واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ (۱۹:۳۳ب.ظ)
سود فقراي جهان از کاهش بهاي نفت گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
بانک جهاني با صدور گزارشي در تحليل خود از پيامدهاي کاهش بهاي نفت بر معيشت مردم در جهان اعلام کرد: کاهش بهاي نفت به سود يک ميليارد نفر در جهان تمام شده،چرا که باعث کاهش بهاي سوخت و کالاهاي اساسي به ويژه مواد غذايي شده است.
بر اساس اين گزارش، کاهش بهاي نفت به سود فقراي جهان به ويژه در کشورهاي وارد کننده اين محصول راهبردي است به طوري که بيش از 70 درصد از فقراي جهان در کشورهاي وارد کننده نفت زندگي مي کنند.
بانک جهاني شمار کساني را که در جهان در فقر مطلق به سر مي برند و به عبارت ديگر درآمد روزانه آنان اندکي بيش از يک دلار در روز است، يک ميليارد نفر اعلام کرد و اين تعداد افراد 14.5 درصد جمعيت جهان را در سال 2011 تشکيل مي دادند و ميزان اين جمعيت در سال 2008 نزديک به 1.25 ميليارد نفر و به عبارت ديگر 18.6 درصد از جمعيت جهان بوده است.
جامعه بين المللي اميدوار است همراه با رشد اقتصادي در جهان از ميزان فقر کاسته شود و به 3 درصد از جمعيت جهان در سال 2030 برسد.
بر اساس اين گزارش، منطقه آفريقا و مشخصا کشورهاي حوزه جنوب صحرا در صدر کشورهايي قرار دارند که شهروندان آن در فقر مطلق به سر مي برند و 46.8 درصد از جمعيت اين کشور با فقر مطلق روبروست.
اين وضع در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا 1.7 درصد است و در منطقه جنوب آسيا به 24.5 مي رسد. اين رقم در منطقه شرق آسيا و اقيانوس آرام 7.9 درصد، در اروپا و آسياي ميانه 0.5 درصد و در آمريکاي لاتين و حوزه کارائيب به 4.6 درصد مي رسد.
براساس اين گزارش 60 درصد از فقراي جهان در 5 کشور بنگلادش، چين،جمهوري کنگوي دموکراتيک، هند و نيجريه زندگي مي کنند.
اتيوپي، اندونزي، ماداگاسکار، پاکستان و تانزانيا 5 کشور ديگري هستند که به فهرست 5 کشور نخست اضافه مي شوند.
بانک جهاني ميزان فقر در اين کشورها را 70 درصد از جمعيت اين کشورها اعلام کرد.
بر اساس اين گزارش افراد پير، جوانان و کودکان بيشترين تاثير را از فقر در جهان مي بينند.
بانک جهاني پيش بيني کرد بهاي نفت در چند سال آينده در بهاي پايين باقي بماند.
بر اساس اين گزارش، کاهش بهاي نفت به صورت متوسط باعث افزايش توليد ناخالص داخلي جهان بين 0.7 تا 0.8 درصد خواهد شد.
بانک جهاني با بيان اين که افزايش سريع توليد نفت از منابع غير سنتي(شيل)، تغيير اساسي در سياست هاي نفتي کشورهاي صادر کننده نفت(اوپک) و کاهش شديد تقاضا در جهان باعث کاهش بهاي نفت در بازارهاي جهاني شده است، افزود: اين سه دليل به سبب قدرت دلار آمريکا و تعطيل نشدن توليد نفت در منطقه خاورميانه تشديد شده است.
بر اساس اين گزارش، کاهش بهاي نفت براي کشورهاي صادر کننده نفت به مثابه يادآوري به آنان درباره نقاط ضعف پنهاني در وابستگي شديد خود به صادرات نفت و تلاش براي متنوع کردن منابع درآمدي اين کشورهاست.
بانک جهاني از اين کشورها خواست در بخش هاي صنعتي، خدماتي و تقويت توان نيروي انساني خود سرمايه گذاري کنند.
علي شاهرخي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]