنامه‌هاست. فراموش نکنید که تماشای تلویزیون، نباید اوقات استراحت شما را پر کند، چون تماشای تلویزیون خودش انرژی‌بر است و البته چشم‌ها را خسته می‌کند. مسافرت در نوروز هم از آن موارد وسوسه‌انگیز است که کنکوری‌ها باید از آن حذر کنند. با فرض اینکه تمام کتاب‌های درسی را هم با خود ببرید، قطعا دل به درس نخواهید داد. چون مسافرت برای یک کنکوری که ماه‌ها سرش در کتاب و نکته و تست بوده، بیشتر از بقیه افراد جذابیت دارد و به این ترتیب همه‌چیز در سفر هست الا تمرکز.
درس‌های عمومی‌ را فراموش نکنید بخش قابل‌ توجهی از داوطلب‌های کنکور که خوب خودشان را در درس‌های تخصصی آماده کرده‌اند، با ناباوری از جانب درس‌های عمومی لطمه می‌خورند. این جریان همیشه در تاریخ کنکور وجود داشته و خواهد داشت. پس سعی کنید در این جریان قرار نگیرید. هر اندازه هم که ادبیات سخت باشد و زبان را دوست نداشته باشید، درس‌هایی هستند که در کنکور از شما پرسیده می‌شوند و باید از سد آن‌ها عبور کنید.
اگر تا امروز درس‌های عمومی را کنار گذاشته‌ بودید، بخش قابل توجهی از تعطیلات نوروز را به آن‌ها اختصاص دهید و سعی کنید زیبایی‌های دروس عمومی را درک کنید و از خواندن آن‌ها لذت ببرید.
۳ نکته کنکوری اسمش را گذاشته‌اند کسالت بهاری و در توضیحش می‌گویند که از دیدگاه پزشکی، بیماری محسوب نمی‌شود و کاملا طبیعی است. برای مقابله با کسالت بهاری و تنظیم ساعت بدن با تغییرات فصلی، روش‌های زیادی توصیه شده؛ مثل خوردن سبزیجات و خرما.
یک روش مؤثر دیگر هم پیاده‌روی صبحگاهی است. با این کار بدنتان شاداب می‌شود و قدرت بیشتری برای مواجهه با نکته‌ها و تست‌ها می‌یابید.
خوردن میوه‌های بهاری و پرهیز از خوراکی‌های چرب هم خواب‌آلودگی را دور می‌کند.
کنکوری‌ها معمولا بخش مهمی از تعطیلات نوروز را به تست زدن می‌پردازند. خود را محک زدن خوب است اما اگر به‌صورت ناصحیح انجام شود، داوطلب را ناامید می‌کند. به‌خاطر داشته باشید که با تست زدن، نمی‌توان درس را یاد گرفت و پیش از تست زدن، باید حتما به تسلط خوبی در مبحث درسی رسیده باشید.
توقع نابه‌جا از خود داشتن، تقریبا هرگز کسی را به جایی نرسانده. ۱۲ سال تحصیل در مدرسه به شما نشان داده که در مقایسه با باقی دانش‌آموزان، کجای کارید. بنابراین برای کنکور انتظار شگفت‌انگیزی از خود نداشته باشید و اگر همیشه شاگرد متوسطی بوده‌اید، برای برق شریف و پزشکی تهران و امثال آن تلاش بکنید اما هدف‌گذاری نکنید. اگر هدف خیلی بزرگ‌تر از توانتان باشد، آن را نمی‌یابید و احساس شکست و سرخوردگی خواهید کرد. (محسن رخش‌خورشید/همشهری)


دوشنبه 18 اسفند 1393 09:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن